Merhaba
@UçanHollandalı son zamanlarda diyemem ama tavsiyelerim olur. İlki Jonathan Gagne'den "The Physics of Filter Coffee" bulabilirsen şiddetle tavsiye ederim. Burada deneye tutulmuş bir çok kahve demleme tüyosu ve bilimsel argüman bulacaksın.
Yine zamanın eskitemeyeceği 2 kitap daha önereyim hatta biri neredeyse yüzyıllık: "All About Coffee" - William H. Ukers, bu kitabı şaşkınlıkla okuyabilirsin çünkü bu kadar eski olmasına rağmen üstüne ne kadar az araştırma yapıldığını ve piyasadaki bilgilerin yarısının buradan ısıtıldığını göreceksin.
Diğeri de zamansız bir klasik ve arada mutlaka danıştığım yerlerden: "Coffee Flavor Chemistry" - Ivon Flavement, okuması zor ve kahve uzmanlarını da aşan bir tarafı var ama satırlarca süren kimyasal içerik deşifrelerinin yanı sıra

bir cümle kurulduğunu gördüğün satır aralarında çok önemli bilgiler saklı
Jonathan Gagne ile görüşmüş ilk okumanın gazı ile kitabının çevirisine talip olmuştum ve bana sonraki aşamalardan bahsetti fakat biraz nabız yokladıktan sonra bunun benim için bile fazla çılgınca olacağını düşündüm, bu kadar olması gerektiğinden az talep gören bir kitap için (en azından şimdilik) çok fazla efor olacaktı fakat eminim kaynakları daha yeterli olanlarımız bu çabaya girişecektir ve kitabı raflarda görmek mümkün olacaktır öyle ya koca 3 sene geçti aradan umuyorum biri soyunur bu işe ve şimdiden benden bir tebriği var.
Bunların dışında (eğer ilgileniyorsanız) kahve kavurma üzerine aynı zamanda hocam Morten Münchow var. Kendisi pek bilinmese de SCA Kahve Kavurma modülünün kurucusu ve ilk sınav sorularını çıkartan heyetin başındaydı fakat yıllar içinde (her nedense) daha aktif olsa da daha az duyar olduk. Bir kavurmahanesi veya satışı yok sadece bilimsel araştırma ve eğitmenlik yapıyor ve biraz aratırsanız araştırmalarının bazılarını internetten edinebilir veya videolarını inceleyebilirsiniz. Maalesef bilimsel araştırmaların dayanılmaz ağırlığı (!) burada biraz monoton bir sunum ortaya çıkarabiliyor ve seyredilebilirlik oranı düşüyor ancak ilgiliyseniz tavsiye ederim.
Ayrıca Christopher Hendon'ın araştırmaları çok değerlidir onu da ilk yıllarımdan beri takip ediyorum.
Sorduğun için teşekkür ederim.