mesajıma like atın. oradan takip edeceğim. mesajlar arasından toparlamak zor olurK serisi düşünüyorum , beni sayabilirsiniz.
@anilozler 23 klik seviyesinde soldaki CMD sağdaki JX gibi geldi. 32klik ise soldaki JX sağdaki CMDmiş gibi hissettiriyor. 23 klik seviyesindeki öğütümler yayılınca aynı görünüyor ama öbür türlü soldaki öğütüm daha belirgin, taneler seçilebiliyormuş gibi görünüyor. Bence 23 klikte tam aynı değil, yakınlaştırınca sağdaki öğütüm biraz daha ince gibi görünüyor.
Yorum için teşekkürler hocam.
Daha yakından net görebilmen için 23 klik seviyesini ayrı ayrı daha detaylı paylaşıyorum.
Sol
Sağ
Bence iyi yapmışsınız. Benim çok ayırabildiğim bi şey değil. Sallarsam sağdaki cmd derim.Kimse bana bilmece gibi paylaşımda bulunduğum için gıcık olmaz umarım.
Malum ben dahil çoğu kişide halihazırda mihenk taşı haline gelem comandanteye bir sempati var.
Objektif bir değerlendirme ve kıyas olması için bu şekilde paylaştım
Bence iyi yapmışsınız. Benim çok ayırabildiğim bi şey değil. Sallarsam sağdaki cmd derim.
Bir de cmd 22 23 klik seviyesinde bir sonraki jx öğütümünüzde ayar mekanizmasının etrafındaki statiği paylaşabilir misiniz? Videolarda aşırı statik görüyorum. Bunun sebebi ince öğütümler ve koyu kavrum çekirdekler mi emin değilim. Jx güzel değirmen ama akıl kurcalayan tek konu bu benim.
statik iki değirmende de alt burr çıkışında kahve cinsine göre artan miktarda oluyor. 1zespressoların daha fazla metal içeriyor olması da belki artırıyordur statiği ama benim gözlemim bariz şekilde cmdye göre fazla statik oluştuğu. hatta metal haznede dahi statikten kahve kaldığı olabiliyorBence iyi yapmışsınız. Benim çok ayırabildiğim bi şey değil. Sallarsam sağdaki cmd derim.
Bir de cmd 22 23 klik seviyesinde bir sonraki jx öğütümünüzde ayar mekanizmasının etrafındaki statiği paylaşabilir misiniz? Videolarda aşırı statik görüyorum. Bunun sebebi ince öğütümler ve koyu kavrum çekirdekler mi emin değilim. Jx güzel değirmen ama akıl kurcalayan tek konu bu benim.
İzlediğim videolarda genelde vuruyorlar. Normalde demlerken ben de vuruyorum. Ama farkı net görebilmek için bence vurmasanız daha iyi.Anket
JX de bir sonraki denememde paylaşacağım bunu.
Bu arada ben öğütümden sonra alt hazneyi açmadan önce bir kaç açıdan üç beş tokat darbesi sallıyorum, nispeten temiz olsun diye.
Bunu yapmadan direkt mi bakmak gerekir?
RDT yi şu anki değirmenimde de denedim. Toz azalıyor. Tıkanmaların önüne geçebiliyor ama benim gözlemime göre aromayı gövdeyi bir iki tık da düşürüyor bunu yapmak...statik iki değirmende de alt burr çıkışında kahve cinsine göre artan miktarda oluyor. 1zespressoların daha fazla metal içeriyor olması da belki artırıyordur statiği ama benim gözlemim bariz şekilde cmdye göre fazla statik oluştuğu. hatta metal haznede dahi statikten kahve kaldığı olabiliyor
öğütürken %50 daha hızlı olduğu için değirmene veya kahve toplama haznesine bir iki kere avuç içiyle vurmak statiği çözüyor. rdt yaparsanız, ufak fısfısların tek sefer kullanımı dahi statiği çok fazla engelliyor. Ancak manuel değirmende zaten kahveyi direkt değirmene atmak rahatlıkken , kahveyi ayrı kaba alıp rdt uygulamak beni mutlu etmiyor.
koyu kavrum çekirdeklerde ben daha az statik görüyorum. etiyopya çekirdeklerinde çok fazla statik çok fazla kabuk görüyorum. işleme metotları da statiğe etki ediyor, washed kahvelerde daha fazla statik görüyorum yine silver skin kaynaklı.
Formülü ben paylaşmıştım ama bu konuda neredeyse hiç kıyaslama bulamadığım için ne kadar işlediği konusunda soru işaretlerim vardı, öncelikle teşekkür ederim emek verip paylaştığınız için. Üstüne üşenmeyip bir de tam çözünürlükle yüklemişsiniz fotoğrafları.Arkadaşlar merhaba,
23 klik - soldaki daha ince ve daha homojen,2. Hangi tarafın öğütümü daha tutarlı ve iyi görünüyor?
3. Bu iki öğütümler birbirinin karşılığı mıdır?
Sadece bir kere RDT denedim, burr çevresinde var olan fırça ile alamadığım ufak tozlar bile gitti diyebilirim, o denli işe yaradı ve gayet memnun kaldım sonuçtan (JX adına konuşuyorum). Ama sadece bir kere denediğim için herhangi bir tatsal fark oluştu mu bilmiyorum açıkçası.RDT yi şu anki değirmenimde de denedim. Toz azalıyor. Tıkanmaların önüne geçebiliyor ama benim gözlemime göre aromayı gövdeyi bir iki tık da düşürüyor bunu yapmak...
Evde yardımcı olabilecek biri varsa kör tadım yapabilirsiniz. En azından bir fikir verebilir. Yine burada daha iyi daha kötü yok. Bir değirmen asiditeyi ön plana çıkarırken, diğeri tatlılığı çıkarabilir. Bu kötü demek değil.O zaman akşama video görüntüsü ile birlikte hangisi hangi taraf paylaşayım. O zamana madar tahminler devam
Lezzet konusunda tabi yorum yapmak yanlış olur. Çok daha tecrübeli arkadaşlar sadece elek testini bile dikkate almak hatalı bir yaklaşım derken, sadece bir fotoğraftan jx cmd’den daha iyi ya da tam tersi demek zaten makul olmaz.
Daha çok hem şu çevirici exceli test etmek, hem de aynı şartlarda fiziksel görünüş itibariyle nasıl farklar gözlemlenebiliyor onu ilgili arkadaşlarla paylaşmak istedim.