9831 ile ben de yeni bir sipariş geçtim. İndirim için teşekkürler.
Benim siparişten ses seda yok, araya mı kaynadı ne oldu?
9831 ile ben de yeni bir sipariş geçtim. İndirim için teşekkürler.
Benimde stoğum bitmek üzere9827 nolu siparişi geçtim. İleri de kavrulacak kahvelerden gönderebilirseniz çok sevinirim.
Merhaba @cmshn , 18:45 itibariyle teslim edilmiş görünüyor. Afiyet olsun şimdiden.Benim siparişten ses seda yok, araya mı kaynadı ne oldu?@zumrutkaraca
Merhaba @cmshn , 18:45 itibariyle teslim edilmiş görünüyor. Afiyet olsun şimdiden.
Merhaba @aaronemre . Sizin kargo da öğlen 12:21 itibariyle gönderimi yapıldı. Afiyet olsun.Benimde stoğum bitmek üzerebenimkini de verebilirsiniz kargoya
Kesinlikle sizinle aynı fikirdeyim . Bilsem asla almazdım. Tatlı Meyvemsi değil . Buruk acımtırak garip birşey.Geishadan çok memnun kaldım, çok güzel bi çekirdekti. Ama strawberry bu sefer üzdü. Gario bi şekilde toplu alımda aldığım strawberry ile hiç alakası yoktu. Toplu alımdaki baya meyvemsi, hiç acı olmayan güzel bir kahveydi, çok zevk almıştık içerken. Ama bu sefer aldığım kahveden düz ve bitter notları aldım sadece. Kör tadım yapsam kesinlikle strawberry demezdim bu seferkine
Aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum.Toplu alımlarda en çok beğendiğim kahveler arasındaydı Strawberry bu alımlardan sonra 3 kutu toplamda 750 gr aldım.İlk 250 gr açıp içiyorum şimdi belirttiğiniz şekilde bir tadı mevcut.Diğer paketlerde de aynı tadım olursa cidden üzücü.Geisha ciddi anlamda güzeldi.Geishadan çok memnun kaldım, çok güzel bi çekirdekti. Ama strawberry bu sefer üzdü. Gario bi şekilde toplu alımda aldığım strawberry ile hiç alakası yoktu. Toplu alımdaki baya meyvemsi, hiç acı olmayan güzel bir kahveydi, çok zevk almıştık içerken. Ama bu sefer aldığım kahveden düz ve bitter notları aldım sadece. Kör tadım yapsam kesinlikle strawberry demezdim bu seferkine
Geishadan çok memnun kaldım, çok güzel bi çekirdekti. Ama strawberry bu sefer üzdü. Gario bi şekilde toplu alımda aldığım strawberry ile hiç alakası yoktu. Toplu alımdaki baya meyvemsi, hiç acı olmayan güzel bir kahveydi, çok zevk almıştık içerken. Ama bu sefer aldığım kahveden düz ve bitter notları aldım sadece. Kör tadım yapsam kesinlikle strawberry demezdim bu seferkine
Z.K. nın Klasik Tutarsız kavrumlarıAynı sıkıntıyı bende yaşıyorum.Toplu alımlarda en çok beğendiğim kahveler arasındaydı Strawberry bu alımlardan sonra 3 kutu toplamda 750 gr aldım.İlk 250 gr açıp içiyorum şimdi belirttiğiniz şekilde bir tadı mevcut.Diğer paketlerde de aynı tadım olursa cidden üzücü.Geisha ciddi anlamda güzeldi.
Kasım ayı tarihli ikinci 250 gr strawberry paketinde de yine aynı sıkıntıyı yaşıyorum.Son 250 gr aralık ayı kavurma tarihli onuda deneyince bilgilendirme yaparım. Ek olarak ciddi tıkanmalar yaşıyorum filtrede.Aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum.Toplu alımlarda en çok beğendiğim kahveler arasındaydı Strawberry bu alımlardan sonra 3 kutu toplamda 750 gr aldım.İlk 250 gr açıp içiyorum şimdi belirttiğiniz şekilde bir tadı mevcut.Diğer paketlerde de aynı tadım olursa cidden üzücü.Geisha ciddi anlamda güzeldi.
Toplu alım sonrası tadım tecrübelerimizi aktardığım yazıyı buldum reçete aynen aşağıdaki gibi ve tadım notuda belirtiğim şekildeydi.
Firma: Zümrüt Karaca
Kahve: Kolombiya-Strawberry
Kavurma Tarihi: 16.09.21
Çekirdek Miktarı: 20 gr
Demleme Metodu: Chemmex, Blooming sonrası (45 saniye-50mL)- İlk döküş (150 mL)-İkinci Döküş (100mL)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Hario Smart G- 12 klik
Su Miktarı: 300 mL
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak su (pH:8.41) -93
Demleme Süresi: 3.55
İlk bir kaç yudum da çikolata tadı daha sonra son bitişe kadar ahududuya bırakan bir tadım notu var. Benim için şimdiye kadar denediğim colombialar arasında en beğendiğim diyebilirim. Etiyopya havası veren bir colombia
Aynı demleme yönteminde bu tadım notlarını yakalayamadım üzücü bir şekilde.V60 denedim Chemmex de çeşitli denemeler yaptım ama ulaşamadım.500 gr bitmek üzere kötü bir çekirdek değil ancak bu tadım notlarının standartına ulaşamamak üzüyor. Öğütme ayarını değiştirdim yine bir değişiklik olmadı. Aksine son açtığım 250 gr da ciddi filtrede tıkanmalar mevcut olmaya başladı ve süreyi ve tadı geri planda etkilemeye başladı.
Merhabalar @zumrutkaraca gerekli detayları içeren bir mail atacağım..
.
Merhaba @caspase . Çekirdeğin kavrum tarihini, kullandığınız ekipmanı filtre, öğütüm derecesi, öğütücü ve kullandığınız suyu söylerseniz yarın bir deneyip yazalım size. İletişim kanallarımız açık bu ve benzeri tüm konularda bize yazın lütfen. Olmazsa direkt değişimini yapıp farklı bir çekirdek göndeririz, strawberry şu an yok çünkü.
Teşekkürler geri bildiriminiz için.
İlk kez zümrüt karaca denedim, ben de bu kahveleri aldım. Benim paketler bitmek üzere daha güzel sonuç alamadım. Şimdiye kadar kahve aldığım en soğuk kavurucu ZK oldu, belki de Instagram ile ilgilenen kişilerle ilgil bir sorundur.La divisia ve Ana sora ile 3-4 demleme yaptım ancak beklediğim fincanları alabildiğimi söyleyemeyeceğim. Son fincanlarımda acılık vs olmasa da beklediğim kompleksite yok ve tadım notalarını da çok net alamıyorum. Bu kahveler için verim aldığı V60 ya da Clever reçetesi olanlar varsa yazabilir mi acaba?
@zumrutkaraca sizin tavsiye reçeteleriniz var mıdır?
Buraya yazmaya gelmistim. Size de cevap vermek istedim.La divisia ve Ana sora ile 3-4 demleme yaptım ancak beklediğim fincanları alabildiğimi söyleyemeyeceğim. Son fincanlarımda acılık vs olmasa da beklediğim kompleksite yok ve tadım notalarını da çok net alamıyorum. Bu kahveler için verim aldığı V60 ya da Clever reçetesi olanlar varsa yazabilir mi acaba?
Merhabalar @Legolasdany 16 gram için 250 gram su, blooming + 2 parça döküş , toplam demleme 2,30 da bitecek şekilde öğütüm yapabilirsiniz. Hario V60 ve 100'lük japon filtre ile. Su ısısı 93 dereceLa divisia ve Ana sora ile 3-4 demleme yaptım ancak beklediğim fincanları alabildiğimi söyleyemeyeceğim. Son fincanlarımda acılık vs olmasa da beklediğim kompleksite yok ve tadım notalarını da çok net alamıyorum. Bu kahveler için verim aldığı V60 ya da Clever reçetesi olanlar varsa yazabilir mi acaba?