Amacın genel olarak en pürüpak kahveyi içmek olduğunu sanmıyorum, daha ziyade içilen şeyden keyif almak mı gaye olmalı?Bu kahveyi kim över niye över aklım almıyor. Biz nitelikli kahveye girerken yapay aromalı sahte kahvelerden kurtulmak için girdik.Millet vanilyalı tozlar içerken biz bu kahvelerin asiditesi cevresindeki floradan geliyor dedik. Şimdi bu kahvenin kapağini açar açmaz inanılmaz sentetik karpuzlu sakız kokusu yüzünuze vurunca bunun nitelikli kahveyle alakası olmadığını düşündürüyor. Böyle bir koku, tat doğada yok.
Bana aşiri floral geliyor. Tatlılığı az, gövdesi oldukça yüksek,asiditesi orta ama çiçeksi tatlar yoğun.Belirgin bir limon tadı yok.Bahsettiginiz ekşilikse underextraction kalmışsınız. Kahvede bahsedilen limon değil zaten limon otu. Biraz daha bitkisel bir tat verir ekşi değil.Merhaba,
Geisha için ben de sadece limon kabuğu alıyorum. Sıkıntı yok sevdim ama benim sorum bu : gerçekten çiçeksi tadı alıyor musunuz ? (Yasemin falan)
V60la demledim. 2. demlemede daha az demlemeye çalıştım. Daha dengeli oldu ama hala limon.
Teşekkür ederim cevabınız için. O zaman farklı denemeler devam etmem gerektigi farkındayım. Ekşi değildi benim sonucum. Dengeli. Ama floral değildi.Bana aşiri floral geliyor. Tatlılığı az, gövdesi oldukça yüksek,asiditesi orta ama çiçeksi tatlar yoğun.Belirgin bir limon tadı yok.Bahsettiginiz ekşilikse underextraction kalmışsınız. Kahvede bahsedilen limon değil zaten limon otu. Biraz daha bitkisel bir tat verir ekşi değil.
Kullandıgınız sular kahve için en kötü olabilecek seçimler. Nestleyi öneren birkaç firma var ama bana o da hiç iyi gelmiyor.Bulunabiliyorsa buzdağı yoksa özkaynak da iş görüyor.Teşekkür ederim cevabınız için. O zaman farklı denemeler devam etmem gerektigi farkındayım. Ekşi değildi benim sonucum. Dengeli. Ama floral değildi.
Evet limotu yazildigi farkındayım ama damagima limon kabuğu gibi geldi. Limontu hiç yemediğim için bilemem.
Erikli ve neslte ile denedim. Bloom + 4 ve bloom + 2 ile denedim. 95 derece ve 92.
Son alımlarından kalan (parsa = erikli, tetra ve a4 = nestlé) sulardı. Son zamanlarda nedense Buzdağı kullanan azaldı.Kullandıgınız sular kahve için en kötü olabilecek seçimler. Nestleyi öneren birkaç firma var ama bana o da hiç iyi gelmiyor.Bulunabiliyorsa buzdağı yoksa özkaynak da iş görüyor.
Hocam bence damak tadıyla da alakalı bir durum alışmakla da olabilir bilemiyorum. Ben uzun süredir Erikli, Nestle kullanıyorum ama geçtiğimiz hafta Kocaeli ziyaretimde markette Buzdağı görünce aaa dedim şu meşhur su burada varmış aldım birebir aynı reçetemle demlediğim kahve alıştığım sevdiğimden uzaktı asiditesi çok düşük geldi. Ben bulunduğum şehirde bir çok su denedim ama Nestle ve Erikli hep en olumlu sonuç aldıklarım oldu.Kullandıgınız sular kahve için en kötü olabilecek seçimler. Nestleyi öneren birkaç firma var ama bana o da hiç iyi gelmiyor.Bulunabiliyorsa buzdağı yoksa özkaynak da iş görüyor.
Bununla ilgili çok denemeler yapıldı zamanında. En iyisi revers ozmoz+ mineralizasyon. Paket sularda ayni marka ayni kaynak olsa dahi farkli ppm çıkıyor. Her zaman aynı sonucu almak imkansız.Ama geçmiste denemeler sonucu birkac markadan tüm forum memnundu.Bunlardan bir tanesi de buzdağı. Ama buzdağının 5 litrelik olanı olacak. Diğerlerinin kaynağı farklıydı sanırım. Erikliden de memnun olan 2-3 kisi suydum sadece.Hocam bence damak tadıyla da alakalı bir durum alışmakla da olabilir bilemiyorum. Ben uzun süredir Erikli, Nestle kullanıyorum ama geçtiğimiz hafta Kocaeli ziyaretimde markette Buzdağı görünce aaa dedim şu meşhur su burada varmış aldım birebir aynı reçetemle demlediğim kahve alıştığım sevdiğimden uzaktı asiditesi çok düşük geldi. Ben bulunduğum şehirde bir çok su denedim ama Nestle ve Erikli hep en olumlu sonuç aldıklarım oldu.
Hocam bence damak tadıyla da alakalı bir durum alışmakla da olabilir bilemiyorum. Ben uzun süredir Erikli, Nestle kullanıyorum ama geçtiğimiz hafta Kocaeli ziyaretimde markette Buzdağı görünce aaa dedim şu meşhur su burada varmış aldım birebir aynı reçetemle demlediğim kahve alıştığım sevdiğimden uzaktı asiditesi çok düşük geldi. Ben bulunduğum şehirde bir çok su denedim ama Nestle ve Erikli hep en olumlu sonuç aldıklarım oldu.
Erikli 70 - 80 ppm arası sert bir su her kavrum'da iyi sonuç vermez. Pirsu iyidir bir miktar erikli ile karıştırılıp 35 - 50 ppm aralıgına çekildiginde iyi sonuçlar veriyor Kaynakları Pınar Madran ile yan yana Pirsu'nun. Pirsu bulursanız pınar madran ile aynı diyebilirim veya bozdoğan madran bunların kaynakları hep yan yana.Şahsen erikli ile ne yaptıysam inanılmaz acı ve bütün notaların birbirine geçtiği demlemeler elde ettim hep, nestle ile de acılık olmasada dümdüz bir tat profili.
Kuzeyden ve özkaynak benim sevdiğim tat profiline en yakın sonuçları sağlıyor şahsen. Çok övüldüğü için Pınar madran denemek istiyorum fakat bu şehir efsanesi suya henüz rastlamadım, diğer Pınar kaynakları da erikli gibi sonuç verdi.
Genel olarak su meselesi arıtma ve istenilen minerallendirme sistemi olmayanlar için hep bi muallak. Günün sonunda demlediginiz kahve size güzel geliyorsa kafi.
merhabalar, hoffman metodu ve saka su ile demliyorum. O kadar çiçeksi bir aroma çıkıyor ki ortaya adeta IPA bira gibi. Tam üstünde yazan gibi önce yasemin arkasından limon otu tadları geliyor ben çok beğendim.Merhaba,
Geisha için ben de sadece limon kabuğu alıyorum. Sıkıntı yok sevdim ama benim sorum bu : gerçekten çiçeksi tadı alıyor musunuz ? (Yasemin falan)
V60la demledim. 2. demlemede daha az demlemeye çalıştım. Daha dengeli oldu ama hala limon.
Hocam selam,Merhaba,
Ah şimdi anladım, bana böyle açıklamalarla gelinO kadar çiçeksi bir aroma çıkıyor ki ortaya adeta IPA bira gibi.
Teşekkür ederim. Güzel tespit olmuş.hazır suların neredeyse hiçbirinden iyi sonuç alamadım. Arıtıcı ile nispeten sıcak/kaynar su ile daha iyi sonuç çıkıyor.
Kurabiye ve kuruyemiş kavanozu olarak kullanıyorum. Açması kapaması zor olduğu için iyi oluyor. Atıştırmak istediğimde genelde aç kapa uğraşmak istemediğimden kiloma olumlu katkı yaptıMerhabalar,
Ayrı bir şey soracaktım. O metal kutu ile gelen kahveler konusunda. O metal kutularda kahveyi saklıyor musunuz? Makul bir sürede bitirirseniz (2 hafta diyelim), bir kalite düşüşü tespit ettiniz mi? Valflı poşetten daha hermetik gibi ama hapsedilen hava oranı daha yüksek.
O kutuları bazilarımızı heyecanlandirmisti. Onları saklayıp nasıl kullanıyorsunuz? Kullanmayıp çöpe atıyordum ama yazık olmuş.
![]()
Civata, çivi, düğme-iplik-iğne için kullanıyorum.Merhabalar,
Ayrı bir şey soracaktım. O metal kutu ile gelen kahveler konusunda. O metal kutularda kahveyi saklıyor musunuz? Makul bir sürede bitirirseniz (2 hafta diyelim), bir kalite düşüşü tespit ettiniz mi? Valflı poşetten daha hermetik gibi ama hapsedilen hava oranı daha yüksek.
O kutuları bazilarımızı heyecanlandirmisti. Onları saklayıp nasıl kullanıyorsunuz? Kullanmayıp çöpe atıyordum ama yazık olmuş.
![]()
Şöyle bir öngörü iliştireyim bu konuya. Normal ambalajlarda paketi sıkarak içerisindeki havayı minimuma indirebiliyoruz. Ama o metal kutuda kahve miktarı azaldıkça ambalaj içerisindeki hava artacaktır. Bu da ister istemez bayatlamayı hızlandırır.Civata, çivi, düğme-iplik-iğne için kullanıyorum.Aynı valf kullandıkları için standart paketlerden farkı yoktur diye düşünüyorum.