• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Baristatus

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ogakuzar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Son düzenleme:
ahahaha Ertuğrul burda mı? :D

Ertuğrul'u foruma üye yapsaydın keşke Üstad @hasimsolmaz
😂 Hadi ben Ertugrul diyorum tamam da, geçen mesaj göndermiş “hi Hashim this ia ertugrul” yazıyo 😁 Sorduğu da “Merhaba yazdın bizim duvara ya, o ne demekti?” 😂 Hepsini öğretcem Ertuğrul sana, adım adım, nav rıpit aftır mi; eşhedü..

😂 Hadi ben Ertugrul diyorum tamam da, geçen mesaj göndermiş “hi Hashim this ia ertugrul” yazıyo 😁 Sorduğu da “Merhaba yazdın bizim duvara ya, o ne demekti?” 😂 Hepsini öğretcem Ertuğrul sana, adım adım, nav rıpit aftır mi; eşhedü..
🇹🇷🇹🇷🇹🇷 As bayrakları as 🇹🇷🇹🇷🇹🇷
images.jpeg-1.jpg

Kargo bugün geldi. Çekirdek müthiş kokuyor :D
Bu sabah demledim. Çiçeksi, soğudukça asiditenin yükseldiği ve narenciye tatlarının ortaya çıktığı, tertemiz, orta gövdeli bir kahveydi. Kullandığım reçete Baristatus'un tavsiye ettiği 1.reçete.
Oran : 15gr/245 gr
Commandante : 25 Klik
Sıcaklık : 92C Buzdağı Su
Döküş : 4 Basamak (60,60,60, 65)
Son Döküş Bitişi : 1:30
Toplam Süre : 2:25

Bu sabah demledim. Çiçeksi, soğudukça asiditenin yükseldiği ve narenciye tatlarının ortaya çıktığı, tertemiz, orta gövdeli bir kahveydi. Kullandığım reçete Baristatus'un tavsiye ettiği 1.reçete.

Aifyet olsun, bu reçeteyi @orkunustel çıkamıştı sağolsun.

2.demlememde @hasimsolmaz 'ın ilettiği 2.reçeteyi uygulayarak demledim. Ama demleme kısa sürdü ve buna bağlı underextract tatlar barındırıyordu. Reçete;

Oran : 15gr/240 gr
Sıcaklık : 93C
Döküş : Bloom + tek basamak (35gr bloom 30 saniye, akabinde yavaş tek döküş, yatağı çok yükseltmeden, su döküş bitince rao spin)
Su: Buzdağı
Demleme 1:59 gibi bitti.

Son kalan çekirdekler için @orkunustel reçetesinden devam 😀

2.demlememde @hasimsolmaz 'ın ilettiği 2.reçeteyi uygulayarak demledim. Ama demleme kısa sürdü ve buna bağlı underextract tatlar barındırıyordu. Reçete;

Oran : 15gr/240 gr
Sıcaklık : 93C
Döküş : Bloom + tek basamak (35gr bloom 30 saniye, akabinde yavaş tek döküş, yatağı çok yükseltmeden, su döküş bitince rao spin)
Su: Buzdağı
Demleme 1:59 gibi bitti.

Son kalan çekirdekler için @orkunustel reçetesinden devam 😀
:)

Firma: Baristatus
Kahve: Guatemala-El Injerto Pacamara
Kavurma Tarihi:30.08.22
Çekirdek Miktarı: 20 gr
Demleme Metodu: Chemex, Blooming sonrası (30 saniye-60mL)- İlk döküş (140 mL)-İkinci Döküş (100mL)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante- 23 klik
Su Miktarı: 300 mL
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak su (pH:8.4) -93
Demleme Süresi: 2.38

Öncelikle ilk denediğim reçeteden bahsedeceğim. 21 klik 91 derecede bir demleme yaptım.Bitter ağırlıklı ve kayısı notalarına sahip bir fincan elde ettim. Kahvenin potansiyelini tam ortaya koyamadım.Yukarıda ki denediğim reçetede ise daha kompleks bir fincan elde ettim. Bir kurşunluk daha çekirdek ayırdım ama :) Yukarıda ki yaptığım demlemede ise bal ve kayısı ilk yudumlarda daha net aldım.Bitterlikten kurtularak daha düz çikolata ve karamel ile bitişi sağlayan (ki burası çok keyifliydi) bir fincan ile son buldum.Asitidite fazla olan bir deneyim yaşamadım.Bir denemelik çekirdeğim daha var hem biraz daha beklemesini istedim hem de diğer alım yapan arkadaşların reçetelerine göre de bir demleme daha yapabilirim. @hasimsolmaz Bey'e böyle hikayesi olan bir çekirdeği bizlere ulaştırdığı için teşekkür ediyorum.Emeğinize sağlık. Dipnot:Şansıma denk gelmeyen o anahtarlıkta gözüm kaldı :D

Şaka gibi belki ama evin içinde ben bu kahveyi kaybettiğim için haftalardır üzülüyordum 😃 Kahveyi kutusundan çıkartıp nereye koydum diye kara kara düşünürken bu sabah evden gelen telefon ile sevinçten az kalsın işi yarım bırakıp eve gelecektim 😂 Potansiyel kaybı olur mu diye dertlenirken az önce denedim ve gerçekten kahvenin halen tadı damağımda kaldı hoş halen içtiğim içinde olabilir 😂 @hasimsolmaz bu güzel deneyim için size teşkkür ederim 👍

Şaka gibi belki ama evin içinde ben bu kahveyi kaybettiğim için haftalardır üzülüyordum 😃 Kahveyi kutusundan çıkartıp nereye koydum diye kara kara düşünürken bu sabah evden gelen telefon ile sevinçten az kalsın işi yarım bırakıp eve gelecektim 😂 Potansiyel kaybı olur mu diye dertlenirken az önce denedim ve gerçekten kahvenin halen tadı damağımda kaldı hoş halen içtiğim içinde olabilir 😂 @hasimsolmaz bu güzel deneyim için size teşkkür ederim 👍
Afiyet olsun! Kaybedip bulmak tada pozitif bir katki yapmistir kesin 😁

Eli kulağındadır herhalde, şurayı azcık canlandırayım(:

Korecem en son Parasite filmini izlediğim kadar olduğundan/: tam bilemedim ama Coffee Me up sanırım La Labor Y Anexo için yakında bu sayfayı güncelleyeceğim notuyla dün şöyle bir yazı girmiş
1668590708723.png
Henüz diğer ortaklarda kıpırdanma yok tabi ve lütfen Taylandlı ihale ortağınıza facebook'un global olarak eskisi kadar etkili olmadığını söyler misiniz(: Bir site yapsınlar artık(:

Haşim hocam, Oğuzhan üstadım coe ihaleleri için daha farklı bir operasyon mu oluyor. Normalden daha meşakkatli olan bu süreç bitiyor gibi. Bilgi verme şansınız var mı

Geri sayım başlamış sitede

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2023-01-06 at 20.35.07.jpeg
    WhatsApp Image 2023-01-06 at 20.35.07.jpeg
    77.6 KB · Görüntüleme: 121
Geri