• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Zümrüt Karaca Roastery

Ana sora fena filtre tıkıyor, normal demlemem 5dkda bitti ilk denememde. Buna rağmen hiç acılık almadım, hoşuma giden bir asiditesi var. Kavrum açık, çok çözülmesinde fayda var gibi, yanlışlıkla yapmış oldum ama uzun demleme süresi işe yaramış olabilir.
İndirimle aldığım ikinci kahve Fazenda Rio Verde gariptir filtreyi tamamen tıkadı. Kalita'da demledim, tütün ve çikolata tadı aldım(AĞIRLIKLA tütün). Filtre de pek hoş olmadı bence.

Toplu alım bu ay beni pek cezbetmediği için Zümrüt Karaca'ya bakayım dedim. %36 indirim ile yeni espresso makinemi test etmek için Brezilya aldım. Bir de bu fiyata bi daha asla bulamayacağım için geisha sipariş ettim.

Sipariş pazartesi kavrulup salı kargoya verilmesi gerekiyordu. Çarşamba günü elime ulaşmayınca mesaj attım. Meğerse siparişin ödeme adımı benden kaynaklı başarısız olmuş. Hiç fark etmemişim yoğunluktan. Kampanya ise çoktan sona erdi tabi. Hayatta bir kez olsun geisha tadamayacak kadar Yozgatlı olduğumu düşünmeye başladım.

Sağ olsun Zümrüt hocam tekrar kampanya fiyatından sipariş vermeme müsade etti.

Anasorayı molent ile 42 klik çekmeme rağmen biraz tıkanma oldu. 15 gr kahve 225 gr su ile 4.30 dk gibi bir süre aldım. 45 blooming 60 60 60 döküm yaptım. Normalde 37 - 38 klik civarı kullanırım. Kavurum alıştığım Zümrüt bey kavrumlarından sanki bir tık daha koyu. Ama şahane bir kahve. Değirmen ayarlarında biraz daha yükselip süreyi düşürmeye çalışacağım. Bakalım neler çıkacak.

Kavurucu: Zümrüt Karaca
Çekirdek: La Divisia – Geisha
Yöntem: V60 - Crystal Eye 02
Filtre : Cafec Abaca
Öğütüm: Comandante 26 Klik
Oran: 15/260 ( 245 yapacaktım daldım 260 olmuş ama şikayetçi değilim :ROFLMAO: )
Su: 90 Derece
Toplam demleme süresi: 2 dk. 18 saniye

Blooming: 0 - 30 sn / 60 ml
1.Döküş: 30 - 55 sn / 60 ml
2.Döküş: 55 - 1.20 sn / 60 ml
Son Döküş: 1.20 - 2.18 sn / 80 ml

Tadım: Kırmızı meyveler baskın (özellikle çilek), orta gövdeli, soğuyunca tatlılaşıyor hafif bir limon - kumkuat arası bir tat var.

Ana Sorayı ben de denedim bugün. Comandante 20 Click, baya tozlu bir kahve crystal eye 01'de 15/240, 4x60, 94derece şeklinde demledim. Bir tık kuruluk oldu. Güzeldi ama ekşi mayalı ekmek gibiydi, kekiğimsi tatlar vardı gövde şurupsuydu.

Sanırım 94derece, Comandante 22 Click, üç parçalı döküş daha iyi sonuç verecektir.

Geisha içinse hayal ettiğim parlaklığı yakalayamadım. Anaerobic olduğu için suyu çok tutmuyor, onda da 20 click denedim, April tarifini deneyeceğim bir dahaki sefere.

Yöntem: V60 - Crystal Eye 02
Filtre : Cafec Abaca
Öğütüm: Comandante 26 Klik
Oran: 15/260 ( 245 yapacaktım daldım 260 olmuş ama şikayetçi değilim :ROFLMAO: )
Su: 90 Derece

@portakalhalil timemore'a göre baya kalın öğütmüş ve düşük su sıcaklığı kullanmışsınız gibi geldi bana, underextract hissetmediniz mi hiç?

İki yeni çekirdek eklenmiş ve %25 indirim kodu tanımlandı bu zamanda yine güzel bir indirim. Bombe Natural ve Ana Sora siparişini geçtim. %36 indirimden geisha ve strawberry zaten çok memnun kalmıştım.

İki yeni çekirdek eklenmiş ve %25 indirim kodu tanımlandı bu zamanda yine güzel bir indirim. Bombe Natural ve Ana Sora siparişini geçtim. %36 indirimden geisha ve strawberry zaten çok memnun kalmıştım.
26 Aralık pazar gününe kadar geçerliymiş. Gözden kaçmaması için belirtmek istedim.

Ana Sorayı ben de denedim bugün. Comandante 20 Click, baya tozlu bir kahve crystal eye 01'de 15/240, 4x60, 94derece şeklinde demledim. Bir tık kuruluk oldu. Güzeldi ama ekşi mayalı ekmek gibiydi, kekiğimsi tatlar vardı gövde şurupsuydu.

Sanırım 94derece, Comandante 22 Click, üç parçalı döküş daha iyi sonuç verecektir.

Geisha içinse hayal ettiğim parlaklığı yakalayamadım. Anaerobic olduğu için suyu çok tutmuyor, onda da 20 click denedim, April tarifini deneyeceğim bir dahaki sefere.

@portakalhalil timemore'a göre baya kalın öğütmüş ve düşük su sıcaklığı kullanmışsınız gibi geldi bana, underextract hissetmediniz mi hiç?
Mesajınızı beğenmişim ama cevap vermemişim galiba kusura bakmayın, yok gayet güzel demlemeydi, ince öğütüm kullandığım demlemelerim de oldu ama fermente tatlar ön plandaydı ve gövdesi biraz aromaları baskılıyor gibiydi.

Indirim kodu, daha once alisveris yapanlara mail olarak mi geliyor? Burada paylasilmasinin bir mahsuru var midir @zumrutkaraca?
Merhabalar sevgili dostlar,
İndirim herkes için geçerli önceden alışveriş yapıp yapmamak önemli değil. Bu ve benzeri duyurular sitemiz üzerinden e-posta listemize kayıtlı kullanıcılara daha hızlı ulaşmakta, oradan kayıt olmakta fayda var.

Kayıtlı olmayanlar için gönderilen epostayı aşağıya tekrardan yapıştırıyorum. İçeriğinde kupon kodu da mevcut.
Herkese teşekkürler.

Harika haberlerimiz var!

İlk olarak 2 yeni çekirdeğimiz sitemiz eklendiler. Etiyopya'dan Natural Bombe ve Yıkanmış Guji Gigesa. Gutiti'yi çok sevdiğini ve Keramo'ya da hiç bitmesin dediğini duyar gibiyiz, tabi bilenler için. Natural Bombemiz tam ikisinin ortası kıvamda hem meyvemsi hem tatlı baharatımsı hem de leziz. Guji de gayet berrak parlak ve canlı, epeydir hayalini kurduğumuz yıkanmış bir Etiyopyalı yine.. Biz onları çok sevdik senin de beğeneceğine inanıyoruz.

Dedik ya tadımız kaçmasın.. Döviz kurlarından kaynaklı gerilemeyi fiyatlara hemen yansıttık ve zamlanan çekirdeklerimizi eski fiyatlarına geri çektik. Kolombiyalı geshamızı zaten zam yapmadan olduğu gibi bırakmıştık.

Bitti mi, tabi ki hayır. Üstüne üstlük biraz da keyfimiz yerine gelsin diye bir de %25 indirim yaptık. Kargo da 130 TL ve üzeri ücretsiz.

Umarım haberler ve yeni çekirdeklerimiz hoşuna gider.
Hemen alışveriş yapmak için sitemize bekliyoruz.
%25 indirim
Son Gün: 26 Aralık Pazar günüdür.

Kupon Kodu

kahvekeyfi

Edit: gesha'da stok sınırlı bilginiz olsun arkadaşlar.

Son düzenleme:
Sorarken o sekilde anlasilmis kusura bakmayin. Siparis verenlerin adresleri sizde kayitli oldugu icin sadece onlara mi gitti bu mail demek istemistim, baska yerde goremeyince.

Bilgilendirme ve kampanya icin tesekkurler :)

Ana Sora'yı cupping şeklinde 12/200 oranında hazırladım. Bubblegum-pembesakız tarzı bir tat aldım, hazır indirim varken bu kahveyi tavsiye ederim. Kahveyi neredeyse kötü demlemek mümkün değil diyebilirim.
İki kere demleme yaptım, 6.gün ve 8.gün olmak üzere, baharatsı tatlar tadı aldım. Kötü demlemek mümkün bence, ben de sakızımsı tatlar bekledim ama yakalayamadım. Geishadan da istediğim parlaklığı yakalayamadım. Viski, konyak tadında tatlar alabildim en son sadece.

Yok mu güzel tarifler 🙂

İki kere demleme yaptım, 6.gün ve 8.gün olmak üzere, baharatsı tatlar tadı aldım. Kötü demlemek mümkün bence, ben de sakızımsı tatlar bekledim ama yakalayamadım. Geishadan da istediğim parlaklığı yakalayamadım. Viski, konyak tadında tatlar alabildim en son sadece.

Yok mu güzel tarifler 🙂
Cupping yap geç XD. Benim normal demlemelerim 5-6 dakikaları buluyordu, filtre tıkanmasına rağmen çok güzel bardaklar aldığım için öyle yazmıştım. Hata yapmaya imkan vermiyor cupping, 12 gram kahve bardağa üstüne 200 gram su, 4.dakikada kabuğu kır içme sıcaklığına inince keyfini çıkar. O zamanda aynı baharatımsı tatları alıyorsan kavurucu suçlama zamanı. XD

Ana sora müthiş bi kahve gerçekten, karşılaştırmak belki doğru olmaz ancak kahve fabrikasından da bu kahveyi içmiştim bu kadar beğenmemiştim, özensiz demlemelerde bile kötü fincan vermedi. 20-21 click öğütüm Nestle su kullanıyorum. Demleme süresinin 4 dakika üstüne çıktığı oluyor tıkanmadan dolayı ancak bu kahve özelinde süreye çok takılmıyorum çünkü içtiğim her fincan keyifliydi.

Bir de eşe dosta ikram ettiğinizde ne kadar iyi demleme yaparsanız yapın bazı kahvelerin asiditesi rahatsız edici olabiliyor, bu kahve onların aksine dengeli ve tatlı, tam onlar için nitelikli kahveye başlangıç kahvesi.

Geri