Tüh, amazon yurtdışı sayfası da kapandı demek. Emeği geçenlerin Allah.... versin.Yeni bir mesaj aldım:
Siparişinizle alakalı yaşanan bir sorun hakkında sizi bilgilendirmek istiyoruz.
Siparişinizde bulunan bir ya da birden fazla ürün değerinin, 21.08.2024 tarihi itibariyle 150 Euro’dan 30 Euro’ya düşecek olan posta ve hızlı kargo taşımacılığı ile gelebilen gümrük değeri sınırını aşması sebebiyle iptal edildiği bilgisini üzülerek sizinle paylaşmak durumundayız. Bu durumun neden olduğu rahatsızlıktan dolayı içtenlikle özür dileriz.
Siparişinizin iptalinden kaynaklı herhangi bir mağduriyet yaşamamanız adına, söz konusu ürün/ürünlere ait para iadesi süreciniz bugün itibariyle başlatılmış olup hesabınıza 5-7 iş günü içerisinde yansıyacaktır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Saygılarımızla,
Amazon Müşteri Hizmetleri
yönetmelik yayınlanınca ben de AliExpress den bazı şeyleri hemen sipariş vermiştim. Alayım mı almayım mı diye düşündüğüm şeylerdi. 19 unda gümrüğe girdi, benim de kaygım bunların özellikle bekletim 21 inden sonra işleme almasıydı -ki bunlardan herşey beklenir- ama öyle olmadı, 19 unda hemen geçti.Selam Herkese,
150 euro altı bir kargo ürünüm 21 ağustostan önce gümrüğe girmesine rağmen işlemlerin tamamlanması 21 ağustosu geçtiği için 30 euro limitine takıldı.
* 2222 tl vergisinide ödememe rağmen ücret iadesi yapılacakmış.
Bu konu hakkında bilgisi olan veya başına gelen biri var mı ?
teşekkürler.
Gerekçe olarak ne gösterilmiş?Bende amazondan 115 TL ye wdt sipariş ettim ama gümrükte kabul edilmeyip mağazaya iade edilmiş.
Değerli müşterimiz, Tam desteğiniz için çok teşekkür ederiz. Lojistik şirketinin gümrükten geçmeyen bir ürün grubunu iade ettiğini üzülerek bildiriyoruz. Ne yazık ki, paketiniz de bunlardan biriydi. Paketiniz adresinize ulaşmayabilir. Bunun için özür dileriz. Zamanınızı kurtarmak için size tam bir geri ödeme sağladık, lütfen buna dikkat edin. Dikkatiniz ve desteğiniz için çok teşekkür ederiz. Size en iyisini diliyorum!7mailaifutedianziGerekçe olarak ne gösterilmiş?
Öyle bir tanımlama yapmış olabilirler mi acaba? Eğer öyleyse söylediğiniz mantıklı olabilir.Açıklamaya iğne yazdılar da şırınga veya ilaç olarak mı anladılar acaba, çok saçma.
2 hafta içerisinden 2 ayrı sipariş geçtim amazondan ve wdt’de dahildi buna. Sorunsuz elime ulaştı. Şanssızlık olmuş sizinki.Bende amazondan 115 TL ye wdt sipariş ettim ama gümrükte kabul edilmeyip mağazaya iade edilmiş. Başka kahve aparatı sipariş versek onlarda mı kabul görmeyecek yoksa kafalarına ne eserse onu mu yapıyorlar anlayamadım.