• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Zümrüt Karaca Roastery

Frinsa - Washed Anaerobic Ateş Ediyor. Bildigin Bal - Tatlı Kayısı Suyu​

@zumrutkaraca Etiyopya Gara Agena'dan ne espressoda ne de filtrede düzgün bir çıktı alamadım. Sitedeki tarif de dahil, çeşitli derece ve incelikte V60 ile demlemeler yaptım. Abant ve Nestle su kullandım. Kavurma tarihi 19 Mayıs. Sorun neden kaynaklanıyor acaba?

@zumrutkaraca Etiyopya Gara Agena'dan ne espressoda ne de filtrede düzgün bir çıktı alamadım. Sitedeki tarif de dahil, çeşitli derece ve incelikte V60 ile demlemeler yaptım. Abant ve Nestle su kullandım. Kavurma tarihi 19 Mayıs. Sorun neden kaynaklanıyor acaba?
Erikli Su ile iyi performans veriyor kahveler. Erikli denemenizi tavsiye ederim.

Benim için 2024 yılının en sürpriz kavurucusu olan @zumrutkaraca ‘nın bugün dükkanına uğrama fırsatım oldu. Gitmeden Zümrüt bey ile iletişime geçmiştim, kendisi de sağolsun vaktini ayırıp beni ağırladı. Güzel kahveler içip keyifli bir sohbet ettik.

Öncelikle; seçkide gözüme kestirip de tek denemediğim kahve olan, Kolombiya Villa Clabelina Yıkanmış Anaerobik’i demleme olarak denedim. Zümrüt bey’in diğer kahveleri gibi tertemiz fakat aynı zamanda net tatlar veren bir kahveydi. Sitrik bir asiditeye sahip ama bu tatlar sert olarak değil yumuşak bir şekilde hissedildiğinden içimi rahatsız edici değildi. Frinsa’yı temizliğiyle andırıyor fakat asiditelerdeki farklılıkla birbirlerinden ayrılıyorlar. Seçkimde eksik kalmasın diye bir paket de eve kaptım.

Daha sonra da filtrede hayran kaldığım Kenya Nduma’ı espresso olarak denedik. Kalibre etmek için epey uğraştık tabii ama sonuç gayet tatmin ediciydi. Filtre demlemelerinde açığa çıkmayan vurucu yanlar espressoda daha net hissedildi. Gerçekten keyifli bir Kenya.

Misafirperverliği için tekrardan teşekkür ederim.

Frinsa - Washed Anaerobic Ateş Ediyor. Bildigin Bal - Tatlı Kayısı Suyu​

Bu kahveyi bu yoruma istinaden aldım, Tarifimle normalden çok oynamama rağmen bal gibi olmadı ancak gayet güzel bir Aeropress ortaya çıktı. Fakat Temprature surfing yaparak Mokada yaptım. Çok Harika bir moka oldu, Yorum için teşekkürler. Gerçekten sırf bal gibi birşey oldu. @zumrutkaraca ya teşekkür etmek istiyorum. Hayatında içtiğim en iyi Moka oldu ve Mokanın espressoyu çokta aratmayacak kadar güzel bir metod olduğunu bana hatırlattı.

Son düzenleme:
Bu nedir tam olarak?
Suyu önden kaynatıp, moka pota koyuyorsunuz ve Fokurdamasına izin vermiyorsunuz. Çok hafif bir hızla kahveyi yakmadan mokayı yapıyorsunuz. Kahvenin mokadan çıkma hızı artınca moka potu ocaktan alıyorsunuz, yavaşlayınca yaklaştırıyorsunuz. Biraz zor ancak karşılığını alıyorsunuz.

Daha ayrıntılı anlatım için Wiredgourmet ve James Hoffmann'ın youtubeta videoları var. Wired gourmet anlatımı ve tekniği tam üçüncü nesil kahveye uygun değil ancak James hoffmann'ın derlediği/güncellediği teknik çok başarılı.

Suyu önden kaynatıp, moka pota koyuyorsunuz ve Fokurdamasına izin vermiyorsunuz. Çok hafif bir hızla kahveyi yakmadan mokayı yapıyorsunuz. Kahvenin mokadan çıkma hızı artınca moka potu ocaktan alıyorsunuz, yavaşlayınca yaklaştırıyorsunuz. Biraz zor ancak karşılığını alıyorsunuz.

Daha ayrıntılı anlatım için Wiredgourmet ve James Hoffmann'ın youtubeta videoları var. Wired gourmet anlatımı ve tekniği tam üçüncü nesil kahveye uygun değil ancak James hoffmann'ın derlediği/güncellediği teknik çok başarılı.
Teşekkür ederim

Tekrar kendisini hatırlamak çok keyif verdi. Her aldığım kahveden memnun olduğum bir kavurcuydu. Hele bir de indirimle girince hemen alışverişi yaptık. İnşallah seçkisi artarak aktif şekilde devam eder

maili görünce benim de hemen aklıma toplu alımda seçildiğinde kimseyi muhattab almayıp cevap vermediği günler geldi aklıma.
Evet o dönem sorulara şikayetlere şahsi olarak dönüşler yapmamıştı. O zamandan kalma bir olumsuz etki var forumda. Fakat kendisi ile şahsen görüştüğümde kahvelerdeki memnuniyetsizlikleri vs. çok acele ediyorlar, bizim kavrumların biraz fazla zamana ihtiyacı oalbilir demişti. Ki şahsi tecrübemde o alımda bir aydan sonra kahveler kendini bulmuştu. Keşke o dönem bana verdiği cevabı kendisi forumda paylaşsa idi.

En son kahve olayını bırakmıştı sanırım. Hatta en son festivalde matcha üzerine sadece stant açmıştı. Sürekli devam etmiyor gibi bazen kavurup satıyor bazen satmıyor falan gibi. Benim Zümrüt beyden pek çok kez kahve alıp içmişliğim vardır. Şöyle söyleyim sektörün eskilerinden ve akil kişilerindendir bence. Ama biraz Sergen Yalçın misali canı isterse çekirdeğe takla attırır ama canı isterse🤣 her zaman canı istemez.

Geri