K Plus, C40'a göre:
- Klik ayarı ve öğütümü son derece konforlu
- Öğütüm yine C40’a göre çok hızlı
- Manyetik hazne yine çok pratik; öğütüm konfor ve hızına ekstra katkı.
Öğütürken kauçuk gövdeden tutuyoruz -ki böylece gövdeyi rahatlıkla kavrayabiliriz ve yine bu açıdan gövdenin çapı çok iyi. C40’ı kavramak ve kontrol altında tutmak daha fazla kuvvet istiyor öğütme esnasında- manyetik hazneden tutarsanız yerinden çıkabilir.
Nasıl öğütüyorum: (Kişinin kondisyonu, motivasyonu vs gibi öznel durumları biliyoruz elbette)
Hem C40 hem de K-Plus’ta öğütüm yaparken gövdeyi sol elimle kuvvetlice kavrayıp
(yukarıda da yazdığım gibi daha az kuvvet ve daha konforlu bir tutuş avantajı var K-Plus’ın) mümkün mertebe dik ve sabit tutup kronometre çalışır çalışmaz sağ elimde
100 m koşucusu bir atlet edasıyla

çeviriyorum.
C40’ta bunu özellikle red clix’e geçtikten sonra sürenin çok uzadığını yazan arkadaşlar sonrası sıklıkla yaptım
-18gr çekirdeği red clix 13 klik öğütme rekorum
1dakika. Ortalaması 1dk 15snlerde.
-20 gr çekirdek normal aks 20-23 klik arası
ortalama 50-55 saniyelerde. Bu denemeleri de meraktan çok daha evvel yapmıştım. O nedenle hatırladığım kadarı ile ortalamaları yazdım.
- Comandante kullanan arkadaşlar şu konuda benimle hem fikirdir diye düşünüyorum:
Öğütme esnasında sıklıkla çekirdekler öğütücü bıçak kısımları arasında kesilmeyip bir engele takılmış gibi esneme yapıyor, bu esnada hızlıca kolu çok az geriye getirip hafif sallayarak öğütmeye devam ediyoruz. Umarım anlatabilmişimdir.
Bu durumun öğütüm teknik kısmına, bilmine etkisine dair (olumlu-olumsuz) bilgim yok! Belki taş ve sert çekirdek geldiğinde olumlu bir durumdur, ama teknik kısmını bilmeyen ev kullanıcı olarak öğütüm akıcılığını kesen bir durum benim için.
Sonuç:
Yukarıda yazdığım öğütüm sürelerini tartışırız, hatta boş verdik diyelim, ama çoğunluğun fikir birliği edeceği konu sanırım "
öğütüm ergonomisi ve hızının üst seviyede olduğudur
. Coffee Chronicler'dan ahbabım
Asser "This grinder is an engineer’s dream." diyerek son noktayı koymuş.
Ek Başlık "Fincana Yansıması":
Tamam buraya kadar gayet iyi peki ya fincandaki performans? Burada buram buram yasemenler, karanfiller, bayramlık süt reçelleri, ballı sütlü bademler, en özel çilekler, tartlar... Fincanda dans ediyorlar adeta

Herkesin övdüğü homojen öğüten, altın oranda toz bırakan o muhteşem değirmeni alan arkadaşım, evet sen. Durumlar nedir?
Not:
Kahve arkadaşım Sayın
@selamet ile yasaklar sonrası bir araya gelerek tüm şartları eşitleyip yaptığımız bilimselli deneyselli sonuçları "K-Plus vs C40" başlığında burada paylaşırız. Ne dersin
@selamet ?
Herkese Not: Yukarıdaki görüşler, amatör bir ev demleyicisinin öznel yorumlarını içermektedir.