Değerli arkadaşlar, jx model ile ilk değirmenimi aldım, hatta kahve demleme dünyasına ilk adımlarımı attım.
Çok teknik izledim, çok deneme yaptım, montag coffee’nin aylık alımı ile sipariş verdiğim tadım paketleriyle ilk denemelerimi yaptım. Şimdilik sadece Nensebo demeyebildim. Kendimi geliştireyim değiştirdiğim parametrelerin etkisini anlayayım diye de başka çekirdeğe geçmedim henüz.
plastik hario v60 ile ve setin içinden çıkan filtre ile demleme yapıyorum. 94-95 derece eriklimsu kullanıyorum.
Asıl problemim süre. Ne yaptımsa hangi reçeteyi denedimse süre 3:30 lara uzuyor. Jx ile 22 ayar seviyesi ile başlayıp 28 ayar seviyesine kadar çıktım. Ancak sonuç pek değişmdi. Hatta sonlara doğru tıkanıyor gibi. Haliyle bir miktar acılık alıyorum.
toparlarsam, jx kullanan kişi sayısı sanıyorum az. Kutudan çıkan referans değerlerde çok işime yaradı diyemem. Jx sahipleri v60 için hangi ayarda öğütme yapıyor, tecrü
Evet kulakçıklı filtreler. Zaten bol poşet 100’lük aldım. Onunla da denedim sonuç aynıydı.
ufak spinler attırdım bir iki denemede. Birinde bloomingde karıştırdım hatta.
birazdan yine montag coffee el mirador ile 2.4 tur değirmen ayarıyla 15 gram kahve 240gram su ile deneme yapacağım