• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

3D Printer için Kahve Ekipmanları STL Paylaşımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan uralavci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
3d printeri olup baski alip, ucreti mukabilinde gonderebilecek birisi var midir acaba? :)

Hocam eğer cihazı müsait yakalarsam seve seve yardımcı olurum ancak zamanı konusunda söz veremem. Başka elinde yazıcı olan arkadaş varsa yardımcı olabilir. (:
Burada hazır konusu açılmışken söyleyeyim; bir kâr amacı ile hareket edilmesin istiyorum. Amacımız yardımlaşmak olsun. İlle de para kazanacağım diyen varsa zaten oturur çizer, ar-ge’sini yapar, basar, açar ilanını satar. (:

3D yazıcı ile Konchero ve Tchibo kettle’lar için Brewista tarzı bir “flow restrictor” yapılsa burası patlar sanırım :)
Ben kısa bir araştırma yaptım ama maalesef herhangi bir STL bulamadım.

3D yazıcı ile Konchero ve Tchibo kettle’lar için Brewista tarzı bir “flow restrictor” yapılsa burası patlar sanırım :)
Ben kısa bir araştırma yaptım ama maalesef herhangi bir STL bulamadım.

Standart ev tipi yazıcılar en fazla 250-260 dereceye kadar eriyebilen malzemeleri eritebiliyorlar hocam. Gıdaya uygun denilen malzemeler de özellikle 190-220 derece aralığında. Haliyle form bozulmaları 70-90 derecelerde başlıyor. Bu sebeple kattle içinde kullanılmaya pek müsait değiller. Stl bulamamanız bundan kaynaklanıyor olabilir. (:

cafelat robot için self-leveling tamper yapmaya imkan veren eklentiyi yapmaya imkan veren bir kaynak var mıdır kimsede?
160073161_914379126054463_1170050229550350770_n.jpg
thingiversede cafelat diyerek aratırsanız çok fazla seçenek yok, hem mittenler hem levelerlar görünüyor. ben boş bir vaktimde robot geldikten sonra ilan açacağım tamper/screen holder-leveling tamper-mitten şeklinde.
özellikle uzun olan tamper aparatının alt kısmından çatlayabildiğini belirttiler. kendim deneyip kullanışlı değilse daha geniş veya esneyebilecek bir şekilde tekrar üretirim.

Ekli dosyayı görüntüle 9931
thingiversede cafelat diyerek aratırsanız çok fazla seçenek yok, hem mittenler hem levelerlar görünüyor. ben boş bir vaktimde robot geldikten sonra ilan açacağım tamper/screen holder-leveling tamper-mitten şeklinde.
özellikle uzun olan tamper aparatının alt kısmından çatlayabildiğini belirttiler. kendim deneyip kullanışlı değilse daha geniş veya esneyebilecek bir şekilde tekrar üretirim.
benim pek fikrimin ve bilgimin olmadığı bir konu 3d print. merakla sizin ilanınızı bekliyor olacağım. ben yaklaşık iki yıldır robot kullanıyorum ve bence tamperın bu şekilde özelleştirilmesi gerekiyor. Paul sonunda bunu kabul edip üretti ama tabii haliyle pahalı oldu, o yüzden alternatif çözüm arayışındayım.

Bende ücreti karşılığında mignon öğütücü için single dose yaptırmak istiyorum
Şurda örneği bulunmakta; Örnek

Ekli dosyayı görüntüle 9957Supportsuz basmayı denemedim ama bu haliyle 8 saat civarında sürüyor supportla, 0.2 layer height ve %25 infille. 64gr da filament tüketiyor. Elinize sağlık @uralavci
@ercuozcan umarım turkuazdır origaminiz :)

Dün başlattığım baskı filament koparmış aşırı geri çekme yaptığı için. Sabah da uğraşamadım, eve gelir gelmez 160 um başlattım halen basıyor.
Çok güzel olmuş valla elinize sağlık. Tatlı duruyor. (:

Aklıma ilk şu geldi;
Keşke comandante nin oturacağı bi kutu (molent kutusu gibi) yapılabilse, koruma amaçlı epey iş görürdü sanki
Birde forum için üzerinde kahve kulübü yazılı v60 standı yapılsa isteyenler STL sını alıp bastırabilirdi..

Merhabalar,

Ben de @uralavci abinin tavsiyesi üzerine 3D yazıcı alıp tasarım yapmaya başladım. Thingiverse’de çok kolay pratik şeyler olsa da herkesin ihtiyacı farklı oluyor.

Espressoda dosing yaparken cmd kavanozunun Eureka’nın altında tartı ile beklerken üzerine kahve koyma alanım dar olduğu için bir şey tasarlamak istedim. Herkesin work flowu farklı olduğu için kendi işimi görecek tasarımları kendim çizmem daha ideal oluyor.

Tasarımda daha çok geliştirme yapmam lazım ama şimdilik işleyişi bu şekilde.

Ekli dosyalar

• 99CF0EBE-E21A-4C23-839F-CAAD0A07D639.jpeg
    99CF0EBE-E21A-4C23-839F-CAAD0A07D639.jpeg
    51.3 KB · Görüntüleme: 146
  • 1048D1E2-6454-4F05-8DD6-78B99CB490BF.jpeg
    1048D1E2-6454-4F05-8DD6-78B99CB490BF.jpeg
    86.1 KB · Görüntüleme: 135
  • BF143C8F-A1C1-433A-983C-B4CB11C26ADF.jpeg
    BF143C8F-A1C1-433A-983C-B4CB11C26ADF.jpeg
    91.9 KB · Görüntüleme: 171
Sevgili @uralavci 'ya beni kırmayıp, yardımcı olduğu için çok teşekkür ederim. Harika bir origami standı ortaya çıkmış, dripperı çok güzel tutuyor. Ayrıca kahvekulubu üyesi olduğum için bir o kadar da mutluyum, hem çok güzel arkadaşlıklar edindim, hem de müthiş bir yardımseverlik var bu forumda. İyi ki kahvekulubu üyesiyim :giggle:

Ekli dosyalar

• IMG-1635-min.jpg
    IMG-1635-min.jpg
    153 KB · Görüntüleme: 173
Selamlar;
Bir süredir aklımda olan, yuvarlak kağıt kesme aparatı üzerine çalışıyordum. Aslında ayarlı bir şey yapmak istedim ancak ucuna bıçak takarak yapılacak kesimlerin 45-63mm aralığında çok verimli olmayacağını öngördüm. Bu sebeple ayarlı bir aparat yapmaktansa, nasılsa 3d printer ile basabiliyoruz diyerek, her ölçü için ayrı ayrı bir aparat çizmeyi daha uygun gördüm.
Şöyle ki;
İstediğimiz ölçüde 2 adet kasnak basıyoruz;
Şu linkteki mıknatıstan alıyoruz. Bize her bir aparat için 8 adet lazım ancak minimum 30 adet almak gerekiyor. 8 adet alınabilecek başka bir yer bulursanız paylaşın lütfen. Ben buradan aldım.
Sonra bu mıknatısları ürün üzerindeki uygun yerlere bir ters bir düz yapıştırıyoruz.
İki kasnak arasına kesmek istediğimiz kağıdı koyup kenarlarından makasla rahat rahat kesiyoruz. :)
Şimdilik çizdiğim ölçüler;
45,5mm: Flair için,
57mm, 57,5mm, 58mm: uygun portafiltreler için,
62,5mm: Aeropress için,
63mm: Delter Coffee Press için.
Şu an 58mm olanını kendim için PETG malzemeden basıyorum. Siz tabii istediğiniz herhangi bir malzemeden basabilirsiniz. Şu an devam etmekte olan baskı 4 saat sürecekmiş. Bittiğinde muhakkak fotoğraflarını paylaşır, deneyimlerimi yazarım. :)

Güle güle kullanın efenim. Teşekkürler. :)

Ekli dosyalar

çok güzel başlık takipteyim. eureka için çizdiğimiz funnelın stl dosyasını da paylaşacağım bulduğumda :D

Geri