• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Aralık 2024 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

9 Aralık kavrumları ne zaman gönderilecek acaba daha çok beklemeyecekmiyiz
+1. Bence fazla gecikmeli oldu. Tamam gecikebileceğini biliyorduk ama ben bu kadar olacağını tahmin etmemiştim. 9'u kavrum, 10 u bilemedin 11 i gönderilir diye düşündüm ama maalesef yarına kalmış. 1 gün de kargo sürecek.

Normalde pek sorun etmem ama biz de durumumuzu/stoklarımızı ona göre ayarlıyoruz ve şu an kahve kalmadı. Daha önce birkaç firma daha böyle yapmıştı, hatta bir tanesi yarışma var diye indirim kodunu günler sonra verdi. Neyse, umarım bundan sonra böyle şeyler yaşanmaz

Jonathan Gagne ile görüşmüş ilk okumanın gazı ile kitabının çevirisine talip olmuştum ve bana sonraki aşamalardan bahsetti fakat biraz nabız yokladıktan sonra bunun benim için bile fazla çılgınca olacağını düşündüm, bu kadar olması gerektiğinden az talep gören bir kitap için (en azından şimdilik) çok fazla efor olacaktı fakat eminim kaynakları daha yeterli olanlarımız bu çabaya girişecektir ve kitabı raflarda görmek mümkün olacaktır öyle ya koca 3 sene geçti aradan umuyorum biri soyunur bu işe ve şimdiden benden bir tebriği var.
Maddi yükünü bilmiyorum ama sizin öncülüğünüzde kulüp olarak çeviri ekibi kurup iş bölümü ile hızlıca çevirebiliriz.

+1. Bence fazla gecikmeli oldu. Tamam gecikebileceğini biliyorduk ama ben bu kadar olacağını tahmin etmemiştim. 9'u kavrum, 10 u bilemedin 11 i gönderilir diye düşündüm ama maalesef yarına kalmış. 1 gün de kargo sürecek.

Normalde pek sorun etmem ama biz de durumumuzu/stoklarımızı ona göre ayarlıyoruz ve şu an kahve kalmadı. Daha önce birkaç firma daha böyle yapmıştı, hatta bir tanesi yarışma var diye indirim kodunu günler sonra verdi. Neyse, umarım bundan sonra böyle şeyler yaşanmaz
Haklısınız @StrawberryNut mazeret değil ve mahcubiyetimi değiştirmiyor sadece bilgi için yazıyorum mikro-kavrum olanlar büyük makinanın 15te biri kapasitesinde bir makinada kavruluyor. Yine mahcubiyetim devam ederek diyorum ki her bir 2 paket için giriştiğim yüzlerce partinin özkütle analizlerinin tutarlılığı için de bir miktar süre kaybettim (her biri için 4 ölçüm) bunu beklemiyordum... Umarım bu +1 günün hepimize faydalı bir kazancı olur tekrar anlayışınızı rica ediyorum.

Maddi yükünü bilmiyorum ama sizin öncülüğünüzde kulüp olarak çeviri ekibi kurup iş bölümü ile hızlıca çevirebiliriz.
Maddi yükünü mesajlardan bulabilirim fakat yüklenilmeyecek bir şey değildi diye hatırlıyorum, esas ihtiyaç kahve ve bilime tutkulu bir çeviri ekibiydi zaten bunu gerçekten değerlendirelim çok teşekkür ederim böyle bir teklifle geldiğiniz için. Kampanya sonrasında diyorum o zaman;)

Son düzenleme:
bir sonraki kavrum tarihli alsam da arada boşluk oluştuysa hemen benimki kavrulup gönderilmeli 🙃

bu başlıkta kahvenin bir süre beklemesi gerektiğini bilmeyenlerin var olduğunu görüyorum. lütfen kahvenizi bekletin ve değişikliği görün. planlamanızı da 15 gün sonraya göre yaparsanız rahat edersiniz.

@kahveanalisti Bıkmadınızmı Şu Çikolata Aromalarından artık meyvemsiliğe geçmek lazım diyor birileri 😅 çocukluğumuzdan kopamıyoruz bir türlü 🥰 kahve serüvenine meyvemsi başlayınca bu hareketler hoş oluyor tabiki :)
  • Guatemala, Nueva Oriente
Bugün demleme fırsatım oldu baskın fındık ile başlayıp damakta sütlü çikolata ile bir bitiş muhteşemdi @Ömer Aydın elinize emeğinize sağlık çok güzeldi ….

#35166 nolu ikinci siparişimi vermiş oldum. Önceki siparişimden Guatemala Dorado Pacamara 21.10 kavrumdu ama çok çok güzel olduğunu söyleyebilirim. Beni yeni siparişe iten şey biraz bu oldu. Tabi ikinci olarak paketin tamamında neredeyse aynı sonuçları aldım.

@kahveanalisti Bıkmadınızmı Şu Çikolata Aromalarından artık meyvemsiliğe geçmek lazım diyor birileri 😅 çocukluğumuzdan kopamıyoruz bir türlü 🥰 kahve serüvenine meyvemsi başlayınca bu hareketler hoş oluyor tabiki :)
  • Guatemala, Nueva Oriente
Bugün demleme fırsatım oldu baskın fındık ile başlayıp damakta sütlü çikolata ile bir bitiş muhteşemdi @Ömer Aydın elinize emeğinize sağlık çok güzeldi ….
Teşekkürler @Tamar alttan meyvesi de gelmedi mi? Meyvesini bonus eklemiştim:LOL:

4 Aralıkta bir sonraki kavrum tarihine (9Aralık) göre sipariş vermiştim. Rahat rahat gelsin diye. Bugün 12 Aralık. Daha gönderim yapılmadı. Seneye gelir herhalde :D

4 Aralıkta bir sonraki kavrum tarihine (9Aralık) göre sipariş vermiştim. Rahat rahat gelsin diye. Bugün 12 Aralık. Daha gönderim yapılmadı. Seneye gelir herhalde :D
9 Aralıkların gönderimi yarın başlayacak @yuce

#35179 sipariş numarasıyla ben de alıma katıldım.

Merhaba @UçanHollandalı son zamanlarda diyemem ama tavsiyelerim olur. İlki Jonathan Gagne'den "The Physics of Filter Coffee" bulabilirsen şiddetle tavsiye ederim. Burada deneye tutulmuş bir çok kahve demleme tüyosu ve bilimsel argüman bulacaksın.

Yine zamanın eskitemeyeceği 2 kitap daha önereyim hatta biri neredeyse yüzyıllık: "All About Coffee" - William H. Ukers, bu kitabı şaşkınlıkla okuyabilirsin çünkü bu kadar eski olmasına rağmen üstüne ne kadar az araştırma yapıldığını ve piyasadaki bilgilerin yarısının buradan ısıtıldığını göreceksin.

Diğeri de zamansız bir klasik ve arada mutlaka danıştığım yerlerden: "Coffee Flavor Chemistry" - Ivon Flavement, okuması zor ve kahve uzmanlarını da aşan bir tarafı var ama satırlarca süren kimyasal içerik deşifrelerinin yanı sıra (: bir cümle kurulduğunu gördüğün satır aralarında çok önemli bilgiler saklı;)

Jonathan Gagne ile görüşmüş ilk okumanın gazı ile kitabının çevirisine talip olmuştum ve bana sonraki aşamalardan bahsetti fakat biraz nabız yokladıktan sonra bunun benim için bile fazla çılgınca olacağını düşündüm, bu kadar olması gerektiğinden az talep gören bir kitap için (en azından şimdilik) çok fazla efor olacaktı fakat eminim kaynakları daha yeterli olanlarımız bu çabaya girişecektir ve kitabı raflarda görmek mümkün olacaktır öyle ya koca 3 sene geçti aradan umuyorum biri soyunur bu işe ve şimdiden benden bir tebriği var.

Bunların dışında (eğer ilgileniyorsanız) kahve kavurma üzerine aynı zamanda hocam Morten Münchow var. Kendisi pek bilinmese de SCA Kahve Kavurma modülünün kurucusu ve ilk sınav sorularını çıkartan heyetin başındaydı fakat yıllar içinde (her nedense) daha aktif olsa da daha az duyar olduk. Bir kavurmahanesi veya satışı yok sadece bilimsel araştırma ve eğitmenlik yapıyor ve biraz aratırsanız araştırmalarının bazılarını internetten edinebilir veya videolarını inceleyebilirsiniz. Maalesef bilimsel araştırmaların dayanılmaz ağırlığı (!) burada biraz monoton bir sunum ortaya çıkarabiliyor ve seyredilebilirlik oranı düşüyor ancak ilgiliyseniz tavsiye ederim.

Ayrıca Christopher Hendon'ın araştırmaları çok değerlidir onu da ilk yıllarımdan beri takip ediyorum.

Sorduğun için teşekkür ederim.
Ömer Bey teşekkür ederim :coffee:🫶✌️

Arkadaşlar, yüzlerce 6.12 kavrumu siparişi tamamlandı (kargo 20 tanesine yetişemedi yarın sabah alacak) şimdi 9.12 lere başlıyorum yarın hazırlandıkça gönderimleri yapacağım fakat 9 aralık fazla değil Cumartesi sabahı teslimleri tamamlanır. Cumartesi günü de plana oldukça yaklaşmış 13.12 kavrumlarına girmiş oluyorum, 5 kampanyadır böyle ilk kez bir gecikme ilk kez yaşanıyor fakat boşuna olmayacak ve anlayışınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

An itibarı ile "Sonraki Kavrum Tarihi" 16.12.24 Pazartesi olarak güncellenmiştir. Yoğun ilginiz için teşekkürler arkadaşlar.

#35187 ile alıma katildim
Kolombiya Alto Cielo Geisha Natural(şuan elimde var çok beğendim)
Endonezya Ijen Lestari Karamela

#35188 ile katıldım. tekrar coffeenutz seçilmiş olması sanki çocukluk arkadaşıma rastlamış olmak gibi... sadece bu sefer biraz geç kaldım.
1734038819362.png

#34515 - #34620 - #34949 ve son olarak da #35190 ile 4.kez katılım gerçekleştirdim. Değerli @Ömer Aydın'a bu güzel coffenutz kahvelerini bizimle buluşturduğu için tekrar teşekkür ediyorum. Kahvelerin hepsi birbirinden harika gerçekten 😁 Birde kahve sever hattı ile her zaman ve her konuda ilgiyle yardımcı oldukları için ayrıca teşekkür ediyorum. 🙏🙏🙏

Geri