• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yerli değirmen Knob Grinder Kickstarter satış hedefinin 6 katını geçti

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan neury
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Eyvallah hocam. Kahve içmeye bekleriz. Daha önceki postta da davet etmiştim.

Bu sefer videomuzu da koyalım. Tüm foruma kapımız açık.

Atolyeniz çok güzel videoda harika , iş basvurusu yapasim geldi,😋

kahve içmeye mi gelsem, davul çalmaya mı, ok atmaya mı bilemedim :unsure:

Bursa'ya yol düşerse bi kahve garanti ama :D

Kolun ters dönmesi ile alakalı yorumunuz çok doğru hocam. Dediğiniz gibi burr setini kendimiz ürettiğimiz senaryoda içgüdüsel olan saat yönüne çevire biliriz.

Kol ile alakalı şüphelerinizin geçmesi için ürünü bir kere kullanmanız gerekecek:) Biz de tasarım esnasında şüphelenmiştik. Ama prototipler bizi ikna etti. Ürünü görmeden alacak müşterilerin içini rahatlatmak adına belki ufak revizyon yaparak görüntü olarak da daha stabil gözüken bir tasarım yapabiliriz.

Eğer kol ile alakalı aklınıza takılan nokta vida ile bağlantı ise o konuya açıklık getireyim. Vida yalnızca kol seyahat modunda iken tutsun diye var. Öğütüm esnasında vidanın hiç bir fonksiyonu yok. Mekanik bir şekilde kol gövdeye tutunuyor.
Kol ile ilgili tereddütüm eklem kısmının, yuvanın ve kolun yuvaya giren bölümünün uygulanan güçten dolayı zamanla deforme olup olmayacağı hatta kırılabilme ihtimali... bana o anlamda zayıf göründü sadece... bu arada çalışma ortamınız bir mimar gözüyle gayet hoş, bizde de böyle üretim mekanlarının olduğunu görmek umut verici :)

Hem ofisin yapısı hem ortamın kendisi resmen mezun olayım da burada çalışayım dedirtti, harika görünüyor her şey :D

Benim anlamadığım konu şu. Bu kadar karizmatik bir firma her şey mükemmel görünüyor. Finansal sorun olmasa gerek. Kicstarter'a niçin ihtiyaç duyulmuş?. İlk parti için 100 tane bi sınırlı üretim yapılsa? (10 tane de olur) kademeli olarak Elde edilen kar ile ek yatırım gerekmeden daha fazla üretilmez mi? Böylece daha sağlam adım atılmış olur sanıyorum.
Aslında bu proje için de geçerli mi bilmiyorum ama son zamanlarda Kickstarter bir nevi de reklam platformu gibi kullanılıyor. Mesela Timemore Chestnut X, sizce Timemore o ürünü üretip direkt satışa sunamaz mıydı? Tabi ki yapabilirdi, fakat bilinirliğini arttırmak için Kickstarter üzerinden satışa sundu. Tabi ki daha indirimli ve Kickstarter özel olan Yeşil renk ile de yine oradan alım yapanların ve kendilerine önden yatırım yapanları satışa sunacaklarından daha farklı ve özel bir ürün sunmuş oldu. Ben de bu örnekte olduğu gibi olduğunu düşünüyorum.

Kol ile ilgili tereddütüm eklem kısmının, yuvanın ve kolun yuvaya giren bölümünün uygulanan güçten dolayı zamanla deforme olup olmayacağı hatta kırılabilme ihtimali... bana o anlamda zayıf göründü sadece... bu arada çalışma ortamınız bir mimar gözüyle gayet hoş, bizde de böyle üretim mekanlarının olduğunu görmek umut verici :)
Bu sorunun cevabını statik analiz simülasyon sonucunu paylaşarak vereyim. Yoksa şüpheleriniz yok olmayacak :)

Benim anlamadığım konu şu. Bu kadar karizmatik bir firma var. Her şey mükemmel görünüyor. Finansal sorun mu var acaba? Kicstarter'a niçin ihtiyaç duyulmuş? Avantajı nedir?

Bunun yerine maliyeti yüksek de olsa İlk parti için 100 tane bi sınırlı üretim yapılsa? (10 tane de olur) kademeli olarak Elde edilen kar ile ek yatırım gerekmeden daha fazla üretilmez mi? Böylece daha sağlam adım atılmış olur sanıyorum.

(Paylaşımlı bir ofis de olabilir tabi. Çekim sonrası tabelayı kaldıracaz. )
benim düşüncem, mevcut tüm kapitalin yeni üretilecek bir ürüne yatırım olarak bağlanmasının mantıklı olmadığı yönünde.
tabi ki yapılabilirdi, ama ilk alınacak (misal) 150 değirmenin ödemesini peşin almak, sonrasında kârdan yapılacak yatırımı da öne çekmek anlamına geliyor... kick-starter ismiyle de birebir örtüşüyor.

Benim anlamadığım konu şu. Bu kadar karizmatik bir firma var. Her şey mükemmel görünüyor. Finansal sorun mu var acaba? Kicstarter'a niçin ihtiyaç duyulmuş? Avantajı nedir?

Bunun yerine maliyeti yüksek de olsa İlk parti için 100 tane bi sınırlı üretim yapılsa? (10 tane de olur) kademeli olarak Elde edilen kar ile ek yatırım gerekmeden daha fazla üretilmez mi? Böylece daha sağlam adım atılmış olur sanıyorum.

Kickstarter’a milyonlarınız olsa bile ihtiyaç duyarsınız. Kickstarter size bir dünya para harcayarak belki de ulaşamayacağınız verileri gerçek zamanlı olarak ve çok net bir şekilde verir. Ayrıca satış adedinin belli olması, üreticinin yol haritası çizmesinde müthiş fayda sağlar. Yapılacak yatırımın miktarının belirlenmesi ürün fiyatını direkt etkiler ve 100 adetli ilk parti üretimde ürüne 2500₺ bedel ile sahip olacakken, bu gibi ön siparişli satış modellerinin sağladığı fayda ile 1000 adetli ilk parti üretimle aynı ürüne 1500₺ bedel ile sahip olabilirsiniz.
Bu müşteriyi fiyat anlamında rahatlatırken üreticinin de aslında iş yükünü azaltmasını ve sonraki versiyonlarda üzerine düşünmesi gereken iyileştirmeler için kendisine daha rahat zaman ayırmasını sağlar.

Hocam karizmatik falan deyince hoşumuza gitti. :) Bu firmanın amacı aslında start-up lara ortam hazırlamak, yeni projelerin gelişmesini sağlamak. Bu kapsamda kendi attığımız ilk adım knob grinder oldu. Aynı anda devam eden biri daha kahve ile alakalı 3-4 projemiz daha var.

@whiscoffeer ve @uralavci hocamların da dediği gibi kickstarter, üretim adetlerine göre maliyeti optimize etmek, dünya çapında bilinirliği artırmak için çok mantıklı bir platform. Bizim asıl hedefimiz ihracat olduğu için sadece Türkiyede ön satış yaparak pazarı daraltmak istemedik.

Herhalde kimse bahsetmedi, ukalâlık gibi algılanmasın ben bir amme görevi yapayım. " Nob " diye okunur. Sonralarda doğru telaffuzu ( way-fay ) olan wi-fi kelimesinin halk dilinde way-fi diye kullanılması gibi kınob diye kalmasın akıllarda.

Son düzenleme:
Herhalde kimse bahsetmedi, ukalâlık gibi algılanmasın ben bir amme görevi yapayım. " Nob " diye okunur. Sonralarda wi-fi ( way-fay ) okunuşu halk dilinde way-fi diye olması gibi kınob diye kalmasın akıllarda.
Aynen hocam iyi oldu:) İsmin çıkış noktası da şöyle; tasarım esnasında yandaki "knob"u saklamaya çalışırken ekipten bir arkadaş dedi ki saklayacağımıza görsel bir şekilde koyalım hatta adını da knob koyalım. Bizim de hoşumuza gitti.

eee var mı bi gelişme? bekliyoruz valla kickstarter kaçtan açılacak acaba diye 😅

eee var mı bi gelişme? bekliyoruz valla kickstarter kaçtan açılacak acaba diye 😅
Ben de başlangıç seviyesi el değirmeninden daha üst kademe bir ürüne geçmeyi düşünen biri olarak beklemekteyim ön satışı. Elim bir çok kere forumdaki ikinci el commandante ilanlarına veya 1zpresso indirim koduna vs. gitti ancak bir forum üyesinin böyle umut vaadeden bir yatırıma/projeye girişmiş olması beni heyecanlandırdı bu nedenle bir süre daha bekleyebilirim diye düşündüm açıkçası.
Umarım yakın zamanda ürünü edinme şansımız olur, sonrasında da umarım ürün başarısı sayesinde yaygınlaşır ve forumda bolca tarifte adı geçer.

Ben de başlangıç seviyesi el değirmeninden daha üst kademe bir ürüne geçmeyi düşünen biri olarak beklemekteyim ön satışı. Elim bir çok kere forumdaki ikinci el commandante ilanlarına veya 1zpresso indirim koduna vs. gitti ancak bir forum üyesinin böyle umut vaadeden bir yatırıma/projeye girişmiş olması beni heyecanlandırdı bu nedenle bir süre daha bekleyebilirim diye düşündüm açıkçası.
Umarım yakın zamanda ürünü edinme şansımız olur, sonrasında da umarım ürün başarısı sayesinde yaygınlaşır ve forumda bolca tarifte adı geçer.
Bende sizinle aynı düşüncedeydim hatta değirmenin memleketim Bursa çıkışlı olması ayrica heyecanlandiriyodu. Lakin dayanamadım 1zpresso indirimine kandım. Gelişmeleri daha sıcak tutmalılar diye düşünüyorum

Son düzenleme:
bu firma Türkiye'de sanmıştım ben Amerikadaymış...

Geri