nuclearmoonrise
Barista
Evet bu video belli ki. Biraz abartı kaçmış açıkçası doğru tespit.kickstarterda farklı bir video var daha 10.saniyedeki sahneden bahsediliyor muhtemelen.
Evet bu video belli ki. Biraz abartı kaçmış açıkçası doğru tespit.kickstarterda farklı bir video var daha 10.saniyedeki sahneden bahsediliyor muhtemelen.
Herhangi bir markanın savunuculuğu olarak kesinlikle algılanmasın ama beni videodaki çeşitli farklı marka değirmenlerle öğütülen kahveden içip tiksinme sahnesi de rahatsız etti sıradan bir tüketici olarak. Global kahve sahnesi de buna takılacaktır bence, çok yanlış bir iletişim/pazarlama stratejisi.
Evet bu videoda ama ilk sahne değil, 15. saniyeden itibaren farklı marka değirmenler gösterilip onlarla öğütülmüş kahve 30. saniyede tadılıp tiksiniliyorkickstarterda farklı bir video var daha 10.saniyedeki sahneden bahsediliyor muhtemelen.
Şimdi baktım, fotoğrafın üstünde "without sediment" yazıyor. "Sediment" dediği literatürde "fines" diye bahsedilen, bizim de "ince partiküller" ya da "toz" diye adlandırdığımız kahve parçacıkları.Kickstarter'daki video hoş olmuş, tasarım da farklı ve merak uyandırıyor gerçekten ama aşırı büyük iddialarla çıkıp bir de mutlak ifadeler kullanılan pazarlama materyalleri bana hep itici gelmiştir. Perakende satış fiyatını 200 dolar belirledilerse hele, aynı fiyat bandındaki rakipleri düşünerek kurulmalı argümanlar. Kickstarter özel fiyatı diye de geçiyor gerçi, daha da yüksek olabilir son satış fiyatı.
Bir de editsiz bir öğütme videosu görmek güzel olur sayfada.
Özellikle şu sahneden sonra şüphelerim biraz arttı açıkçası:
Ekli dosyayı görüntüle 14514
Gerçi daha yayınlanmamış bile, şimdiden yorum yapmak haksızlık olabilir biraz.
Dediğim gibi ilginç bir proje, umarım başarılı da olurlar.
Ama bence kickstarter sayfasına değirmenin gerçek, editlenmemiş bir öğütme videosunu da koymalılar mutlaka.
Evet bu videoda ama ilk sahne değil, 15. saniyeden itibaren farklı marka değirmenler gösterilip onlarla öğütülmüş kahve 30. saniyede tadılıp tiksiniliyorYani o kadar amatörce ki, açıkça gösterilen markalar dava bile açabilir karalama gerekçesiyle.
![0b5419239d2b05f14bef4629d5c157a6_original[1].png 0b5419239d2b05f14bef4629d5c157a6_original[1].png](https://www.kahvekulubu.net/sosyal/data/attachments/14/14501-7f16ffc0a1e746a23ae08417fb047df3.jpg?hash=fxb_wKHnRq)
Dünyanın en iyi el değirmenini yapmış olabilirler o konuda yorum yapmıyorum ama dünyanın en iyi el değirmenini bu kadar kötü sunmak için de ciddi çabalamak lazım
Rezalet.
Düşünelim; C40 reklam yapıyor, reklamda Kinu'yla öğütülmüş kahveyi içen Comandante mühendisleri 'bu ne ya bok gibi kahve' minvalinde kafalarını sallayıp sonra tanıtıyorlar ürünü.
Aşağıdaki tablo da komple yalan bu arada.
Traditional grindler'lar ile fiyat açısından aynı performansta imiş, yine öğütüm tutarlılığı açısından piyasada karşılığı yok tabloya göre vs. vs.
Ürün iyiyse satardı zaten, ekstra saçmalamaya gerek yok bence.
Ekli dosyayı görüntüle 14518
Bu fotoğraf hiç gerçek gibi gelmedi bana açıkçası, elekten geçmemiş bir öğütümün böyle bir sonuç vermesini aklım almıyor. Aks olmasa bile burr'de muazzam bir yenilik yok, çok daha büyük konik burr'ler bile buna yakın parçacık dağılımı sağlayamıyorKickstarter'daki video hoş olmuş, tasarım da farklı ve merak uyandırıyor gerçekten ama aşırı büyük iddialarla çıkıp bir de mutlak ifadeler kullanılan pazarlama materyalleri bana hep itici gelmiştir. Perakende satış fiyatını 200 dolar belirledilerse hele, aynı fiyat bandındaki rakipleri düşünerek kurulmalı argümanlar. Kickstarter özel fiyatı diye de geçiyor gerçi, daha da yüksek olabilir son satış fiyatı.
Bir de editsiz bir öğütme videosu görmek güzel olur sayfada.
Özellikle şu sahneden sonra şüphelerim biraz arttı açıkçası:
Ekli dosyayı görüntüle 14514
Gerçi daha yayınlanmamış bile, şimdiden yorum yapmak haksızlık olabilir biraz.
Dediğim gibi ilginç bir proje, umarım başarılı da olurlar.
Ama bence kickstarter sayfasına değirmenin gerçek, editlenmemiş bir öğütme videosunu da koymalılar mutlaka.
Rezalet.
Düşünelim; C40 reklam yapıyor, reklamda Kinu'yla öğütülmüş kahveyi içen Comandante mühendisleri 'bu ne ya bok gibi kahve' minvalinde kafalarını sallayıp sonra tanıtıyorlar ürünü.
Traditional grindler'lar ile fiyat açısından aynı performansta imiş, yine öğütüm tutarlılığı açısından piyasada karşılığı yok tabloya göre vs. vs.
Videoda görüldüğü kadarıyla; vidayı söküp, ayarı değiştirip vidayı tekrar takarak yapılan bir öğütüm ayarı o kadar da “efortless” değil sanki.İncelediğim değirmenlere istinaden yorumlarım şunlar ama değirmeni incelemeden son sözü söylemek zor. Ürün geliştirmek çok zor bir süreç... bu tarz bir ürünü geliştirirken kahve profesyonellerinden destek almışlardır diye düşünüyorum.
Gördüğüm en büyük fark aksın olmaması. En çok reklamı yapılan özellik bu görünüyor.
Tablodaki "traditional" ve "premium" olarak gruplandırılan değirmenler hangileri bilemiyorum.
Benim ilgi alanım el değirmenleri ve sayfalarca yazabilirim. Büyük firmalar ile de bilgi alışverişi yapıyorum, bazen websitelerindeki hataları da düzelttiriyorum
- "Stepless adjustment range" bu konudaki rakibi sanırım Kinu... diğerlerinde stepless ayar yok.
- "Foldable handle" Timemore Chestnut X ve Nano tasarımı üstüne görmedim... bunlar gerçek katlanan kol tasarımı. Knob 'un tasarımı biraz Krinder a benziyor. Vida ile sabitleniyor. Genel tasarımdan farklı ama katlanan bir kol değil, çıkarılıp yana takılan bir kol tasarımı var.
- "Effortless grind Setting" hepsini incelediğim için rahatlıkla söyleyebiliyorum.. Kinu, 1zpresso K serisi gayet rahat ayarlanıyor. Kullananlar da vardır. Onlar bir yıldız, Knob 3 yıldız ise, demek ki büyük yenilik var. Merak uyandırıyor.
- "Grind consistency" , umarım "Grind quality" de 3 yıldızdır. Tutarlılık tabii ki önemli ama tutarlı olarak kötü öğüten bir değirmen istemezdim. Büyük ihtimalle burada bahsettikleri şey aks olmaması kaynaklı tutarlı öğütümler.
Kısaca el değirmenlerini seviyorum ama uzun yazarsam okuyan olur mu, ya da herkes sıkılır mı bilemedim
![]()
Yaz levent hocam yaz sen, sabaha kadar okuruz.İncelediğim değirmenlere istinaden yorumlarım şunlar ama değirmeni incelemeden son sözü söylemek zor. Ürün geliştirmek çok zor bir süreç... bu tarz bir ürünü geliştirirken kahve profesyonellerinden destek almışlardır diye düşünüyorum.
Gördüğüm en büyük fark aksın olmaması. En çok reklamı yapılan özellik bu görünüyor.
Tablodaki "traditional" ve "premium" olarak gruplandırılan değirmenler hangileri bilemiyorum.
Benim ilgi alanım el değirmenleri ve sayfalarca yazabilirim. Büyük firmalar ile de bilgi alışverişi yapıyorum, bazen websitelerindeki hataları da düzelttiriyorum
- "Stepless adjustment range" bu konudaki rakibi sanırım Kinu... diğerlerinde stepless ayar yok.
- "Foldable handle" Timemore Chestnut X ve Nano tasarımı üstüne görmedim... bunlar gerçek katlanan kol tasarımı. Knob 'un tasarımı biraz Krinder a benziyor. Vida ile sabitleniyor. Genel tasarımdan farklı ama katlanan bir kol değil, çıkarılıp yana takılan bir kol tasarımı var.
- "Effortless grind Setting" hepsini incelediğim için rahatlıkla söyleyebiliyorum.. Kinu, 1zpresso K serisi gayet rahat ayarlanıyor. Kullananlar da vardır. Onlar bir yıldız, Knob 3 yıldız ise, demek ki büyük yenilik var. Merak uyandırıyor.
- "Grind consistency" , umarım "Grind quality" de 3 yıldızdır. Tutarlılık tabii ki önemli ama tutarlı olarak kötü öğüten bir değirmen istemezdim. Büyük ihtimalle burada bahsettikleri şey aks olmaması kaynaklı tutarlı öğütümler.
Kısaca el değirmenlerini seviyorum ama uzun yazarsam okuyan olur mu, ya da herkes sıkılır mı bilemedim
Not: İngilizce kelimelerin hepsini Türkçe'ye çevirmediğim için kusura bakmayın lütfen. Tablo ingilizce olduğu için öyle devam ettim.
Ayar mekanizması Kinu'ya benziyor. "Effortless" maddesinin içinde sanırım hangi klikte kaldığını düşünmemek de varVideoda görüldüğü kadarıyla; vidayı söküp, ayarı değiştirip vidayı tekrar takarak yapılan bir öğütüm ayarı o kadar da “efortless” değil sanki.
Rezalet.
Çok emek verilmiş belli. Umarım burayı da okurlar. Yapıcı bir sürü yorum yapılmış konu altında.Yaz levent hocam yaz sen, sabaha kadar okuruz.
Klik ayarında bir k serisi kullanıcısı olarak daha pratiği nasıl olur düşünemiyorum. Uzaktan kumandalı falan olması lazım. Ya da söküp taktığında direkt sıfırın yerine oturması.