• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yurt Dışı Alımı, Gümrükte Takılma Sorunu

Ben bugün iş arası 15 kişilik bir dhl ekibiyle karşılaştım. Kahve siparişlerini sordum, çok sıkıntı yaşıyoruz kahvelerde sakın sipariş verme dediler. Zaten süre de kalmadı sayılır, bir tur kawa circulor yapayım demiştim

Araya hafta sonu girmiş gerçi ama görünen o ki: gümrüğe gelmiş, 4 gün geçtikten sonra çıkabilmiş.

Yeni bir mesaj aldım:

Siparişinizle alakalı yaşanan bir sorun hakkında sizi bilgilendirmek istiyoruz.

Siparişinizde bulunan bir ya da birden fazla ürün değerinin, 21.08.2024 tarihi itibariyle 150 Euro’dan 30 Euro’ya düşecek olan posta ve hızlı kargo taşımacılığı ile gelebilen gümrük değeri sınırını aşması sebebiyle iptal edildiği bilgisini üzülerek sizinle paylaşmak durumundayız. Bu durumun neden olduğu rahatsızlıktan dolayı içtenlikle özür dileriz.

Siparişinizin iptalinden kaynaklı herhangi bir mağduriyet yaşamamanız adına, söz konusu ürün/ürünlere ait para iadesi süreciniz bugün itibariyle başlatılmış olup hesabınıza 5-7 iş günü içerisinde yansıyacaktır.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,
Amazon Müşteri Hizmetleri
Tüh, amazon yurtdışı sayfası da kapandı demek. Emeği geçenlerin Allah.... versin.
Amazondan aldığım kahve saklama kabım (yurtdışından geliyordu) bugun ulaştı neyse ki

Selam Herkese,

150 euro altı bir kargo ürünüm 21 ağustostan önce gümrüğe girmesine rağmen işlemlerin tamamlanması 21 ağustosu geçtiği için 30 euro limitine takıldı.

* 2222 tl vergisinide ödememe rağmen ücret iadesi yapılacakmış.

Bu konu hakkında bilgisi olan veya başına gelen biri var mı ?

teşekkürler.

Selam Herkese,

150 euro altı bir kargo ürünüm 21 ağustostan önce gümrüğe girmesine rağmen işlemlerin tamamlanması 21 ağustosu geçtiği için 30 euro limitine takıldı.

* 2222 tl vergisinide ödememe rağmen ücret iadesi yapılacakmış.

Bu konu hakkında bilgisi olan veya başına gelen biri var mı ?

teşekkürler.
yönetmelik yayınlanınca ben de AliExpress den bazı şeyleri hemen sipariş vermiştim. Alayım mı almayım mı diye düşündüğüm şeylerdi. 19 unda gümrüğe girdi, benim de kaygım bunların özellikle bekletim 21 inden sonra işleme almasıydı -ki bunlardan herşey beklenir- ama öyle olmadı, 19 unda hemen geçti.
Sonuta muayene memurunun önüne düştüğü tarihin esas alınması lazım.

Bende amazondan 115 TL ye wdt sipariş ettim ama gümrükte kabul edilmeyip mağazaya iade edilmiş. Başka kahve aparatı sipariş versek onlarda mı kabul görmeyecek yoksa kafalarına ne eserse onu mu yapıyorlar anlayamadım.

Gerekçe olarak ne gösterilmiş?
Değerli müşterimiz, Tam desteğiniz için çok teşekkür ederiz. Lojistik şirketinin gümrükten geçmeyen bir ürün grubunu iade ettiğini üzülerek bildiriyoruz. Ne yazık ki, paketiniz de bunlardan biriydi. Paketiniz adresinize ulaşmayabilir. Bunun için özür dileriz. Zamanınızı kurtarmak için size tam bir geri ödeme sağladık, lütfen buna dikkat edin. Dikkatiniz ve desteğiniz için çok teşekkür ederiz. Size en iyisini diliyorum!7mailaifutedianzi
Cevap olarak bunu yazmışlar. Wdt gümrükten geçmeyen ürün olarak görülmüş

Ekli dosyalar

• Screenshot_20241102_205811_com_amazon_mShop_android_shopping_MainActivity.jpg
    Screenshot_20241102_205811_com_amazon_mShop_android_shopping_MainActivity.jpg
    108.7 KB · Görüntüleme: 49
Açıklamaya iğne yazdılar da şırınga veya ilaç olarak mı anladılar acaba, çok saçma.

Bir ihtimal, akupunktur iğnesi zannedilmiş ve sağlık açısından sorun teşkil edeceği düşünülmüştür.

İğneleri topluca batırmayı sağlayan aparat :)

Artık yurtdışından bir şey getiriyorsanız her türlü fantastik duruma şahit olabilirsiniz. Bu bir şey değil, internette ne hikayeler dönüyor. Geri gönderdikleri ürün sebebiyle devletimiz sizden para istememiş en azından.

Ülkede resmen "Devlet(hükümet) millete karşı" durumu oluştu. Milletin 3-5 USD ye aldığı şeylerle uğraşıp bir yandan çetelerin vergi borçlarını siliyorlar. Nereden baksan tutarsızlık nereden baksan mantıksızlık. Bir zamanların Zaman gazetesi yazarının şimdi MIT başkanı oluduğu ülkeden daha da fazlası beklenemez zaten.

Bende amazondan 115 TL ye wdt sipariş ettim ama gümrükte kabul edilmeyip mağazaya iade edilmiş. Başka kahve aparatı sipariş versek onlarda mı kabul görmeyecek yoksa kafalarına ne eserse onu mu yapıyorlar anlayamadım.
2 hafta içerisinden 2 ayrı sipariş geçtim amazondan ve wdt’de dahildi buna. Sorunsuz elime ulaştı. Şanssızlık olmuş sizinki.

Ben la cabra dan kendi hesabımdan ve annemin hesabından kendi kartımla sipariş verdim. Gümrükte takılma ihtimali var mı? Adres farklı, isim farklı, numara farklı ama kart aynı.

Her siparişin 30usd altında olduğunu varsayarak, farklı kişiler adına geldiği için sorun olmayacağını tahmin ediyorum. TC ye göre sorun çıkartılıyor.

Geri