• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba. Çok güzel bir şey keşfettiniz. Deneyimleyerek keşfettiginiz icin cok güzel dedim. Adınıza sevindim.

Bizi okuyanlar icin: el değirmene yatay öğütmek "fixed burr" için geçerli (1zpresso K serisi). "floating burr" için değil (Comandante mesela). O bilgi az söyleniyor
bu bilgiye bende ilk defa denk geldim sebebinide açıklar mısınız

Kolombiya Monteblanco 2025 mahsül, Tchibo küçük boy dripperda 95 derece su, Cmd 25 öğütüm, 17/275 oran, 4 dk. Uzun demleme süresi e rağmen çok tatlı ve belirgin gövdeli, bol aromatik fincan. Bu kahve gerçekten çok güzel.

bu bilgiye bende ilk defa denk geldim sebebinide açıklar mısınız

Şimdi... aklımda kalan bir bilgi. Çok çok araştırdım ama kaynağı tekrar bulamadım. O zaman kesin bilgi söylemeyeceğim. Önceki postumu düzeltiyorum. Kusura bakmayın.

Mantık bu şekildeydi. Comandante sitesinde okuyabildiğiniz gibi, "burr" yerinde oynayabilir Çekirdekler tek bir tarafa gelirse, bıçağın oturduğu şeklinin simetrisi bozuluyor (mu?).

The cone burr in the middle has been built as a “floating cone”. This is a deliberate design with performance advantages. Unlike some other grinders, the cone has flexibility on the axle. Without load (when the grinder is empty) you are able to move the cone on the axle, and it may sit ever so slightly off-centre due to the spring. But don’t worry: as soon as you grind coffee, the cone follows the centricity of the axle and the burr ring.

Pek değer taşımayan yorum paylaşıyorum. Yorum 1 Yorum 2 Yapay Zeka

Son düzenleme:
Şimdi... aklımda kalan bir bilgi. Çok çok araştırdım ama kaynağı tekrar bulamadım. O zaman kesin bilgi söylemeyeceğim. Önceki postumu düzeltiyorum. Kusura bakmayın.

Mantık bu şekildeydi. Comandante sitesinde okuyabildiğiniz gibi, "burr" yerinde oynayabilir Çekirdekler tek bir tarafa gelirse, bıçağın oturduğu şeklinin simetrisi bozuluyor (mu?).

Pek değer taşımayan yorum paylaşıyorum. Yorum 1 Yorum 2 Yapay Zeka

Ayrıca reddit'te Kingrinder k6'da aynı sorunu yaşayan biri, eğimli tutmanın çekirdekleri daha uzun süre öğütüme maruz bıraktığını ve çamurumsu dediğimiz tatlara sebep olan partiküllerin ortaya çıkmasına sebep olduğunu paylaşmış.

Kingrinder sabit mi yoksa comandante gibi yatay eksende hareket edebilen burr mü kullanıyor bilemedim ancak sabit sistemlerde de, çekirdeğin yatakta fazla uzun süre kalması sebebiyle, bu tip tat bozulmalarına yol açabilmesi de mantıklı geldi.

Ayrıca reddit'te Kingrinder k6'da aynı sorunu yaşayan biri, eğimli tutmanın çekirdekleri daha uzun süre öğütüme maruz bıraktığını ve çamurumsu dediğimiz tatlara sebep olan partiküllerin ortaya çıkmasına sebep olduğunu paylaşmış.

Kingrinder sabit mi yoksa comandante gibi yatay eksende hareket edebilen burr mü kullanıyor bilemedim ancak sabit sistemlerde de, çekirdeğin yatakta fazla uzun süre kalması sebebiyle, bu tip tat bozulmalarına yol açabilmesi de mantıklı geldi.
ben k6 kullanıyorum ve yatay öğütüyorum bana çok daha temiz, notalar ayırt edilebilir geliyor hocam

Semi washedı bilmiyorum da Las Flores Naturalde direk ev yapımı şarap tadı var kahve tadı falan yok, içerken baya zevk almıştım. Her zaman içilebilecek bir şey değil. İngilizce olarak araştırmıştım, sadece Natural değilmiş Anaerobic Naturalmiş sanırsam.

Yakın zamanlarda standart roast Yirgacheffe gr 2 alan oldu mu? Önce normal v60 için çektirmiştim ama çok toz bırakmış v60ı tıkıyordu, geri iade ettim metal filtre için çekmişler, şuan akış iyi. Light roast alacağım, onu da metal filtre çektireyim mi onda da toz bırakır mı yoksa standart roast olduğundan mı toz bırakmış?

Las flores naturel
Las flores sw için
Degas öneriniz, demleme sıcaklığınız ve öğütüm öneriniz nedir arkadaşlar.

Gövdesi yoğun içimi dengeli asiditesi orta-az espresso çekirdek öneriniz var mı? V60 gibi meyvemsi tadlardan ziyade espressoda kahve kahve hissettiren bu karamel, çikolata, vanilya gibi notalar tercih ediyorum.

Son dönemde aldığım vasat altı kahveler etiyopya limu-etiyopya sidamo gr1-etiyopya guji bence kötü çekirdekler kavrumlar iyi olsada, son gelen kenya nyeri bence hoş içimi güzel aroması yerinde çekirdek diğer beğendiklerim sumatra güzel guetemala antigua pastoral-bu çekirdek caturro chiroso özellikle soğuk kahvede daha güzel latte olarak

Bazı kahvelerin fiyatlandırmasında tuhaflık var. Misal: Kenya Nyeri'nin kilogramı 700 lira, 250 gramı 200 lira. Kenya Natural'in de kilogramı 700 lira fakat 250 gramı 170 lira. Kilogram fiyatı aynı olan bazı kahvelerde 250 gram fiyatında küçük farklar zaten oluyordu (bence olmamalı) lâkin bu kadar büyük bir fark görmemiştim. Yanlışlıkla yapıldıysa (küçük farklı olanlar dahil) özensiz görünme adına hoş değil. Bazı kahveler özelinde bilinçli yapılıyorsa da müşteri adına rahatsız edici olduğunu düşünüyorum

Monteblanco nectar citrilus
Las flores natural
Santos fine cup
Çekirdekleri için degas süresi nedir bilgisi, tavsiyesi, reçetesi olan var mı?

Ben de Sanalbaharattan ilk defa yaklaşık 5-6 aydır, bayağı yüklü miktarda kahve almaya başladım. İş yerinde de 2-3 kişilik bir grup kahve sever olarak. İlk gönderdikleri kahveler her zaman daha güzeldi, sonra ki partiler de tutarsızlık açık ara vardı. Sanki, ilkleri özellikle iyi seçip gönderiyorlar, sonrakiler silodan doldurulup gönderiliyor. Misal; Ethiopia alıyorsun çok iyi, bir dahaki siparişte aynı kahve sanki su içiyorsun gibi oluyor. Yavaş yavaş uzaklaşmaya başladım. Bir daha zor alırım gibime geliyor. Müşteri ilişkileri de çok vasat. 2 Paket Panama Los Naranjos aldım, ama Monteblanco nectar citrilus gönderildi. Nerden biliyorum, daha önce Citrilus u denemek için almıştım ama sanki karpuzlu parfüm içiyorsun gibi oluyordu, kahveyi içemedim çöpe döktüm. Kahveyi kötülemiyorum site de ne yazıyorsa fazlasıyla hakkını veriyor. Biz 2-3 kişilik gruptan kimse içemedi, demek ki bir gariplik var. Panamaları iade edeyim dedim, 1 ayı geçtiği için olmaz dediler. Kahveyi 6-7 kilo alıyorum 1 ay da hortumlayacak halimiz yok ya. Arabesk tarzında kahve/cilik. Ne çıkacağı belli değil. Kötü değil amma, bir daha ki alımda umduğun ve beklediğin hiç değil, durumu oluyor.

Las flores natural, karpuzlu monteblanco nectar citrilus'un muzlu versiyonu gibi geldi. Sentetik denilebilecek seviyede bir muz aroması yoğunluğu var. Semi washed bundan daha doğal ve derinlikliydi.

Bunun dışında, yaptığım hesaba göre sanal baharat aslında hiç de ucuz olmayan bir kavurucu. Atılan paketleri de hesaba katınca, diğer markalarla hemen hemen aynı fiyata geliyor. Yorgunluğu ve hayal kırıklığı da cabası. Bundan sonra sidra bourbon ve sütlü ürünlerde kullanılmak için yoğun aromalı çekirdekler dışında, kendilerine başarılar dilerim.

Las flores natural, karpuzlu monteblanco nectar citrilus'un muzlu versiyonu gibi geldi. Sentetik denilebilecek seviyede bir muz aroması yoğunluğu var. Semi washed bundan daha doğal ve derinlikliydi.

Bunun dışında, yaptığım hesaba göre sanal baharat aslında hiç de ucuz olmayan bir kavurucu. Atılan paketleri de hesaba katınca, diğer markalarla hemen hemen aynı fiyata geliyor. Yorgunluğu ve hayal kırıklığı da cabası. Bundan sonra sidra bourbon ve sütlü ürünlerde kullanılmak için yoğun aromalı çekirdekler dışında, kendilerine başarılar dilerim.
Bu yorum çok yapılıyor sanal baharat için fakat ben bunun tersini de çok deneyimledim, yani başka markadan çok daha pahalıya aldığım kahvelerde de hayal kırıklığına uğradığım oldu

Bu çekirdek bende de vardı, dolapta bekliyordu. Gerçekten bu koku ve tadın fermente olmadan oluşma ihtimali yok, A101 muzlu gofreti gibi.

Geri