• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aeropress Demleme Tarifleri

Evet büyük ihtimal.

Böyle çıkartmak için kapak kapalıyken tüm suyu sıkıca boşaltıp, sonra ters çevirip kapağı çıkartıp pompayı basmak lazım.
Yukarıda tarif edilen bu şekilde değildi sanırım.
Fotoğraf içinse sorun yok, o zaman fazla soru sormuş oldum.

Kahve: Null Worka ( 2 Kasım)
Değirmen: Cmd Red 30 Klik
Yöntem: Aeropress Ters Yöntem (3 filtre kullandım.)
Ölçü: 12 gr kahve / 180 gr su (Pürsu 96°)
Toplam Süre: 2.5 dakika
Kahveyi ekleyip 180 gr suyu eklemeye başladığımda süreyi başlattım. Karıştırıp 1.5 dakika olana kadar bekledim. Sonrasında fincana ters çevirip 2.5 dakika olana kadar bastırdım. Fss sesi geldiğinde tam 2.5 dakika dolmuştu.
Bir ayı geçmiş ve özel koşullarda saklamadığım bir çekirdek için lezzet gayet tatmin edici... Ayrıca 3 filtre kullandığım için de çok temiz bir fincan oldu. Kullandığım suyun ppm değerinin oldukça düşük olduğunu tahmin ediyorum, çok yumuşak bir su. Temiz bir fincan...

Kahveyi ekleyip 180 gr suyu eklemeye başladığımda süreyi başlattım. Karıştırıp 1.5 dakika olana kadar bekledim. Sonrasında fincana ters çevirip 2.5 dakika olana kadar bastırdım. Fss sesi geldiğinde tam 2.5 dakika dolmuştu.
Bir ayı geçmiş ve özel koşullarda saklamadığım bir çekirdek için lezzet gayet tatmin edici... Ayrıca 3 filtre kullandığım için de çok temiz bir fincan oldu. Kullandığım suyun ppm değerinin oldukça düşük olduğunu tahmin ediyorum, çok yumuşak bir su. Temiz bir fincan...
Şimdi bunu deniyorum kahve su oranı ekonomik bir tarif olduğu için :D

Ekli dosyayı görüntüle 6681

Kullandığım V60 filtrelerini yıkayıp kurutuyorum, bu şekilde ölçü alıp kesiyorum. 3 kat filtre kullanınca dünyadaki en berrak kahve çıkıyor.
Dipnot: Evet, Aeropress filtresine para vermedim hiç ömrümde :)
burada görmüştüm birkaç haftadır geri dönüşüm işine kafayı çok taktığım için deniyorum:
ve BAYILDIM. Çöpe atacağım artık filtreyi harika bir şekilde değerlendiriyorum böyle. Zaten hiç almamıştım aeropress'in 350'lik filtresinden (yanında gelen dışında) ama bundan sonra da almayacağım.

Ben klasik AP filtresi ile traditional'ı keserek yaptığım filtre arasında tat olarak bir fark görmedim, cam bardakta içmediğim için tortu farkını da gözlemlemedim.

Teşekkürler bunu paylaştığınız için.

burada görmüştüm birkaç haftadır geri dönüşüm işine kafayı çok taktığım için deniyorum:
ve BAYILDIM. Çöpe atacağım artık filtreyi harika bir şekilde değerlendiriyorum böyle. Zaten hiç almamıştım aeropress'in 350'lik filtresinden (yanında gelen dışında) ama bundan sonra da almayacağım.

Ben klasik AP filtresi ile traditional'ı keserek yaptığım filtre arasında tat olarak bir fark görmedim, cam bardakta içmediğim için tortu farkını da gözlemlemedim.

Teşekkürler bunu paylaştığınız için.
Rica ederim, faydalanmaniza cok sevindim ✌🏻🤓

Aman dikkat; geri dönüşüm yapalım, atık çıkarmayalım derken filtreleri yıkamaya harcanan suyu göz ardı etmeyin lütfen, o daha ciddi bir tehlike gibi gözüküyor.🙁

Benim tavsiyem, özellikle pour over performansından memnun kalmadığınız filtreleri değerlendirmek için ya da AP filtresinin pahalılığından kaçmak için, filtreleri henüz kullanılmamışken kesmek.

Bir adet v60 filtresinden 4, bir adet Chemex filtresinden ise tam 16 adet AP filtresi elde edilebiliyor. Hangi çeşit filtreyi kullanırsanız kullanın her türlü çok çok daha ucuza geliyor, üstelik daha güzel fincanlar elde edilebiliyor. 🤓

Aman dikkat; geri dönüşüm yapalım, atık çıkarmayalım derken filtreleri yıkamaya harcanan suyu göz ardı etmeyin lütfen, o daha ciddi bir tehlike gibi gözüküyor.🙁

Benim tavsiyem, özellikle pour over performansından memnun kalmadığınız filtreleri değerlendirmek için ya da AP filtresinin pahalılığından kaçmak için, filtreleri henüz kullanılmamışken kesmek.

Bir adet v60 filtresinden 4, bir adet Chemex filtresinden ise tam 16 adet AP filtresi elde edilebiliyor. Hangi çeşit filtreyi kullanırsanız kullanın her türlü çok çok daha ucuza geliyor, üstelik daha güzel fincanlar elde edilebiliyor. 🤓
1 adet a4 kağıt üretimi için 10 litre su harcanıyor yazıyordu sanırım bir yerde. Yani sizin yıkamak için harcadığınız 300 ml su ancak o 1 kağıt üretimi için harcanan su çok daha fazlası oluyor diye biliyorum. Dediğim gibi oradan buradan okuduğum şeyler ancak üretim kısmında şaşırtıcı rakamlar görmüştüm harcanan su için. 1 adet kot pantolon için 10800 litre yazıyor mesela.

1 adet a4 kağıt üretimi için 10 litre su harcanıyor yazıyordu sanırım bir yerde. Yani sizin yıkamak için harcadığınız 300 ml su ancak o 1 kağıt üretimi için harcanan su çok daha fazlası oluyor diye biliyorum. Dediğim gibi oradan buradan okuduğum şeyler ancak üretim kısmında şaşırtıcı rakamlar görmüştüm harcanan su için. 1 adet kot pantolon için 10800 litre yazıyor mesela.
Bu bahsettiğiniz tarzdaki hesaplamaları ben de görmüştüm ama gerçekçi bulmuyorum açıkçası. Doğru bile olsa, bunu düşünürsek hayatımızı sürdüremeyiz zaten, yani bir kot pantolon için sözde 10800 litre su harcanıyor diye pantolonsuz gezmeyeceğiz sonuçta. Zaten günlük hayatta her şeyin bir kararı olmalı fazlası zarar da, burada bahsetmek istediğim amaç rutinimiz içerisinde yaptığımız tüketimleri kendi içerisinde modifiye etmek yönünde.

Bu bahsettiğiniz tarzdaki hesaplamaları ben de görmüştüm ama gerçekçi bulmuyorum açıkçası. Doğru bile olsa, bunu düşünürsek hayatımızı sürdüremeyiz zaten, yani bir kot pantolon için sözde 10800 litre su harcanıyor diye pantolonsuz gezmeyeceğiz sonuçta. Zaten günlük hayatta her şeyin bir kararı olmalı fazlası zarar da, burada bahsetmek istediğim amaç rutinimiz içerisinde yaptığımız tüketimleri kendi içerisinde modifiye etmek yönünde.
Ben de kot pantolon almayalım, kağıt filtre kullanmayalım demedim yanlış anlaşılmasın. Benim dikkat çekmek istediğim nokta yıkamak yerine yenisini satın almayı önermişsiniz ancak bunun daha zararlı olduğu yönünde daha fazla kaynak var gibi, bunu belitmek istedim.

Wendelboe tekniğini cmd 17 click ile denedim ama anlamadığım şey kahvenin yarısı düz method olduğu için beklerken süzüldü. Daha mi ince öğütmek gerek?

@Leylifer dediğiniz gibi yaptım akış durdu, kahve net bir biçimde daha iyi oldu ama yine de tam istediğimi alamadım henüz, bir kaç deneme daha yapmak gerekiyor. Mesela son karıştırma için plunger ı kaldırdığımda bir baloncuk çıktı, sanki bloom hala tamamlanmamış gibi. Daha iyi karıştırma yaparım bir dahakine :)

Bu arada tarifi 14/200 yerine 17/240 gr yapsak olur mu acaba, deneyen var mı?

@Leylifer dediğiniz gibi yaptım akış durdu, kahve net bir biçimde daha iyi oldu ama yine de tam istediğimi alamadım henüz, bir kaç deneme daha yapmak gerekiyor. Mesela son karıştırma için plunger ı kaldırdığımda bir baloncuk çıktı, sanki bloom hala tamamlanmamış gibi. Daha iyi karıştırma yaparım bir dahakine :)

Bu arada tarifi 14/200 yerine 17/240 gr yapsak olur mu acaba, deneyen var mı?
Olur.Düz olduğu için 240 gr sıgabilir.Ama ben hiçbir duz yôntemden verim alamadım.Aero kullanırsam ters yapıyorum.Bence 15-225 şeklinde ters deneyin bir de.Timemore 16 klik comandante 20 klik civarı suyu doldurduktan sonra 2-3 tur kariştirin. 2-3 dakika beklesin .Bir daha kariştirin filtreyi takıp çevirin yavaşca basın.Basit ama en iyisi bu bana göre.En onemlisi yavaş basmak yoksa acılaşabilir

Avokadodan soğuttu bu bilgi, (gerçi hass hariç diğerlerinin tadı da pek yoktu kurtardı beni mi desem acaba:p) :
Rotten / The Avocado War. (s02e01) netflix
BB33647F-B77B-4695-87E8-7CB85F42BA4A.jpeg

Gece kahve demleyeyim dedim. Baktım celsius ethiopya tega tula 30 gr kalmış iyi dedim 15-15 demleriz. Koydum ters metodla 15 gr kahve 225 ml su. Daha sonra karıştırdım, kapağı kapattım ve aeropressi kenara beklemeye alıp tartımı değirmenimi kaldırıyordum ki, manzara ektedir :D Artık 15 gr kahvem var :D

20210103_124901.jpg

Neyse özetle 240 ml ye kadar koyarak demleme yapıyordum ancak kapağı kapattığımızda şişmeye sebep oluyor sanırım. Ters metod olduğundan da zaten hafif atması yetiyor.

Gece kahve demleyeyim dedim. Baktım celsius ethiopya tega tula 30 gr kalmış iyi dedim 15-15 demleriz. Koydum ters metodla 15 gr kahve 225 ml su. Daha sonra karıştırdım, kapağı kapattım ve aeropressi kenara beklemeye alıp tartımı değirmenimi kaldırıyordum ki, manzara ektedir :D Artık 15 gr kahvem var :D

Ekli dosyayı görüntüle 7678

Neyse özetle 240 ml ye kadar koyarak demleme yapıyordum ancak kapağı kapattığımızda şişmeye sebep oluyor sanırım. Ters metod olduğundan da zaten hafif atması yetiyor.
Kahveyi boşver şu görüntü can sıkıcı. Benzer şeyler ben de yaşadım. Etraf battı, ters basınçla bi anda yerlere halıya kahve fışkırdı. Ters metotta aleti ısıtmak için dikkatsizce suyla sallarken bi anda ayrıldı elimi yaktı. Aeropress ile demlemeye çok üşeniyorum...

Bana düz metod yeterli geliyor inverted a ihtiyacım olmuyor. Ya da şöyle söyleyeyim kahveleri aynı parametrelerle inverted da uyguladım önemli bir tad farkı almadım.

Geri