• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

Selamlar @Androge0s

Ben öğütümlerimi hep mokapot için yaptığım için hep yüksek[35-50] gramajlı öğütümler yaptığım için hiç süre ölçümü yapmadım.Fakat bir kompresso siparişi verdim ve pazartesi elimde olacak.O zaman espresso öğütüm derecesi için bir süre verebilirim.Bir JX Pro[demlemelerime mokapot ile başlamış olsamda hep espresso idi gönlümdeki kartal ve kompresso alarak adımda attım sayılır] sahibi olarak değirmenin öğütüm homojenliği ve öğütüm hızından memnunum ve JX yada Q2 ve/veya Molent G50 tercih etmeyişimin sebebi JX Pro modelinin ince ayar yapma imkanı sağlaması.Herbir stepinin arasında 4 küçük kademe var ve buda yalnızca espresso öğütümlerde değil tüm öğütümlerde daha hassas bir öğütüm inceliği/kalınlığı elde etmemize imkan veriyor.Kullanılan burr 48 mm paslanmaz çelik bir burr.

Umarım paylaştığım bilgiler sizlere bir fikir vermiştir.
Bilgiler için teşekkürler. Gerçekten aydınlatıcı oldu, ölçeceğiniz sürleri de merak ediyorum. Beni haberdar etmeyi unutmayın (:

Son düzenleme:
Bilgiler için teşekkürler. Gerçekten aydınlatıcı oldu, ölçeceğiniz sürleri de merak ediyorum. Beni haberdar etmeyi unutmayın :)
Espresso için 18gr kahveyi normal hızda 30-35 sn arasında öğütüyor hocam. Günlük 3 shota kadar yolu var. Daha fazlası için yorabilir. Değirmen biraz daha hafif olsa inan hiç yormaz. Çünkü hız olarak baya iyi. Ağır olması kolu ağrıtıyor.

Espresso için 18gr kahveyi normal hızda 30-35 sn arasında öğütüyor hocam. Günlük 3 shota kadar yolu var. Daha fazlası için yorabilir. Değirmen biraz daha hafif olsa inan hiç yormaz. Çünkü hız olarak baya iyi. Ağır olması kolu ağrıtıyor.
Hızı epey iyiymiş. Şey düşüncem var, şimdi Jx Pro alırım zaten makine yok, aeropress'de yok henüz çoğunlukla pour over, french press arada türk kahvesi öğütürüm takılırım öyle makineye geçince sürekli deneme yapacağımdan 2. el giriş seviyesi espresso değirmeni alırım.

Böyle düşününce Jx Pro yerine Jx almak hatta molent ya da timemore c2/slim'e yönelmek daha mantıklı gibi geliyor.

Hızı epey iyiymiş. Şey düşüncem var, şimdi Jx Pro alırım zaten makine yok, aeropress'de yok henüz çoğunlukla pour over, french press arada türk kahvesi öğütürüm takılırım öyle makineye geçince sürekli deneme yapacağımdan 2. el giriş seviyesi espresso değirmeni alırım.

Böyle düşününce Jx Pro yerine Jx almak hatta molent ya da timemore c2/slim'e yönelmek daha mantıklı gibi geliyor.
Söylediğinize göre Jx pro daha akla yatkın geldi bana. Ben hem espressoda, hem türk kahvesinde hem de V60'da kullanıyorum. Hepsinde de gösterdiği performans gayet güzel. Türk kahvesi için bile en inceye alıp iki kişilik (12-13gr civarı) öğütüm yaptığımda 1-1,5dk arası sürüyor. Eğer tek kişi yapacaksanız o bile zorlamayacaktır sizi.

JX Pro burada stokda var görünüyor, bilginize.
Birkaç yorumda dems coffee'den bahsedildiği ve müşteri hizmetleri övüldüğü için oradan almak istedim. Burayı da ilk defa duyuyorum. Satış sonrası destek epey önemli.

Ayrıca dems coffee vade farksız 6 taksit imkanı sunuyor.

Birkaç yorumda dems coffee'den bahsedildiği ve müşteri hizmetleri övüldüğü için oradan almak istedim. Burayı da ilk defa duyuyorum. Satış sonrası destek epey önemli.

Ayrıca dems coffee vade farksız 6 taksit imkanı sunuyor.
Taksit imkanını bilmem ama bahsedilen siteden aldıktan sonra aynı desteği dems coffee'den yine alabilirsiniz. Distribütör o sonuçta aynı ilgiyi gösterecektir.

Herkese selam,

Uzun süredir aklımda Jx Pro almak var. Şimdi pour over için ileride ise aeropress ve yarı otomatik espresso makinesi ile kombine etmek istiyorum. Merak ettiğim Jx Pro kullananlar öğütüm sürelerini yazabilirler mi? French press, v60, espresso için öğütüm sürelerini merak ediyorum. Fikir vermesi açısından soruyorum o yüzden ortalama değerleri yazabilirsiniz.

Jx Pro isteme sebebim Comandante'ye göre daha hızlı olması ve espresso için daha ideal olması. Hızlı olması benim için önemli çünkü günde 2 defa demleme yapıyorum özellikle sabahları zamanımı kahve değirmeni ile harcamak istemiyorum. Aklımda 2 seçenek var. İlki 1zpresso Jx Pro, ikinci seçenek 1zpresso Jx / Timemore C2 + 2. el Lelit Fred. Sizce nasıl bir yol izleyeyim?

Diğer sormak istediğim konu yakın zamanda toplu alım gibi bir şey olacak mı, 1zpresso değirmen alımı gibi? Demscoffee'de Jx Pro stokta yok gözüküyor zaten.
Merhabalar,

önceden seramik öğütücülü bir el değirmeni kullanıyordum, Jx Pro’nun hızına alışmak bir haftamı aldı. Her öğütümden sonra haznesinde sıkışan, öğütülmeyen çekirdek mi kaldı acaba diye içini kontrol ettim. Seramikten sonra böyle bir hıza çok şaşırdım. V60 ayarlarında ortalama 1 saniyede 1 gram öğütüyorum. Aeropress ayarlarında süre ölçümü yapmadım hiç ama son bir haftadır günde minimum 30 gr öğütüyorum Aeropress için, süreyle ilgili bir şikayetim olmadı fakat V60 ayarlarına göre tabii kolu çevirmede daha fazla zorluk var. French Press öğütümleri zaten göz açıp kapayıncaya kadar bitiyor. Türk kahvesi ayarı sağlam bilek istiyor, sürekli öğütüm yorabilir. Nanopresso için yaptığım öğütümler (espressodan biraz daha kalın) Aeropress zorluğuna çok benzer ama kesinlikle türk kahvesi kadar zorlu değil. Süre bu ayarda da çok uzamıyor. Özetle gayet memnunum, tavsiye de ederim. Bence tek negatif yanı ağır olması ama o da zaten benim için çok bir sorun teşkil etmiyor.

Jx yerine pro versiyonu tercih sebebim ise espresso öğütümleri için sunduğu hassas ayar. Ayrıca espresso için elektrikli değirmen almama sebebim ise kahve tüketimimi sınırlamak için aldığım ufak bir önlem :D

Merhabalar,

önceden seramik öğütücülü bir el değirmeni kullanıyordum, Jx Pro’nun hızına alışmak bir haftamı aldı. Her öğütümden sonra haznesinde sıkışan, öğütülmeyen çekirdek mi kaldı acaba diye içini kontrol ettim. Seramikten sonra böyle bir hıza çok şaşırdım. V60 ayarlarında ortalama 1 saniyede 1 gram öğütüyorum. Aeropress ayarlarında süre ölçümü yapmadım hiç ama son bir haftadır günde minimum 30 gr öğütüyorum Aeropress için, süreyle ilgili bir şikayetim olmadı fakat V60 ayarlarına göre tabii kolu çevirmede daha fazla zorluk var. French Press öğütümleri zaten göz açıp kapayıncaya kadar bitiyor. Türk kahvesi ayarı sağlam bilek istiyor, sürekli öğütüm yorabilir. Nanopresso için yaptığım öğütümler (espressodan biraz daha kalın) Aeropress zorluğuna çok benzer ama kesinlikle türk kahvesi kadar zorlu değil. Süre bu ayarda da çok uzamıyor. Özetle gayet memnunum, tavsiye de ederim. Bence tek negatif yanı ağır olması ama o da zaten benim için çok bir sorun teşkil etmiyor.

Jx yerine pro versiyonu tercih sebebim ise espresso öğütümleri için sunduğu hassas ayar. Ayrıca espresso için elektrikli değirmen almama sebebim ise kahve tüketimimi sınırlamak için aldığım ufak bir önlem :D
Değerli bilgiler için teşekkür ederim, çok aydınlatıcı oluyor. Benimde aklımda Jx Pro almak var, bütçem tam yetiyor, hızı yerinde ve espressoya kadar inip ince ayar imkanı sunması epey iyi. Sağ olun tekrardan.

Son düzenleme:
Ben caffelso dan aldım onlarda gayet ilgili ürünleri için ayrıca sorunda dems e de başvurabilirsiniz, onlara stok sorarsanız olan yerlere yönlendiriyorlar
@NoDRaC Beye de sordum, eğer kampanya gibi bir şey olacaksa dems coffee'den almak için biraz beklerim. Olmazsa da hızlıca karar verip en uygun yerden sipariş geçerim. Herkese de tekrardan genel bir teşekkür ederim ilgilendiğiniz ve yardımcı olduğunuz için. Çok faydalı oldu tüm yorumlar :)

Arkadaşlar önümüzde ki hafta firmanın stoklarını güncellenecek. Kahve kulübüne özel bir kampanya olacak. Lütfen beklemede kalın.

Kampanya bu akşam 21:00 da aktif olacak duyuruyu birazdan forum üzerinden ve Whatsapp gruplarından yapacağım

Aşırı kararsız ve bir durumdayım, 2000 civarına kadar çıkabilirim ama hedefim sadece v60, şu anki öğütücüm espresso için fazlasıyla yeterli. Bunlardan özellikle v60 için hangisini önerirsiniz, timemore'un modelleri arasından daha öne çıkacak bir tane var mı sizce?
Comandante

Uzun zamandır yabancı sayfalarda görüyordum, bugün ülkemizde satışa sunulmuş, fiyatlar bir tık fazla gibi ama zaten malzeme kalitesi olarak Timemore, Molent vs. daha iyi duruyor.
Ben V60 ağırlıklı kullanacağım bir değirmen arıyorum şahsen. Timemore Nano, Molent G50, şimdi bir de 1Zpresso JX arasında kaldım. Jx modeli sitesinde pour over için önerilmiş, espresso için JX Pro ve diğer üst modeller öneriliyor. Sadece V60 özelinde bakarsak hangisi daha homojen ve tozsuz öğütüyor acaba.

Sizce ürünler nasıldır? Kullananlar tecrübelerini paylaşabilir. Forumda hiç başlığı açılmamış, bunun altında konuşulsun istedim :)

Ürünler: https://www.demscoffee.com/demleme-ekipmanlari/1zpresso
Selamlar, jx-pro kullanıyorum. Gayet kaliteli ve iyi öğütüyor. Ölçümler arası geçiş çok kolay ve stabil. Kullanılan çekirdeğe göre statik değişiyor. İlk kullandığım çekirdek Moliendo aşırı statik oluştu. Sonrasında farklı markalar denedim hiçbirinde Moliendo gibi statik olmadı. Ekleyebilirsem fotoğraf paylaşacağım. Genel olarak öğütüm kalitesi benim için harika. Türk kahvesi 08, espresso 18, V60 için 26 gibi değerler kullanıyorum. İlk fotograf Moliendo 2. Fotograf Coffee Department

Ekli dosyalar

• 20210504_191756.jpg
    20210504_191756.jpg
    120.8 KB · Görüntüleme: 163
  • 20210504_191833.jpg
    20210504_191833.jpg
    139.9 KB · Görüntüleme: 161
Selamlar, jx-pro kullanıyorum. Gayet kaliteli ve iyi öğütüyor. Ölçümler arası geçiş çok kolay ve stabil. Kullanılan çekirdeğe göre statik değişiyor. İlk kullandığım çekirdek Moliendo aşırı statik oluştu. Sonrasında farklı markalar denedim hiçbirinde Moliendo gibi statik olmadı. Ekleyebilirsem fotoğraf paylaşacağım. Genel olarak öğütüm kalitesi benim için harika. Türk kahvesi 08, espresso 18, V60 için 26 gibi değerler kullanıyorum. İlk fotograf Moliendo 2. Fotograf Coffee Department
İlk fotoğrafta değirmenin sakalı çıkmış resmen o nasıl bir statiktir :ROFLMAO:

Geri