• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Finca El Brote almayı düşünüyorum da kavrum olarak ne önerirsiniz?

Daha geçen yıl fiyatı 46 tl idi yanlış hatırlamıyorsam. O zaman bu fire göze batmıyordu. Şimdi 2 katına çıktı ve göze batıyor. Benim de son aldığım Kenya gün kurusu öncekiler gibi değildi.

Geçen ay son parti Eldorado aldım ama o da espresso için çok düz kaldı açıkçası. Herhangi bir aroma yok gibiydi.

Bu sefer El Salvador alıcam. Yabancı sitelerde espressoda iyi olduğu söylenmiş. Meyvemsi tatları seviyorum, umarım istediğim gibi olur.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20210908_011644_com.instagram.android.jpg
    Screenshot_20210908_011644_com.instagram.android.jpg
    53.5 KB · Görüntüleme: 184
Sanırım kendi yıkama tesislerini kuruyorlar, vay vay vay

Yıkama v.s tesisi kurup orada yer edinirseler işin kalitesi değişebilir. Çünkü o esnada çekirdekler ayıklanıyor değişiyor.
Bir de geldikten sonraki kısım için de defect ayıklama makinesi almışlardı.

Lakin ben uzun süre beklerim. düzelme olmadıkça asla bulaşmama taraftarıyım. Nitelikli kahve çıkma şansı yok böyle yerlerden...

Daha yeni hasat kahveler gelip kavurma daha iyiye evrilince ne olacak ki? En az 3-4 kat fiyata nitelikli kahve satan kavuruculara bir yenisi daha eklenmiş olacak. Yine kilosu 60 - 100 liraya kahve alacağınızı düşünmüyorsunuz değil mi? Bence ummanız gereken şey herhangi bir kalitenin yükselmemesi...

Daha yeni hasat kahveler gelip kavurma daha iyiye evrilince ne olacak ki? En az 3-4 kat fiyata nitelikli kahve satan kavuruculara bir yenisi daha eklenmiş olacak. Yine kilosu 60 - 100 liraya kahve alacağınızı düşünmüyorsunuz değil mi? Bence ummanız gereken şey herhangi bir kalitenin yükselmemesi...
Aracılar ortadan kalkıp, doğrudan tarladan kahve alınırsa, fiyatların da o oranda düşeceğini düşünüyorum.

Sanal Baharat tan alışveriş yapınca kafamda sorular
Ben niye bazı 250 gram kahvelere 60 lira veriyorum :)

Uzun zamandır Sanal Baharat tan içmiyordum. Buradaki bazı tavsiyeler üzerine denemediğim Ethiopia Limu aldım. Kilosu 80 lira.

Tavsiye ederim, v60 ta güzel bir fincan içtim.

Brote ben deneyemeden bitmiş. Açık kavrum yok.

Uzun zamandır Sanal Baharat tan içmiyordum. Buradaki bazı tavsiyeler üzerine denemediğim Ethiopia Limu aldım. Kilosu 80 lira.

Hata oluyor sitelerinde. Geçen ben de alacaktım aynı durumla karşılaştım, instagram sayfalarına yazdım düzelttiler. İsterseniz iletişime geçmeyi deneyin.

Limu biraz fazla mı toz yapıyor bana mı öyle geliyor? Bu durumla karşılaşan var mı daha önce?

Espresso için hangi çekirdeği ve kavrumu önerirsiniz?

Bir sipariş 2 gün sonrakini tutmuyor çünkü. Arkadaşın iş yerine 5 farklı açık kavrum 5 kilo kahve aldık, hepsinden birer fincan v60 demleyip denedik (1:16 92 93 derece sıcaklık üç döküş poşet hario filtre), en çok beğendiğimiz, limon notaları alınan en ucuz olan djimmah oldu. 5 kilo daha sipariş verdik, sonradan gelen kahvelerin içtiklerimizle alakası yoktu 😁 just sanalbaharat things.

Bu ay rengarenk Zümrüt Karaca kahvelerini denemeyi düşünürken ekstreye bakıp rotayı sanalbaharata çevirdim. Limu ve El Salvador aldım. Limu bitti sayılır. Daha önce standart kavrum eldorado denemiştim ilk defa açık kavrum deniyorum. Kavrum iyi, is yanık acı tat yok, az da olsa hatalı çekirdekler mevcut. Standart V60 tarifi ile karameli andıran tatlar aldım,iyi fincanlar içtim diyebilirim.

Sonuç 23,76 ₺ fiyatıyla üzmez cüzdan dostu kötü gün kahvesi olarak bir güzel içilir paketi de renkli renkli sürpriz oldu valla daha ne olsun 😅

IMG_20211002_144340.jpgIMG_20211002_144450.jpg

Kurlar çok arttı, ülke battı psikolojisi ile sanalbaharattan uzun bı ara sonra sipariş geçtim. Yeni paketleri çok güzel olmuş. Eski siyah paketleri iç kararticiydi. Yeni paket kalite olarakta daha iyi. Sağlıklı paket mıdır? Bilmiyorum. Kilitleme mekanizması iyi çalışıyor.
İlk denedigim Kolombiya supremo açık kavrum almıştım ve açık kavrum gelmiş. Sevindirici bir durum bu :).
19 Ekim kavrum tarihli cekridegi bugün demledim . İs tadı yok ama onu geçtim tat hakikaten güzel. 250 gramı 60 liraya satılan Kolombiya supremolarla aynı. Ve başka sürpriz nerdeyse cekirdeklerde defekt yok. Galiba 25 liraya aldım 250 gramı.

Benim de geçen çarşamba açık kavrum sipariş ettiğim sidamo gr 4, standart kavrum olarak geldi ve kahvede bakliyat gibi bir tat vardı. Ama onun yanında açık kavrum costa rica almıştım. Açık kavrum geldi ve oldukça sevdim. Sabahları demliyorum tatlı bir kahve.

Buradan çok kahve aldım. Espressoda cerrado ny2 koyu kavrum, djimmah standart kavrum favorim. Cerrrado son aldıklarım arasında en iyisiydi. Fındık aroması gibi geliyordu. Açık kavrum hiç denemedim, epsresso da deneye! var mı?

Geri