• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

Merhaba,
Jx pro değirmenimin dişli yatağını sonunda sökebildim. Çok uğraştım, en sonunda pes etti.
Arkadaşlar Youtube videolarından birisinde kağıt peçeteye sıktığı çok az v40 ile dişlinin milini ve mile geçen halkayı yağladı. Bu doğru bir işlem mi arada kullanmak gerekir mi sizce de?
Sağlıcakla

Merhaba,
Jx pro değirmenimin dişli yatağını sonunda sökebildim. Çok uğraştım, en sonunda pes etti.
Arkadaşlar Youtube videolarından birisinde kağıt peçeteye sıktığı çok az v40 ile dişlinin milini ve mile geçen halkayı yağladı. Bu doğru bir işlem mi arada kullanmak gerekir mi sizce de?
Sağlıcakla
Açıkçası onu yapanları anlamıyorum, daha önce hiçbir değirmende böyle bir şey yapıldığını görmedim, gerek olduğunu da görmedim, firmaların böyle bir şey önerdiğini de görmedim. Orada hareketin akıcılığını zaten rulmanlar sağlamıyor mu?

Eğer yine de kullanmak isterseniz gıda teması uygun olan bir lubricant gerekiyor, wd-40 olmaz bence.

İlgin için teşekkür ederim. Ben de izlediğim jx pro videolarından sadece birisinde gördüm. Tereddüt etmiştim zaten.
Sağlıcakla

1.17'de videoda özet geçmiş, jx-prodan iyi öğütmüyor ve 150 dolar pahalı
bu model jx-pro nun geliştirilmiş hali gibi sanki. tr deki listede görememiştim ben. jx-pro da hazneyi takarken metal metale sürtüyor hissiyatı ve sesi ciddi rahatsız ediyor, onu çözmüşler ve dosing funnel muhhabeti muazzam olmuş. comandante cam hazneyi takarken keyif veriyordu.

Merhaba,
Sağlıcakla
Öyle bir şey yapılmaz.Zaten milin rulmana geçtigi yerde hafif sıkışması lazim.Dönen kısım rulmanın kendi bilyalari.

Son düzenleme:
Öğütücünün kolundaki plastik parça bende ortalı değildi, kullanırken sürtüp dediğiniz gibi bir ses geliyordu gevşetip ortaladım. Belki sizdeki problem de o olabilir. Bir bakın isterseniz
Bu parçadan bahsediyoruz sanırım. Benim ki ortalı duruyor.
IMG_0300.jpg

Değerli arkadaşlar, jx model ile ilk değirmenimi aldım, hatta kahve demleme dünyasına ilk adımlarımı attım.
Çok teknik izledim, çok deneme yaptım, montag coffee’nin aylık alımı ile sipariş verdiğim tadım paketleriyle ilk denemelerimi yaptım. Şimdilik sadece Nensebo demeyebildim. Kendimi geliştireyim değiştirdiğim parametrelerin etkisini anlayayım diye de başka çekirdeğe geçmedim henüz.

plastik hario v60 ile ve setin içinden çıkan filtre ile demleme yapıyorum. 94-95 derece eriklimsu kullanıyorum.

Asıl problemim süre. Ne yaptımsa hangi reçeteyi denedimse süre 3:30 lara uzuyor. Jx ile 22 ayar seviyesi ile başlayıp 28 ayar seviyesine kadar çıktım. Ancak sonuç pek değişmdi. Hatta sonlara doğru tıkanıyor gibi. Haliyle bir miktar acılık alıyorum.

toparlarsam, jx kullanan kişi sayısı sanıyorum az. Kutudan çıkan referans değerlerde çok işime yaradı diyemem. Jx sahipleri v60 için hangi ayarda öğütme yapıyor, tecrübelerini paylaşabilir mi benimle?

selamlar.

Değerli arkadaşlar, jx model ile ilk değirmenimi aldım, hatta kahve demleme dünyasına ilk adımlarımı attım.
Çok teknik izledim, çok deneme yaptım, montag coffee’nin aylık alımı ile sipariş verdiğim tadım paketleriyle ilk denemelerimi yaptım. Şimdilik sadece Nensebo demeyebildim. Kendimi geliştireyim değiştirdiğim parametrelerin etkisini anlayayım diye de başka çekirdeğe geçmedim henüz.

plastik hario v60 ile ve setin içinden çıkan filtre ile demleme yapıyorum. 94-95 derece eriklimsu kullanıyorum.

Asıl problemim süre. Ne yaptımsa hangi reçeteyi denedimse süre 3:30 lara uzuyor. Jx ile 22 ayar seviyesi ile başlayıp 28 ayar seviyesine kadar çıktım. Ancak sonuç pek değişmdi. Hatta sonlara doğru tıkanıyor gibi. Haliyle bir miktar acılık alıyorum.

toparlarsam, jx kullanan kişi sayısı sanıyorum az. Kutudan çıkan referans değerlerde çok işime yaradı diyemem. Jx sahipleri v60 için hangi ayarda öğütme yapıyor, tecrübelerini paylaşabilir mi benimle?

selamlar.
Nasıl demliyorsun, spin falan attırıyor musun kahveye yoksa oynamadan kendi halinde mi bu süreler, öğütümden çok demleme stili de etkiler süreyi, içinden çıkan filtre de kulakçıklı japon filtre olması lazım
Değirmeni kullanmadığım için bilemiyorum ama ayar için site paylaşabilirim. Link
1ZPRESSO JX (2ND GEN) olan versiyona bakabilirsin.

Son düzenleme:

toparlarsam, jx kullanan kişi sayısı sanıyorum az. Kutudan çıkan referans değerlerde çok işime yaradı diyemem. Jx sahipleri v60 için hangi ayarda öğütme yapıyor, tecrü
Nasıl demliyorsun, spin falan attırıyor musun kahveye yoksa oynamadan kendi halinde mi bu süreler, öğütümden çok demleme stili de etkiler süreyi, içinden çıkan filtre de kulakçıklı japon filtre olması lazım
Değirmeni kullanmadığım için bilemiyorum ama ayar için site paylaşabilirim. Link

Evet kulakçıklı filtreler. Zaten bol poşet 100’lük aldım. Onunla da denedim sonuç aynıydı.

ufak spinler attırdım bir iki denemede. Birinde bloomingde karıştırdım hatta.

birazdan yine montag coffee el mirador ile 2.4 tur değirmen ayarıyla 15 gram kahve 240gram su ile deneme yapacağım

toparlarsam, jx kullanan kişi sayısı sanıyorum az. Kutudan çıkan referans değerlerde çok işime yaradı diyemem. Jx sahipleri v60 için hangi ayarda öğütme yapıyor, tecrü

Evet kulakçıklı filtreler. Zaten bol poşet 100’lük aldım. Onunla da denedim sonuç aynıydı.

ufak spinler attırdım bir iki denemede. Birinde bloomingde karıştırdım hatta.

birazdan yine montag coffee el mirador ile 2.4 tur değirmen ayarıyla 15 gram kahve 240gram su ile deneme yapacağım
Hario filtreleri spin attırmaya fazla gelmiyor diye biliyorum, spin attırmadan da deneyebilirsin.

Bende de tam tersi 2 dakikayı bulamıyorum. Genelde 2.30u hedefliyorlar. Pekte memnun değilim çoğu zaman çıktılardan. Timemore 16 clicke indim en fazla, kpro da 70 te demliyorum. 2.30a yaklaşarak daha iyi kahveler alabilir miyim? Süreyi uzatana kadar inceltmelimiyim öğütümü?

Sanıyorum çekirdek ile ilgili birşeydi. Son denememde 2.4 tur ile 15 gram kahve 240 gram su. 50 gram sonrası tek seferde 1:30 a kadar 240 grama tamamlayarak bir demleme denedim. 2:20 de bitti. İlk 50 gram sonrası kaşıkla çok hafif karıştırdım. Bu spin işini sevmedim esasında. Bir dahakine hiç dokunmadan deneyeceğim. Hatta 2.2 tur deneyeceğim

bişeyler yanlış gitti başta ona eminim.

Sanıyorum çekirdek ile ilgili birşeydi. Son denememde 2.4 tur ile 15 gram kahve 240 gram su. 50 gram sonrası tek seferde 1:30 a kadar 240 grama tamamlayarak bir demleme denedim. 2:20 de bitti. İlk 50 gram sonrası kaşıkla çok hafif karıştırdım. Bu spin işini sevmedim esasında. Bir dahakine hiç dokunmadan deneyeceğim. Hatta 2.2 tur deneyeceğim

Merhaba. Kahve demlemeye en sade parametrelerle başlayın isterseniz. Su markası, öğütüm ayarı, demleme süresi gibi parametreleri öncelikle netleştirin. Bir de, "damak zevki" değişken olduğu için, "öğütüm ayarı/kahve miktarı/su miktarı" parametrelerini kendi zevkinize göre değiştirmekten çekinmeyin. Ennihayetinde kahveden keyif alması gereken sizsiniz.

@ytghan 100lu japon hario, cafec traditional kullandım şimdiye kadar hep. Öğütüm boyutu dediğim gibi timemore 16-18 kullanıyordum. Kpro da 70-72 kullanıyorum şimdilik.

Çoğunlukla 20/300 demliyorum. 50gr blooming 35sn, 45-50 ye kadar 120ml, 1.15te 120ml daha. 90 94 derece su. Kahve çeşitli kullandım farketmiyor süre bende.

JX kullanıcısıyım. İlk denemelerimde kullandığım çift döküşlü bir tarifim var. Her kahveyi ilk önce o tarifle yapıyorum. 2.4 rotasyon ayarla başlıyorum. Damak tadıma göre geniş bir aralıkta gidip gelebiliyorum. Örnek vermem gerekirse Clean Cup Colombia El Paseo'sunu 2.5 - 2.6 rotasyon civarında keyifle içtim. Celsius'tan aldığım Etiyopya Kochere'yi ise 2.3 rotasyonla keyifle tükettim. Yine Celsius'un son alımından aldığım Congo Rugori ile birçok deneme yaptım. 2.2 rotasyonlarında çayımsı tatlarla kahve içtim. 2.7 rotasyonda ise limon ağırlıklı bir kahve içtim. Birçok etken etkileyebiliyor hocam.

Bir de JX'de gözlemlediğim bir diğer önemli şey ilk başlardaki öğütümü ile şimdiki arasında fark var. Ne kadar etkili ya da demlemeye cidden katkı sağlar mı emin değilim ama değirmen öğütüm yaptıkça daha iyi öğütümler yapmaya başladı gibi geliyor bana. Bu durumla ilgili bir Jx kullanıcısı da konuda bilgi vermişti.

JX kullanıcısıyım. İlk denemelerimde kullandığım çift döküşlü bir tarifim var. Her kahveyi ilk önce o tarifle yapıyorum. 2.4 rotasyon ayarla başlıyorum. Damak tadıma göre geniş bir aralıkta gidip gelebiliyorum. Örnek vermem gerekirse Clean Cup Colombia El Paseo'sunu 2.5 - 2.6 rotasyon civarında keyifle içtim. Celsius'tan aldığım Etiyopya Kochere'yi ise 2.3 rotasyonla keyifle tükettim. Yine Celsius'un son alımından aldığım Congo Rugori ile birçok deneme yaptım. 2.2 rotasyonlarında çayımsı tatlarla kahve içtim. 2.7 rotasyonda ise limon ağırlıklı bir kahve içtim. Birçok etken etkileyebiliyor hocam.

Bir de JX'de gözlemlediğim bir diğer önemli şey ilk başlardaki öğütümü ile şimdiki arasında fark var. Ne kadar etkili ya da demlemeye cidden katkı sağlar mı emin değilim ama değirmen öğütüm yaptıkça daha iyi öğütümler yapmaya başladı gibi geliyor bana. Bu durumla ilgili bir Jx kullanıcısı da konuda bilgi vermişti.
Yeni başlayan ben gibi biri için o referans reçetenizi paylaşabilir misiniz hocam?
Bu reçete sonrası oynadığınız parametre klik ayarı mı oluyor? Sıcaklık, döküş sitili vs ile de oynuyor musunuz?

Yeni başlayan ben gibi biri için o referans reçetenizi paylaşabilir misiniz hocam?
Bu reçete sonrası oynadığınız parametre klik ayarı mı oluyor? Sıcaklık, döküş sitili vs ile de oynuyor musunuz?
Duruma göre değişiyor. İlk önce %60-70 klik ayarı ile oynuyorum. Verim alamazsam ondan sonra diğerlerine geçiyorum. Aylık alımlara katılmak benim için keyifli bir aktivite ve demlemelerimi geliştirdiğini düşünüyorum. Çünkü bir sorun yaşarsam çok güzel tarifler çıkmış oluyor forum üyeleri sağolsun. Onların tariflerini deniyor ve onları da kendi damak tadıma göre ayarlamaya çalışıyorum. Yine örnek vermem gerekirse paylaşacağım reçeteyle El Paseo'yu tükettim. Orada sıcaklığı düşürerek çözmüştüm. Reçetem her zaman iyi kahveyi vermese de genelde beni mutlu eden kahveler veriyor. Değişiklik yaparken en sağlıklısı aynı anda birçok etkeni değiştirmek değil de aynı anda tek etkeni değiştirerek gitmek.

16g : 250g / 93 derece

35-40g su ile 45 saniye bloom.

1:05'e kadar 120g suya tamamla ve 1:20'ye kadar bekle.

1:45'e kadar 250g suya tamamla.

En sonda yatağın düz olması için ufak bir spin.

2:30- 2:45 arası demlemenin bitişi.

Kahve biraz eskiyse blooming'i 30 saniyeye düşürüyorum.

K-Pro kullanıcısı olarak birkaç gündür ben de aynı şeyi düşünüyorum.

Geri