• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

Merhabalar sevgili arkadaşlar,​

İlk olarak değirmenimi sarraf titizliğiyle tüm parçalarına ayırıp uzun uzun inceledim. Dış kasa, burr kesicilerinin her birini, iç kesicilerin her birini kısacası tüm parçaları dikkatlice gözden geçirdim:
Nokta hata bulamadım, pes doğrusu temiz işçilik.
-
Görsel olarak -öznel tabi- şık🤩
-Çantası şık, kullanışlı ve sağlam. Çantasız el değirmeni olur mu ? Olmamalı net!
- Dolu çanta içeriği. Eşinizden, ablanızdan, kardeşinizden fırça dilenmeye ne gerek var. Temizleme pompası (bağlantı için renkli yazıya tık) kaliteli bir lens pompası.
Hasılı hem çantasını hem çanta içi elemanlarını , değirmenin yanında gelmeyenlere tavsiye ederim.

Sıfır Noktası:
Ayarlamak çok zamanımı almadı fakat; “0” noktasını klik ayar halkası hareket etmeyecek şekilde ayarladım. 0’dan sonra 1. ve 2. adımda kol tam anlamıyla boşa düşmedi. 3. adımda boşa düştü. C40’ta alıştığım bu ayarı K plus’a uyarladım.
Özetle benim yaptığım kalibrasyonda 0’dan 1 klik ilerleyince aynen C40’taki gibi kol tamamen boşta kalıyor. Bu ayar sonucu benim değirmende -2 klik var. Yani 0’dan 2kilik daha gidebiliyoruz.

Temizlik öğütümü (Gramlı, saniyeli):
Eldorado ibiraci
çekirdeğini 18gr 2,3,3.5 ve 4 (20-30-35-40) kliklerde öğüttüm. Çoook amatör fotoğraflar ve ektedir.

Sonuç: Görsel olarak şık, sağlam ve oturaklı. Değirmenin yanında ihtiyaç duyabileceğiniz yardımcı elemanlarla gelmesi. Öğütüm ve klik ayarlamanın kolaylığı hatta keyfi. İlk izlenim için tam not 👍🏻
Uzun kullanım yorumlarını, açık kavrum öğütümünü, fincana yansımasını uzun kullanım deneyimi sonrası paylaşmak daha doğru olacaktır. Ama şu haliyle hızlı bir öğütücü olduğunu hatta en ince öğütümlerde bile sapasağlam elde durduğunu söylemek mümkün.

Not: Yukarıdaki görüşler, amatör bir ev demleyicisinin öznel yorumlarını içermektedir.

Ekler:

photo_2021-05-10_21-59-46.jpgphoto_2021-05-10_22-00-00.jpgphoto_2021-05-10_21-59-56.jpgphoto_2021-05-10_21-59-52.jpg

Merhabalar sevgili arkadaşlar,​

İlk olarak değirmenimi sarraf titizliğiyle tüm parçalarına ayırıp uzun uzun inceledim. Dış kasa, burr kesicilerinin her birini, iç kesicilerin her birini kısacası tüm parçaları dikkatlice gözden geçirdim:
Nokta hata bulamadım, pes doğrusu temiz işçilik.
-
Görsel olarak -öznel tabi- şık🤩
-Çantası şık, kullanışlı ve sağlam. Çantasız el değirmeni olur mu ? Olmamalı net!
- Dolu çanta içeriği. Eşinizden, ablanızdan, kardeşinizden fırça dilenmeye ne gerek var. Temizleme pompası (bağlantı için renkli yazıya tık) kaliteli bir lens pompası.
Hasılı hem çantasını hem çanta içi elemanlarını , değirmenin yanında gelmeyenlere tavsiye ederim.

Sıfır Noktası:
Ayarlamak çok zamanımı almadı fakat; “0” noktasını klik ayar halkası hareket etmeyecek şekilde ayarladım. 0’dan sonra 1. ve 2. adımda kol tam anlamıyla boşa düşmedi. 3. adımda boşa düştü. C40’ta alıştığım bu ayarı K plus’a uyarladım.
Özetle benim yaptığım kalibrasyonda 0’dan 1 klik ilerleyince aynen C40’taki gibi kol tamamen boşta kalıyor. Bu ayar sonucu benim değirmende -2 klik var. Yani 0’dan 2kilik daha gidebiliyoruz.

Temizlik öğütümü (Gramlı, saniyeli):
Eldorado ibiraci
çekirdeğini 18gr 2,3,3.5 ve 4 (20-30-35-40) kliklerde öğüttüm. Çoook amatör fotoğraflar ve ektedir.

Sonuç: Görsel olarak şık, sağlam ve oturaklı. Değirmenin yanında ihtiyaç duyabileceğiniz yardımcı elemanlarla gelmesi. Öğütüm ve klik ayarlamanın kolaylığı hatta keyfi. İlk izlenim için tam not 👍🏻
Uzun kullanım yorumlarını, açık kavrum öğütümünü, fincana yansımasını uzun kullanım deneyimi sonrası paylaşmak daha doğru olacaktır. Ama şu haliyle hızlı bir öğütücü olduğunu hatta en ince öğütümlerde bile sapasağlam elde durduğunu söylemek mümkün.

Not: Yukarıdaki görüşler, amatör bir ev demleyicisinin öznel yorumlarını içermektedir.

Ekler:

Ekli dosyayı görüntüle 12553Ekli dosyayı görüntüle 12554Ekli dosyayı görüntüle 12555Ekli dosyayı görüntüle 12556

Selamlar @HaLiL

Öncelikle güzel ve sağlıklı günlerde güzel fincanlar içmeni dilerim.Söyleyebileceğim tek nokta sıfır noktasını belirlemek hususunda.Ayar halkası dönmeyecek noktaya geldiği nokta değil değirmeni yatay pozisyon tuttuğunda kolun düştüşü nokta sıfır noktan.Eğer kolun düştüğü nokta içine sinmedi ise birde dems coffee ile görüşmeni tavsiye ederim.Kahve ve sağlıcakla kal.

@HaLiL elinize sağlık, özenli ve detaylı bir şekilde çok güzel yazmışsınız deneyimlerinizi. Uzun dönem deneyimlerinizi heyecanla bekliyorum 😊

Selamlar @HaLiL

Öncelikle güzel ve sağlıklı günlerde güzel fincanlar içmeni dilerim.Söyleyebileceğim tek nokta sıfır noktasını belirlemek hususunda.Ayar halkası dönmeyecek noktaya geldiği nokta değil değirmeni yatay pozisyon tuttuğunda kolun düştüşü nokta sıfır noktan.Eğer kolun düştüğü nokta içine sinmedi ise birde dems coffee ile görüşmeni tavsiye ederim.Kahve ve sağlıcakla kal.
Yok mu içimizde bir Harezmi, tanımlasın şu sıfırı 😀 Bir soralım veya net bir video yazı yayınlasınlar.

Sıfır noktasıyla ilgili @demscoffee ile mesajlaştık. Bununla ilgili bayram sonrası için “pdf çeviri” yayınlayacaklar imiş.
Benim yaptığım ayarlamanın doğru olduğunu da söyledi.

C40 ve alttan ayarlı değirmen kullanan arkadaşlarım iyi bilecektir. Biz bunlarda “0”a giderken kolun tutulduğu, dirençle karşılaştığı ilk noktayı buluyoruz ve buradan 1. klikte ise kol serbestçe düşüyor.
Yine bu sıfır noktasından eksiye gidebiliyoruz. Hatta biraz daha zorlarsanız sıfırdan 4-5+ klik daha gidebilirsiniz.

Özetle sıfır noktasını ben c40’ta da K plus’ta da benzer şekilde ayarladım.
Kplus özelinde bu ayarı “0” rakamına denk getirmek ilkin zor olabilir sadece, yoksa ayarladığım sıfır “1” rakamını da gösterebilir.
Benim burada merak ettiğim: Ayar yapılarak kendi değirmenimdeki -2 boşluğunu alabilir miyiz? Tam anlamıyla denk getirebilir miyiz “0” rakamıyla sıfır ayarını?

Sıfır noktasıyla ilgili @demscoffee ile mesajlaştık. Bununla ilgili bayram sonrası için “pdf çeviri” yayınlayacaklar imiş.

C40 ve alttan ayarlı değirmen kullanan arkadaşlarım iyi bilecektir. Biz bunlarda “0”a giderken kolun tutulduğu, dirençle karşılaştığı ilk noktayı buluyoruz ve buradan 1. klikte ise kol serbestçe düşüyor.
Yine bu sıfır noktasından eksiye gidebiliyoruz. Hatta biraz daha zorlarsanız sıfırdan 4-5+ klik daha gidebilirsiniz.

Kplus özelinde bu ayarı “0” rakamına denk getirmek ilkin zor olabilir sadece, yoksa ayarladığım sıfır “1” rakamını da gösterebilir.
Benim burada merak ettiğim: Ayar yapılarak kendi değirmenimdeki -2 boşluğunu alabilir miyiz? Tam anlamıyla denk getirebilir miyiz “0” rakamıyla sıfır ayarını?
Evet, attığım videoda da (sadece YT izlenebilir yapmış yükleyen) tam 0'a denk getiriyor.

Selamlar @HaLiL

Güzel paylaşım için teşekkür ederim.Ben JX PRO modelini kullanıyorum,modeller arasında sıfır noktasına dair farklılar var sanırım.

Bildiğim kadarı ile biraz zor olsada 0 noktası 0'a denk geliyor ama nasıl yapıldığı hususunda bir araştırmaya ihtiyaç duymadım.

@darkspace tarafından paylaşılan kıymetli video ya bakılabilir.

@darkspace bunu vb. videoları değirmen gelmeden seyrettim. Ben de ilk böyle yaptım, ama 1. ve 2. kliklerde kol tamamen serbest kalmadı, burada da adam ayarı yapıp 1 ve 2 kliklerde deneme yapmıyor.

Sonuç itibariyle herkes kendi ayarlarını yapar. +\- 2,3 klik çok da mühim değil. Sonuçta benim 10 dediğim klik hangi değirmen olursa olsun kesin ve şaşmaz aynı mikron boyutunda öğütüm yapmayacaktır. Damak tadına göre herkes kendi kliğine sahip çıkaın:)

Kahve reçetelerinde “kaç klik?” sorusu:

Selamlar arkadaşlar,

Ben kendi K-pro'ma click ayarını nasıl yaptığımı göstermek için kısa bir video çektim. İşinize yarar umarım. Youtube hesabım olmadığı için dropbox'a koydum, linkten gözatabilirsiniz.
Sayın @pofpof siz ayarı yaptıktan sonra 1. klikte kol tamamen serbest kalıyor mu, yoksa dönüyor ama ara ara sürtüyor veya takılıyor mu? Umarım anlatabilmişimdir. Teşekkürler.

K-plus bugün geldi. Dayanamadım ve hemen açtım. Daha klik ayarı yapmadan ürünü dağıttım kusuru var mı diye baktım. Gerçekten kusursuz görünüyordu.
0 noktasını şöyle ayarladım. Her ayar yapacağım zaman kırmızı noktayı 5 rakamına getirdim ve öyle ileri geri ayarladım. Çok rahat ayarlamış oldum ama 2-3 klik sağa sola kayabiliyor. Onu ayarlaması biraz uğraştırıyor.

Adsız tasarım.jpg

Konu da K-pro için tk 26-30, v60 70-75 tavsiye edilmiş. Deneyipte güzel sonuca ulaşanlar paylaşırsa iyi olur. Aeropresste kaç click civarı kullanmalıyız ?

O
Selamlar arkadaşlar,

Ben kendi K-pro'ma click ayarını nasıl yaptığımı göstermek için kısa bir video çektim. İşinize yarar umarım. Youtube hesabım olmadığı için dropbox'a koydum, linkten gözatabilirsiniz.
Öncelikle video için teşekkürler. Faydalı bir paylaşım olmuş. Ayar halkasını sıfıra alıp o şekilde sıfır ayarını yapıyorum. Video da bunun yanlış olduğunu belirtmişsiniz. Neden yanlış acaba . O şekilde sıfır hiç kaymıyor ve deneme yanılmayla sıfırı bulmaya gerek kalmıyor.

O

Öncelikle video için teşekkürler. Faydalı bir paylaşım olmuş. Ayar halkasını sıfıra alıp o şekilde sıfır ayarını yapıyorum. Video da bunun yanlış olduğunu belirtmişsiniz. Neden yanlış acaba . O şekilde sıfır hiç kaymıyor ve deneme yanılmayla sıfırı bulmaya gerek kalmıyor.
O şekilde ayar yapılırken bazen burrlerde sıkışma olabiliyordu okuduklarımdan hatırladığım. Burr sıkışınca da biraz zor olabiliyordu açma süreci. Bu sebeple öyle söyledim.

Geri