• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bazı kahvelerin öğütüm sırasında fazla toz çıkarması

Molent G50 kullanıyorum. Buna benzer görüntü sıkça oluyor. Kendim kavuruyorum. Acemiyim. (Sizin çekirdekleri de acemi biri kavurmuş olabilir)

Videodaki tavsiye üzerine ıslak kaşık ile çekirdekleri karıştırmayı deneyeceğim. İşe yarar umarım
o zaman çekirdek kavrumu kaynaklı ilgili statik bir durum sanırım. Elimde şu an Null MAM, Worka ve Wolichu da var, onlarda hiç karşılaşmıyorum bile böyle bir görüntüyle. Resmen elektrikle kavrulmuş gibi bu paketteki çekirdekler, çünkü kavanozda da inanılmaz yapışma oluyor fotoda da görüldüğü gibi.

yukarida hoffman videosunda gosterildigi gibi, cekirdekleri islak kasik yardimiyla karistirarak cok hafif islatin, cok islatmak burrda paslanmaya sebep olabilir uzun vadede. kasik ile cok fazla karistirmamaya da ozen gosterin, zira bu da statigi arttirir.
cekirdekleri tek seferde yuklemeyip, parca parca yuklemek kucuk partikul olusumunu azaltip daha uniform bir ogutum almaniza yardimci olacaktir. cok cekirdek yukleyip hizli ogutunce, en alttaki ogutumun cok daha ince, son ogutulen parcalarin cok daha kalin oldugunu gozlemleyebilirsiniz.

Çekirdek fazla tozlanmaya meyilliyse bu şekilde statiğin ve öğütüm kalitesini daha iyileştirilebilirsiniz. En kısa sürede deneyip statik sonucunu yazacağım.

Bu da aynı şartlar altındaki diğer bir çekirdeğin kalıntıları. Arada aşırı fark var. Bir öncekindeki çekirdekler resmen elektromanyetik alana maruz kalmış.

Ekli dosyalar

• 917011B0-B708-45E1-9C9E-A3443FB062AE.jpeg
    917011B0-B708-45E1-9C9E-A3443FB062AE.jpeg
    108.8 KB · Görüntüleme: 87
Arkadaşlar bu sorunu ben de yeni aldığım molent g50 değirmenimde yaşıyorum. Bu kaşıkla ıslatma olayını deneyeceğim.
Ek bir bilgi olarak değirmenin kullandığı mutfak çok soğuk. Acaba ondan kaynaklanıyor olabilir diye birkaç saattir sıcak bir odada bekletiyorum bakalım sonuç ne olacak.
Kullandığım kahveler: Moliendo India Monsooned Malabar ve Moliendo Amalfi Espresso Blend Kahve
Düzeltme: başka bir fiştre kahveyle denediğimde bu kadar sorun olmadı.

Ekli dosyalar

• P01201-155637.jpg
    P01201-155637.jpg
    124 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleme:
Arkadaşlar bu sorunu ben de yeni aldığım molent g50 değirmenimde yaşıyorum. Bu kaşıkla ıslatma olayını deneyeceğim.
Ek bir bilgi olarak değirmenin kullandığı mutfak çok soğuk. Acaba ondan kaynaklanıyor olabilir diye birkaç saattir sıcak bir odada bekletiyorum bakalım sonuç ne olacak.
Kullandığım kahveler: Moliendo India Monsooned Malabar ve Moliendo Amalfi Espresso Blend Kahve

Kahve ile alakalıymış sanırım. Başka bir kahve ile denediğimde aynı sorunu yaşamadım arkadaşlar.

Moliendonun kahvelerinden oluyor o, amalfiyi ben de kullandım bir ara çok fazla statiklenme oluyordu.

Geri