teyyaredenkahve
Barista
- İsim
- Levent
Ben de şahsen el değirmenlerini çok seviyorum ve şu ana kadar hemen hemen hepsini inceleme şansı buldum. Elektrikli tarafa pek geçmiyorum ya da geçemiyorumAslında bir dereceden sonra gerçekten de değirmenin kalitesinden ziyade (öğütüm olarak) tat profili açısından bakılması kavramı ortaya çıkıyor. Çünkü elek testi tamamen aynı olsa bile çok farklı olabiliyor, mesela tahminimce SSP Brewlu Wilfa ile EK43 benzer belki aynı sonuçları verir ama tat olarak hangisi daha genele hitap edebilir o da çok değişecektir. Ama şu bence bir gerçek ki, demlemeden ve kahveden sonra bu hobinin en keyifli (ve belki de maliyetli) tarafı değirmenler. Nasıl açıklayabilirim bilmiyorum ama el değirmeni ile kahve değirmeni öğütmek nedense çok keyifli geliyor bana. Tabi şu da bir gerçek, espresso öğütümü yapmadığım için hala keyifli olabilir![]()
Çoğu el değirmeni tatmin edici performans sunuyor ama size katılıyorum. El değirmeni ritüelin parçası gibi geliyor. Tabii Nichemiz olsa onu da beğenirdik ama şimdilik el değirmenleri ile devam