• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Baristatus

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ogakuzar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sen çok yaşa.
Bu kadar bilmiyordum. “Nitelikli STK” diyebilirim o zaman:)
Ancak fikir oturunca, aklıma birkaç şey takıldı, izninle sorayım.
Belli ki yol güzel ve kâr amacı gütmeme bahsi benim gibi içiciler için cazibe merkezi haline geliyor/geldi ve bu cazibenin peşinden “baristatus” çöp çekirdek getirmez algısıda dolayısıyla kalıplaştı. Gözüm kapalı alırım demeye başladık doğru mu.
Tam burada suistimale açık black market kurulmama ihtimali ne?
Mesela nike.com jordan 1 için satış tarihi/saati veriyor. Satış zamanı geliyor ama ben tam saati kaçırmışım. Misal 5 saat sonra siteye giriyorum. Hop “sold out”
Dolap-letgo bakıyorum resmi sitedeki 2bin tl olmuş 4bin.
Ya da
Balina diyor ki, ben stokçuyum, param da var(!) senin koleksiyonunun 20 parçasını çekiyor. Benim deneyimim hiç oluyor, açıyorum siteyi, kahvenin hikayesini okuyup bi sigara yakıyorum. Hadi buyur.

Lütfen bana nasip deme:)
O anda bir işim çıkar, telefonum kırılır, kredi kartım kaybolur amenna ama buzlukçunun hırsı benim nasibimse, dövüşürüz.
Tabi bunlar uç fikirler olsa da, gerçek olma ihtimali uzak değil.
Eğer bu gönül işi proje devam ederse elbette bu söylediğim ihtimallerde düşünülmüştür. Bu noktada ya çözüm üretilebilir ya da gittiği yere kadar denilir.
Hani alice kediye sorar ya
Hangi yoldan gideceğim?
Eğer Alice bu projenin varacağı yeri bilmiyorsa, hangi yoldan gittiğininde bir önemi kalmıyor.

Ne diyelim. Bize düşen “sadece” kısmetimizse yapacak pek birşey yok.

Ama yazarken yoruldum, koleksiyon 100tane çıkıp 1-2 saatte eridiğinde, insani olarak kalbim kırılacak ya. O fikirden daha çok yoruldum.

Selametle üstad.

Nitelikli kahve içenler olarak biz o kadar geniş bir topluluk değiliz abi, bu tip kahvelerin de ticari anlamda büyük kazanç getirecek bir pazarı yok şu an. Kârsız fiyat ile satıldığında dahi alım gücünü zorlayabiliyorlar. Aramızdaki buzlukçular bile 2. pakete bi' böyle binbir şüphe ile yaklaşıyorlar. Yani kâr elde etmek için Excellence kahvesi stoklayacak olan varsa kolay gelsin 😂
Şimdi Haşim bey olsa, "Yahu alamazsanız gelin ben size demlerim, maksat paylaşmak" falan derdi sanırım. Bendeniz o kadar şey yapamıyorum. 😋

Sanki bir mason tarikati kurulmuşta(kurucu bu sefer duvar ustası değilde kavurucu oluyor hahah) yeni yeni çekirdekler getirip, yuvarlak masa etrafında içiyor bunlar diyorum:)

Pazar sabahı ne çok güldüm! 😀 Eyvallah, çok güzel yazmışsınız. @Oguzhan ve @portakalhalil de sağolsunlar çok güzel yanıtlamış ve süreci özetlemişler aslında. Bazen diyorum ya biz acaba bu işi beceremiyor da kılıf mı arıyoruz ama vallahi değil, herşey bir plan dahilinde ilerliyor. Ki misal @Oguzhan 'la artık beraber de çalışmamıza rağmen soradaki kahvenin Guatemala COE winner olan seri olduğunu sanıyor ama değil mesela :) Şimdi Oğuzhan bu işe artık emek de veriyor diye ona sürpriz olmasın mı yani? :LOL:Arada bir hikaye daha var yazmak ve paylaşmak istediğim, onun kahvesi de geldi hatta çok da oldu ama bu zamanı beklemek zorundaydı. Bir pomak ciğerci amcamız kadar olamayız ama bu heyecanı da seviyoruz sevgili @zebercet :)))))))

Bu şey muhabbetine döndü Ayın Kahvesi ama hangi ay bilinmez kulağını çınlatayım azcık Haşim abinin 😂

Oradan gol yiyoruz evet, koleksiyondaki kahve falan demek daha doğru olacak sanıyorum :))

Balina diyor ki, ben stokçuyum, param da var(!) senin koleksiyonunun 20 parçasını çekiyor. Benim deneyimim hiç oluyor, açıyorum siteyi, kahvenin hikayesini okuyup bi sigara yakıyorum. Hadi buyur.

Lütfen bana nasip deme:)
O anda bir işim çıkar, telefonum kırılır, kredi kartım kaybolur amenna ama buzlukçunun hırsı benim nasibimse, dövüşürüz.

Yok, bu çok uzak ihtimal. Satın alma işleminde bazı kahvelerde 1 bazılarında 3 adet sınırı vardı. Bir de öyle bir süistimale çok ihtimal vermiyorum ama imkansız da değil. Öyle bir şey olursa bizim kavurucu locasını iyice masonik yapıda kapalı kapılar ardında demler paylaşırız :ROFLMAO: Ama siz kesin orada olursunuz, merak etmeyin :)

Şimdi Haşim bey olsa, "Yahu alamazsanız gelin ben size demlerim, maksat paylaşmak" falan derdi sanırım. Bendeniz o kadar şey yapamıyorum. 😋

Vallahi diyecektim bunu Oğuzhan! :ROFLMAO:
@zebercet oldu bu gibi durumlar, forumda tecrübe edenler de oldu. Her seride kendimize ayırdığımız bir miktar kahve var, oradan bölüşüyoruz :) Olmadı siz gelirseniz ben demlerim ya da kahveyi alır gelirim siz demlersiniz sohbet eşliğinde içeriz :cool:

Şimdi @zebercet 'in tabiri ile "Kahve bahane sohbet şahane!" diyip şu Guatemala 2022 Cup of Excellence ihalesinin olduğu 19 Temmuz gecesi yaşananları vlog tadında kaydetmiştik, az önce yayına girdi, hoşunuza gidebilir diyerekten paylaşayım buradan da;

Pazar sabahı ne çok güldüm! 😀 Eyvallah, çok güzel yazmışsınız. @Oguzhan ve @portakalhalil de sağolsunlar çok güzel yanıtlamış ve süreci özetlemişler aslında. Bazen diyorum ya biz acaba bu işi beceremiyor da kılıf mı arıyoruz ama vallahi değil, herşey bir plan dahilinde ilerliyor. Ki misal @Oguzhan 'la artık beraber de çalışmamıza rağmen soradaki kahvenin Guatemala COE winner olan seri olduğunu sanıyor ama değil mesela :) Şimdi Oğuzhan bu işe artık emek de veriyor diye ona sürpriz olmasın mı yani? :LOL:Arada bir hikaye daha var yazmak ve paylaşmak istediğim, onun kahvesi de geldi hatta çok da oldu ama bu zamanı beklemek zorundaydı. Bir pomak ciğerci amcamız kadar olamayız ama bu heyecanı da seviyoruz sevgili @zebercet :)))))))

Oradan gol yiyoruz evet, koleksiyondaki kahve falan demek daha doğru olacak sanıyorum :))
@Oguzhan şu an duvatları yumrukluyor. Nasıl olabilir diye ahahah.

Nitelikli kahve içenler olarak biz o kadar geniş bir topluluk değiliz abi, bu tip kahvelerin de ticari anlamda büyük kazanç getirecek bir pazarı yok şu an. Kârsız fiyat ile satıldığında dahi alım gücünü zorlayabiliyorlar. Aramızdaki buzlukçular bile 2. pakete bi' böyle binbir şüphe ile yaklaşıyorlar. Yani kâr elde etmek için Excellence kahvesi stoklayacak olan varsa kolay gelsin 😂
Böyle şeffaf girişimler olduğu sürece topluluğun(tarikatin:) genişleyeceğinden eminim, sadece Haşim hocamla olmayacak tabi bu, 3 aylık forum hayatımda hem kavurucu hem de son kullanıcı nezdinde o kadar güzel, samimi şeyler gördüm ki, hakikaten müşerref oldum. Beni ele geçirdi kahve evreni keza zor beğenirim bazı şeyleri.
Kısmi teklif içinde teşekkür ederim üstad(: oldu bil(:

Bir pomak ciğerci amcamız kadar olamayız ama bu heyecanı da seviyoruz
Neden olmasın(: birdaha ki sefere sabaha karşı 3 gibi gelicem(:
Öyle bir şey olursa bizim kavurucu locasını iyice masonik yapıda kapalı kapılar ardında demler paylaşırız :ROFLMAO: Ama siz kesin orada olursunuz, merak etmeyin :)

Olmadı siz gelirseniz ben demlerim ya da kahveyi alır gelirim siz demlersiniz sohbet eşliğinde içeriz :cool:
Hahah tarikat olduğunuzu biliyordum ama ispatlayamamıştım(:
Çok memnun olurum tabi, inşallah bir kaç sene sonra netfliks’de filmimiz çıkmaz:D

Ben Ankaradayım, istanbul seyahati bu aralar çok uzak bana ancak herkesin yolu Ankara’ya düşer(: umarım geldiğinizde bir garip zebercet buradaydı dersiniz(:

Bir elin verdiğini diğeri görmesin dustüruyla hareket ettiklerini hissediyorum ancak ben o kadar nahif olamadım ve bu elibol-gönlübol ekibin Tim's Karogoto çekireği yetmezmiş gibi guetemala red bourbon, el injerto 'da hediye etmelerine buradan da ayrıca teşekkür etmek istedim.
Mahçup oldum(şaka şaka kudurdum sevinçten)

Karagoto yıkanmışı hemen demledim (o kadar çömert bir paket göndermişler ki reçete arama zahmetine girmeden kendim keşfetme riskine girdim:)

hario plastik v60
Cmd 21
1/15,5 - 15/230
Koçum buzdağı 92derece
50bloom + 60 + 60 + 60 dört döküş
2:20 bitti

Kahve demlikteyken çok tatlı bir is kokusu aldım sanki laphroaig viskinin kokusunun, kahve versiyonu gibi hissettirdi. Kesinlikle rahatsız etmiyor, aksine iştah kabartıyor. Hatta şaşırdım kurumda hamile bir arkadaşım var, sen şimdi iyi koku alırsın diye teyid ettim:) O da çikolatalı is gibi dedi:) Acaip.

Tabi ben kurumun içinde demlikle koşarken kahveyi hafif soğutmuşum o yüzden sıcakken yudumlayamadım ama 80derecelerde kuşburnu aldım ve son büyük yudum aynı kuşburnu notasını mayhoş bir gövdeye bıraktı ve şu anda daha ne cevherler vardır sende hissiyle bir sonraki demlemede ne yapsam diye düşünmeye başladım.
Isıyı arttırıp, 19kliklere inip bir kahve daha içmemek için zor duruyorum. Ancak akşam kahvekulubü Ankara buluşması var. Şimdi orada da su gibi kahve içeriz, anksiyete azar o yüzden bugünlük bıraktım:)

Sormak istediğim bir şey var.
Tarikata bağlılık yeminini hemen mi istiyorsunuz:)

Şaka bir yana hakikaten çok teşekkür ederim. Gerçekten çok memnun oldum.

Son düzenleme:
Bir türlü deneyimleyemedim baristatus'un getirdiği kahveleri 😏 Geçen hafta işim gereği Çekmeköy'deydim aklıma geldi forumdan yazsam uğrayayım desem Haşim Bey bana " be adam sen kimsin yol geçen hanı mı burası? "dese verecek cevabım yok dedim 😂 Bu sefer gerçekten kilitlendim ilk gelen kahveden alacağım sinsi sinsi takip ediyorum bu başlığı..

Bir türlü deneyimleyemedim baristatus'un getirdiği kahveleri 😏 Geçen hafta işim gereği Çekmeköy'deydim aklıma geldi forumdan yazsam uğrayayım desem Haşim Bey bana " be adam sen kimsin yol geçen hanı mı burası? "dese verecek cevabım yok dedim 😂 Bu sefer gerçekten kilitlendim ilk gelen kahveden alacağım sinsi sinsi takip ediyorum bu başlığı..
Haşim abi demez öyle ya 😂

Demem yaa, yok! :) Müsait olduktan sonra, kahve demler içeriz, öğlene denk gelirse yemek yeriz. Siz bir alo deyin, yeter :cool:

@Daunterm Kıymetli arkadaşımız saolsun Bristatus Kenya kahvesini deneme fırsatım oldu. Öncelikle kendisine sonra da sevgili @hasimsolmaz ' a çok teşekkür ediyorum. Cidden mızmızlandığım kadar varmış neden deneyemedim diye 😂

@Daunterm Kıymetli arkadaşımız saolsun Bristatus Kenya kahvesini deneme fırsatım oldu. Öncelikle kendisine sonra da sevgili @hasimsolmaz ' a çok teşekkür ediyorum. Cidden mızmızlandığım kadar varmış neden deneyemedim diye 😂
O bariz Kenya asiditesi, pürüzsüzlükle birleşince cidden çok güzel bir kahve ortaya çıkıyor. Asidite seni gıdıklıyor ama yormuyor, gövde ağzında dolaşıyor ama askıda kalmıyor.

Geri