• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yerli değirmen Knob Grinder Kickstarter satış hedefinin 6 katını geçti

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan neury
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Herhangi bir markanın savunuculuğu olarak kesinlikle algılanmasın ama beni videodaki çeşitli farklı marka değirmenlerle öğütülen kahveden içip tiksinme sahnesi de rahatsız etti sıradan bir tüketici olarak. Global kahve sahnesi de buna takılacaktır bence, çok yanlış bir iletişim/pazarlama stratejisi.

Şimdiye kadar söylemek istemedim ama metin yazımı konusunda da büyük eksikleri var. Hele İngilizce kullanımı...

Videolarda kahveler neden siyah görünüyor fikri olan var mı?

Kickstarter'daki video hoş olmuş, tasarım da farklı ve merak uyandırıyor gerçekten ama aşırı büyük iddialarla çıkıp bir de mutlak ifadeler kullanılan pazarlama materyalleri bana hep itici gelmiştir. Perakende satış fiyatını 200 dolar belirledilerse hele, aynı fiyat bandındaki rakipleri düşünerek kurulmalı argümanlar. Kickstarter özel fiyatı diye de geçiyor gerçi, daha da yüksek olabilir son satış fiyatı.

Bir de editsiz bir öğütme videosu görmek güzel olur sayfada.
Özellikle şu sahneden sonra şüphelerim biraz arttı açıkçası:

Ekli dosyayı görüntüle 14514

Gerçi daha yayınlanmamış bile, şimdiden yorum yapmak haksızlık olabilir biraz.
Dediğim gibi ilginç bir proje, umarım başarılı da olurlar.
Ama bence kickstarter sayfasına değirmenin gerçek, editlenmemiş bir öğütme videosunu da koymalılar mutlaka.
Şimdi baktım, fotoğrafın üstünde "without sediment" yazıyor. "Sediment" dediği literatürde "fines" diye bahsedilen, bizim de "ince partiküller" ya da "toz" diye adlandırdığımız kahve parçacıkları.

Yaptığım değirmen testlerine ve incelemelerine istinaden, bu fotoğraf belli mikron arasındaki elek arasında kalan partiküller diyebilirim. Kısaca elenmiş halde diyebilirim. Umarım ben haksızımdır :)

Bir de reklamın iyisi kötüsü olmaz demişler. Bakın sayfalarca yazıyoruz :)

Son düzenleme:
Evet bu videoda ama ilk sahne değil, 15. saniyeden itibaren farklı marka değirmenler gösterilip onlarla öğütülmüş kahve 30. saniyede tadılıp tiksiniliyor :) Yani o kadar amatörce ki, açıkça gösterilen markalar dava bile açabilir karalama gerekçesiyle.

😂😂

Rezalet.

Düşünelim; C40 reklam yapıyor, reklamda Kinu'yla öğütülmüş kahveyi içen Comandante mühendisleri 'bu ne ya bok gibi kahve' minvalinde kafalarını sallayıp sonra tanıtıyorlar ürünü.

Aşağıdaki tablo da komple yalan bu arada.

Traditional grindler'lar ile fiyat açısından aynı performansta imiş, yine öğütüm tutarlılığı açısından piyasada karşılığı yok tabloya göre vs. vs.

Ürün iyiyse satardı zaten, ekstra saçmalamaya gerek yok bence.

0b5419239d2b05f14bef4629d5c157a6_original[1].png

😂😂

Rezalet.

Düşünelim; C40 reklam yapıyor, reklamda Kinu'yla öğütülmüş kahveyi içen Comandante mühendisleri 'bu ne ya bok gibi kahve' minvalinde kafalarını sallayıp sonra tanıtıyorlar ürünü.

Traditional grindler'lar ile fiyat açısından aynı performansta imiş, yine öğütüm tutarlılığı açısından piyasada karşılığı yok tabloya göre vs. vs.

Ekli dosyayı görüntüle 14518
Dünyanın en iyi el değirmenini yapmış olabilirler o konuda yorum yapmıyorum ama dünyanın en iyi el değirmenini bu kadar kötü sunmak için de ciddi çabalamak lazım 😁

Kickstarter'daki video hoş olmuş, tasarım da farklı ve merak uyandırıyor gerçekten ama aşırı büyük iddialarla çıkıp bir de mutlak ifadeler kullanılan pazarlama materyalleri bana hep itici gelmiştir. Perakende satış fiyatını 200 dolar belirledilerse hele, aynı fiyat bandındaki rakipleri düşünerek kurulmalı argümanlar. Kickstarter özel fiyatı diye de geçiyor gerçi, daha da yüksek olabilir son satış fiyatı.

Bir de editsiz bir öğütme videosu görmek güzel olur sayfada.
Özellikle şu sahneden sonra şüphelerim biraz arttı açıkçası:

Ekli dosyayı görüntüle 14514

Gerçi daha yayınlanmamış bile, şimdiden yorum yapmak haksızlık olabilir biraz.
Dediğim gibi ilginç bir proje, umarım başarılı da olurlar.
Ama bence kickstarter sayfasına değirmenin gerçek, editlenmemiş bir öğütme videosunu da koymalılar mutlaka.
Bu fotoğraf hiç gerçek gibi gelmedi bana açıkçası, elekten geçmemiş bir öğütümün böyle bir sonuç vermesini aklım almıyor. Aks olmasa bile burr'de muazzam bir yenilik yok, çok daha büyük konik burr'ler bile buna yakın parçacık dağılımı sağlayamıyor

😂😂

Rezalet.

İncelediğim değirmenlere istinaden yorumlarım şunlar ama değirmeni incelemeden son sözü söylemek zor. Ürün geliştirmek çok zor bir süreç... bu tarz bir ürünü geliştirirken kahve profesyonellerinden destek almışlardır diye düşünüyorum.

Gördüğüm en büyük fark aksın olmaması. En çok reklamı yapılan özellik bu görünüyor.

Tablodaki "traditional" ve "premium" olarak gruplandırılan değirmenler hangileri bilemiyorum.
  • "Stepless adjustment range" bu konudaki rakibi sanırım Kinu... diğerlerinde stepless ayar yok.
  • "Foldable handle" Timemore Chestnut X ve Nano tasarımı üstüne görmedim... bunlar gerçek katlanan kol tasarımı. Knob 'un tasarımı biraz Krinder a benziyor. Vida ile sabitleniyor. Genel tasarımdan farklı ama katlanan bir kol değil, çıkarılıp yana takılan bir kol tasarımı var.
  • "Effortless grind Setting" hepsini incelediğim için rahatlıkla söyleyebiliyorum.. Kinu, 1zpresso K serisi gayet rahat ayarlanıyor. Kullananlar da vardır. Onlar bir yıldız, Knob 3 yıldız ise, demek ki büyük yenilik var. Merak uyandırıyor.
  • "Grind consistency" , umarım "Grind quality" de 3 yıldızdır. Tutarlılık tabii ki önemli ama tutarlı olarak kötü öğüten bir değirmen istemezdim. Büyük ihtimalle burada bahsettikleri şey aks olmaması kaynaklı tutarlı öğütümler.
Benim ilgi alanım el değirmenleri ve sayfalarca yazabilirim. Büyük firmalar ile de bilgi alışverişi yapıyorum, bazen websitelerindeki hataları da düzelttiriyorum :) Kısaca el değirmenlerini seviyorum ama uzun yazarsam okuyan olur mu, ya da herkes sıkılır mı bilemedim :)

Not: İngilizce kelimelerin hepsini Türkçe'ye çevirmediğim için kusura bakmayın lütfen. Tablo ingilizce olduğu için öyle devam ettim.

Son düzenleme:
İncelediğim değirmenlere istinaden yorumlarım şunlar ama değirmeni incelemeden son sözü söylemek zor. Ürün geliştirmek çok zor bir süreç... bu tarz bir ürünü geliştirirken kahve profesyonellerinden destek almışlardır diye düşünüyorum.

Gördüğüm en büyük fark aksın olmaması. En çok reklamı yapılan özellik bu görünüyor.

Tablodaki "traditional" ve "premium" olarak gruplandırılan değirmenler hangileri bilemiyorum.
  • "Stepless adjustment range" bu konudaki rakibi sanırım Kinu... diğerlerinde stepless ayar yok.
  • "Foldable handle" Timemore Chestnut X ve Nano tasarımı üstüne görmedim... bunlar gerçek katlanan kol tasarımı. Knob 'un tasarımı biraz Krinder a benziyor. Vida ile sabitleniyor. Genel tasarımdan farklı ama katlanan bir kol değil, çıkarılıp yana takılan bir kol tasarımı var.
  • "Effortless grind Setting" hepsini incelediğim için rahatlıkla söyleyebiliyorum.. Kinu, 1zpresso K serisi gayet rahat ayarlanıyor. Kullananlar da vardır. Onlar bir yıldız, Knob 3 yıldız ise, demek ki büyük yenilik var. Merak uyandırıyor.
  • "Grind consistency" , umarım "Grind quality" de 3 yıldızdır. Tutarlılık tabii ki önemli ama tutarlı olarak kötü öğüten bir değirmen istemezdim. Büyük ihtimalle burada bahsettikleri şey aks olmaması kaynaklı tutarlı öğütümler.
Benim ilgi alanım el değirmenleri ve sayfalarca yazabilirim. Büyük firmalar ile de bilgi alışverişi yapıyorum, bazen websitelerindeki hataları da düzelttiriyorum :) Kısaca el değirmenlerini seviyorum ama uzun yazarsam okuyan olur mu, ya da herkes sıkılır mı bilemedim :)
Videoda görüldüğü kadarıyla; vidayı söküp, ayarı değiştirip vidayı tekrar takarak yapılan bir öğütüm ayarı o kadar da “efortless” değil sanki.

Not: İngilizce kelimelerin hepsini Türkçe'ye çevirmediğim için kusura bakmayın lütfen. Tablo ingilizce olduğu için öyle devam ettim.
Yaz levent hocam yaz sen, sabaha kadar okuruz.

😂😂

Rezalet.

Marketing magic. Kickstarter'dan çok ürün almış biri olarak 2 ürünü resmen outdate yapıp bırakan ve destek vermeyen çok gördüm. Ciddi bir alıcı oluşması için gerçekten referanslara ve kişilerin tecrübelerine bakılıyor. Evet tabi neden olmasın olabilir ama milyonlarca dolar R/D departmanına döken kahve firmalarının makinelerini grind consistency kötü gösterip biz daha iyiyiz demek biraz aşırı kaçmış. Daha dengeli bir pazarlama yapılmalı. Abartmanın alemi yok.

Yaz levent hocam yaz sen, sabaha kadar okuruz.
Çok emek verilmiş belli. Umarım burayı da okurlar. Yapıcı bir sürü yorum yapılmış konu altında.

"Air Craft Aluminium" yerine "Aircraft aluminum" yazabilirler. Firmayı Amerika merkezli açmışlar, orada genelde aluminum derler. Aluminium da doğrudur ama "Aircraft" ayrı yazılmaz.

"Affordablity" umarım bunu da görür değiştirirler. "Affordability" olması lazım. Ufak şeyler ama bir reklam firması ile çalışıldığı belli. Gözden kaçmamalı.

Teknik açıdan söylenecek bir sürü şey var ama sayfayı güncellemelerini bekleyeceğim. FAQ kısmını da aktif hale gelince görmek lazım.

Genel olarak "no axle no wobbling" üzerinde durulmuş. Sözende harioda mil sallanması oluyor doğru ama timemore, comandante, molent ve diğerleri de çift rulman ile engellemiyor mu? Retention söz konusu tabii bu değirmenlerde ama bunda yok mu? Motorlu üst segment değirmenlerde bile var sonuçta. Comandante olsun mahlkoning olsun, arkalarında müthiş bir ar-ge var biliyoruz ve büyük bütçeli aletlerle test sonuçları paylaşıyorlar. (Bkz. Timemore Chestnut X Kickstarter)

Portable olması ve stepless ayar imkanı üzerinde de daha çok durmuşlar sanırım dayanıklı ve taşınabilir olması da pazar açısından önemlidir diye düşünülmüş ayrıca temizliği kolay olmasına da vurgu yapılmış. Tasarımın da sihirli bir şekilde hız ve tutarlılık sağladığı söylenmiş. (Sihirli diyorum çünkü milin olmaması dışında sebep-sonuç ilişkisi kurulmamış. Konfordan bahsetmediklerine göre hızın karşılığı konforsuz diye tahmin ediyorum.)

Nihayetinde, işlevselliği öğütüm kalitesi temelinde değerlendiren, biz kahvekulübü üyeleri için yeterli olmayan bir tanıtım olmuş. Çünkü el değirmenlerinde her şeyden önce kesici kalitesine bakıyoruz değirmen incelerken ve en önemli parçayla ilgili hiçbir şekilde bilgi yok ne videoda ne başka bir yerde.

Klik ayarında bir k serisi kullanıcısı olarak daha pratiği nasıl olur düşünemiyorum. Uzaktan kumandalı falan olması lazım. Ya da söküp taktığında direkt sıfırın yerine oturması.

Kinu'da söküp takınca sıfır yerine oturuyor. Bu değirmende de böyle olabilir diye düşünüyorum.

uzaktan kumanda güzel fikir :)

Instagram Story reklamı düştü bugün bana da, marketing çalışıyor ama forum unutulmuş/göz ardı edilmiş. İlginç.

Artık aramızdan birinin bir şekilde eline geçerse "gerçek dünya" testini görürüz. Yoksa marketing materialdan çıkarım yapmak pek doğru değil.

reklamlarda rakip markalara yer verilecekse, bu markaları belirleyici faktörlerini gizlemeleri gerekirdi. açıkça hangi değirmenlerle kıyasladıkları belli oluyor. markaların bundan haberleri var mı? merak ettiğim bu.
çaba ve emek var. bunlar güzel şeyler. ancak rakiplerin üstüne basarak reklam çok etik olmasa gerek.

Geri