• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yerli değirmen Knob Grinder Kickstarter satış hedefinin 6 katını geçti

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan neury
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kickstarter'da göremedim ben knobgrinder'ı
nisan sonuna kadar açıp burada paylaşacaklardı ama, ses seda yok. yukarıdaki direkt mesajlara da cevap yok... bayadır görünmüyolar da ortalıkta. patladı belli ki.
ciddi bişey olsaydı en azından bi çıkıp açıklama yaparlardı.

Bence bu ekibi alacaklı gibi eleştirmek yerine destek olmak lazım. Ortada kimsenin kimseye bir yükümlülüğü yok.

Son düzenleme:
@neury patent konusu ne alemde, benzerinin reklamı dönüyor ig de.Firma da öğütücü konusunda iyi ürünleri olan ETZ

Gündüz gözüyle baktığımda ürünün 3D yazıcıyla yapılmışa benzediğini farkettim. Umarım gerekli önlemleri almışsınızdır.
Etzinger hem burr hem değirmen üreten, ama çoğunlukla fason çalışan bir firma diye hatırlıyorum. Küçük bir üretici de değiller

Ne acımasız söylemler var, patladı falan, henüz aksi bir açıklama olmadığı sürece olumlu yönde destek vermek gerekmiyor mu?

Belki de bizim ülkemizde 1-2 marka haricinde global olabilen marka çıkamamasının en büyük sebebi yine kendimiziz.

Arkadaşlar bir yanlış anlaşılma var madem, açıklayayım.

"Patladı belli ki" derken ne demek istediğimin açık olduğunu düşünüyorum. Konu destek vermemek, köstek olmak, acımasızca eleştirmek ya da yükümlülük beklemek değil.
Ancak bir açıklama, bir not beklemek de hakkıdır diye düşünüyorum bu kadar bekleyen insanın.
Acımasızca eleştirmek de bu yazılanlarla olmaz: "oooo demek ki adamların patenti değilmiş, başkası da yapıyormuş aynısını, bak ümitlendirdiler, bak herkesi kandırdılar burda" vb... mesaj atarak olur. böyle bir düşüncem olmadığı için de, böyle bir yorumum olmadı doğal olarak.

biraz geriye bakacak olursanız, "hadi artık bekliyoruz Kickstarter açılmasını" yazan da benim. böyle bir girişime benim kadar merakta olan kaç kişi vardır bilemiyorum. hatta açılış fiyatına göre 1 için mi girsem, daha fazlası için mi diye düşünen de benim.

Özetle, "e hadi artık arkadaşlar, bi açıklama yapılsın, haziransa da haziran, ama böyle bilgisiz de bırakılmaz" düşüncesiyle yazılanlar pek de sizin anladığınız yönde değil.

Arkadaşlar bir yanlış anlaşılma var madem, açıklayayım.

"Patladı belli ki" derken ne demek istediğimin açık olduğunu düşünüyorum. Konu destek vermemek, köstek olmak, acımasızca eleştirmek ya da yükümlülük beklemek değil.
Ancak bir açıklama, bir not beklemek de hakkıdır diye düşünüyorum bu kadar bekleyen insanın.
Acımasızca eleştirmek de bu yazılanlarla olmaz: "oooo demek ki adamların patenti değilmiş, başkası da yapıyormuş aynısını, bak ümitlendirdiler, bak herkesi kandırdılar burda" vb... mesaj atarak olur. böyle bir düşüncem olmadığı için de, böyle bir yorumum olmadı doğal olarak.

biraz geriye bakacak olursanız, "hadi artık bekliyoruz Kickstarter açılmasını" yazan da benim. böyle bir girişime benim kadar merakta olan kaç kişi vardır bilemiyorum. hatta açılış fiyatına göre 1 için mi girsem, daha fazlası için mi diye düşünen de benim.

Özetle, "e hadi artık arkadaşlar, bi açıklama yapılsın, haziransa da haziran, ama böyle bilgisiz de bırakılmaz" düşüncesiyle yazılanlar pek de sizin anladığınız yönde değil.
öncelikle kötü niyetle yazmadığınız belli, ama o ifadenizi görseler moral bozucu olur diye düşünüyorum.
genel olarak ise abd dışındaki bir projeyi kickstarter'a çıkarmak kolay değil, abd'de yerleşik bir firma kurmanız gerekiyor, malum bunun yasal süreçleri var, pandemi dönemindeyiz dünyanın neresinde olursanız olun ne iş yaparsanız yapın bir şekilde olumsuz etkileniyorsunuz, kickstarter'a çıkarken çok sağlam bir lansman ile çıkmanız lazım ki diğer projelerden farkınızı gösterebilmeniz ve insanların ilgisini çekerek destek kazanmanız gerekiyor. bütün bu durumlar düşünüldüğünde geliştiricilerin foruma sıklıkla güncelleme bilgisi geçemeyecek kadar yoğun olduklarını düşünebiliriz. kickstarter'a çıktıktan sonra yatırımcılara zaten her sürecin bilgisini geçmeleri gerekiyor (zorunluluk olmasa da doğal olarak yatırımcılar bunu talep ediyor).

öncelikle kötü niyetle yazmadığınız belli, ama o ifadenizi görseler moral bozucu olur diye düşünüyorum.
genel olarak ise abd dışındaki bir projeyi kickstarter'a çıkarmak kolay değil, abd'de yerleşik bir firma kurmanız gerekiyor, malum bunun yasal süreçleri var, pandemi dönemindeyiz dünyanın neresinde olursanız olun ne iş yaparsanız yapın bir şekilde olumsuz etkileniyorsunuz, kickstarter'a çıkarken çok sağlam bir lansman ile çıkmanız lazım ki diğer projelerden farkınızı gösterebilmeniz ve insanların ilgisini çekerek destek kazanmanız gerekiyor. bütün bu durumlar düşünüldüğünde geliştiricilerin foruma sıklıkla güncelleme bilgisi geçemeyecek kadar yoğun olduklarını düşünebiliriz. kickstarter'a çıktıktan sonra yatırımcılara zaten her sürecin bilgisini geçmeleri gerekiyor (zorunluluk olmasa da doğal olarak yatırımcılar bunu talep ediyor).
doğru söylüyorsunuz, Kickstarter'daki süreçleri (uygulamış olmasam da) ben de az çok biliyorum, ve demek istediğim de tam olarak bu.
süreç uzamış olabilir, beklenmeyen terslik olabilir, ortaklık bozulabilir, Covid var bir sıkıntı yaşamış dahi olabilirler... sıkıntı var da var, her şey olmuş olabilir.
bahsettiğim şu: "arkadaşlar meraktasınız biliyoruz, ancak ufak bir pürüz var, çözmeye çalışıyoruz. Nisan sonu dedik ama, öngörümüzü Mayıs sonu olarak güncelleyebildik. sizi habersiz bırakmak istemeyiz."
tabi ki yoğunlardır, ancak bu da işin bir parçası. mesajlarda mention atılınca da bir dönülmesi gerekir diye düşünüyorum.

yanlış anlaşılmasın bu kesinlikle "boşa mı bekliyoruz biz yaa" benzeri şahsi bir durum değil. yukarıda Kuzey Bey'in bahsetti markalaşmaya diğer açıdan bakıyorum ben. Global marka olabilmek, globaldeki uygulamalara içselleştirmekle mümkün. çevik hareket edebilmek, müşteri ile dialogda olmak, şeffaflık, vs... Pareto prensibi çalışır: enerjinin %20'sini aktaracağın ilgili haldeki gelecek müşterilerinle bağ kuramazsan, cironun %80'i için çok çabalamak zorunda kalırsın 🤷‍♂️

Çok haklısınız hocam. Cevap veremedik. Herşeyimiz hazır videonun editini bekliyoruz. Biz de birşeyleri beklemekten sıkıldık artık o yüzden hak veriyorum sabırsızlığınıza. Son düzlükteyiz. Bekleyenlere teşekkürler.
malzeme dayanıklılığı tam olarak nedir nelerden üretiliyor

Stepless el değirmeni mi ? 🤔
Dış mekanizmanın döndüğü el değirmeni mi ? 🤔
Heyacan verici gözüküyor.

malzeme dayanıklılığı tam olarak nedir nelerden üretiliyor
Gövde 6000 ve 7000 serisi aluminyum (havacılık standardı aluminyum diye duymuş olabilirsiniz.) burr ve diğer bazı komponentler çelik, kapak food-safe PC (polikarbonat). Yorulma ve dayanım testini analiz programlarıyla yaptık. Son ürün uzun kullanım testi için bir mekanizmamız var. Test sonuçları çıkınca buradan paylaşıcam.

Etzinger in yeni ogutucusunden haberiniz var mı?

Çok haklısınız hocam. Cevap veremedik. Herşeyimiz hazır videonun editini bekliyoruz. Biz de birşeyleri beklemekten sıkıldık artık o yüzden hak veriyorum sabırsızlığınıza. Son düzlükteyiz. Bekleyenlere teşekkürler.
Ürünle ilgili sürecin nasıl geliştiğine dair bir bilgilendirme mesajı çok iyi olurdu.

Gövde 6000 ve 7000 serisi aluminyum (havacılık standardı aluminyum diye duymuş olabilirsiniz.) burr ve diğer bazı komponentler çelik, kapak food-safe PC (polikarbonat). Yorulma ve dayanım testini analiz programlarıyla yaptık. Son ürün uzun kullanım testi için bir mekanizmamız var. Test sonuçları çıkınca buradan paylaşıcam.
takvimle ilgili netleşen durum var mıdır?
bir de ürünü hangi muadil seviyesinde konumlandırmayı düşünüyorsunuz?

"Biz hazırız. Ya Knob Grinder?" şeklinde değiştirsek mi başlığı :)
Kahve kulübü üyerinin de geliştirilmesinde katkısı olduğunu düşünürsek 2 ayda 1 ufak bir bilgilendirme yapıp ortadan kaybolmak bana ayıp geliyor.
Amacım güzel bir girişimi baltalamak değil kesinlikle lütfen yanlış anlaşılmasın. Ama bence bu forum daha fazlasını hak ediyor. İnşallah girişiminizde bir aksaklık yaşanmıyordur ve bekleyen arkadaşları tatmin eder.

Geri