• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

Öğütüm biraz farklıysa da kahve yatağı çok farklı değil sanki. 4 dakikaya uzadıysa sizinki de hafiften bulamaca dönmüş demek. İlginç bir kahve pacamara.
Öğütüm için referans koysaymışım fotoğrafa daha iyi olurmuş, ben canlı olarak gördüğümde sizin fotoğraftan farklı göremedim pek. fotoğrafımdaki filtrein 01 boyut olduğunu göz önünde bulundurun, o biraz algıyı değiştirebilir.

Evet, bulamaç oldu cidden, kahve yatağı çamurumsu duruyor. Ama taddan yana bir olumsuzluk yaratmadı bu. Bir önceki demlemem 5.5 öğütüm ayarındaydı ve onda da sonuçtan memnun oldum.

Merhaba.
Bir konuda görüşlerinize ihtiyacım var. Belki daha önce aynı konu açılmıştır, bilemiyorum.

V60 demleme yapıyorum (çok çok nadir Türk Kahvesi) ve manuel öğütücüm Molent G50. Bugüne kadar manuel öğütücü ile ilgili olarak başka bir tecrübem de olmadığından, G50'nin performansının iyi olup olmadığını bilemiyorum, kıyaslayamıyorum.

Cuma günü (malum indirimi kaçırmamak için araştırmaya, sizlere danışmaya fırsat bulamadan) 1Zpresso K-Max siparişiri verdim. Sizce öğütücü olarak 1Zpresso K-Max'e geçmek ne kadar mantıklı?

Yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

Merhaba.
Bir konuda görüşlerinize ihtiyacım var. Belki daha önce aynı konu açılmıştır, bilemiyorum.

V60 demleme yapıyorum (çok çok nadir Türk Kahvesi) ve manuel öğütücüm Molent G50. Bugüne kadar manuel öğütücü ile ilgili olarak başka bir tecrübem de olmadığından, G50'nin performansının iyi olup olmadığını bilemiyorum, kıyaslayamıyorum.

Cuma günü (malum indirimi kaçırmamak için araştırmaya, sizlere danışmaya fırsat bulamadan) 1Zpresso K-Max siparişiri verdim. Sizce öğütücü olarak 1Zpresso K-Max'e geçmek ne kadar mantıklı?

Yardımlarınız için teşekkür ediyorum.
K-Max kullanıyorum şuan, comandante de kullandım. Bundan önce C2 kullanıyordum bir süre Molent de kullandım. 4k vereyim geçeyim mi deseydiniz belki bir düşünürdüm ama indirimden aldım dediniz, uzun yıllar götürür ve değirmen çok iyi o yüzden cevabım:

Çok mantıklı.

K-Max kullanıyorum şuan, comandante de kullandım. Bundan önce C2 kullanıyordum bir süre Molent de kullandım. 4k vereyim geçeyim mi deseydiniz belki bir düşünürdüm ama indirimden aldım dediniz, uzun yıllar götürür ve değirmen çok iyi o yüzden cevabım:

Çok mantıklı.

Vakit ayırıp cevapladığınız için teşekkür ediyorum.

J max sıfır noktası 1,5 rakamına geliyor. Sıfır noktasını 0 rakamına nasıl getirebilirim

Sağolun yaptım. Bende sıfıra gelecek diye az kalsın sıkıştıracaktım

K pro da Türk kahvesi öğütürken süre uzadığı söyleniyordu. Bugün denemek için 30 klikte 14 gram(coffeenutz bombe) Türk kahvesi öğüttüm. Öğütüm beklediğimden ince oldu. Comandante 7-8 klik civarı diyebilirim. Süre 30 saniye sürdü, uzama yaşamadım(beklediğimden çok daha kısa sürdü diyebilirim) Sadece öğütürken değirmen kolu biraz biraz sert dönüyor sizin kolunuz yoruluyor :)

K pro da Türk kahvesi öğütürken süre uzadığı söyleniyordu. Bugün denemek için 30 klikte 14 gram(coffeenutz bombe) Türk kahvesi öğüttüm. Öğütüm beklediğimden ince oldu. Comandante 7-8 klik civarı diyebilirim. Süre 30 saniye sürdü, uzama yaşamadım(beklediğimden çok daha kısa sürdü diyebilirim) Sadece öğütürken değirmen kolu biraz biraz sert dönüyor sizin kolunuz yoruluyor :)
Sure uzayanlardan biri benim. 30 klikte bendede sorun olmuyor. su aralar 28 kullaniyorum 12 gram 1dk civari suruyordur. 25 lere falan inersem ozaman fena oluyor :D

Türk kahvesi öğütürken çekirdekleri koymadan önce değirmeni 100 klik civarına getiriyorum. Çekirdekleri döküp değirmeni biraz sallıyorum. Daha sonra ayarı 26 klike çekiyorum. Bu şekilde değirmen çekirdekleri daha rahat bir şekilde dişlilerin arasına alıyor. Zaten değirmeni 90-100 klikten tk ayarına getirirken de bunu hissediyorsunuz. Sonuçta öğütümün süresi biraz kısalıyor. Örnek: El salvador reforma 8 gr KPro 26 klik 12 saniye.

Reçetelerde Comandante ile K-pro kıyaslandığında Click sayıları açısından ben şöyle bir oran uyguladım. Sizce doğru mu?

Cmd 27 - Kplus 90
Cmd 22 - Kplus 74
cmd 18 - Kplus 60

3,33 click Kplus = 1 Cmd

K-pro ve CMD klik senkronizasyonu için bazı ogutumler yaptım, kendimce CMD sayısını 3'e bolunce k-pro kadranindaki rakama ulaşmış varsaydim.. resimler linkte..

Reçetelerde Comandante ile K-pro kıyaslandığında Click sayıları açısından ben şöyle bir oran uyguladım. Sizce doğru mu?

Cmd 27 - Kplus 90
Cmd 22 - Kplus 74
cmd 18 - Kplus 60

3,33 click Kplus = 1 Cmd

Gerilerde kalınca gözden kaçtı sanırım testlerim. CMD/3=K-Pro kadran numarası
Ör: cmd 27=kpro 90
Cmd 24=kpro 80
Cmd 21=kpro 70
Diğer ayarlar ara değerlerde eşit dağılıyor zaten.

Gerilerde kalınca gözden kaçtı sanırım testlerim. CMD/3=K-Pro kadran numarası
Ör: cmd 27=kpro 90
Cmd 24=kpro 80
Cmd 21=kpro 70
Diğer ayarlar ara değerlerde eşit dağılıyor zaten.
Bu gerçekten iyi oldu. Teşekkür ederim.

Ben de benzer bir kaç karşılaştıma sonuçlarını birleştirerek sizinkilere çok yakın bir tablo elde etmiştim:

19 -> 67
20 -> 70
21 -> 73
22 -> 75
23 -> 78
24 -> 80

Ancak daha doğru sonuç iki değirmenin öğütümlerinin parçacık boylarını kıyaslayan biri tarafından yapılabilir.

Geri