• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Baristatus

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ogakuzar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Karogoto Haşim abinin etiketlediği Tim Wendelboe Aeropress reçetesiyle çok güzel oluyor, V60 da güzel ama Aeropress de ayrı güzel.
eni kahve, reçete ve gelişmeler üzerine uzun bir bilgi notu olacak bu sanıyorum.

O nedenle benim gibi tembelseniz sadece kırmızı yazıları okuyun

Önemli detaylara bir göz gezdirmek isterseniz bold yazılara odaklanabilirsiniz.

Detayları seven, konuyu detaylarda okuyan bir isim için yazının tamamı, tabii ki 😊

___Gelişmeler___

Malumunuz yeni koleksiyonumuz Tim Wendelboe’nin ikonik KAROGOTO’su Cumartesi gece yarısı ön siparişe açıldı ve şu ana kadar “bugün 15:00 sonrası hariç” tamamı kargolandı ve büyük bir kısmı bu akşam itibariyle teslim edildi.

Yalnız, her bir sipariş sonrası hal hatır sormaya da vesile olması için tek tek email gönderiyordum, daha önceki siparişlerden de hatırlarsınız. Bunu yine yapayım derken “kargonuz yolda” notu siparişlerin bir kısmına teslim edildikten sonra ulaştı 😊 Ama olsundu. Ben yine de yazdım.

__Sistemde Yenilikler__

Bu bilgi notuydu, sipariş onayını kişiselleştirmeydi derken aileye yeni katılan arkadaşlardan “noldu şimdi? Karttan da çekti, ses de çıkmadı, Allahım dolandırılıyor muyuz?” gibi haklı serzenişler geldi. Biz de sisteme Otomaik Sipariş Teyit emaili ve Otomatik Kargo Takip Emaili özelliklerini ekledik. Artık otomatik emailerle sipariş teyidi ve kargo takip bilgisi geçeceğiz. Bunu SMS mesajı ile teyit de takip edecektir yakında.

___Reçete Konusu___

Tim Wendelboe’nin şahsen hazırladığı KAROGOTO reçeteleri şöyle (ki kendisi de barında bu reçeteleri kullandığını söyledi) ;

Pour-Over V60 : https://timwendelboe.no/brew-guides/pourover-filter/

~1:15 (65gr/1000ml; 6,5gr/100ml)

Tim ustalığı ve “nordik rahatlığı” burada devreye giriyor su sıcaklığı için videoda “dert etmeyin, su kaynasın, siz dökerken soğuyor o zaten” diyor 😊

Ben derecesiz yapamam diyenler içi 94C yazıyorum buraya.

16 gramdan 240ml reçete kullananlardansanız 60-60-60-60 döküşü çok güzel sonuçlar veriyor, denemenizi öneririm.

Ayrıca, süre olarak 2:30’u aşmamak acı tatları kahvenizden uzak tutmak için birebir. Karogoto'nun acısı hiç çekilmiyor, tecrübe ile sabit.

AEROPRESS https://timwendelboe.no/brew-guides/aeropress/

Tim Wendelboe Olso’daki barında tüm filtre kahveleri Aeropress’le servis ediyor. Benim çok ilgimi çekmişti. Sonradan ilk Aeropress şampiyonasına da ev sahipliği yaptığını öğrendim. Şayet Aeropress’iniz varsa kesinlikle bu reçeteyi deneyin.

Reçeteyi linkteki metinden çevirdim.

Kağıt filtreyi birkaç saniye “musluk suyuyla” durulayın (olur, özel filtrasyon su da olur, Buzdağı da olur 😊 ),

14 gram Kahve

200 ml kaynar su,

Üzerine dökün,

3 kez karıştırın,

Suyun filtreden boşalmasını önlemek için pistonu Aeropress'in üzerine yerleştirin,

Kahvenin 60 saniye demlenmesine izin verin.

Pistonu çıkarın ve 3 kez öne arkaya doğru karıştırın.

Daha sonra pistonu Aeropress'in üzerine yerleştirin ve içindekileri vücut ağırlığınızı kullanarak büyük bir bardağa veya karafa bastırın. (fazla basmayın, dengeli).

Şimdiden herkese afiyetler olsun!

NOT: Gönderi paketlerinin bazılarında Hollanda'nın güzel kavurucularından White Label Coffee'den Peru Nehipe Community Lot var (5/5/2022 kavrumlu). Şanslı iseniz sizin kargonuzdan çıkabilir!

Karogoto'yu geçtiğimiz günlerde iki kere V60, bugün de Aeropress kullanarak demledim. Sitedeki tarifi Kipa su ile uyguladım (cmd 20 klik). Kahve her türlü güzel ama ne yalan söyleyeyim, Aeropress bence de V60 demlemesine göre en az bir adım önde. Aroma ve tat profili anlamında harika bir sonuç çıktı, parlak ve hiçbir rahatsızlık vermeyen çok hoş bir asidite de eşlik ediyor. Sanıyorum kahvenin geri kalanını da bu şekilde demlerim. @hasimsolmaz @Oguzhan Emekleriniz için çok teşekkürler, umuyorum bu proje uzun süre devam eder.

Bendeniz de Karogoto'yu daha çok Aeropress'te demliyorum.😋 TW tarifi gayet iyi işliyor.

@hasimsolmaz @Oguzhan Emekleriniz için çok teşekkürler, umuyorum bu proje uzun süre devam eder.
Tahmin edebileceğiniz üzere işin çoğunu @hasimsolmaz yapıyor, keşfediyor, bağlantı kuruyor, getiriyor, zaman harcıyor, düşlüyor. Bendeniz ucundan bucağından da olsa bu projenin bir parçası olabildiğim için mutluyum. Baristatus, güzel bir proje. Güzelliğin takdir edildiğini ve anlaşıldığını görmekten kendi adıma çok mutlu oluyorum. Bu projenin devam etmesi, gelişmesi de; sizinle ortak paylaştığım bir temenni.
Eğlenebildiğiniz, keyfedebildiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. ❤️

Yeri burası değil biliyorum aslında. Haşim Abiye yeni bir başlık açmak gerekiyor gibi hissetmeye başladım. Muazzam deneyimlerine hikayeler dolaylı olarak youtube videosu ile bizleri de katması muhteşem bir his.

Bugün gönderdiği videoları sanki oradaymış gibi izlemek aşırı keyifli. Emeğine sağlık abi🥳

Kahve: Kenya Karogoto
Kavurucu: Tim Wendelboe (Kavrum Tarihi - 04.05.2022)
Demleme Yöntemi: Origami Dripper + Cafec Traditional
Su: Buzdağı - 89°
Öğütüm: Comandante 22 klik
Kahve/Su Miktarı: 15 gr / 240 ml
Reçete: 60×4 @orkunustel reçetesi
Toplam Süre: 2:50
Kahvenin tam olarak oturmasını bekleyince ilk deneme de bu zamanı buldu 😊

Öncelikle Karogoto klasik içimi ağır gelen Kenya'lardan hiç değilmiş onu anladım. Demlerken limonu andıran bir kokuyla güzel bir demleme olacağının sinyalini verdi kahve. Demleme hedeflediğimden bir tık uzun sürse de oldukça zarif, yumuşak içimli bir fincan çıktı ortaya.

Tadım aşamasında ise ilk anlarda hissedilen kuşburnu soğudukça uzaklaştı. Yerini kekremsi bir yapıya bıraktı. Ama rahatsız edici değil aksine keyifli bir kekremsilikten bahsediyorum.

Sonlara doğru ise yeşil elmayı anımsattı bana hafiften. Aftertaste'i güçlü, keyifli bir kahve.

Bir sonraki denemeyi ise Aeropress ile yapmayı düşünüyorum. Bakalım sonuç nasıl olacak 😊

Karogoto elime geçen haftalarda ulaştı fakat henüz demleme fırsatı bulamadım. ara ara elime alıp şahane kutusuna bakıyorum :D tariflerinizin de takipçisiyim. Comandante kaç klik diye soracağım büyük ihtimalle haftasonu :D

Yeri burası değil biliyorum aslında. Haşim Abiye yeni bir başlık açmak gerekiyor gibi hissetmeye başladım. Muazzam deneyimlerine hikayeler dolaylı olarak youtube videosu ile bizleri de katması muhteşem bir his.

Bugün gönderdiği videoları sanki oradaymış gibi izlemek aşırı keyifli. Emeğine sağlık abi🥳
Çok teşekkür ederim, çok memnun oldum böyle düşünmene! :) İnşallah güzel videolarla devam edeceğiz.

Klasik Pazar günü videomuz yayında! Guatemala Video serisinin ilki, buyrun;

Keyifli seyirler! 😎🙏🏼

Klasik Pazar günü videomuz yayında! Guatemala Video serisinin ilki, buyrun;

Keyifli seyirler! 😎🙏🏼

Pazardan pazara video atılır, gözlem paylaşılır, deneyim aktarılır. Baristatus birikimi ayağınıza geldi haaanım!

Dönem dönem sevgili Orkun @orkunustel , Mustafa Sacid @msacid , Korhan @Kdundar ve Denizhan Abi @mimds bir araya gelip kahve üzerine sohbet ediyoruz. Guatemala sonrası sohbet çok güzel soru cevaplarla ve değerlendirmelerle geçince bunu bir "Baristatus Sohbetleri" bölümüne taşıyalım demiştik. Katkıları için hepsine buradan da tek tek teşekkür ederim. İşte karşınızda 2 bölümden oluşan bu serinin ilk videosu! ;

Gelecek hafta da devamını yayımlayacağız inşallah, keyifli seyirler!..

(Maalesef Denizhan Abi son dakika gelişmesi ile bize katılamamıştı ancak umarım gelecek bölümlerde değerli bilgilerinden istifade edeceğiz.)

Dönem dönem sevgili Orkun @orkunustel , Mustafa Sacid @msacid , Korhan @Kdundar ve Denizhan Abi @mimds bir araya gelip kahve üzerine sohbet ediyoruz. Guatemala sonrası sohbet çok güzel soru cevaplarla ve değerlendirmelerle geçince bunu bir "Baristatus Sohbetleri" bölümüne taşıyalım demiştik. Katkıları için hepsine buradan da tek tek teşekkür ederim. İşte karşınızda 2 bölümden oluşan bu serinin ilk videosu! ;

(Maalesef Denizhan Abi son dakika gelişmesi ile bize katılamamıştı ancak umarım gelecek bölümlerde değerli bilgilerinden istifade edeceğiz.)

Çok istememe rağmen rahatsızlığımın geçmemesi nedeniyle aranızda olamamıştım, umarım sonrakilerde beraber oluruz, benim için büyük keyif :)

Çok keyifli bir sohbetti. Misafirperverliği için Haşim’e çok teşekkürler 🙏

Davetin için çok teşekkürler Haşim. 🙏 Faydalı buluşma ve video oldu sayende.

Selamlar,

Yolumun düşmesi sebebiyle Haşim Abiyle anlaşıp bugüne randevu almıştım kendisinden. Girişten çıkışa kadar muazzam 1 saat geçirdim.

Kendisiyle her ne kadar ilk defa yüz yüze tanışmış olsam da bugün misafirperverliği çok güzeldi. Buradan da kendisine teşekkür ederim.

Başlangıçta GINA SMART ile "kemgin" demledik. Tabi alet yeni, kemgin yeni bir deneyim derken 20/300 girdiğimiz reçete demlemesini ben 3x60+120gram olarak demledim ama ona rağmen güzel bir kahve aldığımı düşünüyorum inşallah haşim abi de aynısını düşünüyordur ahahah. GINA gayet iyi bir alet bu arada bütün reçeteyi sizin adınıza tutması vs. elimde olmasını istediğim bir alet.

Kahveyi demlerken küçücücücüük roest ile bir deneyim yapmadan bırakmayacağımı anladığı için onu da çalıştırdık nasıl çalıştığını ve sistemini çok hızlı bir şekilde üzerinden geçtik. Roest aşırı tatlı bir alet ve gerçekten neredeyse filtre kahve makinası kadar kolay bir alet.

Sanki alet incelemesi gibi oldu ama aslında değil Haşim Abi ve Baristatus ofisi aslında çok güzel kişisel bir deneyim alanı olarak işlediğini düşünüyorum. Benim için çok keyifli 1 saat oldu.

Teşekkür ederim 🙏.
Not: Tabii ki benim uzun olduğum fotoğrafı tercih ettim ahahah.

Son düzenleme:
Herkese iyi bayramlar :)
Bayram münasebetiyle fotoğraf çekme fırsatım olmadı ama Kenya espressoda mükemmel bir sonuç verdi elinde hala olan varsa benim gibi tavsiye ederim.

Geri