ogakuzar
Barista
Daha fazla
- Değirmen
- 1ZPresso K-Pro
- Ekipmanlar
- V60, Crystal-Eye, Aeropress, Cezve, Clever, French Press, Origami, Mugen, Mokapot, Chemex
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- Sakarya
Sen çok yaşa.
Bu kadar bilmiyordum. “Nitelikli STK” diyebilirim o zaman
Ancak fikir oturunca, aklıma birkaç şey takıldı, izninle sorayım.
Belli ki yol güzel ve kâr amacı gütmeme bahsi benim gibi içiciler için cazibe merkezi haline geliyor/geldi ve bu cazibenin peşinden “baristatus” çöp çekirdek getirmez algısıda dolayısıyla kalıplaştı. Gözüm kapalı alırım demeye başladık doğru mu.
Tam burada suistimale açık black market kurulmama ihtimali ne?
Mesela nike.com jordan 1 için satış tarihi/saati veriyor. Satış zamanı geliyor ama ben tam saati kaçırmışım. Misal 5 saat sonra siteye giriyorum. Hop “sold out”
Dolap-letgo bakıyorum resmi sitedeki 2bin tl olmuş 4bin.
Ya da
Balina diyor ki, ben stokçuyum, param da var(!) senin koleksiyonunun 20 parçasını çekiyor. Benim deneyimim hiç oluyor, açıyorum siteyi, kahvenin hikayesini okuyup bi sigara yakıyorum. Hadi buyur.
Lütfen bana nasip deme
O anda bir işim çıkar, telefonum kırılır, kredi kartım kaybolur amenna ama buzlukçunun hırsı benim nasibimse, dövüşürüz.
Tabi bunlar uç fikirler olsa da, gerçek olma ihtimali uzak değil.
Eğer bu gönül işi proje devam ederse elbette bu söylediğim ihtimallerde düşünülmüştür. Bu noktada ya çözüm üretilebilir ya da gittiği yere kadar denilir.
Hani alice kediye sorar ya
Hangi yoldan gideceğim?
Eğer Alice bu projenin varacağı yeri bilmiyorsa, hangi yoldan gittiğininde bir önemi kalmıyor.
Ne diyelim. Bize düşen “sadece” kısmetimizse yapacak pek birşey yok.
Ama yazarken yoruldum, koleksiyon 100tane çıkıp 1-2 saatte eridiğinde, insani olarak kalbim kırılacak ya. O fikirden daha çok yoruldum.
Selametle üstad.
Nitelikli kahve içenler olarak biz o kadar geniş bir topluluk değiliz abi, bu tip kahvelerin de ticari anlamda büyük kazanç getirecek bir pazarı yok şu an. Kârsız fiyat ile satıldığında dahi alım gücünü zorlayabiliyorlar. Aramızdaki buzlukçular bile 2. pakete bi' böyle binbir şüphe ile yaklaşıyorlar. Yani kâr elde etmek için Excellence kahvesi stoklayacak olan varsa kolay gelsin
Şimdi Haşim bey olsa, "Yahu alamazsanız gelin ben size demlerim, maksat paylaşmak" falan derdi sanırım. Bendeniz o kadar şey yapamıyorum.