Giriş seviyesinden kastınız nedir acaba? Benim bildiğim giriş seviyesi ürün bir "budget" ürünüdür. Degirmen ozelinde konusacak olursak, giris seviyesi degirmen bircoklari icin evlerine alacaklari ilk degirmendir. Mesela
su yazidaki budget pick bir giris urunudur. Ya da Hoffman'in
surada inceledigi urunler -ki hakli olarak uzak durun mesaji veriyor videoda- giris urunudur. Baratza Encore Turkiye'de ne fiyatiyla, ne de hitap ettigi kitleyle bir giris urunu olarak degerlendirilebilir. Ozellikle Turkiye gibi doviz kurunun cilgin attigi ulkelerde insanlar Encore'a "upgrade" ederler, Encore'la baslamazlar. Bunun yaninda, espresso servis eden bircok kafede dahi espresso ogutucusunun yaninda Encore gorebilirsiniz, filtre kahveleri icin kullanirlar. Yani bu giris seviye iddiasi bana pek mantikli ve elle tutulur gelmedi.
Kendi fiyat klasmanında Encore'a yakın iki ürün aklıma geliyor. Birincisi Lelit Fred, sesi uçak motoru gibi ama grind tutarlılığı çok iyi ve espresso öğütebildiği için tercih edilebilir. İkincisi Wilfa Svart, Turkiye'de dagitimcisi yok. Yani gunun sonunda, Encore fan boyluktan degil, kendi fiyat klasmaninda filtre kahve tuketen ev kullancisini tatmin edebilecek belki tek elektrikli degirmen oldugu icin tercih ediliyor diye dusunuyorum. Baratza da bir Apple degil nihayetinde, kim neden memnun olmadigi urunun fan boylugunu yapsin?
Edit: Premium el degirmenleriyle karsilastirilmamasi gerektigi gorusunuze tabii ki katiliyorum. Nihayetinde Comandante EK43'le falan kafa kafaya giden bir degirmen.
https://venezianocoffee.com.au/comandante-c40-nitro-blade-in-review/