• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aeropress Demleme Tarifleri

Petra'da 368 liraya satılan Aeropres orjinal ve yeni mi acaba?

Petranin orijinal olmayan bir ekipman satacağını hiç sanmıyorum :) Go versiyonu da var, nitekim o da diğer versiyonu.
Bilemedim hangisini alsam, ya da almasam.🤔
Delterimi yeni sattım, beklemedeyim.🙏🙂🖐️

Able Fine metal filtre bugün geldi. Hemen bir deneme yaptım. Daha önce v60'ta deneyip ince öğütümlerde deneyip pek beğenemediğim Incommon - Tanzanya Mbeya'yı ilk defa aeropress'te ve bu filtreyle denedim.

Öncelikle ters metot kullandım. Timemore 13 klik gibi ince bir öğütümde. Kağıt filtreye göre net daha az dirençle karşılaştım. Bu arada metal filtre, filtre kapağına da %100 oturdu diyemem. Milim boşluk kalıyor. Oralardan partikül geçebilir diye düşünmüştüm. Sonuç olarak asiditenin yüksek olduğu, kahve yağlarının net bir şekilde görülebildiği bir kahve elde ettim. Gayet güzel bir kahve oldu ama fincanın en sonunda tortu belli oldu. 1 cm kala içmeyi bıraktım.

Normalde bu partiküllerden dolayı ben v60'a başlamıştım nefret ediyorum bu tortudan ama sadece sonda hissediliyor ve beni o kadar rahatsız etmedi.

Kısacası ilk izlenim olumlu.

Able Fine metal filtre bugün geldi. Hemen bir deneme yaptım. Daha önce v60'ta deneyip ince öğütümlerde deneyip pek beğenemediğim Incommon - Tanzanya Mbeya'yı ilk defa aeropress'te ve bu filtreyle denedim.

Öncelikle ters metot kullandım. Timemore 13 klik gibi ince bir öğütümde. Kağıt filtreye göre net daha az dirençle karşılaştım. Bu arada metal filtre, filtre kapağına da %100 oturdu diyemem. Milim boşluk kalıyor. Oralardan partikül geçebilir diye düşünmüştüm. Sonuç olarak asiditenin yüksek olduğu, kahve yağlarının net bir şekilde görülebildiği bir kahve elde ettim. Gayet güzel bir kahve oldu ama fincanın en sonunda tortu belli oldu. 1 cm kala içmeyi bıraktım.

Normalde bu partiküllerden dolayı ben v60'a başlamıştım nefret ediyorum bu tortudan ama sadece sonda hissediliyor ve beni o kadar rahatsız etmedi.

Kısacası ilk izlenim olumlu.
Ben de delter press te denedim Able Fine metal filtreyi. Gayet iyi oldu beğendim.

@nuclearmoonrise Ben aeropress'de O2 ameeus 10000 delikli filtrelerden kullanıyorum, comandante öğütümle tortu hiç yok diyebilirim. Eğer sıfır tortu istiyorsanız önerebilirim o filtreleri.
Sıfır tortu istiyorum. Ancak kolay ulaşılabilir bir de aeropress'in kendi fiyatından yüksek olmamasını da istiyorum. O yüzden şu anlık able devam. İleride ameuus, aesir vs. deneriz artık :)

Benim Aeropress’im de geldi bugün öğlene doğru. Hemen Wendelboe tarifiyle kahve demledim kendime Worka’dan. İşin acemiliğiyle pek beceremedim galiba. Kahvenin karakteristik özelliklerini ortaya pek çıkaramadım. Daha çok kakao ve çikolatamsı, tatlı bir kahveydi, asidite biraz baskılanmıştı. Denemelere devam...

Not: Kullandığım su 92 derece Buzdağı.

Sıfır tortu istiyorum. Ancak kolay ulaşılabilir bir de aeropress'in kendi fiyatından yüksek olmamasını da istiyorum. O yüzden şu anlık able devam. İleride ameuus, aesir vs. deneriz artık :)
IMG_20201205_160914.jpg

Kullandığım V60 filtrelerini yıkayıp kurutuyorum, bu şekilde ölçü alıp kesiyorum. 3 kat filtre kullanınca dünyadaki en berrak kahve çıkıyor.
Dipnot: Evet, Aeropress filtresine para vermedim hiç ömrümde :)

Ekli dosyayı görüntüle 6681

Kullandığım V60 filtrelerini yıkayıp kurutuyorum, bu şekilde ölçü alıp kesiyorum. 3 kat filtre kullanınca dünyadaki en berrak kahve çıkıyor.
Dipnot: Evet, Aeropress filtresine para vermedim hiç ömrümde :)
Bunu ben mokapot için yapmıştım. Denemek gerek evde 3-5 çeşit v60 filitresi var hepsinden birer tanesiyle denemeler yapılabilir.

Benim Aeropress’im de geldi bugün öğlene doğru. Hemen Wendelboe tarifiyle kahve demledim kendime Worka’dan. İşin acemiliğiyle pek beceremedim galiba. Kahvenin karakteristik özelliklerini ortaya pek çıkaramadım. Daha çok kakao ve çikolatamsı, tatlı bir kahveydi, asidite biraz baskılanmıştı. Denemelere devam...

Hangi el değirmenini kullanıyorsunuz?

üstad selam, petradan mı almıştınız? Mng ile mi geliyor? Bir de hangi şehirden geliyor. Antalyadan gelen bir kargo var mı o mu anlayamadım.

Geri