• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

Benim K-plus bugün geldi. Hemen kalibre edip denedim. Kalibrasyonu çok kolaymış ben zor sanıyordum. Türk kahvesi öğüttüm hiç bu kadar kolay olacağını tahmin etmemiştim doğrusu. Bir zamanlar bir Hario'm vardı el öğütücüsü olaraktan, hiç sevmemiştim kendisini. Ondan beri el öğütücüsü kullanmamıştım. Bu baya kısa sürede mis gibi öğüttü. Alt mıknatıslı hazneye alışmak biraz zaman alabilir, öğütürken hop yerinden çıkıverdi ilk seferinde. Ama şimdilik çok sevdim beğendim ısındım.

Benim K-plus bugün geldi. Hemen kalibre edip denedim. Kalibrasyonu çok kolaymış ben zor sanıyordum. Türk kahvesi öğüttüm hiç bu kadar kolay olacağını tahmin etmemiştim doğrusu. Bir zamanlar bir Hario'm vardı el öğütücüsü olaraktan, hiç sevmemiştim kendisini. Ondan beri el öğütücüsü kullanmamıştım. Bu baya kısa sürede mis gibi öğüttü. Alt mıknatıslı hazneye alışmak biraz zaman alabilir, öğütürken hop yerinden çıkıverdi ilk seferinde. Ama şimdilik çok sevdim beğendim ısındım.
Elin mi çarptı kendi kendine sarsıntıdan mı çıktı?

Elin mi çarptı kendi kendine sarsıntıdan mı çıktı?
Yok sarsıntıdan çıkmadı elim çarptı ama hafif çarptı. Aleti sol elle tutuyordum kolu da sağ. Tam tersini yapınca alt hazneye çarpmadan çevirebildim. Çok sıkı bir mıknatısı yok, fakat bence alt hazneye çarpmayacak şekilde de tutulabilir gibi alışınca.

Yok sarsıntıdan çıkmadı elim çarptı ama hafif çarptı. Aleti sol elle tutuyordum kolu da sağ. Tam tersini yapınca alt hazneye çarpmadan çevirebildim. Çok sıkı bir mıknatısı yok, fakat bence alt hazneye çarpmayacak şekilde de tutulabilir gibi alışınca.
Mıknatıslı sistemler yanal yüklere karşı çok dayanıklı olmuyorlar bence normal bir durum. Açıp kaparken de hafif yana doğru ittirmek lazım. Aynı değirmenden ben de sipariş geçtiğim için bir an korktum acaba değirmeni çevirirken sarsıntıdan mı çıktı diye :)

Mıknatıslı sistemler yanal yüklere karşı çok dayanıklı olmuyorlar bence normal bir durum. Açıp kaparken de hafif yana doğru ittirmek lazım. Aynı değirmenden ben de sipariş geçtiğim için bir an korktum acaba değirmeni çevirirken sarsıntıdan mı çıktı diye :)
Yok sarsıntıdan çıkacak gibi değil. Bu arada iyi bir el öğütücüsü insana baya iyi hissettiriyormuş, heyecan veriyormuş. Eureka Specialita gibi stepless bir öğütücü kullandığım için o ayarları yapmanın, yaptıktan sonra değiştirince eski ayarlara geri dönememenin sıkıntısının olmaması, ayarlamanın çok kolay ve precise olması büyük mutlulukmuş..

Merhabalar öncelikle kampanya şartları netleşti mi?
Hali hazırda molent g50 kullanıyorum her kahveseverin genelde hayalinde comandante yatar lakin şartları zorlayıp k-pro yada k-plus almalı mıyım? yoksa biraz daha sabredip ilerde comandante mi almalıyım? Ne tavsiye edersiniz

Önümüzdeki aylarda ben de bir yükseltmeye giderek Comandante almayı düşünüyordum. Comandante alma fikri de gerçekten epey zamandır kafamda var. Hatta o kadar işlemişti ki başka bir şey almayı ihtimal dahilinde görmüyordum. Ama ne yalan söyleyeyim son zamanda Kplus kafama girmeye başladı. Öğütüm anlamında ikisinden de memnun kalacağımdan şüphem yok, ama incelemeye devam ettikçe Kplus'ın sağladığı bazı artılar (özellikle ilgimi çeken ayarlama mekanizması ve öğütüm hızı) bana daha hoş gelmeye başladı. En az bir iki ay daha düşünüp inceleyeceğim gibi duruyor. Bu arada Kplus alan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırlarsa süper olur, belki karar vermeme de yardımcı olur bu tecrübeler.

Merhabalar öncelikle kampanya şartları netleşti mi?
Hali hazırda molent g50 kullanıyorum her kahveseverin genelde hayalinde comandante yatar lakin şartları zorlayıp k-pro yada k-plus almalı mıyım? yoksa biraz daha sabredip ilerde comandante mi almalıyım? Ne tavsiye edersiniz
Merhaba. Kampanya şartları %15 indirim ve vade farksız 6 taksit. Diğer sorunuza gelince. Ben ikisini de kullanmadım ama epey inceledim. Kullanıcı yorumlarında öğütümlerin çok yakın olduğu söylenince 1zpresso’da karar kıldım çünkü tasarım ve pratiklik konusunda k-plus/pro cmd’nin 5 gömlek ilerisinde bana göre. Cmd’nin hala yanına yaklaşılamadığı en büyük avantajı tüm tariflerdeki klik sayılarının ona göre verilmesi. Bu da zamanla ortadan kalkacaktır bence. Size tavsiyem tüm incelemeleri izleyin tüm yorumları okuyun şöyle arkanıza yaslanın ve kalbinizin sesini dinleyin :)

Comandante hala en sorunsuz ve basit değirmen.Başım agrımasın kullanımı kolay olsun diyorsanız comandante daha mantıklı seçim olur.
Ogutum anlamında fark hissetmezsiniz ikisi de guzel ogutur.Comandante daha uzun sürer ogutmesi.
Musteri desteginde ikisi de iyi ama comandante önde.
Saglamlık olarak verdigi guven hissi 1zpressoda daha iyi.
Fiyat avantaji var 1zpressoda.
Comandantede kalibrasyonlar aynı.25 klik dediginde asagi yukari herkesde ayni ogutumu alır.1zpressoda farklılıklar var.Bendeki 110 başkasında 130 gibi.

Önümüzdeki aylarda ben de bir yükseltmeye giderek Comandante almayı düşünüyordum. Comandante alma fikri de gerçekten epey zamandır kafamda var. Hatta o kadar işlemişti ki başka bir şey almayı ihtimal dahilinde görmüyordum. Ama ne yalan söyleyeyim son zamanda Kplus kafama girmeye başladı. Öğütüm anlamında ikisinden de memnun kalacağımdan şüphem yok, ama incelemeye devam ettikçe Kplus'ın sağladığı bazı artılar (özellikle ilgimi çeken ayarlama mekanizması ve öğütüm hızı) bana daha hoş gelmeye başladı. En az bir iki ay daha düşünüp inceleyeceğim gibi duruyor. Bu arada Kplus alan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırlarsa süper olur, belki karar vermeme de yardımcı olur bu tecrübeler.

Bende kpro da var commanandante de. İlk defa değirmen alıyor olsam fiyatlar aynı olsaydı bile k pro alırdım. Kplusun daha da artısı var. Kademe ayarlama olayı kpro ve kplusta çok büyük kolaylık. Ayrıca çok hızlı öğütüyor.Commandanteyi özel kılan bence togay bey. Togay bey olmasa distribütör türkiyede satılanın yarısı satılmaz.

Bende kpro da var commanandante de. İlk defa değirmen alıyor olsam fiyatlar aynı olsaydı bile k pro alırdım. Kplusun daha da artısı var. Kademe ayarlama olayı kpro ve kplusta çok büyük kolaylık. Ayrıca çok hızlı öğütüyor.Commandanteyi özel kılan bence togay bey. Togay bey olmasa distribütör türkiyede satılanın yarısı satılmaz.
Togay Bey bana kalırsa da büyük artı, kendisinin Comandante sevgisini telefonumun ekranından hissediyorum :D Her türlü sorunda başvurabileceğiniz birisinin olması tabi ki büyük avantaj.

Dün siparişini verdiğim JX bugün sabah elime ulaştı. Öncelikle hızlı kargo ve ilgileri için DEMS Coffee yetkililerine, bu kampanyaya öncelik eden @Rudiger Simon 'a ve gerçekleşmesini sağlayan @NoDRaC 'a teşekkür ediyorum.

Hayatımda ilk defa değirmen kullandığım için diğer değirmenlere karşı kıyaslama yapamayacağım ama malzeme kalitesini hissettiyor. 0 noktasını bulma ve ayar yapmada zorlanmadım. French Press için 30 numaralı ayarda (90 Klik) 14 gr kahveyi öğütmesi çok kolaydı ve gayet hızlıydı. Gördüğüm kadarıyla statik olarak comandante'den daha fazla olduğunu söyleyebilirim.

Bu hobiye daha yeni başladığım için şuan sadece French Press'im var ama en yakın zamanda ekipmanlarımı arttırıp aletin hakkını vermeyi düşünüyorum ^^ Herkese hayırlı olsun.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2021-06-19 at 14.05.12 (3).jpeg
    WhatsApp Image 2021-06-19 at 14.05.12 (3).jpeg
    104.2 KB · Görüntüleme: 100
  • WhatsApp Image 2021-06-19 at 14.05.12 (2).jpeg
    WhatsApp Image 2021-06-19 at 14.05.12 (2).jpeg
    43.9 KB · Görüntüleme: 100
Paketi teslim aldım. Gerçekten muazzam bir el değirmeni. Timemore slim kullanıyordum, bunu görünce çok büyük gözüktü gözüme :D . Emeği geçenlere tekrar tekrar çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• IMG-6797.jpg
    IMG-6797.jpg
    106.2 KB · Görüntüleme: 90
Paketi teslim aldım. Gerçekten muazzam bir el değirmeni. Timemore slim kullanıyordum, bunu görünce çok büyük gözüktü gözüme :D . Emeği geçenlere tekrar tekrar çok teşekkür ederim.
Güle güle kullanın @Fort1T00 ile aynı yerde misiniz? Son fotoğraf aynı gibi geldi.

Çok güzel bir değirmen.. bence CMD ile hemen hemen benzer dolayısı ile bu fiyatlara çıkıldığında zevk , tasarım, “fan club” daha öne çıkıyor.

Geri