Son günlerde Aeropress ile biraz garip ve hoş bir cold brew hazırlıyorum. Muhtemelen daha önce başkaları tarafından da yapılmıştır ancak en azından ben de yeniden keşfetmiş olabilirim.
Inverted yöntem ile kahve demler gibi Aeropress'i hazırlıyorum ve 30 gram orta-kalın öğütülmüş kahveyi koyuyorum. Ardından oda sıcaklığında 240 ml su ilave ediyorum. Filtre kağıdı ile birlikte kapağı takıp beklemeye başlıyorum. Genelde geceden yapıyorum bu hazırlığı, o yüzden 8-9 saatlik bir bekleme süresi oluyor. Sabah kalkar kalkmaz ilk iş basıyorum Aeropress'e ve yaklaşık 190 ml kahvemiz hazır
Bu miktardan biri bana biri kardeşime iki bardak kahve elde ediyorum. Yaklaşık 100 grama denk gelen buz küplerinin üzerine 95 ml olacak şekilde paylaştırıyorum kahveyi.
Aslında klasik sürahilerde, kavanozda ya da french-press içinde hazırlamaktan tat olarak çok farklı değil. Ancak hem temizliği ve tüm süreç kat kat kolay, hem de Aeropress kesinlikle diğer yöntemlere göre çok iyi filtreliyor. Bu sıcak havalarda kahve tüketimimi arttırdı bu güzel yöntemi keşfetmek, tavsiye ederim, afiyet olsun