• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile A4 Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bazı kahvelerin öğütüm sırasında fazla toz çıkarması

kocaoglut

Barista
Molent G50 kullanıcısıyım ve hep v60 demlemek üzere öğütüm yapıyorum. 38-40 click arası değişiyor. Son dönemde Manifesto'nun Tanzania Kilimanjero çekirdeğini aldım. Keyifli, yumuşak bir kahve. Ancak, öğütüm sonrası öğütücümün ayar vidası üzerinde inanılmaz kahve katmanı oluşuyor. Diğer kahvelerde hiç böyle olmuyor. Sebebi ne olabilir? Fazla kavrum olabilir mi?

Ben demlemelerimin hepsinde yorucu olsa da kruve elek kullanmayı tercih ediyorum
Comandante ile coarse(Kasuya metodu için) öğütümde 24 gram kahveden 2-3 gram kadar toz çıkıyor.
Kahve seçimi ile toz miktarı ortalama 1-2 gram kadar değişebiliyor.
Natural işlenmiş kahvelerde daha fazla toz çıkabiliyor bu arada.
Demleme sonuçlarını etkilediğini düşünüyorsan elek kullanabilirsin

Molent G50 kullanıcısıyım ve hep v60 demlemek üzere öğütüm yapıyorum. 38-40 click arası değişiyor. Son dönemde Manifesto'nun Tanzania Kilimanjero çekirdeğini aldım. Keyifli, yumuşak bir kahve. Ancak, öğütüm sonrası öğütücümün ayar vidası üzerinde inanılmaz kahve katmanı oluşuyor. Diğer kahvelerde hiç böyle olmuyor. Sebebi ne olabilir? Fazla kavrum olabilir mi?

Fotograf atar misiniz? Sllverskin ya da chaff dedigimiz kabuklar olabilir mi? Statik kaynakli bir sorun da olabilir.

Bunun disinda toz miktari oncelikle ogutucuye ve kahvenin ozelliklerine (islenme turu, kavurma profili, vs) bagli degisebilir.

El degirmenini dik tutup, sabit hizla yavas bir sekilde ogutmeyi deneyebilirsiniz.

Fotograf atar misiniz? Sllverskin ya da chaff dedigimiz kabuklar olabilir mi? Statik kaynakli bir sorun da olabilir.

Bunun disinda toz miktari oncelikle ogutucuye ve kahvenin ozelliklerine (islenme turu, kavurma profili, vs) bagli degisebilir.

El degirmenini dik tutup, sabit hizla yavas bir sekilde ogutmeyi deneyebilirsiniz.
yarın fırsat bulursam tekrar aynı kahveyi öğütüp foto atayım en iyisi. teşekkürler

İşte bu çekirdekte karşılaştığım manzara böyle 😶
Statik sorunu var gibi duruyor. Kahve çekirdeklerini hazneye koyduktan sonra 2-3 damla su serpip, karıştırıp, sonra öğütebilirsiniz.

Molente de değirmenlerde anti-statik için özellikle yaptıkları bir uygulama var mı ya da gözden kaçmış olabilir mi diye sorabilirsiniz.

Bu yöntemi denediniz mi hiç belki derdinize bir çare olur.

Statik sorunu var gibi duruyor. Kahve çekirdeklerini hazneye koyduktan sonra 2-3 damla su serpip, karıştırıp, sonra öğütebilirsiniz.

Molente de değirmenlerde anti-statik için özellikle yaptıkları bir uygulama var mı ya da gözden kaçmış olabilir mi diye sorabilirsiniz.
Teşekkürler. Bunu da denerim, ancak bu durumla bugüne kadar denediğim tek çekirdekte karşılaştım (Manifesto Tanzania). Diğerlerinde neredeyse hiç toz kalmıyor. Belki de bu kahve çok kurudur bilemedim. Eylül kavrumlu olduğu yazıyor paketinde de, eski de değil.

hayır nemlilik de yok oysa, her seferinde ve sadece bu çekirdekte karşılaşıyorum bu yoğun katmana ve katılıyorum, cidden çok rahatsız edici. Hatta bu fotoyu çekmeden önce çok yavaş öğüterek denedim statikten kaynaklı olma ihtimaline karşın. Elimdeki diğer çekirdeklerde hiç böyle bir şey görmedim bugüne dek.

İlk defa böyle bir görüntü gördüm, çekirdeklere elektrikle işkence yapmışlar :) statik ilede açıklanacak gibi durmuyor. Çekirdeklerin öğütülmemiş fotoğrafı ekleyebilir misiniz?

Molent kullanıcısıyım, ilk defa böyle bir görüntüyle karşılaşıyorum. Nemlilik yoksa çekirdekle ilgili bir problem gibi duruyor.

İlk defa böyle bir görüntü gördüm, çekirdeklere elektrikle işkence yapmışlar :) statik ilede açıklanacak gibi durmuyor. Çekirdeklerin öğütülmemiş fotoğrafı ekleyebilir misiniz?
Işıktan pek belli olur mu bilemedim ama ekledim

Ekli dosyalar

• 106C44A0-F45F-42A7-ADB3-96F62CB05166.jpeg
    106C44A0-F45F-42A7-ADB3-96F62CB05166.jpeg
    170.7 KB · Görüntüleme: 99
  • 625B7C69-01E4-45CF-87AD-B6321319E2B8.jpeg
    625B7C69-01E4-45CF-87AD-B6321319E2B8.jpeg
    171 KB · Görüntüleme: 98
@kocaoglut, Molent50 kullanıyorum. Buna benzer görüntü sıkça oluyor. Kendim kavuruyorum. Acemiyim. (Sizin çekirdekleri de acemi biri kavurmuş olabilir)

Videodaki tavsiye üzerine ıslak kaşık ile çekirdekleri karıştırmayı deneyeceğim. İşe yarar umarım

Geri