• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yurt Dışı Alımı, Gümrükte Takılma Sorunu

Ben la cabra dan kendi hesabımdan ve annemin hesabından kendi kartımla sipariş verdim. Gümrükte takılma ihtimali var mı? Adres farklı, isim farklı, numara farklı ama kart aynı.
Normal koşullarda Sorun olmaz

Firmaların rekabet içinde olduğu ve ekipmanların ciddi gelişim gösterdiği şu dönemde her şey git gide zorlaşıyor.. Özellikle yeni kahveseverler olarak doğru zamanda merak saldık belki kahve işine ama yanlış ülkedeyiz…

*Genelge gelir

Muhalefet: (Eğer fark ederlerse) Milletimizin üzerine yüklenilen bu yükü kınıyoruz
Halk: Yav bir kulağımızın arkası kalmıştı keh keh keh

*Sıradaki genelge gelir
...

Türk milleti olarak bize fırlatılan her şeyi içimize almamız bence patolojik olarak tartışılmalı. Espri yapmıyorum, gerçekten de Türk Psikologlar Derneği, Türk Psikiyatri Derneği, SOSYODER, Sosyoloji Derneği vs. bir araya gelip çalışma yapmalı.

Kahve kupası almak gafletinde bulundum ama şımarık gibi 3 tane söylediğim için gümrüğe takıldı, müşavirliği vergisini ödeyip almayı bırak Tarım ve Orman Bakanlığına teste gönderip gıda tüketimine uygun ithalat belgesi almamı istediler ama 10 Euroluk kupa için 10.000 lira ödemeyi bünyem kaldırmadı, belli ki gerizekalıyım ama o kadar da değil.

Kahve kupası almak gafletinde bulundum ama şımarık gibi 3 tane söylediğim için gümrüğe takıldı, müşavirliği vergisini ödeyip almayı bırak Tarım ve Orman Bakanlığına teste gönderip gıda tüketimine uygun ithalat belgesi almamı istediler ama 10 Euroluk kupa için 10.000 lira ödemeyi bünyem kaldırmadı, belli ki gerizekalıyım ama o kadar da değil.
Sanki ülkedeki her gıda tüketime uygunmuş gibi 😒 Marketlerde pazarlarda zehir dolu sebze, meyveler satılıyor bakanlık yurt dışından gelen 3 tane kupanın derdinde kimse büyük şirketleri kontrol etmiyor 🤬

Eğer kargo ücreti kutunun üzerinde özel olarak belirtilmediyse ya da "ücretsiz kargo" yazıyorsa, devlet bu kargo ücretini €3 olarak kabul edecek. Yani eğer €30 bir ürün aldıysanız, limiti geçmedi diye düşünmeyin; 30+3'ten gümrükte takılır. €27 olarak düşüneceksiniz.

Hoş, avcı neçe al bilse adıg ança yol bilir. Devlet zorla kanun kaçağı yaptı herkesi, isteyen takır takır geçiriyor.

bunun anlamı nedir denk geldim bir sorim dedim size :)
geri iademi gidiyor gaziantep gelmesi gerekiyordu.
Singapore (Yurt Disi)/--20/12/202402:35:00Send item abroad (EDI-received)
Türkiye/--23/12/202413:54:36Receive item at office of exchange (Inb)
Türkiye/--23/12/202413:59:36Send item to customs (Inb)
İSTANBUL(AVR)/ARNAVUTKÖYULUSLARARASI PİM27/12/202411:15:59Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı
İSTANBUL(AVR)/ARNAVUTKÖYULUSLARARASI PİM27/12/202416:23:18PTT İşyerine Sevk Edildi
İSTANBUL(AVR)/ARNAVUTKÖYULUSLARARASI PİM27/12/202418:02:24Gümrükten Çıktı
Türkiye/--27/12/202418:32:24Return item from customs (Inb)
İSTANBUL(AVR)/ARNAVUTKÖYAVRUPA YAKASI PİM27/12/202423:22:11PTT İşyerine Sevk Edildi
Türkiye/--30/12/202417:19:57Receive item at delivery office (Inb)
Türkiye/--02/01/202512:56:14Receive item at office of exchange (Otb)
İSTANBUL(AVR)/ARNAVUTKÖYULUSLARARASI PİM02/01/202512:56:14PTT İşyerine Geldi
Türkiye/--02/01/202514:51:38The item was forwarded to the destination country (Otb)
İSTANBUL(AVR)/BAKIRKÖYULUSLARARASI PİM02/01/202515:00:02Yurtdışına Sevk Edildi

Benim 21 aralık tarihli siparişim de 28 aralıktan beri
28 Aralık 2024 Cumartesi, 07:09, Feucht, Almanya
Gönderi varış ülkesine/bölgesine taşınır ve oradaki teslimat organizasyonuna teslim edilir.

Şeklinde. Dhl ile gelecekti, bir bilgi de yok.

bunun anlamı nedir denk geldim bir sorim dedim size :)
geri iademi gidiyor gaziantep gelmesi gerekiyordu.
Singapore (Yurt Disi)/--20/12/202402:35:00Send item abroad (EDI-received)
Türkiye/--23/12/202413:54:36Receive item at office of exchange (Inb)
Türkiye/--23/12/202413:59:36Send item to customs (Inb)
İSTANBUL(AVR)/ARNAVUTKÖYULUSLARARASI PİM27/12/202411:15:59Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı
İSTANBUL(AVR)/ARNAVUTKÖYULUSLARARASI PİM27/12/202416:23:18PTT İşyerine Sevk Edildi
İSTANBUL(AVR)/ARNAVUTKÖYULUSLARARASI PİM27/12/202418:02:24Gümrükten Çıktı
Türkiye/--27/12/202418:32:24Return item from customs (Inb)
İSTANBUL(AVR)/ARNAVUTKÖYAVRUPA YAKASI PİM27/12/202423:22:11PTT İşyerine Sevk Edildi
Türkiye/--30/12/202417:19:57Receive item at delivery office (Inb)
Türkiye/--02/01/202512:56:14Receive item at office of exchange (Otb)
İSTANBUL(AVR)/ARNAVUTKÖYULUSLARARASI PİM02/01/202512:56:14PTT İşyerine Geldi
Türkiye/--02/01/202514:51:38The item was forwarded to the destination country (Otb)
İSTANBUL(AVR)/BAKIRKÖYULUSLARARASI PİM02/01/202515:00:02Yurtdışına Sevk Ed
sağda ücretler yazar orda gümrük vergisi çıktıysa size geliyordur. kapıda ordaki ücreti tahsil eder. yoksa mokoko

sağda ücretler yazar orda gümrük vergisi çıktıysa size geliyordur. kapıda ordaki ücreti tahsil eder. yoksa mokoko
gümrük vergisi var evet 689 tl ama aradım zaman bakırköy tek açtı singapura geri gitmiştir diyor kesinle bilgisi yok bence .D
canlı desteğe bağlandımğımda da geri gitme yok diyor neden dolayı diyorum bilmiyorum diyor yüzüme kapatıyor hep :D

gümrük vergisi var evet 689 tl ama aradım zaman bakırköy tek açtı singapura geri gitmiştir diyor kesinle bilgisi yok bence .D
canlı desteğe bağlandımğımda da geri gitme yok diyor neden dolayı diyorum bilmiyorum diyor yüzüme kapatıyor hep :D
o zaman gelir bir iki güne. hazırla 689 u.

27 sinde gelen kargoda tık yok artık geri gönderdiklerine inanıyorum çünkü kargo bir tık ilerleme yok 689 tl hazırladım duruyor cebimde :D
ama inancım kalmadı gelmeyecek gibi.

27 sinde gelen kargoda tık yok artık geri gönderdiklerine inanıyorum çünkü kargo bir tık ilerleme yok 689 tl hazırladım duruyor cebimde :D
ama inancım kalmadı gelmeyecek gibi
site geç güncelleniyor. büyük ihtimalle gelecek. bildiğim kadarıyla hemen geri gitmiyor. eğer sınırın üstündeyse senden gümrük işleri yapmanı istiyor. yapmazsan sanırım bir ay süre sonra satıyor. kargon iadeyi destekliyorsa dhl gibi o zaman sen geri gönder dersen geri gider. genelde benim öyle oldu.

site geç güncelleniyor. büyük ihtimalle gelecek. bildiğim kadarıyla hemen geri gitmiyor. eğer sınırın üstündeyse senden gümrük işleri yapmanı istiyor. yapmazsan sanırım bir ay süre sonra satıyor. kargon iadeyi destekliyorsa dhl gibi o zaman sen geri gönder dersen geri gider. genelde benim öyle oldu.
Ses seda yok görücez bakalım ins sorunsuz gelir.
satılmazsa süper olur 🤧

Son düzenleme:
E devletten baktiniz mi ? Bazen orasi daha guncel oluyor ve daha 10 gun cok degil. Ben kahve soylemistim 18-20 gunde geldi. Eve ptt yazisi gelirse kafadan 3-5 gun daha suruyor, bende geldi

Geri