NoPainNoCoffee
Barista
- İsim
- Vural Ufuk Eküt
Daha fazla
- İsim
- Vural Ufuk Eküt
- Değirmen
- 1ZPRESSO JXPRO
- Ekipmanlar
- Bialetti MokaExpress 6Cup,Bialetti Venüs 10Cup,Cafflano Kompresso ve Delter Coffee Press
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- İzmir
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Seferihisar
Yukarıdaki yorumda asıl demek istediğim, endüstriyel değirmenlerde en ince ayarda öğütülmüş kahve gibi mehmetefendi gibi bir öğütümü el değirmenlerinde beklememek lazım, günlük hayatta kullanılabilir değil çünkü... Taze öğütüyorsak kahveyi ve Türk kahvesi demleyeceksek nitelikli çekirdeklerle o kadar inceye inmemiz şart değil diye yazmıştım
Hiçbir 1zpresso değirmeni kullanmadım, yorumumu da yanlış yaptığımı farkedip düzeltme yaptım. Aslında kahve masası kanalında K-Pro videosunu da izlemiştim, orada da gayet pudra şekeri kıvamında öğütüyor demişti Levent abi şimdi hatırladım.
Demek ki JX-Pro da pudra şekeri kıvamında öğütme yapıyor, ama geometrisi gereği çok uzun sürüyordur diye tahmin ediyorum, öğütümü görmek isterim, yorumunuz için teşekkür ederim.
Açıkçası ben de bütçe ayarlayıp, indirimler gelince K-Pro ya da JX-Pro düşünüyorum, burrleri aşırı güven veriyor, bayağı araştırdım.
Selamlar @CanK
Düzeltmeni görmemişim ve açıklaman için çok teşekkür ederim.
Söylemine kesinlikle katılıyorum,iyi ve taze çekirdeğiniz var ise ve Molent G50 yada 1ZPresso JX/JX PRO/K-PRO/K-PLUS yada Commandante fark etmeksizin iyi bir değirmeniniz var ise çok çok çok yanlış bir öğütüm derecesi ile öğütmüyorsak endüstriyel amaçla kavrulmuş ve öğütülen inceliğe kadar inmemize gerek yok.Demlerken kullandığımız parametreler üzerinde oynarak güzel sonuçlar elde edebiliriz.
Eğer yanlışım var ise daha fazla bilgi ve tecrübeye sahip arkadaşlarımız beni düzeltsinler.Su kahve oranını 1/10 olarak öneriliyor yani 100 gram su alan her bir fincan için 10 gram kahve eklemek ve su sıcaklığınında 60° - 70° aralığında demlemeye başlanılması önerilmektedir.Şahsen ben bu parametreler ile kendimi ve ev ahalisini tatmin edecek fincanlar çıkartabiliyorum.
Eğer denlemelerini pour-over olarak yapıyorsan biraz fazladan para biriktirerek K-Pro/K-Plus'a göz dikebilirsin ki indirim konusunda Dems coffee nin stoklarına girdiğinde adminimiz görüşeceklerini iletmişti,takipte kal.Lakin seninde niyetin espressoya yönelmek ise JX Pro al ve arkanı dönüp bakma bile.Yanlış anlaşılmasın K-Pro/K-Plus ta espressoda çok başılıdır tatminkardır fakat JX Pro çok ince ayar imkanı sunuyor.
Umarım faydalı olabilmişimdir.