• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Aralık 2024 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Arda Bey, 34830 no'lu siparişiniz kavrum tarihi 6.12 olan ürünleri kapsıyor 10 gün gecikmeyi anlayamadım yanlış anlaşılan bir şey mi oldu acaba?

@Ömer Aydın 34830 numaralı siparişim bir haftayı aşkındır gelmedi. kahve hattını aradığımızda da meşgule atılıyor telefonlar. sonrasında kahveniz kargoya verildi dendi fakat biraz evvel görüştüğümde ise daha kargonuz verilmedi. iletişim kurmak maduriyetimizi bildirmek ve yardımcı olunması mümkünatı yok. MADURİYET YAŞIYORUM ve kahvem yok ve kahve siparişim 1 haftadan fazladır verilmedi. Böyle birşeyle karşılaşmamıştım daha önce. izmirde yaşamama rağmen kahve siparişlerimi mağzadan almamada müsade edilmiyor. böyle birşeyle karşılaşmadım ben.
Merhaba sevgili @izmirkahvesi,

Bugün telefonda konuşmuştuk lakin buradan da tekrar etmek isterim. Siparişiniz Ömer Bey’in de mesajınızdan önce yukarıda belirttiği gibi diğer tüm kalan 6.12 kavrumları ile yarın gönderiliyor. Oldukça yoğun bir dönemden geçtiğimiz için siparişlerin gönderimlerinde birkaç gün gecikme yaşadık ve bilgilendirmem de yanlış olmuştu özür dileyerek düzeltmemi yapmıştım. Bize telefon ile ulaşamadığınız durumlarda mutlaka Whatsapp Kahvesever hattımıza yazın, en kötü ihtimalle birkaç saat gecikmeli de olsa mutlaka geri dönüş sağlıyoruz. En iyi tecrübeyi yaşamanız için yüksek çaba gösteriyoruz buna emin olabilirsiniz.

Ömer bey en başta kavrumları tutarlı ve en iyi şekilde hazırlayıp belki biraz gecikmeli kargolayacağız gibi açıklama yapmıştı. Bunu bilerek ben de alım yaptım. Bence anlayışlı olmakta fayda var. Birden yoğun alım olduğunda herşeyi kitabına uygun yapmaları kolay değil.

Kavurumun 14. Günü picopresso ve filtre denedim ipeksi gövdenin ne anlama geldiğini anladığım bi deneyim oldu . Özellikle picopresso da kanatlandı
Americano yaptım daha yeni bitti . Sanırım bu kahveyi Americano olarak bitireceğim çok baskın mandalina var ve damağımi hiç yormadi , tek kötü yanı var kahveye doymadım bi demleme daha yapasım var fakat uyumam lazım

Toplu alım başlıklarında kargom-kahvem nerde sorusu yasaklansa güzel olurdu bence, toplu alımda seçilen kavuruculara büyük sabırlar-kolaylıklar diliyorum, umarım ben de ayın sonuna doğru bir sipariş vereceğim.

Ben yazacaktım da bu forumun toplu alımları üzerindeki bitmek bilmeyen tartışmalarına dahil olmak istemediğimden yazmadım. Yani Türkiye'deki en şeffaf kavurucuların belki de başında olan Nutz'da bile böyle şeyler yaşanıyor olması artık "gülünç" bence. Adam kavuracağı tarihi yazmış, yoğunluk sebebiyle birazcık gecikme olabileceğini söyleyerek anlayış rica etmiş, Whatsapp hattı kurmuş, forumdaki tüm mesajlara/sorulara üşenmeden cevap yazmış hala "mağduriyet" yaşayanlar var. Vay arkadaş! :D

Sitede Stok kavrumdan gonderim ve sonraki kavrumdan gonderim secenegi var Ornek veriyorum 3 farkli kahve siparis ettiniz İki kahvenin stok kavrumu vardir ama bir tanesi ileri tarihli kavrum olacaktir Kavurucu parca parca gondermek yerine toplu gondermek icin bekletiyor olabilir ve bu (bence) gayet normal bir durum Hatta benim isime geliyor , stok kavrumdaki kahveler boylelikle paketi acilmadan degass islemini yariliyor , minimum 3 haftadan once acmiyoruz kahveleri zaten (benim tercihim) , kafam rahat o yuzden :)

@Ömer Aydın ‘ Bey Ortalama Degass nedir
Merhaba @Tamar Degas bir kaç gün yeterli ama en iyi tatların geldiği yerleri gözlemlerimle olabildiğince sitede belirtmiştim.

Bunlar değişken olabiliyor ve sürprizler de oluyor en iyi tatları aylar sonra aldıklarımız var bu açıdan da zor bir konu.

@Ömer Bey Guatemala Nueva Oriente tekrar stoklara girecek mi

@Ömer Aydın Ömer Bey off topic gözüken fakat görünenin ardında olan bir sorum var: kahveye dair son zamanlarda izlediğiniz/ okuduğunuz ya da takip ettiğiniz paylaşabileceğiniz kitap, video ya da içerik var mıdır?

Teşekkürler :coffee:
Merhaba @UçanHollandalı son zamanlarda diyemem ama tavsiyelerim olur. İlki Jonathan Gagne'den "The Physics of Filter Coffee" bulabilirsen şiddetle tavsiye ederim. Burada deneye tutulmuş bir çok kahve demleme tüyosu ve bilimsel argüman bulacaksın.

Yine zamanın eskitemeyeceği 2 kitap daha önereyim hatta biri neredeyse yüzyıllık: "All About Coffee" - William H. Ukers, bu kitabı şaşkınlıkla okuyabilirsin çünkü bu kadar eski olmasına rağmen üstüne ne kadar az araştırma yapıldığını ve piyasadaki bilgilerin yarısının buradan ısıtıldığını göreceksin.

Diğeri de zamansız bir klasik ve arada mutlaka danıştığım yerlerden: "Coffee Flavor Chemistry" - Ivon Flavement, okuması zor ve kahve uzmanlarını da aşan bir tarafı var ama satırlarca süren kimyasal içerik deşifrelerinin yanı sıra (: bir cümle kurulduğunu gördüğün satır aralarında çok önemli bilgiler saklı;)

Jonathan Gagne ile görüşmüş ilk okumanın gazı ile kitabının çevirisine talip olmuştum ve bana sonraki aşamalardan bahsetti fakat biraz nabız yokladıktan sonra bunun benim için bile fazla çılgınca olacağını düşündüm, bu kadar olması gerektiğinden az talep gören bir kitap için (en azından şimdilik) çok fazla efor olacaktı fakat eminim kaynakları daha yeterli olanlarımız bu çabaya girişecektir ve kitabı raflarda görmek mümkün olacaktır öyle ya koca 3 sene geçti aradan umuyorum biri soyunur bu işe ve şimdiden benden bir tebriği var.

Bunların dışında (eğer ilgileniyorsanız) kahve kavurma üzerine aynı zamanda hocam Morten Münchow var. Kendisi pek bilinmese de SCA Kahve Kavurma modülünün kurucusu ve ilk sınav sorularını çıkartan heyetin başındaydı fakat yıllar içinde (her nedense) daha aktif olsa da daha az duyar olduk. Bir kavurmahanesi veya satışı yok sadece bilimsel araştırma ve eğitmenlik yapıyor ve biraz aratırsanız araştırmalarının bazılarını internetten edinebilir veya videolarını inceleyebilirsiniz. Maalesef bilimsel araştırmaların dayanılmaz ağırlığı (!) burada biraz monoton bir sunum ortaya çıkarabiliyor ve seyredilebilirlik oranı düşüyor ancak ilgiliyseniz tavsiye ederim.

Ayrıca Christopher Hendon'ın araştırmaları çok değerlidir onu da ilk yıllarımdan beri takip ediyorum.

Sorduğun için teşekkür ederim.

@Ömer Bey Guatemala Nueva Oriente tekrar stoklara girecek mi
Arkadaşlar La Loma ve Gutemala Oriente çuval dibi görünmüyor ne yazık ki.

La Loma severleri Alto Cielo Geisha'ya davet ediyorum tat zenginliğinde aşağı kalır tarafı yoktur kendisinin.

Gutemala Oriente'nin segmentinde benzer önerebileceğim yok ama altında aynı zamanda favorilerimden Ruanda'yı önerebilirim.

Arkadaşlar La Loma ve Gutemala Oriente çuval dibi görünmüyor ne yazık ki.

La Loma severleri Alto Cielo Geisha'ya davet ediyorum tat zenginliğinde aşağı kalır tarafı yoktur kendisinin.

Gutemala Oriente'nin segmentinde benzer önerebileceğim yok ama altında aynı zamanda favorilerimden Ruanda'yı önerebilirim.
Ben 2 gündür deniyorum bu çekirdeği pişman olunacak bi çekirdek değil. İçtikçe içesi geliyor insanın. Bu hafta 2. 250 gr siparişi vereceğim ay sonunda da 3. 250 gr diye program yaptım.

Geri