• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

Filtre ağırlıklı demleyen biri olarak Timemore dan bir üst segmente geçmek istesen bu şartlarda (ödeme kolaylığı, fiyat aksesuar vs) hangi değirmeni tercih edersin? K-Pro mu C40 mı?
Üst sınıf bir değirmen alacaksam dediğin kriterlere göre ikisi arasında K Pro yu seçerdim.

Öncelik estetik, boyutlar, kişiselleştirme ve reçetelerdeki ortak dil gibi kriterler ise Comandante ön plana çıkıyor.

Bu yorum K Pro , Comandante den iyi demek değil ama genel olarak tüm yönleriyle baktığımda o fiyat farkını kapatacak performans farkı yok.

Şunu da eklemek lazım. Uzun dönem kullanıcı deneyimleri geldikçe Timemore ve 1Zpresso gibi markaların pazar payı artacaktır diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
C40 alma nedenim K-pro’nun yurdum sınırlarında o vakitler satılmıyor olması. Şahsen 500₺ üstü bir fiyata sahip ürünü ülke sınırlarında garantili almayı her zaman tercih ederim.

Şöyle düşünün k pro kulüp indirimi ile C40 tan neredeyse 500-600 tl daha ucuz. Artı olarak yanında temizlik fırçası ve taşıma çantası geliyor. Bunlar nereden baksanız 300 tl lik bir aksesuar. Epey bir fiyat uçurumu oluyor. Birde 6 taksit ile satın alabiliyorsunuz.

Her iki değirmenin gövdeside sağlam 5/5
Tadsal sonuç çok benzer
Kproda geçiş daha kolay kaçta kaldın ettin derdi yok.
Görsellik c40 ta daha iyi.

Bu şartlar altında yeni bir değirmen alacak olsam kpro alırdım. Aynı fiyat olsa görselliği nedeni ile C40 alırdım.
Son zamdan sonra 500 600 de değil hocam 😄

Birbirine benzer performanslar sunan ürünlerin çoğalması, fiyat anlamında her zaman tüketici lehinedir. K pro şu an stokta görünmüyor fakat 2450 tl fiyatı görünüyor, pek ucuz da sayılmaz sanki. :) Forumdan alanları, kaç paraya aldıklarını vs bilemiyorum pek takip etmedim. Avrupa'daki adam hepsini alıp deneyebiliyor. Biz bu tarz high end ürünleri "bir kez" satın alabiliyoruz.
C40 daha estetik; daha pratik gibi... Fakat her türlü aksesuarı ekstra ve pahalı... Daha kişiselleştirilebilir bir ürün... Kullanıcısı da çok ve memnun olunca, satış sonrası destek de iyi görününce insan gözü fazla arkada kalmadan satın alabiliyor.
K pro söküp takması, sıfır noktasına ayarlaması ilk etapta zor gibi görünse de en fazla 10 dakikada alışılır gibi görünüyor. Ayrıca kaymaması için tedbirler alınmış ve ürün aksesuarlarıyla birlikte geliyor.
Comandante'yi 2150 TL'ye satın aldığım gün, 500 lira daha ucuza olsa ve hakkında bu kadar olumlu yorum bulunsa büyük ihtimalle ben de k-pro alır geçerdim.

Dipnot, piyasada kinu m-47 klasik olsaydı, ihtimal değil; kesinlikle onu alırdım o ayrı. :) Zaafım var kerataya.

Birbirine benzer performanslar sunan ürünlerin çoğalması, fiyat anlamında her zaman tüketici lehinedir. K pro şu an stokta görünmüyor fakat 2450 tl fiyatı görünüyor, pek ucuz da sayılmaz sanki. :) Forumdan alanları, kaç paraya aldıklarını vs bilemiyorum pek takip etmedim. Avrupa'daki adam hepsini alıp deneyebiliyor. Biz bu tarz high end ürünleri "bir kez" satın alabiliyoruz.
C40 daha estetik; daha pratik gibi... Fakat her türlü aksesuarı ekstra ve pahalı... Daha kişiselleştirilebilir bir ürün... Kullanıcısı da çok ve memnun olunca, satış sonrası destek de iyi görününce insan gözü fazla arkada kalmadan satın alabiliyor.
K pro söküp takması, sıfır noktasına ayarlaması ilk etapta zor gibi görünse de en fazla 10 dakikada alışılır gibi görünüyor. Ayrıca kaymaması için tedbirler alınmış ve ürün aksesuarlarıyla birlikte geliyor.
Comandante'yi 2150 TL'ye satın aldığım gün, 500 lira daha ucuza olsa ve hakkında bu kadar olumlu yorum bulunsa büyük ihtimalle ben de k-pro alır geçerdim.

Dipnot, piyasada kinu m-47 klasik olsaydı, ihtimal değil; kesinlikle onu alırdım o ayrı. :) Zaafım var kerataya.
K Plus 2450. 100 lira zam gelmiş çıkış fiyatına. K pro 1990.

Bende denemelerimde böyle düşünmüştüm ama linç yememek adına bir şey paylaşmamıştım. Bugün Şerif abinin paylaşımından sonra hala içinde soru işareti olanlar varsa yazmak istedim.
Tam da bunu koymaya gelmiştim 😊

K-Plus aldığıma hiç pişman olmadım açıkçası. Mıknatıslı hazneye ne gerek var diyordum ve çok güvenilir gelmiyordu başta ama o kadar sağlam ve öyle büyük kullanım kolaylığı yaratıyor ki anlatamam.

Ayar mekanizması da çok kullanışlı. Klik saymadan hızlıca istediğiniz ayara getirebiliyorsunuz.

Kinu hariç hemen hemen hepsini denediğim için soranlara yardımcı olmaya çalışıyorum ama tabii ki zor kararlar. Chestnut X var, K serisi var, comandante var....

Orta giriş seviyesi zaten ayrı bir sıkıntı :)

Denemek güzel bir şey ama en az 2-3 hafta yoğun kullanmak lazım. Bir kaç deneme ile anlaması çok zor.

Bence biz daha fazla alıyoruz.Yurt dışı forumları takip ederseniz almanyada bile comandante pahalı geliyor insanlara.Bizimkiler 10 gr kahveye 200-300 tl verebiliyor.Tercih meselesi ona lafım yok.Demek istediğim en azından bu forumun alım gücü yüksek.
Sanırım ufak bir yanlış anlaşılma durumu var, avrupa'da high end el değirmenleri çeşitliliği türkiye'den fazla, birçok yoruma, kaynağa ulaşabilirler. Çeşitlilik fazla olduğu için cmd buradaki kadar yaygın olmayabilir. Lido yok, porlex yok, apollo yok, kinu yok, @raistlin olmasa ufak bir azınlık dışında sözen çeviriyorduk hala :)
Almana pahalı gelebilir ama bizi üzdüğü kadar üzmez fiyatı... Alır, dener, beğenmezse başkasını alır. İki günlük mesai ücretleri bunlar... Ya da iki haftalık... Bizde iki ürün de bir asgari ücret... Tek atış şansın var ve piyasada biri yaygın, diğeri yok, yorumu da yok. Hangisini alacak taksitle :) CMD alacak tabi.

Bence biz daha fazla alıyoruz.

Ekşi'de bir cümle gördüm, olabildiğince basit fakat bana göre ülke hakkındaki en isabetli tespitlerden birisiydi: "Bu ülkede aldığın kâr, almadığın zarar." (İkinci el araba piyasasıyla alakalı bir başlıktı; hepimiz al-satçı olduğumuz için başlığın hacmi ansiklopedi kadar maşallah)

Öyle sanıyorum ki, ekonomi bozuldukça lüks denebilecek harcamaların artması bu psikolojiyle açıklanabilir ancak; "yarını göreceğimiz meçhul, bari sefasını sürelim şu dünyanın" diyor insanlar. "Çıkar telefonunu göreyim" diyen aymaz "muhabir"in ekmeğine de yağ sürülüyor böyle oldukça. Halbuki sağlıklı toplumlarda tasarruf da, harcama da sağlıklı bir zihniyet çerçevesinde yapılır, yapılmalı.

Yani evet, bence de biz daha fazla alıyoruz.

Eşya önemli ama eldeki ile daha iyisini nasıl yaparıma kafa yorulsa sorunun yarısı çözülecek.

Şu marka ekipmanın şu modeli olmadan iyi kahve içemezsin diye bir şey yok. Bu tarz yönlendirmeler çok yanlış oluyor.
Eskiden comandante, 1zpresso mu vardı, sözen+elek 😄

Jxproyu 2 haftadir kullaniyorum birkac inceleme videosunda gprdugum kadariyla 120 klik i v60 icin referans olarak aliypeum kahveye gore inceltip kalinlastiriyorum fakat sanirim cok verim alamiyorum kullanan arkadaslarin tavsiyesi nedir acaba pour over icin kac klik kullaniyoesunuz ( kendi ogutum kitapcigindaki tavsiyesi bence cok kalin kaliyor bundan da emin degilim ama )
Ben bir önceki kahvemde 130 klikle verim almıştım, yeni kahvede 120 klik indirdim, sonra biraz sıcaklığı düşürdüm, eğer sürede sıkıntın yoksa öğütüm kalınlığı için ama yine de tatta acılık ya da ekşilik alıyorsan suyun sıcaklığı ile oynaman fayda sağlayabilir. Ben daha yeniyim, 2 aydır yapıyorum çok tecribem yok belki ama süreyi öğütüm kalınlığı ile idealize ettikten sonra sıcaklığı düşürerek güzel sonuç aldım

2, 3 haftadır jx pro kullanıyorum her şey iyi hoş ama bir çantası kılıfı olsaymış iyiymiş, böyle taşıması zor, yeterince ağırda, zarar görmesin diye uğraştırıyor

Geri