KahveKontu
Barista
ETİYOPYA KERAMO için v60 reçete tavsiyesi olan var mı? 150gr paket deneme yanılmayla son bardakta istediğin kahveyi bulacağım diye korkuyorum 
İndirimle aldığım ikinci kahve Fazenda Rio Verde gariptir filtreyi tamamen tıkadı. Kalita'da demledim, tütün ve çikolata tadı aldım(AĞIRLIKLA tütün). Filtre de pek hoş olmadı bence.Ana sora fena filtre tıkıyor, normal demlemem 5dkda bitti ilk denememde. Buna rağmen hiç acılık almadım, hoşuma giden bir asiditesi var. Kavrum açık, çok çözülmesinde fayda var gibi, yanlışlıkla yapmış oldum ama uzun demleme süresi işe yaramış olabilir.
Yöntem: V60 - Crystal Eye 02
Filtre : Cafec Abaca
Öğütüm: Comandante 26 Klik
Oran: 15/260 ( 245 yapacaktım daldım 260 olmuş ama şikayetçi değilim)
Su: 90 Derece
26 Aralık pazar gününe kadar geçerliymiş. Gözden kaçmaması için belirtmek istedim.İki yeni çekirdek eklenmiş ve %25 indirim kodu tanımlandı bu zamanda yine güzel bir indirim. Bombe Natural ve Ana Sora siparişini geçtim. %36 indirimden geisha ve strawberry zaten çok memnun kalmıştım.
Mesajınızı beğenmişim ama cevap vermemişim galiba kusura bakmayın, yok gayet güzel demlemeydi, ince öğütüm kullandığım demlemelerim de oldu ama fermente tatlar ön plandaydı ve gövdesi biraz aromaları baskılıyor gibiydi.Ana Sorayı ben de denedim bugün. Comandante 20 Click, baya tozlu bir kahve crystal eye 01'de 15/240, 4x60, 94derece şeklinde demledim. Bir tık kuruluk oldu. Güzeldi ama ekşi mayalı ekmek gibiydi, kekiğimsi tatlar vardı gövde şurupsuydu.
Sanırım 94derece, Comandante 22 Click, üç parçalı döküş daha iyi sonuç verecektir.
Geisha içinse hayal ettiğim parlaklığı yakalayamadım. Anaerobic olduğu için suyu çok tutmuyor, onda da 20 click denedim, April tarifini deneyeceğim bir dahaki sefere.
@portakalhalil timemore'a göre baya kalın öğütmüş ve düşük su sıcaklığı kullanmışsınız gibi geldi bana, underextract hissetmediniz mi hiç?
Merhabalar sevgili dostlar,Indirim kodu, daha once alisveris yapanlara mail olarak mi geliyor? Burada paylasilmasinin bir mahsuru var midir @zumrutkaraca?
|
|
Rica ederim kusur yok , evet söylediğiniz şekilde oldu. Biz teşekkür ederiz.Sorarken o sekilde anlasilmis kusura bakmayin. Siparis verenlerin adresleri sizde kayitli oldugu icin sadece onlara mi gitti bu mail demek istemistim, baska yerde goremeyince.
Bilgilendirme ve kampanya icin tesekkurler![]()
İki kere demleme yaptım, 6.gün ve 8.gün olmak üzere, baharatsı tatlar tadı aldım. Kötü demlemek mümkün bence, ben de sakızımsı tatlar bekledim ama yakalayamadım. Geishadan da istediğim parlaklığı yakalayamadım. Viski, konyak tadında tatlar alabildim en son sadece.Ana Sora'yı cupping şeklinde 12/200 oranında hazırladım. Bubblegum-pembesakız tarzı bir tat aldım, hazır indirim varken bu kahveyi tavsiye ederim. Kahveyi neredeyse kötü demlemek mümkün değil diyebilirim.
Cupping yap geç XD. Benim normal demlemelerim 5-6 dakikaları buluyordu, filtre tıkanmasına rağmen çok güzel bardaklar aldığım için öyle yazmıştım. Hata yapmaya imkan vermiyor cupping, 12 gram kahve bardağa üstüne 200 gram su, 4.dakikada kabuğu kır içme sıcaklığına inince keyfini çıkar. O zamanda aynı baharatımsı tatları alıyorsan kavurucu suçlama zamanı. XDİki kere demleme yaptım, 6.gün ve 8.gün olmak üzere, baharatsı tatlar tadı aldım. Kötü demlemek mümkün bence, ben de sakızımsı tatlar bekledim ama yakalayamadım. Geishadan da istediğim parlaklığı yakalayamadım. Viski, konyak tadında tatlar alabildim en son sadece.
Yok mu güzel tarifler![]()