• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

Yukarıdaki yorumda asıl demek istediğim, endüstriyel değirmenlerde en ince ayarda öğütülmüş kahve gibi mehmetefendi gibi bir öğütümü el değirmenlerinde beklememek lazım, günlük hayatta kullanılabilir değil çünkü... Taze öğütüyorsak kahveyi ve Türk kahvesi demleyeceksek nitelikli çekirdeklerle o kadar inceye inmemiz şart değil diye yazmıştım 🙂

Hiçbir 1zpresso değirmeni kullanmadım, yorumumu da yanlış yaptığımı farkedip düzeltme yaptım. Aslında kahve masası kanalında K-Pro videosunu da izlemiştim, orada da gayet pudra şekeri kıvamında öğütüyor demişti Levent abi şimdi hatırladım.

Demek ki JX-Pro da pudra şekeri kıvamında öğütme yapıyor, ama geometrisi gereği çok uzun sürüyordur diye tahmin ediyorum, öğütümü görmek isterim, yorumunuz için teşekkür ederim. :)

Açıkçası ben de bütçe ayarlayıp, indirimler gelince K-Pro ya da JX-Pro düşünüyorum, burrleri aşırı güven veriyor, bayağı araştırdım.

Selamlar @CanK

Düzeltmeni görmemişim ve açıklaman için çok teşekkür ederim.

Söylemine kesinlikle katılıyorum,iyi ve taze çekirdeğiniz var ise ve Molent G50 yada 1ZPresso JX/JX PRO/K-PRO/K-PLUS yada Commandante fark etmeksizin iyi bir değirmeniniz var ise çok çok çok yanlış bir öğütüm derecesi ile öğütmüyorsak endüstriyel amaçla kavrulmuş ve öğütülen inceliğe kadar inmemize gerek yok.Demlerken kullandığımız parametreler üzerinde oynarak güzel sonuçlar elde edebiliriz.

Eğer yanlışım var ise daha fazla bilgi ve tecrübeye sahip arkadaşlarımız beni düzeltsinler.Su kahve oranını 1/10 olarak öneriliyor yani 100 gram su alan her bir fincan için 10 gram kahve eklemek ve su sıcaklığınında 60° - 70° aralığında demlemeye başlanılması önerilmektedir.Şahsen ben bu parametreler ile kendimi ve ev ahalisini tatmin edecek fincanlar çıkartabiliyorum.

Eğer denlemelerini pour-over olarak yapıyorsan biraz fazladan para biriktirerek K-Pro/K-Plus'a göz dikebilirsin ki indirim konusunda Dems coffee nin stoklarına girdiğinde adminimiz görüşeceklerini iletmişti,takipte kal.Lakin seninde niyetin espressoya yönelmek ise JX Pro al ve arkanı dönüp bakma bile.Yanlış anlaşılmasın K-Pro/K-Plus ta espressoda çok başılıdır tatminkardır fakat JX Pro çok ince ayar imkanı sunuyor.

Umarım faydalı olabilmişimdir.

Merhaba, K-pro hakkında çok bir şey yazılmamış gördüğüm kadarıyla. Kullanan yok mu hiç, tecrübeler nasıl acaba? JX-pro'nun stoklarda olmayışı beni bu modele yöneltti sizce mantıklı mıdır? Bütçemin büyük bir kısmını değirmene yatırıp bir daha değirmenle ilgilenmek istemiyorum açıkcası.

Merhaba, K-pro hakkında çok bir şey yazılmamış gördüğüm kadarıyla. Kullanan yok mu hiç, tecrübeler nasıl acaba? JX-pro'nun stoklarda olmayışı beni bu modele yöneltti sizce mantıklı mıdır? Bütçemin büyük bir kısmını değirmene yatırıp bir daha değirmenle ilgilenmek istemiyorum açıkcası.
Gayet memnunum ben değirmenden. Öğütümü homojen ve hızlı, tutuşu ergonomik, dış ayar mekanizması mükemmel 😄 espressoda da pour overda da sorunsuz öğütüyor, o açıdan çok dengeli. Üst segment bir değirmen zaten, bunu aldıktan sonra başka bir el değirmenine geçmek sadece zevkine olur. Çok bi fark yaratacağını düşünmüyorum. (comandante, timemore x i kastediyorum, yoksa orphan apex, weber vs onlar başka klasman) kısacası alırsanız pişman olmazsınız. Ama espresso çekiminde çok oynamak istiyorsanız jx pro daha iyi olabilir, daha hassas klik geçişi

Bende gayet memnunum K-Pro dan. Hatta bayaaa memnunum. İlk etapta CMD stoğunun olmayışından mecburen alsamda ve başlarda acebalarım olsada şuan yine olsa yine alırım dediğim bir değirmen. Çantası ve verilen ekipmanları da ayrıca tatmin ediyor bence. Başlarda kolun uzunluğu yadırgansada gayet alışılıyor. Öğütüm zaten CMD den farksız bence. Kliklere göre ortak ayar tutturulduğunda ikisininde çok benzerlikleri var. Hacim olarak bi tık büyük ancak şahsen ben yinede keyif alıyorum. Bir lüxe kaçacak olsam, ekstra Q2 modelinide alır, özel seyehatlerde yada basit taşıma amaçlı kullanırım.

Ben JX PRO yu caffelso dan almıştım dems firması oraya yönlendirmişti onlarda stok var sanırım hala

Arkadaşlar bugün bir gariplik sezdim jx pro için buraya bir yazayım dedim, kafama baya takıldı. Başlangıç noktasını 0'a ayarlamıştım ilk öğütümden önce. Sonra 16 clicke getirdim. 3,4 gün 16 clickte kullandım. Bugün bir türk kahvesi denemesi yapmak için 16 dan 10 clicke indirdim sonrasında tekrar espresso için 16 ya aldığımda çok ince öğütüm olduğunu gördüm. Normalden de daha uzun sürdü öğütüm. Bir terslik hissetmiştim zaten. Sonra en başa döndürdüm tekrar 16ya gelmek için ama bu sefer başlangıç noktası 0 yerine 4 olmuştu. Acaba uzun süreli kullanımda kayma mı oluyor? Aynı sorunla karşılaşan oldu mu hiç?
Merhabalar aynı sorun bende de oldu ilk defa dün deneme yaptım 1.6 da öğütüm yaptım sonrasında tekrardan sıfır noktasına gelince 4 oldu. Parçaları söküp temizlik yaptım tekrardan taktım sıfır noktası bu sefer sabit oldu lakin şöyle bir şey var aynı çekirdek ile 1.6 da aynı değeri yakalayamadım türk kahvesi gibi öğütüm aldım

Arkadaşlar Selamlar,

Değirmeni ilk aldığımda acemiliğimden kaynaklı sıfır noktasını 0 zannederek çok enteresan öğütümler yaptım.Sonrasında dems coffee nin kıymetli desteği ile değirmeni söktük ve takarak birlikte sıfır noktasını belirledik.

Sıfır noktasını sağlıklı belirlemek için değirmeni söktüğümde burr'ü temizledik ve yerine taktıktan sonra ayar düğmesi artık dönmeyecek noktaya gelinceye kadar çevirdik ve öğütümü kalınlaştırdığımız yönde her bir noktada duraklayarak kolun yatay pozisyondayken burr'ün dönüp dönmediğini yani kolun aşağı düşüp düşmediğini kontrol ettik.Kolun düştüğü yani burr'ün zorlanmadan döndüğü nokta sıfır noktam oldu.Yanlış hatırlamıyorsam o anda 4'e denk gelmişti ve 4'ten 4'e 1 tur oldu,yeniden dörde geldiğimde 2 tur oldu.

Fakat her bir temizleyip sıfır noktasını belirlediğinizde sıfır noktası bir birinden farklı olabilir,şuanda benim sıfır noktan 1'den hemen önceki ufak nokta.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Arkadaşlar Selamlar,

Değirmeni ilk aldığımda acemiliğimden kaynaklı sıfır noktasını 0 zannederek çok enteresan öğütümler yaptım.Sonrasında dems coffee nin kıymetli desteği ile değirmeni söktük ve takarak birlikte sıfır noktasını belirledik.

Sıfır noktasını sağlıklı belirlemek için değirmeni söktüğümde burr'ü temizledik ve yerine taktıktan sonra ayar düğmesi artık dönmeyecek noktaya gelinceye kadar çevirdik ve öğütümü kalınlaştırdığımız yönde her bir noktada duraklayarak kolun yatay pozisyondayken burr'ün dönüp dönmediğini yani kolun aşağı düşüp düşmediğini kontrol ettik.Kolun düştüğü yani burr'ün zorlanmadan döndüğü nokta sıfır noktam oldu.Yanlış hatırlamıyorsam o anda 4'e denk gelmişti ve 4'ten 4'e 1 tur oldu,yeniden dörde geldiğimde 2 tur oldu.

Fakat her bir temizleyip sıfır noktasını belirlediğinizde sıfır noktası bir birinden farklı olabilir,şuanda benim sıfır noktan 1'den hemen önceki ufak nokta.

Hangi değirmenden bahsettik hocam? JX Pro mu,

Arkadaşlar Selamlar,

parça gevşemesinden kaynaklı bir sorundan dolayı olmuş diye bahsetmişler @etozlu ile hatta, aynısını ben de yaşadım dün. Bu arada 0 noktasını ben ayar düğmesinin dönmediği yeri alıyorum

parça gevşemesinden kaynaklı bir sorundan dolayı olmuş diye bahsetmişler @etozlu ile hatta, aynısını ben de yaşadım dün. Bu arada 0 noktasını ben ayar düğmesinin dönmediği yeri alıyorum

Selamlar @yuksel05

Dems coffee ile yaptığım sıfır noktası belirleme işleminde kolun düştüğü nokta sıfır olarak alınmalı dediler bu yüzden bende bu şekilde uyguluyorum.

Parça gevşer mi yada tutarsızlığa neden olur mu bilmem çünkü elimde çekirdeğin botunu ölçebileceğim kruve ürettiği tarzda bir cetvel yok lakin öğütüm sonrası burr'de kalabilecek partiküller sıfır noktasına geri döndüğümüzde sıfır noktanızın değişmesine neden olabilir ki bu benimde başıma geldi.

Bu yüzden temizlik yaptıktan sonra belirlemiş olduğun sıfır noktasını bir sonraki temizliğe kadar kullanıyorum.

Selamlar @yuksel05

Dems coffee ile yaptığım sıfır noktası belirleme işleminde kolun düştüğü nokta sıfır olarak alınmalı dediler bu yüzden bende bu şekilde uyguluyorum.

Parça gevşer mi yada tutarsızlığa neden olur mu bilmem çünkü elimde çekirdeğin botunu ölçebileceğim kruve ürettiği tarzda bir cetvel yok lakin öğütüm sonrası burr'de kalabilecek partiküller sıfır noktasına geri döndüğümüzde sıfır noktanızın değişmesine neden olabilir ki bu benimde başıma geldi.

Bu yüzden temizlik yaptıktan sonra belirlemiş olduğun sıfır noktasını bir sonraki temizliğe kadar kullanıyorum.

Evet kendileri ile telefonda görüştüm sizden de bahsettik :) çok ilgililer sağolsunlar

Evet kendileri ile telefonda görüştüm sizden de bahsettik :) çok ilgililer sağolsunlar

@yuksel05 Selamlar,

Gerçekten ürünlerine sahip çıkan,herhangi bir sorun olması halinde çözüm sağlamaksızın peşini bırakmayan hemde çok güler yüzlü insanlar.Eminim ne sorarsan sor son derece sabırla ve ilgilice cevaplamışlardır.

Bir süredir bende kullanıyorum olurda bir sorun olrsa bildiğim kadarı ile destek olmaya çalışırım.

Toplu alım sürecinide takip etmiştim ve başından sonuna kadar aynı nisan ayı toplu alım süreci gibi son derece organize ve insanların yüzünü güldüren bir süreç olmuştu.

@yuksel05 Selamlar,

Gerçekten ürünlerine sahip çıkan,herhangi bir sorun olması halinde çözüm sağlamaksızın peşini bırakmayan hemde çok güler yüzlü insanlar.Eminim ne sorarsan sor son derece sabırla ve ilgilice cevaplamışlardır.

Bir süredir bende kullanıyorum olurda bir sorun olrsa bildiğim kadarı ile destek olmaya çalışırım.

Toplu alım sürecinide takip etmiştim ve başından sonuna kadar aynı nisan ayı toplu alım süreci gibi son derece organize ve insanların yüzünü güldüren bir süreç olmuştu.

Selamlar size de çok teşekkür ederim ilginiz için.

Merhabalar aynı sorun bende de oldu ilk defa dün deneme yaptım 1.6 da öğütüm yaptım sonrasında tekrardan sıfır noktasına gelince 4 oldu. Parçaları söküp temizlik yaptım tekrardan taktım sıfır noktası bu sefer sabit oldu lakin şöyle bir şey var aynı çekirdek ile 1.6 da aynı değeri yakalayamadım türk kahvesi gibi öğütüm aldım
Ben demscoffe ile değilde direkt 1Zpresso firması ile görüşmüştüm bu sorun için. Hala o sorunun neden kaynaklandığını anlayamadık ama o günden sonra hiç daha öyle bir sorunla karşılaşmadım. Baştan sonra içli dışlı derin temizliğini yapın. Sonra parçaları tekrar birleştirin. Yalnız bunları yaparken üst tarafta ayar mekanizmalarının arasında kahve parçacıklarının olmadığından emin olun. Bütün parçaları doğru şekilde birleştirdikten sonra kullanmaya başlayın. Sıkıntı olacağını sanmıyorum. 0 noktası için ise ben arkadaşlar gibi kolun düşme noktasını referans almıyorum. Ayar mekanizmasını sonuna kadar sıkıp orayı direkt 0 noktası olarak alıyorum. Kendi reçetelerimi hep buna göre yazdım çünkü. Size nasıl uygun geliyorsa öyle deneyin.

Herkese selam,

Uzun süredir aklımda Jx Pro almak var. Şimdi pour over için ileride ise aeropress ve yarı otomatik espresso makinesi ile kombine etmek istiyorum. Merak ettiğim Jx Pro kullananlar öğütüm sürelerini yazabilirler mi? French press, v60, espresso için öğütüm sürelerini merak ediyorum. Fikir vermesi açısından soruyorum o yüzden ortalama değerleri yazabilirsiniz.

Jx Pro isteme sebebim Comandante'ye göre daha hızlı olması ve espresso için daha ideal olması. Hızlı olması benim için önemli çünkü günde 2 defa demleme yapıyorum özellikle sabahları zamanımı kahve değirmeni ile harcamak istemiyorum. Aklımda 2 seçenek var. İlki 1zpresso Jx Pro, ikinci seçenek 1zpresso Jx / Timemore C2 + 2. el Lelit Fred. Sizce nasıl bir yol izleyeyim?

Diğer sormak istediğim konu yakın zamanda toplu alım gibi bir şey olacak mı, 1zpresso değirmen alımı gibi? Demscoffee'de Jx Pro stokta yok gözüküyor zaten.

Herkese selam,

Uzun süredir aklımda Jx Pro almak var. Şimdi pour over için ileride ise aeropress ve yarı otomatik espresso makinesi ile kombine etmek istiyorum. Merak ettiğim Jx Pro kullananlar öğütüm sürelerini yazabilirler mi? French press, v60, espresso için öğütüm sürelerini merak ediyorum. Fikir vermesi açısından soruyorum o yüzden ortalama değerleri yazabilirsiniz.

Jx Pro isteme sebebim Comandante'ye göre daha hızlı olması ve espresso için daha ideal olması. Hızlı olması benim için önemli çünkü günde 2 defa demleme yapıyorum özellikle sabahları zamanımı kahve değirmeni ile harcamak istemiyorum. Aklımda 2 seçenek var. İlki 1zpresso Jx Pro, ikinci seçenek 1zpresso Jx / Timemore C2 + 2. el Lelit Fred. Sizce nasıl bir yol izleyeyim?

Diğer sormak istediğim konu yakın zamanda toplu alım gibi bir şey olacak mı, 1zpresso değirmen alımı gibi? Demscoffee'de Jx Pro stokta yok gözüküyor zaten.
Suat Bey Demscoffee'nin mayıs ayında (yanılmıyorsam ortaları) yeni stok getireceğini o zaman indirim için konuşulacağını söylemişti, bir ihtimal o zamanı bekleyebilirsiniz.

Ben demscoffe ile değilde direkt 1Zpresso firması ile görüşmüştüm bu sorun için. Hala o sorunun neden kaynaklandığını anlayamadık ama o günden sonra hiç daha öyle bir sorunla karşılaşmadım. Baştan sonra içli dışlı derin temizliğini yapın. Sonra parçaları tekrar birleştirin. Yalnız bunları yaparken üst tarafta ayar mekanizmalarının arasında kahve parçacıklarının olmadığından emin olun. Bütün parçaları doğru şekilde birleştirdikten sonra kullanmaya başlayın. Sıkıntı olacağını sanmıyorum. 0 noktası için ise ben arkadaşlar gibi kolun düşme noktasını referans almıyorum. Ayar mekanizmasını sonuna kadar sıkıp orayı direkt 0 noktası olarak alıyorum. Kendi reçetelerimi hep buna göre yazdım çünkü. Size nasıl uygun geliyorsa öyle deneyin.
İlk seferden sonra ben de aynı sorun ile karşılaşmadım henüz. Umarım tekrar etmez muhtemelen kullanıcı kaynaklı bir şeydi.

Herkese selam,

Selamlar @Androge0s

Ben öğütümlerimi hep mokapot için yaptığım için hep yüksek[35-50] gramajlı öğütümler yaptığım için hiç süre ölçümü yapmadım.Fakat bir kompresso siparişi verdim ve pazartesi elimde olacak.O zaman espresso öğütüm derecesi için bir süre verebilirim.Bir JX Pro[demlemelerime mokapot ile başlamış olsamda hep espresso idi gönlümdeki kartal ve kompresso alarak adımda attım sayılır] sahibi olarak değirmenin öğütüm homojenliği ve öğütüm hızından memnunum ve JX yada Q2 ve/veya Molent G50 tercih etmeyişimin sebebi JX Pro modelinin ince ayar yapma imkanı sağlaması.Herbir stepinin arasında 4 küçük kademe var ve buda yalnızca espresso öğütümlerde değil tüm öğütümlerde daha hassas bir öğütüm inceliği/kalınlığı elde etmemize imkan veriyor.Kullanılan burr 48 mm paslanmaz çelik bir burr.

Umarım paylaştığım bilgiler sizlere bir fikir vermiştir.

Geri