• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İnfüze kahve deneyimlemek icin citrulus aldım . Normal kahve asiditesi ve gövdesiyle birleşen bir aroma yok.Dogal olarak kahvenin gövdesini hissettikten sonra asiditesini alıyorsunuz ve kavun karpuz aroması ikisinin üzerinde bulunuyor. Bütünleşmis bir surum yok ve gayet sentetik bir aroma hissediliyor. Fermente kahvelere karşı değilim çunku butun olarak hissediliyor yapay aroma gelmiyor. Bu kahveyi yapay aroma katilmiş nitelikli kahve olarak görüyorum.Yazın soğuk demlemelere eğlenceli bir bakış olması dışında sevmedim.

Monteblanco Nectar Citrullus, uzun süre ağızdan gitmeyen plastik gibi bir tada sahip.

Deneyimlediğim ilk infüze kahve bu, kavurucuyu eleştiri anlamında yazmıyorum. Ancak benim gibi deneyim olur, damak profiline katkısı olur diye ilk defa deneyecek olanlar varsa, gerçekten hiçbir katkısı yok. Zaten damağımız bu tat profilini, zamanında bakkallardaki merdiven altı şekerlemelerle tecrübe etmiş.

Başka kavurucudan aynı çekirdeği deneyen varsa, yorumunuzu paylaşır mısınız (Monteblanco Nectar Citrullus)?

Benim açımdan kaçırılmaz bir deneyim oldu. Hatta beynimde "kavun" aroması açtı gibi bir şey oldu. Başka kahvede almaya başladım

Başka kavurucudan aynı çekirdeği deneyen varsa, yorumunuzu paylaşır mısınız (Monteblanco Nectar Citrullus)?

Benim açımdan kaçırılmaz bir deneyim oldu. Hatta beynimde "kavun" aroması açtı gibi bir şey oldu. Başka kahvede almaya başladım
Geçen senenin hasadını Vitustan denemiştim güzel kahveydi. Monteblanco çiftligi bu işlerde oldukça başarılı sonuçlar çıkartıyor.

Yanlış hatırlamıyorsam Nasıl sevmiycen? diyerek denedim direkt kavun kavun bağıran kahveydi benim hoşuma gitti, bende ıslak kokuda güzel kokan kahvelere karşı da bir olay var, parfüm gibi kokuyor kahve, aklıma soktular 500g alıp cold drip yapıcam, infüze denedim bayadır ama hiç cold drip yapacak bollukta olmadı, Sanalbaharat sağolsun piyasayı sallayan ucuzlukta olunca bol bol alıp deneyesim var

arkadaşlar bu sidra ve geisha için degass tavsiyeniz nedir ?
yaklaşık 1 aylıkken denedim, ya bir ay daha bekleticem bunları ya da bidaha sanaldan "limonotu" yazan hiçbir kahveyi almayacağım..

ben bunu özellik olarak kabul edemiyorum, çaya bile limon sıkmayan biri olarak kahvemde böyle bir limon istemiyorum :)

4x100 lük paketin de lavantası böyle kontrolsüz ve rahatsız ediciydi, 2. aya doğru toparlamıştı.. o sebeple deneyenlerden ideal degass süresi sormak istedim..

arkadaşlar bu sidra ve geisha için degass tavsiyeniz nedir ?
yaklaşık 1 aylıkken denedim, ya bir ay daha bekleticem bunları ya da bidaha sanaldan "limonotu" yazan hiçbir kahveyi almayacağım..

ben bunu özellik olarak kabul edemiyorum, çaya bile limon sıkmayan biri olarak kahvemde böyle bir limon istemiyorum :)

4x100 lük paketin de lavantası böyle kontrolsüz ve rahatsız ediciydi, 2. aya doğru toparlamıştı.. o sebeple deneyenlerden ideal degass süresi sormak istedim..
O limonotunun gitmesini istiyorsanız kahveyi öldürene kadar beklemeniz gerekecek maalesef, o çekirdeklerin karakterleri limonotu üzerine kurulmuş. Damağınıza uymamış olabilir. Belki uzun süreli demleme ile ya da ince öğütüm ile bir nebze önüne geçebilirsiniz ama arkadan her türlü gelecektir.

O limonotunun gitmesini istiyorsanız kahveyi öldürene kadar beklemeniz gerekecek maalesef, o çekirdeklerin karakterleri limonotu üzerine kurulmuş. Damağınıza uymamış olabilir. Belki uzun süreli demleme ile ya da ince öğütüm ile bir nebze önüne geçebilirsiniz ama arkadan her türlü gelecektir.
gitmesini değil dengelenmesini istiyorum, limonatayı severim ama ekşilik değil tatlılık önde olduğu sürece :)

burda belki benim demleme parametreleriyle oynamam da gerekebilir, ya da kavrumun niteliğinden şüphelenmeye başlıyorum..
(ki eğer bi kahveyi 2 ay bekletmek gerekiyorsa ben kavrumda birşeylerin eksik kaldığını düşünüyorum açıkçası)

yukarda dediğim gibi lavanta ile de aynı sorunu yaşamıştım, sanaldan denediğim paket sayısı belki de elliyi bulmuştur, kavrumlar açılmaya başladı mı oluyor bu mevzular.. ( önceki tecrübelerim kaynaklı önyargılar da olabilir tabi )

ben bir ay sonra güncelliyim burayı..

gitmesini değil dengelenmesini istiyorum, limonatayı severim ama ekşilik değil tatlılık önde olduğu sürece :)

burda belki benim demleme parametreleriyle oynamam da gerekebilir, ya da kavrumun niteliğinden şüphelenmeye başlıyorum..
(ki eğer bi kahveyi 2 ay bekletmek gerekiyorsa ben kavrumda birşeylerin eksik kaldığını düşünüyorum açıkçası)

yukarda dediğim gibi lavanta ile de aynı sorunu yaşamıştım, sanaldan denediğim paket sayısı belki de elliyi bulmuştur, kavrumlar açılmaya başladı mı oluyor bu mevzular.. ( önceki tecrübelerim kaynaklı önyargılar da olabilir tabi )

ben bir ay sonra güncelliyim burayı..
Demleme süresini uzatın veya İmmersion demleme yapın daha tatlı olur.

Brownberry Etiyopya Sidamo'yu sütlü içeceklere yakıştırıyorum ben baya. Var mı başka Sidamocu? 😄
Ben de kendisini filtreye yakıştırdım. Quaker ayıklamadan bile hafif meyvemsi ve temiz sonuçlar veriyor.

Bende şansımı deneyip Etiyopya Yirgacheffe Gr2 den 2*250 gr lık paketlerden aldım ( Açık kavrum) . Tam bir fiyasko. Yanık ve kavruk tadtan başka bir şey yok maalesef. Her zaman düşeş gelmiyor. 😄

İnfüze kahve deneyimlemek icin citrulus aldım . Normal kahve asiditesi ve gövdesiyle birleşen bir aroma yok.Dogal olarak kahvenin gövdesini hissettikten sonra asiditesini alıyorsunuz ve kavun karpuz aroması ikisinin üzerinde bulunuyor. Bütünleşmis bir surum yok ve gayet sentetik bir aroma hissediliyor. Fermente kahvelere karşı değilim çunku butun olarak hissediliyor yapay aroma gelmiyor. Bu kahveyi yapay aroma katilmiş nitelikli kahve olarak görüyorum.Yazın soğuk demlemelere eğlenceli bir bakış olması dışında sevmedim.

Bu kahveyi çok alasım vardı ama yapaylık şikayetleri, hatta değirmene koku sindi yorumları okudum ve çekiniyorum.
Gerçekten meyvelerle infuze olsa 100 gramı 1000 tl falan olurdu diye düşünmeye başladım.

Bu tip detayları üretici ve satıcı açıkça belirtmek zorunda değil mi acaba...

Bu kahveyi çok alasım vardı ama yapaylık şikayetleri, hatta değirmene koku sindi yorumları okudum ve çekiniyorum.
Gerçekten meyvelerle infuze olsa 100 gramı 1000 tl falan olurdu diye düşünmeye başladım.

Aynı çekincelerle aldım. Bence kahve pour over demlede iyi sonuç vermiyor. İçerken Isıtılmış soğuk çay gibi geldi. İade etmedim; cold brew demleme yapacağım.

Reklam yapmak istediğim en son sanabaharat olur, ama sosyal medyada oldukça şefaf paylaştılar (sağa doğru kaydırın)

Hatta infuze diyenlere düzeltiyori infüze değil co-fermented

Bu kahveyi kim över niye över aklım almıyor. Biz nitelikli kahveye girerken yapay aromalı sahte kahvelerden kurtulmak için girdik.Millet vanilyalı tozlar içerken biz bu kahvelerin asiditesi cevresindeki floradan geliyor dedik. Şimdi bu kahvenin kapağini açar açmaz inanılmaz sentetik karpuzlu sakız kokusu yüzünuze vurunca bunun nitelikli kahveyle alakası olmadığını düşündürüyor. Böyle bir koku, tat doğada yok.

Geri