Selamlar;
Bir süredir aklımda olan, yuvarlak kağıt kesme aparatı üzerine çalışıyordum. Aslında ayarlı bir şey yapmak istedim ancak ucuna bıçak takarak yapılacak kesimlerin 45-63mm aralığında çok verimli olmayacağını öngördüm. Bu sebeple ayarlı bir aparat yapmaktansa, nasılsa 3d printer ile basabiliyoruz diyerek, her ölçü için ayrı ayrı bir aparat çizmeyi daha uygun gördüm.
Şöyle ki;
İstediğimiz ölçüde 2 adet kasnak basıyoruz;
Çap 6mm X Kalınlık 3mm Neodyum Mıknatıs ürününü Türkiye'nin en büyük mıknatıs ithalatçısı Magnet Market'te inceleyin, siparişinize özel teklif alın!
www.magnetmarket.com.tr
Şu linkteki mıknatıstan alıyoruz. Bize her bir aparat için 8 adet lazım ancak minimum 30 adet almak gerekiyor. 8 adet alınabilecek başka bir yer bulursanız paylaşın lütfen. Ben buradan aldım.
Sonra bu mıknatısları ürün üzerindeki uygun yerlere bir ters bir düz yapıştırıyoruz.
İki kasnak arasına kesmek istediğimiz kağıdı koyup kenarlarından makasla rahat rahat kesiyoruz.

Şimdilik çizdiğim ölçüler;
45,5mm: Flair için,
57mm, 57,5mm, 58mm: uygun portafiltreler için,
62,5mm: Aeropress için,
63mm: Delter Coffee Press için.
Şu an 58mm olanını kendim için PETG malzemeden basıyorum. Siz tabii istediğiniz herhangi bir malzemeden basabilirsiniz. Şu an devam etmekte olan baskı 4 saat sürecekmiş. Bittiğinde muhakkak fotoğraflarını paylaşır, deneyimlerimi yazarım.
Güle güle kullanın efenim. Teşekkürler.