@NoDRaC Haydi bakalım
O halde şöyle yapalım sevgili arkadaşlar,
Bu kahvenin satış fiyatı bizde 30 Euro - KDV ve lokal kargo bedeli dahil. Yani, 220 TL.
Kahvemizin İtalya satış fiyatı 22 Euro + İtalya lokal kargosu ödenir.
Bir sefere mahsus olmak üzere:
Bizdeki satış fiyatı da 22 Euro olsun + Türkiye lokal kargosu
22x7.4 + 11.5TL Yurtiçi(size yolladığımız takip linklerinde ödediğimiz bedelin bu olduğunu şeffafça görebilirsiniz)=
175 TL
Yani direkt olarak %20 indirim almış olacaksınız. 10 paket civarı ayırabilirim.
22 Euro'ya Gardelli'den satın alırsanız kargo ücretsiz dahi olsa %18 gümrük ödemek durumundasınız bunun üzerine. Hepimiz ödemek durumundayız. Ne yapar? 22x1.18= 26 Euro yapar. Eh, aslına bakarsanız pek de farklı değilmiş İtalya'ya göre lokal kargo dahil satış fiyatımız.

Gardelli'de kargonun 20 Euro olduğunu düşündüğünüzde epey iyiyiz aslında. Çoklu alım yapsanız ve kargo bedeli düşse bile biz daha iyiyiz.
Unutmayın, bizim fiyatlarımıza KDV dahildir, dolayısıyla faturanızı gayet güzel kullanabilirsiniz.
Gönül isterdi ki şirket olarak ithalatımızda biz de yurtdışı çıkış fiyatının üzerine sadece ÖTV + KDV ödeyelim ve mesele kapansın. Ama öyle olmuyor.
Eh madem başladık, azıcık deşelim şu konuyu:
Bunlar özel kahveler, raf ömrü sınırlı ürünler kavrulmuş her nitelikli kahve gibi. Haliyle bizim ithalat miktarımız ultra-mega-süper-gigantik-miniminnacık seviyede. Gönül isterdi ki yüzlerce kilolarla, tonlarla ithal edelim... Ah ah. Şurada biz bizeyiz.
Peki sonra ne oluyor? Sen azıcık ithal etmişsin tamam tamam hadi geçiver diyorlar mı kapıda size? Hayır. Bu gelen kahveler analize giriyor, hava yoluyla hızlıca gelmesi için çılgın bir DHL ücreti çıkıyor, o da yetmiyor analizde beklediği süre için DHL çılgın bir ardiye ücreti kesiyor. Analiz için para ödeniyor. Tarım başvuruları için para ödeniyor. Öyle lisanssız, izinsiz kafanıza göre kahve getirmek yok. Kafanıza göre herhangi bir gıda ürünü getirmek yok. Zaten analize giriyormuş ne olacak ki dediğinizi duyar gibiyim. Analize girebilmek için almanız gereken ön izinler var. Yurt içi ve yurt dışı izinler. Bu izinler bir günde çıkmıyor. O bekleyişte sizin izin almak için uğraştığınız lot bitiveriyor. Yani sen istiyor lot, sen olacak hızlı ve alacak duş. Hayır duş almayacak, ama soğuk suyla mutlaka bir ilişkisi olacak.

Yoksa lot bitecek, alınan izin tatlı bir hatıra olarak bile kalamayacak. Boşa gidecek. Gümrük müşavirlik bedellerini de unutmayınız lütfen. Aldığınız kahvelerde bizim etiket bilgilerimiz var mesela, standart dışı olan bu işlem dahi bir maliyettir.
Şenşakrak anlatıyorum böyle de, dileyen birkaç hafta benimle süreci baştan sona yaşamak için takılabilir. Akıl sağlığınızın durumunu ben garanti edemem sonrası için ama, peşinen uyarımdır.
Başlıktaki problemleri görünce hem sempati duydum, hem de biraz iç dökmek oldu benim için.
NOT GİBİ NOT: E kardeşim ben bu kulüptenim, senden de kahve aldım geçen hafta. Bi de bana 220 Lira ödettin, iki elim yakandadır diyebilecek dostlarım, sizler için ek bir jest olacak. Bu noktadan sonrası bizim adımıza ciddi zarar içerir, içersin be, zaten günler zor. Bu sefer de böyle olsun!
Sevgiler Herkese.