• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

3D Printer için Kahve Ekipmanları STL Paylaşımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan uralavci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

uralavci

Barista
İsim
Ural AVCI
Selamlar.
Bir süre önce 3D yazıcı aldım ve çevremdeki arkadaşlar için ufak tefek şeyler basmaya başladım.
Sevgili @SirJohn da benden Origami Dripper için stand istedi. Hal-i hazırda çizilmiş standlarla alakalı verimlilikleri konusunda endişemiz oluşunca onun için bunu çizdim ve bastım.
Sonrasında da buraya konu açarak bu işi açık kaynak bir hale getirmeye karar verdim. Bu başlık altında çizimlerimizi paylaşabiliriz. Çok güzel olur. Hazır çizimleri ise linkleri ile birlikte paylaşırsak daha güzel olur.
Ayrıca sevgili @NoDRaC hocam da foruma STL dosya yükleyebilmemizi sağlayacak gerekli ayarları yaparak bu projeye ön ayak oldu. Kendisine de teşekkür ederim.

Gelelim ilk paylaşıma;
@SirJohn hocam için şunu çizdim ilk önce;

IMG_9390.jpg

Bunun altı tırtıklı. Bir çok servera oturabilsin diye ama desteksiz basmak istediğim için aslında tam olarak istenileni veremedi. Detaylı bilgiyi @SirJohn hocam verecektir zaten.
Sonrasında bu oturma problemi ve kulbunun çok büyük olması vesilesiyle yeniden çizdim. İç dizaynı yani Origami'ye oturan kısmını aynı tutarak, dış çapını ve altını orijinal Origami Dripper standı ile eşledim ve yanlarına KahveKulübü.NET yazdım. :)

1.PNG

Bu halinin de STL dosyasını ORIGAMI_STAND2.STL ismi ile aynı ismi taşıyan ZIP dosyası ile paylaşıyorum (Boyut siteye direkt STL yüklemem için büyük olduğu için ZIP'ledim.). 3D yazıcısınız varsa ya da çevrenizde 3D yazıcısı olan birini tanıyorsanız basıp kullanabilirsiniz.
Siz de 3D yazıcıda basılması için bir şeyler çizdiyseniz bu başlık altında paylaşabilir, herkesin kullanımına sunabilirsiniz. :)

Dediğim gibi hazır resim paylaşacaksanız direkt linkini verebilirsiniz. Teşekkürler. :)

Ekli dosyalar

Selamlar.
Bir süre önce 3D yazıcı aldım ve çevremdeki arkadaşlar için ufak tefek şeyler basmaya başladım.
Sevgili @SirJohn da benden Origami Dripper için stand istedi. Hal-i hazırda çizilmiş standlarla alakalı verimlilikleri konusunda endişemiz oluşunca onun için bunu çizdim ve bastım.
Sonrasında da buraya konu açarak bu işi açık kaynak bir hale getirmeye karar verdim. Bu başlık altında çizimlerimizi paylaşabiliriz. Çok güzel olur. Hazır çizimleri ise linkleri ile birlikte paylaşırsak daha güzel olur.
Ayrıca sevgili @NoDRaC hocam da foruma STL dosya yükleyebilmemizi sağlayacak gerekli ayarları yaparak bu projeye ön ayak oldu. Kendisine de teşekkür ederim.

Gelelim ilk paylaşıma;
@SirJohn hocam için şunu çizdim ilk önce;

Ekli dosyayı görüntüle 9899

Bunun altı tırtıklı. Bir çok servera oturabilsin diye ama desteksiz basmak istediğim için aslında tam olarak istenileni veremedi. Detaylı bilgiyi @SirJohn hocam verecektir zaten.
Sonrasında bu oturma problemi ve kulbunun çok büyük olması vesilesiyle yeniden çizdim. İç dizaynı yani Origami'ye oturan kısmını aynı tutarak, dış çapını ve altını orijinal Origami Dripper standı ile eşledim ve yanlarına KahveKulübü.NET yazdım. :)

Ekli dosyayı görüntüle 9902

Bu halinin de STL dosyasını ORIGAMI_STAND2.STL ismi ile aynı ismi taşıyan ZIP dosyası ile paylaşıyorum (Boyut siteye direkt STL yüklemem için büyük olduğu için ZIP'ledim.). 3D yazıcısınız varsa ya da çevrenizde 3D yazıcısı olan birini tanıyorsanız basıp kullanabilirsiniz.
Siz de 3D yazıcıda basılması için bir şeyler çizdiyseniz bu başlık altında paylaşabilir, herkesin kullanımına sunabilirsiniz. :)

Dediğim gibi hazır resim paylaşacaksanız direkt linkini verebilirsiniz. Teşekkürler. :)
Elinize sağlık hocam. Her origami sahibinin isteyeceği bir çözüm bu. 2. versiyon, kahvekulübü detayı ile birlikte çok şık olmuş. Şimdi bundan basıp satın diye talepler gelmeye başlar :)

Değerli @uralavci'ya çok teşekkür ederim. Benim Origami'deki denge sorunumu tek standta çözdü. Üstüne biraz daha uğraşmış ve v.2 yi de yapmış 👏 Yukarıdaki v.1 siyah şu an bende. Net olarak şunu söyleyeyim: Origami standa TAM oturuyor. En ufak oynama yok. Sonunda kahveye döktüğüm su tek bi tarafa kaymıyor.

@uralavci hocamın dediği tırtıklı yapıyı aşağıda görebilirsiniz. Stand elimdeki 3 serverdan 1 tanesine tam oturdu ama diğer 2 sinin cam kalınlığı fazla geldi. Normalde bu haliyle kayma, standın altından çıkan origaminin altı tarafından durduruluyor. Burda dripperın serverın neresine damlattığı önemli olmadığı için, v.2 de Ural hocam orta deliğin altına doğru bir çıkıntı vererek, kayma durumunda origaminin servere çarpmasını da engellemiş oluyor. Ben bu halinden çok memnun kaldım. v.2 daha da iyi olmuş :)

WhatsApp Image 2021-03-12 at 21.15.01.jpegWhatsApp Image 2021-03-12 at 21.15.00.jpegWhatsApp Image 2021-03-12 at 21.15.01 (1).jpeg

Son düzenleme:
Tasarım da başlık da çok güzel. Umarım buralar iyice renklenir 👏

Hangi malzemeden ürettiniz hocam standı?

Elinize sağlık hocam. Her origami sahibinin isteyeceği bir çözüm bu. 2. versiyon, kahvekulübü detayı ile birlikte çok şık olmuş. Şimdi bundan basıp satın diye talepler gelmeye başlar :)
Az önce başlattım baskıyı. :)
9 saat 12 dakika sürecekmiş. 63 gram filament tüketiyormuş.
Bilgileri de vermiş olayım baskıyla alakalı.
%20 doluluk, malzeme: siyah PLA+ (eSun), sadece altında destek var, çözünürlük: 200 mikron.

Çok alanım değil fakat farklı bir proje için gıda uyumlu 3d baskı için yoğun bir araştırma yapmıştım.

Bu noktada 3d baskı için, gıda uyumunda flament harici, yüzey pürüzlüğü ile oluşan sıkıntılar var. 3d baskıdan yüzeyler özellikle bakterilerin yaşaması için mikro cepler oluşturuyor. Pürüzsüz, ve yüzey ceplerinin olması da, kolay ve düzgün temizlenmesini zorlaştırıyor üretilen ürünün.
Bu noktada önerilen çözüm olarak 3d baskıların gıda uyumlu epoksi ile daldırma kaplama yapılması şeklinde.

İlgili özet bir yazı ( ingilizce )

Çok alanım değil fakat farklı bir proje için gıda uyumlu 3d baskı için yoğun bir araştırma yapmıştım.

Bu noktada 3d baskı için, gıda uyumunda flament harici, yüzey pürüzlüğü ile oluşan sıkıntılar var. 3d baskıdan yüzeyler özellikle bakterilerin yaşaması için mikro cepler oluşturuyor. Pürüzsüz, ve yüzey ceplerinin olması da, kolay ve düzgün temizlenmesini zorlaştırıyor üretilen ürünün.
Bu noktada önerilen çözüm olarak 3d baskıların gıda uyumlu epoksi ile daldırma kaplama yapılması şeklinde.

Antibakteriyel Filament gördüm eSun kataloğunda. Sanırım bu probleme odaklanılmış.

Yüzey pürüzlülüğü nedeniyle temizlenmesi zor cepler olabilir dediğiniz gibi. Ayrıca yüzey alanı da yekpare bir parçaya göre çok daha geniş. Bunlar gıdayla direk temas eden ürünler için doğrudur muhtemelen ama bu parça için konuşursak bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Yüzey pürüzlülüğü nedeniyle temizlenmesi zor cepler olabilir dediğiniz gibi. Ayrıca yüzey alanı da yekpare bir parçaya göre çok daha geniş. Bunlar gıdayla direk temas eden ürünler için doğrudur muhtemelen ama bu parça için konuşursak bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.
Aynen, zaten @uralavci nın attığı tasarımda direk gıda ile temas yok. Ben daha çok hazır konu açılmışken bilgilendirmek adına yazdım. İlk paylaşılan tasarımdan bağımsız.

Buralar değerlenir. Eski forumda benzer bir konu açmıştım. Güzel paylaşımlar olmuştu. Bu defa çok daha güzel paylaşımlar olacağına eminim :)

Hocam ABG markaymış kusura bakmayın karışıklık için.

Burda mükemmel bir şekilde düşük çözünürlüklü eklenmiş MiBi analiz sonucu gerçekten güven veriyor 😂 @uralavci gördüğüm kadarıyla E.coli ekmişler sanki 10^5/6 dan 10^3cfu yu düşmüş sayım. (sayım diyorum ama nasıl, nereye, ne süre, NE BELLİ 😂) Burdan da çıkıp baaaak bizim ürün bakterilerin %99 unu öldürüyor diyorlar. Biraz tırt geldi.

Burda mükemmel bir şekilde düşük çözünürlüklü eklenmiş MiBi analiz sonucu gerçekten güven veriyor 😂 @uralavci gördüğüm kadarıyla E.coli ekmişler sanki 10^5/6 dan 10^3cfu yu düşmüş sayım. (sayım diyorum ama nasıl, nereye, ne süre, NE BELLİ 😂) Burdan da çıkıp baaaak bizim ürün bakterilerin %99 unu öldürüyor diyorlar. Biraz tırt geldi.
Hocam ben pek anlamam o işlerden. Antibakteriyel yazmış adamlar. Ben de bunu daha önce gördüğümü hatırladım. Öyle diyorsan kullanmayız tabii. :D

Geri