• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bisiklet

Brompton'u dilediğiniz gibi özelleştirebiliyorsunuz, sitesine girerseniz görürsünüz, bunlardan biri de vites sayısı ve aynakol çapı... dolayısı ile rampalar için tekerlek çapının dezavantajı buradaki tercihle çözülebiliyor... sevgili @NoDRaC iyi bir fiyat/kalite tercihi yaptı ve Dahon'un en çok tercih edilen modelini aldı... eğer makul paralara iyi bir bisiklet istiyorsanız Tern ve Dahon, hatta Carraro iyi seçenekler ancak param olsa Brompton da alırım... Şöyle düşünün biri bizim iyi kavuruculardan birinden alınan leziz bir kahve, mutlu eder mi eder... ama diğeri de Gardelli işte...

Bromptonu fiyatı nedeni ile direk elediğim için hiç incelememiştim. Yapısına göre bakıp yorum yaptım :( . Ama yazdığınıza göre bahsettiğim yokuş sorunu kolayca çözülebiliyor. Ama bu bisikleti istediğimiz özellikte distribütör getiriyor mu? Yoksa ingiltere seyahati mi gerekli :)

Bromptonu fiyatı nedeni ile direk elediğim için hiç incelememiştim. Yapısına göre bakıp yorum yaptım :( . Ama yazdığınıza göre bahsettiğim yokuş sorunu kolayca çözülebiliyor. Ama bu bisikleti istediğimiz özellikte distribütör getiriyor mu? Yoksa ingiltere seyahati mi gerekli :)
İşte orası muamma, ben de fiyatından dolayı tasarladığım ürünü nasıl getirtirim sorusuna henüz gelemedim :)) distribütörü ile konuşmak gerek. Hatırladığım kadarıyla burada epey Brompton sahibi olan üye dostlarımız vardı, belki onlar bilirler.

1 yol bisiklet, 1 adet de Dahon sahibiyiz eşimle birlikte.
Son 5 yılda 4 tane bisikleti de sattık, 2'si yol 2'si şehir bisikleti.
Nispeten değerli ve güzel bisikletlerimiz var fakat..
Ne zaman Brompton dense ve fotoğraflarına baksam, hayal kurmaya başlıyorum.
Çok güzel bisiklet Brompton'lar.
Yokuş çıkarken de, hız yaparken de, uzun turdayken de katlanırlar arasında açıkara en iyisi, pek çok şehir bisikletinden de iyi performans alırsınız Bromptonlar ile.
Eminim 2-3 yıla bir tane Brompton edineceğim (:

1 yol bisiklet, 1 adet de Dahon sahibiyiz eşimle birlikte.
Son 5 yılda 4 tane bisikleti de sattık, 2'si yol 2'si şehir bisikleti.
Nispeten değerli ve güzel bisikletlerimiz var fakat..
Ne zaman Brompton dense ve fotoğraflarına baksam, hayal kurmaya başlıyorum.
Çok güzel bisiklet Brompton'lar.
Yokuş çıkarken de, hız yaparken de, uzun turdayken de katlanırlar arasında açıkara en iyisi, pek çok şehir bisikletinden de iyi performans alırsınız Bromptonlar ile.
Eminim 2-3 yıla bir tane Brompton edineceğim :)
1 Merida dağ, 2 de D8 Tern sahibiyiz biz de eşimle... hatta Tern'lerle bir Eurvelo Ren rotası turu için gerekenleri de almıştık, kısmet... ama er geç o Brompton'lar da edinilecek!

Katlanır bisiklet alırken şehrin çoğrafi özelliklerini de dikkate almak gerekiyor. Brompton Londra kökenli bir firma. Londra İstanbul a kıyasla daha düz bir şehir. Yani brompton ile istanbulun yedi tepesi eziyete dönebilir bunu dikkate almak gerekiyor.

Katlanır bisiklet ismi gibi sürekli katlayıp çantanıza koyacağınız bir bisiklet değil bu gözle hiç bir zaman bakmayın. Bisikletimi arabamın ön arka koltuğu arasına koyuyorum. İş yerim Taksim Sıraselvilerde. İş çıkışı ya da öğle arası çıkartıp Sirkeci Beşiktaş arası bir tur atıyorum sonrasında Kabataş ta teleferik ile Taksim meydana çıkıp istiklal de bir tur atıp oradan hastaneye geçiyorum. Otoparkta bisikletimi katlayıp arabama yerleştiriyorum. Dahonun kendi katlanır çantasını aldım. içine çok güzel sığıyor ve omuzda taşınabiliyor.

@thewind
İstediğiniz özellikler katlanır için uygun. Bir de arabanız varsa tadından yenmez olur :)

suat hocam, aslında düşüncem şu; örneğin evden bisikletle çıkıp marmaray istasyonunda katlayıp avrupa yakasına gitmek. orada dolaşmak, yorulduğum yerde katlayıp toplu taşımaya geçmek. sonra istediğim yerde inip tekrar açıp devam etmek. genelde böyle kullanır mıyım bilmiyorum ama hayalim bu :)

çantaya kaldırmaktan kastım da aslında güzel bir şekilde muhafaza etmek. sonuçta soğuk ve yağmurlu günlerde/aylarda kullanmam.

arabam yok. istanbul gibi bir yerde olsun da istemiyorum işin açıkçası :)

suat hocam, aslında düşüncem şu; örneğin evden bisikletle çıkıp marmaray istasyonunda katlayıp avrupa yakasına gitmek. orada dolaşmak, yorulduğum yerde katlayıp toplu taşımaya geçmek. sonra istediğim yerde inip tekrar açıp devam etmek. genelde böyle kullanır mıyım bilmiyorum ama hayalim bu :)

çantaya kaldırmaktan kastım da aslında güzel bir şekilde muhafaza etmek. sonuçta soğuk ve yağmurlu günlerde/aylarda kullanmam.

Bu hayalinize en uygunu Brompton.
Tabi ki bütçe çok etkili.
Benim de hayalime mesela en uygunu BMC bisikletler ama bu bütçeyle namükün.

Bulabilirseniz Salcano Folda almanızı öneririm. Oldukça hesaplı bir çözümdür ama üretimi yıllar önce durdu diye biliyorum. :unsure:

çok rahat yaparsımız aşağıdaki videoyu izlemenizi öneririm biraz atlayın başını

Forumda acaba 7 yıl önce Velonotte İstanbul gecesine katılan arkadaşlar var mıdır ki...
Ve dahi bir daha böylesi bir hamle yaşama şansımız olacak mı...😟

İşte orası muamma, ben de fiyatından dolayı tasarladığım ürünü nasıl getirtirim sorusuna henüz gelemedim :)) distribütörü ile konuşmak gerek. Hatırladığım kadarıyla burada epey Brompton sahibi olan üye dostlarımız vardı, belki onlar bilirler.

Brompton'ın sitesinden ihtiyaçlarınıza yönelik şekilde kendi bisikletinizi oluşturabiliyorsunuz. ( https://www.brompton.com/bikes/build/bike-builder ) Bisikleti oluşturduktan sonra size verilen kodu TR distribütörüne ilettikten sonra sipariş işlemi gerçekleşiyor.

Benim siparişim 3 ay gibi bir sürede geldi.İlk kurulumu ve genel kontrolü aldığınız mağaza yapıyor, daha sonra dilerseniz evinize kargolanıyor.Türkiye distribütörü olarak ise Atek bisikleti tavsiye ederim.Satın almadan önce mağazada mutlaka deneme sürüşleri yapmalısınız.Sonradan gidon ve vites tercihlerini değiştirmek çok masraflı oluyor. ( https://www.atekbisiklet.com/ https://www.instagram.com/atekbisiklet/ )

Ayrıca bazı mağazalarda hazır halde satılan modeller oluyor, beklememek için kontrol etmekte fayda var.
( https://www.erdoganlarbisiklet.com/bisiklet/katlanir-bisikletler/brompton-bisikletler.html )

Son düzenleme:
Ben tern in katlanabilir modelini kullandım. Dahon da sürdüm. Bence burda asıl olan bütçe meselesi. Espresso makinesinde olduğu gibi bütçeniz varsa Ne kadar para ayırabileceğinizle doğru orantılı. Brampton kullanmadım ama bütçem olsa almak isterdim yani ama bütçe yoksa dahon veya tern mutlu eder. Decathlon un katlanır bisikletini kullanıp memnun olan tanıdıklarım da vardı. Bütçe önemli. Ben de zamanında katlanır elektrikli bisiklet aldım onu kullanıyorum. Şarj ile yapılacak km belli ama iş için yakın mesafe için güzel bir alternatif.

Ben tern in katlanabilir modelini kullandım. Dahon da sürdüm. Bence burda asıl olan bütçe meselesi. Espresso makinesinde olduğu gibi bütçeniz varsa Ne kadar para ayırabileceğinizle doğru orantılı. Brampton kullanmadım ama bütçem olsa almak isterdim yani ama bütçe yoksa dahon veya tern mutlu eder. Decathlon un katlanır bisikletini kullanıp memnun olan tanıdıklarım da vardı. Bütçe önemli. Ben de zamanında katlanır elektrikli bisiklet aldım onu kullanıyorum. Şarj ile yapılacak km belli ama iş için yakın mesafe için güzel bir alternatif.
Decathlon katlanırlarıyla ciddi turlar yapanları biliyorum... bu iş önce istek ve bütçe meselesi, ötesi teferruat...

bir kaç yıl geotech'in katlanır modelini kullanan biri olarak gerek kadro katlama gerekse gidon katlama yerlerinde ufak sesler sorunlar olmuştu, neyseki turlarda başımı ağrıtmamıştı, şehirler arası turlarda da kullandım, 18 viteste olsa insan 30u arıyor :) eğim arttıkça dahada yok mu acaba diyor insan :) şehir içi kullanım, tatil yörelerinde de keyfi turlarda tercih edilebilir, şehirlerarası turlarda dize yük binmesi vb bazı sorunlar ön plana çıkıyor...ama hala katlanır diyorsanız brompton, dahon ve tern tercih edilmeli diye düşünüyorum, carraro flexi modeli son günlerde vites sayısı ile ön plana çıksada kadro kalite ve destek konusunda nasıldır bilmiorum

bilgilendirici cevabınız için çok teşekkür ederim. iş yoğunluğumdan mesajınızı şimdi görebildim :)

brompton'larla ilgili aslında kafama takılan şeylere siz de değinmişsiniz. tasarımı, malzeme kalitesi ve işçiliği gerçekten çok iyi. kafamdaki ilk soru lastiklerin 16inch olması. bu durum sürüşü çok etkiliyor mu? 20inch'ler ile aradaki farkı bilmediğimden soruyorum. bir de sizin de bahsettiğiniz gibi özelleştirilebiliyor deniyor. bu tam olarak nedir? görsel anlamda mı? yoksa vites sayısının arttırımı, fren sisteminin vs. değişmesi gibi mi? bir de bu değişiklikler ikinci bir bisiklet fiyatına denk geliyor mu? :)

yukarıda sormuştum ama bir de sizin yorumunuzu almak istiyorum. dahon ya da tern katlandıklarında sanki katlanmış gibi değil de ikiye ayrılmış gibi görünüyorlar. (sadece izlediğim videolar ve fotoğraflardan izlenimim bu) gerçekten öyle mi? yani asıl sorum şu; katlandıktan sonra bir yerlere girip çıkmak itip çekerken sorun oluyor mu? gördüğüm kadarıyla brompton'lar katlandıktan sonra da bir bütünlük sunuyor. valiz veya tekerlekli çanta gibi taşınabiliyor.

son sorum bana ne tavsiye edersiniz? :) şimdi tekrar bir hesap yaptım yaklaşık 20 senedir hiç bisiklete binmemişim. yani "bisiklet benim için bir yaşam tarzıdır. gidebildiğim her yere onunla giderim" diyebileceğim bir durumum maalesef yok. hafta sonları bir veya iki gün birkaç saat gezip hava alabileceğim bir etkinlikte kullanmak istiyorum. kışın zaten kılıf veya çantasına katlayıp evin bir köşesine bırakacağım. böyle bir kullanımla ne tavsiye edersiniz?
Brompton'un opsiyonları çok fazla, sitesinden bakabilirsiniz ama kısaca söylemek gerekirse; 4 çeşit gidon, 13 farklı vites/aynakol, çamurluk, bagaj vs opsiyonları, kişiselleştirilebilir renk ve ekipmanlar gibi gibi. Bir Brompton alacağınız zaman gidon türü, aynakol, vites sayısı, çamurluk ve bagaj opsiyonları, renk (ön ve arka maşa farklı ana kadro farklı ya da tümü aynı renk gibi), sele, ön/arka far, sele borusu, gidon yüksekliği, tamir ve alyen seti, pompa(standat), amortisör (iki çeşit var), bolca ön bagaj çanta çeşitleri, taşıma çantaları, teker türü gibi hemen hemen her tarafını kendi tercihinize göre belirleyip alabiliyorsunuz. Bunlar da fiyatın değişmesine sebep olan opsiyonlar elbet. Ancak tüm bu opsiyonlara karşın tek bir ana ürün/gövde var ve bu da 16 inç tekerlere sahip. Teker çapının küçülmesi kıvraklığı ile şehir içi kullanımlarda avantaj sağlamakla birlikte katlanma hacmini de azaltan bir avantaja sahip. Biliyorsunuz ki hız veya tırmanış mevzusu tekerin büyüklüğünden önce aynakol dişli sayısına bağlı. 20 inç ile 16 inç farkı katlanma hacmi ve kıvraklıkla ilgili temelde.

Dahon ve Tern ya da diğer katlanırların katlanma mantığı farklı ve açıkçası bence katlandığında hacim olarak büyük kaldıkları gibi hiç hoş durmuyorlar. Gerçekten dediğiniz gibi. Bence katlanır çeşitleri satan bir yere uğrayıp aradaki farkı gözle görmeniz çok önemli, o zaman söylediklerime hak vereceksiniz. Brompton katlandığında sadece gidonu açık bir şekilde iterek ya da çekerek bir bavul gibi sürükleyebilirsiniz ama düz zemin gerekir bunun için.

İşin bam teline gelince yani almak ya da almamak... Bu tamamen bisiklete yüklediğiniz anlam ile ilgili olmakla birlikte, estetik kaygılar, kalite hissi de yan unsurlar olabilir. Daha önce dediğim gibi 1200 parçadan oluşan ve % 80 civarında el yapımı olarak İngiltere'de üretilen bir bisikletin fiyatı haliyle yüksek. Alıp kullananlar hiç pişman değil ama bütçe, bisiklete bakış açısı ve diğer yan unsurlar burada belirleyici olabiliyor. Haftada iki gün için yüksek meblağ ödemek istemeyebilir insan, bu durumda diğer markalar da iş görecektir elbet, Dahon ya da Tern iyi ve bilinir markalar, artıları eksileri karşılaştırılarak, yerinde görüp mümkünse test edilerek karara varmak en doğrusu olur. Ha ben Dahon kullanmış biri olarak Bropmtonu da sadece sanalda çokça araştırmış ve sonrasında Dahon'u satıp gözü kapalı Brompton almıştım, çok mutluyum:) Kaldı ki Bromptonların Comandante gibi bir piyasası var, sattığınızda çok değer kaybına uğratmaz. İkinci el de bakılabilir.

Katlanır bisiklet alırken şehrin çoğrafi özelliklerini de dikkate almak gerekiyor. Brompton Londra kökenli bir firma. Londra İstanbul a kıyasla daha düz bir şehir. Yani brompton ile istanbulun yedi tepesi eziyete dönebilir bunu dikkate almak gerekiyor.

Katlanır bisiklet ismi gibi sürekli katlayıp çantanıza koyacağınız bir bisiklet değil bu gözle hiç bir zaman bakmayın. Bisikletimi arabamın ön arka koltuğu arasına koyuyorum. İş yerim Taksim Sıraselvilerde. İş çıkışı ya da öğle arası çıkartıp Sirkeci Beşiktaş arası bir tur atıyorum sonrasında Kabataş ta teleferik ile Taksim meydana çıkıp istiklal de bir tur atıp oradan hastaneye geçiyorum. Otoparkta bisikletimi katlayıp arabama yerleştiriyorum. Dahonun kendi katlanır çantasını aldım. içine çok güzel sığıyor ve omuzda taşınabiliyor.

@thewind
İstediğiniz özellikler katlanır için uygun. Bir de arabanız varsa tadından yenmez olur :)
Brompton tüm dünyaya üretim yapıyor ve ciddi turlarda da kullananlar var, kondisyonla yokuşlar dert olmaktan çıkabiliyor. Vites sayısının azlığı korkutmamalı zira vites aralıkları çok geniş, sürekli engebeli koşullarda normal bisikletle de eziyete dönüşür sonuçta :)

Brompton'un opsiyonları çok fazla, sitesinden bakabilirsiniz ama kısaca söylemek gerekirse; 4 çeşit gidon, 13 farklı vites/aynakol, çamurluk, bagaj vs opsiyonları, kişiselleştirilebilir renk ve ekipmanlar gibi gibi. Bir Brompton alacağınız zaman gidon türü, aynakol, vites sayısı, çamurluk ve bagaj opsiyonları, renk (ön ve arka maşa farklı ana kadro farklı ya da tümü aynı renk gibi), sele, ön/arka far, sele borusu, gidon yüksekliği, tamir ve alyen seti, pompa(standat), amortisör (iki çeşit var), bolca ön bagaj çanta çeşitleri, taşıma çantaları, teker türü gibi hemen hemen her tarafını kendi tercihinize göre belirleyip alabiliyorsunuz. Bunlar da fiyatın değişmesine sebep olan opsiyonlar elbet. Ancak tüm bu opsiyonlara karşın tek bir ana ürün/gövde var ve bu da 16 inç tekerlere sahip. Teker çapının küçülmesi kıvraklığı ile şehir içi kullanımlarda avantaj sağlamakla birlikte katlanma hacmini de azaltan bir avantaja sahip. Biliyorsunuz ki hız veya tırmanış mevzusu tekerin büyüklüğünden önce aynakol dişli sayısına bağlı. 20 inç ile 16 inç farkı katlanma hacmi ve kıvraklıkla ilgili temelde.

Dahon ve Tern ya da diğer katlanırların katlanma mantığı farklı ve açıkçası bence katlandığında hacim olarak büyük kaldıkları gibi hiç hoş durmuyorlar. Gerçekten dediğiniz gibi. Bence katlanır çeşitleri satan bir yere uğrayıp aradaki farkı gözle görmeniz çok önemli, o zaman söylediklerime hak vereceksiniz. Brompton katlandığında sadece gidonu açık bir şekilde iterek ya da çekerek bir bavul gibi sürükleyebilirsiniz ama düz zemin gerekir bunun için.

İşin bam teline gelince yani almak ya da almamak... Bu tamamen bisiklete yüklediğiniz anlam ile ilgili olmakla birlikte, estetik kaygılar, kalite hissi de yan unsurlar olabilir. Daha önce dediğim gibi 1200 parçadan oluşan ve % 80 civarında el yapımı olarak İngiltere'de üretilen bir bisikletin fiyatı haliyle yüksek. Alıp kullananlar hiç pişman değil ama bütçe, bisiklete bakış açısı ve diğer yan unsurlar burada belirleyici olabiliyor. Haftada iki gün için yüksek meblağ ödemek istemeyebilir insan, bu durumda diğer markalar da iş görecektir elbet, Dahon ya da Tern iyi ve bilinir markalar, artıları eksileri karşılaştırılarak, yerinde görüp mümkünse test edilerek karara varmak en doğrusu olur. Ha ben Dahon kullanmış biri olarak Bropmtonu da sadece sanalda çokça araştırmış ve sonrasında Dahon'u satıp gözü kapalı Brompton almıştım, çok mutluyum:) Kaldı ki Bromptonların Comandante gibi bir piyasası var, sattığınızda çok değer kaybına uğratmaz. İkinci el de bakılabilir.

çok çok teşekkür ederim. en yakın zamanda bostancı'daki brompton bayine uğrayıp görerek inceleyeceğim. sanıyorum onların elinde dahon ve tern de var. karşılaştırma da yapmış olurum. :) ama yazdıklarınızdan hissiyatımın doğru olduğunu anlıyorum. dahon ve tern gibi markalar katlanır bisiklet, brompton ise katlanabilir ve elde rahatlıkla taşınabilir şeklinde yorum yapmak yanlış olmaz sanıyorum. tabii burada tern'in byb modelini ayrı tutuyorum ancak onun da fiyatı 9000tl'lere yakın.

çok çok teşekkür ederim. en yakın zamanda bostancı'daki brompton bayine uğrayıp görerek inceleyeceğim. sanıyorum onların elinde dahon ve tern de var. karşılaştırma da yapmış olurum. :) ama yazdıklarınızdan hissiyatımın doğru olduğunu anlıyorum. dahon ve tern gibi markalar katlanır bisiklet, brompton ise katlanabilir ve elde rahatlıkla taşınabilir şeklinde yorum yapmak yanlış olmaz sanıyorum. tabii burada tern'in byb modelini ayrı tutuyorum ancak onun da fiyatı 9000tl'lere yakın.
Yardımcı olabildiysem benim için memnuniyet ifadesi olur. :)
Kesinlikle pişmanlık yaşamamak adına da olsa yerinde görüp kıyaslayın derim. Bropmton açık ara minimal ve kompakttır ve taşıması daha rahattır, hacmi küçüktür. BYB dediğiniz gibi fiyatıyla beni direk Brompton'a yönlendirir ve bana göre şık değil.
Brompton 6 vites modeli yokuşlar için de ideal olur ve hem dışarıdan hem de göbekten (içeriden) vitesli oluşu çok güzel bir avantaj.

tekrar merhaba,

bugün katlanır bisikletleri incelemek için atek bisiklet'e gittim. biraz geç kaldığımdan dükkanı kapatırlarken yakalayabildim :) onları da çok tutmamak için kısaca sorularımı sordum.

dahon ve tern'in kalitesini sorduğumda carraro vs. gibi markalara göre 10 kat daha üstün olduğunu söylediler. bunu neye göre söyledikleriklerini bilmiyorum. brompton'ın ise bu işin rolls-royce'u olduğunu ve kalite, sürüş keyfi açısından hepsinden üstün olduğunu söylediler.

vites konusunu sordum. 3 markanın da viteslerinin yeterli olacağını ama istersem dişlilerde değişiklik yaparak daha da iyileştirilebileceğini söylediler. daha önce @mimds denizhan abinin de belirttiği gibi kondisyonun bu konuda en önemli faktör olduğunu ve zaman içerisinde ilave vites değişikliğine ihticım olmayacakmış. brompton'ın diğer iki markaya göre vites sayısının daha az olduğunu söylediğimde, vites sayısının çok çok yeterli olacağını söylediler.

dahon ve tern'in denemek için bisikletleri yokmuş. "neye göre alacağız?" dediğimde cevap vermeyip, gülümsediler. "insanlar bakarak mı alıyor?" dediğimde de "evet" dediler :oops: bu bana çok ilginç geldi. sürüş hissiyatını bilmeden nasıl karşılaştırıp alabileceğiz ki?
brompton'un denemek için bisikletleri varmış. açık olduğumuzda buyrun gelin deneyin dediler.

güncel modeller ve fiyatlar internet sitelerinde var. brompton şuanda ellerinde yokmuş ama bekledikleri sipariş varmış. o siparişteki modellerden beğendiğim bir tanesi için kapora verip geldiğinde alabilirmişim.

bunların dışında katlanıp elde taşınma olayını sormayı unuttum :( tern'in byb modeli vitrinde vardı onu camdan biraz inceledim. lastiklerin de 20inch olması sebebiyle katlanmış halleri brompton'dan daha büyük. bir de niyeyse brompton ile yanyana düşündüğümde tern'in katlı hali daha biçimsiz geldi bana :) belki de psikolojiktir :) çünkü kafamın içinde sürekli rolls-royce markası geçip duruyordu :)

Geri