• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

Aslında bir dereceden sonra gerçekten de değirmenin kalitesinden ziyade (öğütüm olarak) tat profili açısından bakılması kavramı ortaya çıkıyor. Çünkü elek testi tamamen aynı olsa bile çok farklı olabiliyor, mesela tahminimce SSP Brewlu Wilfa ile EK43 benzer belki aynı sonuçları verir ama tat olarak hangisi daha genele hitap edebilir o da çok değişecektir. Ama şu bence bir gerçek ki, demlemeden ve kahveden sonra bu hobinin en keyifli (ve belki de maliyetli) tarafı değirmenler. Nasıl açıklayabilirim bilmiyorum ama el değirmeni ile kahve değirmeni öğütmek nedense çok keyifli geliyor bana. Tabi şu da bir gerçek, espresso öğütümü yapmadığım için hala keyifli olabilir :ROFLMAO:
Ben de şahsen el değirmenlerini çok seviyorum ve şu ana kadar hemen hemen hepsini inceleme şansı buldum. Elektrikli tarafa pek geçmiyorum ya da geçemiyorum :)

Çoğu el değirmeni tatmin edici performans sunuyor ama size katılıyorum. El değirmeni ritüelin parçası gibi geliyor. Tabii Nichemiz olsa onu da beğenirdik ama şimdilik el değirmenleri ile devam :)

Ben de şahsen el değirmenlerini çok seviyorum ve şu ana kadar hemen hemen hepsini inceleme şansı buldum. Elektrikli tarafa pek geçmiyorum ya da geçemiyorum :)

Çoğu el değirmeni tatmin edici performans sunuyor ama size katılıyorum. El değirmeni ritüelin parçası gibi geliyor. Tabii Nichemiz olsa onu da beğenirdik ama şimdilik el değirmenleri ile devam :)
o zaman soru geliyor: gönlünüzün birinci sırasında bakın teknik anlamdaki performanslardan bahsetmiyorum ama tamamen gönül ilişkisi hangi değirmen var?

Uzun zamandır takip ettiğim ve merakla beklediğim Coffee Chronicler C40 videosu çıkmış. Buraya atma sebebim, özellikle 1Zpresso JX ile kıyaslaması ve farklı segmentlerdeki JX, C40, DF-64 ve SSP Brew burrlü Wilfa Uniform'un elek testlerini de eklemiş olması. Elek testi tabi ki her şey demek değil, fakat videoda JX ile Comandante'de pour over derecesinde pek fark olmadığını, fakat C40'ın espresso profilini çok beğendiğini belirtiyor.

DİPNOT: Bunu paylaşma amacım herhangi bir ürünü yermek/yüceltmek değil. Farklı görüşleri de paylaşarak bilgi birikimini çoğaltmak, lütfen bu şekilde anlaşılsın.

Ben JX ilanımı kaldırıp CMD’yi ilana koymayı düşünüyorum ciddi ciddi.

Asser ile sık sık konuşuyorum. İkimiz de epey değirmen inceliyoruz ve ara ara bilgi paylaşımı yapıyoruz. Kendisi JX i beğeniyor ama dediği gibi espressoda farklı tat profili veriyor diyor. K serisi konusunda da yazıştık. K serisinin daha kullanıcı dostu olduğunu konuştuk ama onun da farklı artıları ve eksileri var.

Benim de yaptığım kör tadımlarda, tat profili vs değirmen gerçekten değişebiliyor. Bunlar kim için ne kadar önemli, tartışılır.

Kısaca değirmen de bile en iyisi bu diye bir şey söylenemiyor. :) SSP li Wilfa Uniform ayrı bir boyut diye de ekleyeyim :)
Merhaba @teyyaredenkahve Levent bey. K serisinin eksileri konusunda Asser ile hemfikir olduğunuz konuları paylaşabilir misiniz?

Ben JX ilanımı kaldırıp CMD’yi ilana koymayı düşünüyorum ciddi ciddi.
Aslında elinizde iki değirmen de olduğuna göre bence tadım testi yapmalısınız. Kör tadım olmasa dahi benzer demleme parametreleri kullanma imkanınız varsa bence çok keyifli bir deney olabilir. 1Zpresso ilk geldiğinde indirim sürecinde bütçe konusunda çok sıkıntıda olduğum için ne kadar istemiş olsam dahi JX alamamıştım, hala burukluğunu yaşıyorum açıkçası.

Uzun zamandır takip ettiğim ve merakla beklediğim Coffee Chronicler C40 videosu çıkmış. Buraya atma sebebim, özellikle 1Zpresso JX ile kıyaslaması ve farklı segmentlerdeki JX, C40, DF-64 ve SSP Brew burrlü Wilfa Uniform'un elek testlerini de eklemiş olması. Elek testi tabi ki her şey demek değil, fakat videoda JX ile Comandante'de pour over derecesinde pek fark olmadığını, fakat C40'ın espresso profilini çok beğendiğini belirtiyor.

DİPNOT: Bunu paylaşma amacım herhangi bir ürünü yermek/yüceltmek değil. Farklı görüşleri de paylaşarak bilgi birikimini çoğaltmak, lütfen bu şekilde anlaşılsın.

JX ❤️ Ben

İlk aldığımda şüphelerim vardı ama zamanla tecrübem de arttıkça öyle memnun kaldım ki anlatamam. Tat profilinin yanında piyasadaki en hızlı değirmen olması da mutlu ediyor beni :D

Aslında elinizde iki değirmen de olduğuna göre bence tadım testi yapmalısınız. Kör tadım olmasa dahi benzer demleme parametreleri kullanma imkanınız varsa bence çok keyifli bir deney olabilir. 1Zpresso ilk geldiğinde indirim sürecinde bütçe konusunda çok sıkıntıda olduğum için ne kadar istemiş olsam dahi JX alamamıştım, hala burukluğunu yaşıyorum açıkçası.

Tam olarak son yorumumu yapıp kalkıp demleme yaptım. 10 gün ancak oldu cmdyi alalı. Ondan önce de 2 hafta jx kullanmıştım. Tam cmd den jx’e dönüştürme için bir formül oluşturmuştuk ki önceden görüşme içinde olduğum bir arkadaş satmaya karar verince dayanamadım aldım.

Son bir kaç gündür cmd’de oturttuğum tarifi aynı çekirdekle denedim. 32 klik yerine jx’de 3.3 turda denedim.

Şu an bu kahveyi yudumluyorum. Benim daha çok yolum var kesinlikle. Ben hiç fark sezemiyorum. Normalde detaycı ve takıntılıyımdır. Beni rahatsız eden bir fark olsa gözüm hiç bişey görmez gerçekten.

Cmd’nin bence artıları
Daha şık, daha albenili, daha sıcak
Tarif kolaylığı
Evet gerçekten lezzetli sonuçlar

Öte yandan JX bana göre
Daha sağlam duruyor elde. Daha az oynuyor bi yerleri hatta oynamıyor. Daha sert yani.
Tartışmasız daha kolay temizleniyor.
O basit rakamlar çok yardımcı oluyor ayarda. Ayarlaması daha kolay.
Kesinlikle 2 kat hızlı cmd’den.

Ben espressoya geçmeyi düşünmediğim için fırsat bulduğumda ilana koyacağım cmdyi

Jx ile yola devam gibi görünüyor.

Zaten fellow almıştım. Teslimat bekliyorum. Ekstresi kesildi moralim bozuk :) onu fonlayalım cmd ile.

JX ❤️ Ben

İlk aldığımda şüphelerim vardı ama zamanla tecrübem de arttıkça öyle memnun kaldım ki anlatamam. Tat profilinin yanında piyasadaki en hızlı değirmen olması da mutlu ediyor beni :D
O zamanlarda ben de sizin ikileminize düşmüştüm, fakat zamanla açılmasıyla memnun olmanız sevindirici. Ki normal aslında şüphe olması, Molent'in, Timemore'un, özellikle de Commandante'nin uzun süreli deneyim ve yorumları varken yeni bir ürüne yönelmek, kullanıcısının (ilk geldiği dönemde) az olmasından kaynaklanan endişe derken, ben de G50'ye yönelmiştim, ama gözüm o zamandan beri JX'de kaldı, yine de zaten CMD veya K-Pro alırım diye devam ettim. Ama demek ki o zaman konuştuğumuzda ben de JX alsaydım, heralde değişim ihtiyacı veya isteği hissetmezdim.

Ben de Jx-pro cidden çok mutluyum. Cmd baştan beri beni çekmedi k serisi de çok biçimsiz geliyo zaten sakar biryim. Kesin pro olanı düşürürüm plus olanı da mıknatıslı hazneyi döker saçarım. 10 kere daha olsa jx-pro alırım

o zaman soru geliyor: gönlünüzün birinci sırasında bakın teknik anlamdaki performanslardan bahsetmiyorum ama tamamen gönül ilişkisi hangi değirmen var?

Şimdi hangisini söylesem diğeri öksüz kalacak :) Voltranı oluşturabilsek keşke :)

Alttan ayar mekanizması yerine gövdeden mekanizmalı olanları (Kinu, 1zpresso K serisi) daha kullanıcı dostu buldum. Klik sayma derdinden kurtarıyor.

Chestnut X, Kinu M47, Comandante, 1Zpresso K pro... hepsinin öğütümleri gerçekten başarılı. O seviyede öğütüm dışındaki şeylere bakmak gerekiyor.

Son düzenleme:
Merhaba @teyyaredenkahve Levent bey. K serisinin eksileri konusunda Asser ile hemfikir olduğunuz konuları paylaşabilir misiniz?
Merhabalar, öncelikle şunu söylemek gerek. Burada artık ıncığını cıncığını çıkarıyoruz :)

Öğütüm açısından K pro espresso için yeterli olsa da, adım aralığı 22 mikron. Bazen klik ayarı yetmediğinde doz ayarı gerekebilir.

Ben ortadaki kauçuk tutma malzemesini ve o büyük 1zpresso yazısını maalesef sevmedim. O kaliteye uymamış.

Bir de üst taraftaki vidayı açarken dikkat etmek lazım, bazen sıkışabiliyor. Özellikle el değirmenine alışık olmayanlar panik olabilir.

Bunun dışında üst seviye bir değirmen. Dediğim gibi bütün değirmenleri kullanınca, hepsine bir iyileştirme yönü bulunabiliyor :)

Son düzenleme:
Şimdi hangisini söylesem diğeri öksüz kalacak :) Voltranı oluşturabilsek keşke :)

Alttan ayar mekanizması yerine gövdeden mekanizmalı olanları (Kinu, 1zpresso K serisi) daha kullanıcı dostu buldum. Klik sayma derdinden kurtarıyor.

Chestnut X, Kinu M47, Comandante, 1Zpresso K pro... hepsinin öğütümleri gerçekten başarılı. O seviyede öğütüm dışındaki şeylere bakmak gerekiyor.
peki şöyle sorayım o zaman bu saydıklarınız içinde en hızlısı hangisiydi?

K pro, sıfır noktasını bulmakta biraz zorlandım, birkaç ogutmeden sonra sıfır noktasının 2-3 klik kaydığını farkettim bu yöndeki tecrübe ve önerilerinizi rica ediyorum.

Dems coffe’ye 1zpresso el değirmeni için mini bir toplu alım için mesaj atmıştım geçen yapılan alımı kaçıranlar için, geri dönüş yaptılar. Eğer 10 kişi olursak ve @NoDRaC Suat bey iletişime geçerse mini bir toplu alım olabileceğini söylediler. Zaten hazırda alacak 3-5 kişi var sanırım inşallah sayı tamamlanır. @NoDRaC Suat abi bizi üzmez iletişime de geçer 🙂
Hocam merhaba @NoDRaC yeni alim olursa ben de kpro veya kplus dusunuyorum. +1 sayabilirisniz 😀

Merhaba. Sıfır noktasının kaydığını nasıl farkettiniz?
Ayar halkası sıfır noktasi, kırmızı referans noktasına göre 2-3 klik sola doğru kaydigin da kol sabitleniyor. Ayarlandığın da sıfır ile kırmızı nokta aynı duzlemde oluyor.

K pro, sıfır noktasını bulmakta biraz zorlandım, birkaç ogutmeden sonra sıfır noktasının 2-3 klik kaydığını farkettim bu yöndeki tecrübe ve önerilerinizi rica ediyorum.
Ben değirmenle işim bittiği zaman ayarı en son noktaya getiriyorum büyüklük olarak yani 15-16 ya getiriyorum böylece yük yayda kalmamış oluyor ve 0 noktası değişmiyor

Geri