• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Zümrüt Karaca Roastery

Herhangi bir kahvesini almamak için kendimi zor tutuyorum çünkü ev kahve doldu Mayıs ayı toplu alımına kadar stok eritmek istiyorum biraz ama galiba kendimi tutamayıp alacağım😀

Herhangi bir kahvesini almamak için kendimi zor tutuyorum çünkü ev kahve doldu Mayıs ayı toplu alımına kadar stok eritmek istiyorum biraz ama galiba kendimi tutamayıp alacağım😀
Ben tadım paketi aldım bu yüzden, yenilerini denemek için. İyi ki de almışım.

Ben de tadım olarak en az seveceğimi düşündüğüm Peru ile başladım ve aroması gerçekten çok güçlü bir kahve. French press ile tadımın nereye kadar gidebileceğini denemek istedim ve beni resmen çarptı 😅 Kolombiya ve Kenya için çok heyecanlıyım.

Deneme paketinde yollanan kahveler valfli poşetlerde mi geliyor ?

Zümrüt Bey'in kahvesi elime ulaştı acaba üstünde yazan tarih kavrulduğu günün tarihi midir? Bilgilendirebilecek olursanız sevinirim.

Merhabalar arkadaşlar

Ufak bir bilgilendirme yapmak istiyorum. Bildiğiniz gibi gelecek hafta Pazartesi ve Salı (18 ve 19 Mayıs) günleri sokağa çıkma yasağı var tekrar. Devamındaki hafta sonu da bayram arefesi ve bayram olacak. Kargolarda yaşanması muhtemel yığılmalar ve aksaklıklardan ötürü bayramdan önceki son kavurmamız ve kargolama 15 Mayıs Cuma yapılacaktır. Sipariş vermek isteyen kahve severlere hatırlatmak istedim.

Herkese teşekkürler sağlıklı günler
Zümrüt Karaca

Az önce Kenya makwanın ilk demlemesini yaptım. Öncelikle paket açar açmaz keskin bir kekik kokusu karşıladı beni hiç böyle bir koku almamıştım bir kahveden daha önce. İlk yudumda da devam etti bu kekik tadı yanında da narenciye asiditesi vardı belirgin. Kırmızı meyve tadı henüz alamadım bu demlemeyi Kalita ile yaptım. V60 ta yaptıktan sonra da yazacağım. İlgileri için sayın @zumrutkaraca beye çok teşekkürler.

Az önce Kenya makwanın ilk demlemesini yaptım. Öncelikle paket açar açmaz keskin bir kekik kokusu karşıladı beni hiç böyle bir koku almamıştım bir kahveden daha önce. İlk yudumda da devam etti bu kekik tadı yanında da narenciye asiditesi vardı belirgin. Kırmızı meyve tadı henüz alamadım bu demlemeyi Kalita ile yaptım. V60 ta yaptıktan sonra da yazacağım. İlgileri için sayın @zumrutkaraca beye çok teşekkürler.
Ben de Kalita ile demledim bugün. Kahveden aldığım koku ve tat tam anlattığınız gibi oldu. Güzel bir çekirdek

Ben de dün demledim bu kahveyi. Gerçekten kekik kokusunun ve tadının bu kadar baskın olması çok şaşırtıcı ya.

Bugünki demlemeyi colombia el Paraiso ile yaptım. Pakette yazdığını bilmesem aklıma Kolombiya gelmezdi kesinlikle. Çok tatlı ve güzel bir asiditeye sahip. Portakal tadı geliyor net şekilde bir ara kana kana içiyordum:)

Afiyet olsun arkadaşlar, beğenmenize sevindim, mümkün olduğunca güzel çekirdekler keşfetmeye gayret ediyorum. Bir çekirdeğe karar verip beğenmek cidden zor bir iş. Farklı profillerde kavurup tatsal farklılıkları görmek için yaklaşık 20 gün 1 ay içmek gerekiyor. Kenya Makwa ve Kolombiya Paraiso da öyle oldu. Değerli yorumlarınız da ayrıca mutlu ediyor, herkese güzel kahveli günler dilerim.

Afiyet olsun arkadaşlar, beğenmenize sevindim, mümkün olduğunca güzel çekirdekler keşfetmeye gayret ediyorum. Bir çekirdeğe karar verip beğenmek cidden zor bir iş. Farklı profillerde kavurup tatsal farklılıkları görmek için yaklaşık 20 gün 1 ay içmek gerekiyor. Kenya Makwa ve Kolombiya Paraiso da öyle oldu. Değerli yorumlarınız da ayrıca mutlu ediyor, herkese güzel kahveli günler dilerim.
Kenya Makwa ve El Paraiso gerçekten güzel çekirdekler ama iş sadece güzel çekirdekte bitmiyor. Kavrumlarınızı çok beğeniyorum gerçekten başarılı kavrumlar yapıyorsunuz :)

Deneme paketi aldım, dün kavrulan yola çıkan çekirdekler bugün sabah ulaştı elime. Aslında bekleyecektim degassing için ama dayanamadım Makwa'yı 1:16.5 oranıyla V60'da demledim. İlk döküş 50 gr, hafif bi' spin, ikinci ve son döküş 30.saniye ile 1:10 arasında yavaş ve dairesel hareketlerle. Son döküş azalmaya başlayınca son bi' spin daha, 2:30-2:40 arası bitiş. Sıcakken alttan hissedilen bir acılık vardı, bir kaç gün sonra geçecektir bu benim acele etmemden kaynaklı. Ancak soğudukça harika kırmızı meyve notaları seçiliyor. Narenciye bana biraz daha arka planda gibi geldi. Son iki üç yudumu soğuk içmeyi severim, kahve tamamen soğuduktan sonra özellikle kekik ön plana çıktı.

İlk defa çekirdek aldım Zümrüt beyden. Bir de Ankara'da bir kafede Mormora içmiştim. Diğer ikisini tatmadım henüz, ancak Makwa iyi bir referans oldu :). Elinize sağlık @zumrutkaraca !

Peru Huaman Tanga hakkında görüşleriniz nelerdir arkadaşlar hatta @zumrutkaraca hocam bize bi kalita & v60 demleme rehberi sunarsa da çok sevinirim :)
Güçlü bir asiditeye sahip ve yoğun baharat tatları içeren güzel bir çekirdek 15.Günden sonra felan tat profili mükemmel oluyor.

Zümrüt beyden ilk siparişim gayet memnun kaldım. Kendisini en hızlı iletişime geçen kavurucu ilan ediyorum. Finca El Paraiso içtiğim ilk Colombiya. Oldukça tatlı, asiditesi düşük geldi bana. Soğudukça capri sun safari meyve suyu içiyomuşum gibi hissettim. Gözümü kenyasına diktim gelecek hafta sipariş geçerim.

Geri