• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Aralık 2024 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

34991 adlı sipariş İle katıldım.. comandante 20 click time more c3 te kaç click e denk geliyor bilen varmı acaba​

timemore c3 clik sayıları değişkenlik gösteriyor diye biliyorum ama bendekinde 12-13 clik e denk geliyor. Demlemeye süresine göre artı eksi 1er clik oynayabilirsiniz

Arkadaşlar an itibarı ile "Sonraki Kavrum Tarihi"ni 13.12.24 Cuma olarak güncelledim. Yoğun ilginiz için teşekkürler 6.12 kavrumları devam ediyor...

Son düzenleme:
06.12 kavrumları ne durumda acaba?
Yukarıdaki mesajı düzelttim kusura bakmayın 09.12 kavrumları olarak yanlış belirtmişim 06.12 demem gerekiyordu.

06.12 kavrumlarına büyük makinede dün başladım devam ediyor, sonra mikro-kavrumlar için küçük makinaya geçeceğim.

Her bir paketin aynı tutarlılıkta olması için sindire sindire ve yoğunluktan etkilenmeden kalite düşüşü olmadan oldukça dikkatli devam ediyorum.

Peyderpey gönderimlere de başladım ancak bu ilk siparişlerde çok yığılma olduğu için bu mesaj vesilesiyle hepinizden olası birkaç gün gecikme için anlayış rica edeceğim.

Son düzenleme:
Ayrıca bugün söz verdiğim gibi 02.12 kavrumundan siparişini teslim almak isteyenleri mekana bekliyorum, hatırlatayım espresso benden.

#35025 numaralı sipariş ile katıldım.

Kolombiya La Loma Karbonik Maserasyon
Etiyopya Hambela Wamena Anaerobik
Etiyopya Hambela Bontiana Natural
Ruanda Ruhango Gisanga Washed

9 Aralık kavrumları nezaman gönderilir acaba Whatsapp hattından sorduk kesin olarak bir tarih veremiyoruz cevabı geldi 🤔

9 Aralık kavrumları nezaman gönderilir acaba Whatsapp hattından sorduk kesin olarak bir tarih veremiyoruz cevabı geldi 🤔
Yoğun bir şekilde yarın da olmak üzere kavrumlara devam ediyoruz. Peyderpey ve kavrulan kahveler arasından karışık gönderimler yapılmaya başlandı. Atakan Bey bu yüzden tarih veremiyordur size fakat bu ilk 300 sipariş eşiğini geçtiğimizde hızlanacaktır, bazı siparişlerin gönderimleri birkaç gün sarkabilir anlayışınızı rica ediyorum.

Son düzenleme:
Selamlar
Ben de geçen salı #34860 nolu sipariş ile alıma katıldım,
siparişimizin kargolanması ne zaman olur ?
Teşekkürler

Kargolamalar yarın devam edecek ve sipariş numarasına göre gitmediğimiz için maalesef şu anda belli siparişler için tarih veremiyorum arkadaşlar.

Dediğim gibi birkaç gün sarkma olabilir ancak kargonuz yola çıktıysa akşam saatleri takip no gönderiliyor bu şekilde bilginiz olacaktır ve ben hepsi tamamlandığında buradan yazacağım.

Mikro kavrum özkütle ölçümlerinin de oldukça heyecan verici devam ettiğini söyleyeyim, burada şimdiden o kadar çok bulgu edindim ki mesela kavrumdan 2 saat sonra bile özkütlede yaklaşık 6g/L azalma söz konusu (bunu 1-2 gün sonunda bekliyordum muhtemelen degas sürecinin başlangıçta çok hızlı olmasıyla ilgili) veya eğik bir yerde kabı doldurursanız, sıyırmayı daha hızlı yaparsanız, kabın farklı bir noktasına dolum yaparsanız farklı ölçümler geliyor vs. Elbette net yargıların çok daha fazla ölçüm ve soruyla geliştirilmesi gerekiyor.

Yani özkütle konusu öyle agtron ölçmeye pek benzemiyor ve ölçüm anındaki oda nemi, sıcaklığı bile etken fakat neyse ki daha tutarlı ölçümler için bazı çözümler de ürettim ve bu iyileştirmelerin hikayesini özellikle faydalanması olasılığı olan kavurucu arkadaşlarım için ilk fırsatta buradan paylaşacağım. Şimdiden en önemli iyileştirmemin ölçüm yapılacak kaba el ile dolum değil de bir makinadan (acaia orion gibi) dolum yapmak olduğunu söyleyebilirim bu tip bir sistem insan hatasını en aza indiriyor. Bu bilmem kaçıncı el ile tutarlılık sağlama denememde gelen minik keşif de yüz güldürdü ve neyse ki etiketleri daha yazmaya başlamamıştım.

Bu arada etiketleriniz aşağıdaki şekilde ve dediğim gibi nasıl kullanabileceğimizin detayını yazacağım şu 6.12 ve 9.12 kavrumları tamamlansın söz:)

ölcüm.jpg

Kolombiya Alto Cielo Geisha Natural için en güzel sonucu kavrum tarihinden itibaren kaçıncı gün denemeliyim .
Kargolamalar yarın devam edecek ve sipariş numarasına göre gitmediğimiz için maalesef şu anda belli siparişler için tarih veremiyorum arkadaşlar.

Dediğim gibi birkaç gün sarkma olabilir ancak kargonuz yola çıktıysa akşam saatleri takip no gönderiliyor bu şekilde bilginiz olacaktır ve ben hepsi tamamlandığında buradan yazacağım.

Mikro kavrum özkütle ölçümlerinin de oldukça heyecan verici devam ettiğini söyleyeyim, burada şimdiden o kadar çok bulgu edindim ki mesela kavrumdan 2 saat sonra bile özkütlede yaklaşık 6g/L azalma söz konusu (bunu 1-2 gün sonunda bekliyordum muhtemelen degas sürecinin başlangıçta çok hızlı olmasıyla ilgili) veya eğik bir yerde kabı doldurursanız, sıyırmayı daha hızlı yaparsanız, kabın farklı bir noktasına dolum yaparsanız farklı ölçümler geliyor vs. Elbette net yargıların çok daha fazla ölçüm ve soruyla geliştirilmesi gerekiyor.

Yani özkütle konusu öyle agtron ölçmeye pek benzemiyor ve ölçüm anındaki oda nemi, sıcaklığı bile etken fakat neyse ki daha tutarlı ölçümler için bazı çözümler de ürettim ve bu iyileştirmelerin hikayesini özellikle faydalanması olasılığı olan kavurucu arkadaşlarım için ilk fırsatta buradan paylaşacağım. Şimdiden en önemli iyileştirmemin ölçüm yapılacak kaba el ile dolum değil de bir makinadan (acaia orion gibi) dolum yapmak olduğunu söyleyebilirim bu tip bir sistem insan hatasını en aza indiriyor. Bu bilmem kaçıncı el ile tutarlılık sağlama denememde gelen minik keşif de yüz güldürdü ve neyse ki etiketleri daha yazmaya başlamamıştım.

Bu arada etiketleriniz aşağıdaki şekilde ve dediğim gibi nasıl kullanabileceğimizin detayını yazacağım şu 6.12 ve 9.12 kavrumları tamamlansın söz:)

Ekli dosyayı görüntüle 36371

Kolombiya Alto Cielo Geisha Natural için en güzel sonucu kavrum tarihinden itibaren kaçıncı gün denemeliyim .
Şu anda eğer bir özkütle / degas bağlantısı olduğunu kabul ediyorsak (ki o zaman da etki derecesi sorgulanmalı);

Hem kahvenin yeşil çekirdek özkütlesinin nispeten düşük olması hem benim kavurma profilim ve elbette bu gibi sebeplerle kavrulmuş çekirdeğin özkütlesinin diğer çekirdeklerime kıyasla yüksek çıkmaması nedeniyle...

elinize geçeceği 4-5 gün içinde iyi verim almaya başlayacağınızı söyleyebiliriz... Optimum yani en güzel sonuç için bir paketi ölçüm için ayırıp izlemeye alacağım ve mutlaka sonuçları buradan haber veririm.

Şimdi La Loma bitti mi. Hiç mi yok :cool:

Şimdi La Loma bitti mi. Hiç mi yok :cool:
La Loma sonlara geldi ama 6 ve 9 siparişleri gönderilip stok sayımı yapıldığında çuval dibinde var ise açıp haber vereceğim. Bir kahve biterken bu şekilde temkinli gitmeyi tercih ediyorum olur ya siparişlerin planlamasında ufak da olsa bir kayma olmuşsa sıkıntı yaşamayalım diye...

Kavurumun 14. Günü picopresso ve filtre denedim ipeksi gövdenin ne anlama geldiğini anladığım bi deneyim oldu . Özellikle picopresso da kanatlandı

Kavurumun 14. Günü picopresso ve filtre denedim ipeksi gövdenin ne anlama geldiğini anladığım bi deneyim oldu . Özellikle picopresso da kanatlandı
Afiyet olsun Mustafa Bey, mikro-kavrumlarımıza ve tutarlılıklarına çok güveniyorum bu sene, önümüzdeki senenin de ilk yatırımı bu alanda olacak.

Afiyet olsun Mustafa Bey, mikro-kavrumlarımıza ve tutarlılıklarına çok güveniyorum bu sene, önümüzdeki senenin de ilk yatırımı bu alanda olacak.
Toplu alım olmadan önce ben 250 gr aldım. Genel anlamda alımlarda premium diye tabir ettiğimiz kahveler 2 gunde bitiyor sizde de biter diye erkenden aldım. Fakat bu konuda sizi tebrik ediyorum. Bu hafta içi toplum alımla ilk siparişi vereceğim.
Yaptığınız kavurum için ellerinize sağlık. Stok durumunun da makul seviyede olması için de ayrıca teşekkür ederim. Kolay gelsin

Son düzenleme:
Geri