BeanEngineer
Barista
Karogoto Haşim abinin etiketlediği Tim Wendelboe Aeropress reçetesiyle çok güzel oluyor, V60 da güzel ama Aeropress de ayrı güzel.
eni kahve, reçete ve gelişmeler üzerine uzun bir bilgi notu olacak bu sanıyorum.
O nedenle benim gibi tembelseniz sadece kırmızı yazıları okuyun
Önemli detaylara bir göz gezdirmek isterseniz bold yazılara odaklanabilirsiniz.
Detayları seven, konuyu detaylarda okuyan bir isim için yazının tamamı, tabii ki
___Gelişmeler___
Malumunuz yeni koleksiyonumuz Tim Wendelboe’nin ikonik KAROGOTO’su Cumartesi gece yarısı ön siparişe açıldı ve şu ana kadar “bugün 15:00 sonrası hariç” tamamı kargolandı ve büyük bir kısmı bu akşam itibariyle teslim edildi.
Yalnız, her bir sipariş sonrası hal hatır sormaya da vesile olması için tek tek email gönderiyordum, daha önceki siparişlerden de hatırlarsınız. Bunu yine yapayım derken “kargonuz yolda” notu siparişlerin bir kısmına teslim edildikten sonra ulaştıAma olsundu. Ben yine de yazdım.
__Sistemde Yenilikler__
Bu bilgi notuydu, sipariş onayını kişiselleştirmeydi derken aileye yeni katılan arkadaşlardan “noldu şimdi? Karttan da çekti, ses de çıkmadı, Allahım dolandırılıyor muyuz?” gibi haklı serzenişler geldi. Biz de sisteme Otomaik Sipariş Teyit emaili ve Otomatik Kargo Takip Emaili özelliklerini ekledik. Artık otomatik emailerle sipariş teyidi ve kargo takip bilgisi geçeceğiz. Bunu SMS mesajı ile teyit de takip edecektir yakında.
___Reçete Konusu___
Tim Wendelboe’nin şahsen hazırladığı KAROGOTO reçeteleri şöyle (ki kendisi de barında bu reçeteleri kullandığını söyledi) ;
Pour-Over V60 : https://timwendelboe.no/brew-guides/pourover-filter/
~1:15 (65gr/1000ml; 6,5gr/100ml)
Tim ustalığı ve “nordik rahatlığı” burada devreye giriyor su sıcaklığı için videoda “dert etmeyin, su kaynasın, siz dökerken soğuyor o zaten” diyor
Ben derecesiz yapamam diyenler içi 94C yazıyorum buraya.
16 gramdan 240ml reçete kullananlardansanız 60-60-60-60 döküşü çok güzel sonuçlar veriyor, denemenizi öneririm.
Ayrıca, süre olarak 2:30’u aşmamak acı tatları kahvenizden uzak tutmak için birebir. Karogoto'nun acısı hiç çekilmiyor, tecrübe ile sabit.
AEROPRESS https://timwendelboe.no/brew-guides/aeropress/
Tim Wendelboe Olso’daki barında tüm filtre kahveleri Aeropress’le servis ediyor. Benim çok ilgimi çekmişti. Sonradan ilk Aeropress şampiyonasına da ev sahipliği yaptığını öğrendim. Şayet Aeropress’iniz varsa kesinlikle bu reçeteyi deneyin.
Reçeteyi linkteki metinden çevirdim.
Kağıt filtreyi birkaç saniye “musluk suyuyla” durulayın (olur, özel filtrasyon su da olur, Buzdağı da olur),
14 gram Kahve
200 ml kaynar su,
Üzerine dökün,
3 kez karıştırın,
Suyun filtreden boşalmasını önlemek için pistonu Aeropress'in üzerine yerleştirin,
Kahvenin 60 saniye demlenmesine izin verin.
Pistonu çıkarın ve 3 kez öne arkaya doğru karıştırın.
Daha sonra pistonu Aeropress'in üzerine yerleştirin ve içindekileri vücut ağırlığınızı kullanarak büyük bir bardağa veya karafa bastırın. (fazla basmayın, dengeli).
Şimdiden herkese afiyetler olsun!
NOT: Gönderi paketlerinin bazılarında Hollanda'nın güzel kavurucularından White Label Coffee'den Peru Nehipe Community Lot var (5/5/2022 kavrumlu). Şanslı iseniz sizin kargonuzdan çıkabilir!