• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yerli değirmen Knob Grinder Kickstarter satış hedefinin 6 katını geçti

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan neury
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Parıl parıl olan metal gövde işi zorlaştıracak elinizde kayacaktır. Bu amaçla kaydırma önleyici silikon band gibi şeyler gerekecek. Bunu akıl edememiş olmaları çok ilginç. Gerçek bir ürün olsa, ilk kullanımda belli olur. Belki revizyon yapılır.

"Bu değirmen bildiğiniz gibi değil, kolay çevriliyor, kaymaz" diyebilirsiniz. O zaman da çok fazla çevirmek gerekecek.

Lansman, reklam güzel. Lakin prototip bile yapılmamış sanırım. Sanal ortamda üretilmiş video ve resimden ibaret gibi görünüyor.
"Değirmenimizin seriye uygun prototiplerini yaptık, Kickstarter için videosunu çektik. Yakında ön siparişte."

Son düzenleme:
Parıl parıl olan metal gövde işi zorlaştıracak elinizde kayacaktır. Bu amaçla kaydırma önleyici silikon band gibi şeyler gerekecek. Bunu akıl edememiş olmaları çok ilginç. Gerçek bir ürün olsa, ilk kullanımda belli olur. Belki revizyon yapılır.

"Bu değirmen bildiğiniz gibi değil, kolay çevriliyor, kaymaz" diyebilirsiniz. O zaman da çok fazla çevirmek gerekecek.

Lansman, reklam güzel. Lakin prototip bile yapılmamış sanırım. Sanal ortamda üretilmiş video ve resimden ibaret gibi görünüyor.
Prototiplerin yapıldığını söylemişler hocam, gözünüzden kaçtı sanırım... Ayrıca bahsettiğiniz silikon bant meselesi de çözülmeyecek bir konu değil. Yanılmıyorsam Molent de sonradan çok basit bir bantla bu meseleyi çözmüştü.

"Stepless olsun ama olduğumuz yeri de sayılarla takip edebilelim." diye biz istedik, bence harika olmuş. Benim kafama takılan tek nokta, öğütüm işi değirmenin oldukça üst noktalarında başlıyor gibi, emin de değilim aslında videoyu izlemek gerek ama; tek seferde öğütülecek kahve miktarı ne kadar olacak?

Öncelikle başarılar dilerim, gerçekten yenilikçi bir ürün ortaya koymuşa benziyorsunuz. Kickstarter kampanyasına girmeden önce sadece render görüntüleri yanında prototiplerin çalışmasını vs. gösterdiğiniz daha elde tutulur bir video çıkarırsanız kampanyanın daha başarılı geçeceğini düşünüyorum. Kickstarter ortamında bu tarz bir şeyleri kökten değiştiren ürünler çok çıkıyor ama çok azı son aşamaya gelebiliyor. İnsanlar da bu yüzden destek vermeden önce daha somut şeyler görmek istiyor artık Kickstarterda.

Bunun dışında tasarıma da birkaç yorumum var. Fotoğraflardan anladığım kadarıyla çevirme kolunu aşağı konuma getirmek için kolu tutan vidayı söküp çevirme kolunun pozisyonunu değiştirip tekrar takmak gerekiyor. Eğer böyleyse bu hiç pratik bir şey değil, Timemore nanoda olduğu gibi kolayca çevirme kolunun pozisyonunu değiştirebildiğimiz bir sistem daha mantıklı olurdu bence.

Ayrıca yine çalışma tarzından anladığım kadarıyla dış burrün dönebilmesi için değirmen dış gövdesinin içinde buru çeviren ayrı bir duvar daha olması lazım. Bu da değirmenin kapasitesini ciddi anlamda düşürür gibime geliyor. Kapasite ölçümlerinizi merak ediyorum.

Son olarak diğer arkadaşların da dediği gibi elimizden kolay kayacak bir dış duvarları var gözüküyor. Bunu çözmek için silikon band vs. yerine dış duvar tasarımının elimizden kaymayacak şekilde pürüzlü yapılması düşnülebilir. (Yine timemore tasarımları gibi, o kadar agresif bir dış kaplama tasarımına gerek yok ama bence.) Ya da tasarıma baş parmağımızı dayayabileceğimiz bir thumb catch entegre edilmesi daha güzel olur bence.

Tekrardan başarılar dilerim, konuyu ve kampanyayı takipte olacağım.

Stepless oluşunun eksiden çok artı sağlayacağını düşünüyorum hocam. Sonuçta sözen gibi kör bi stepless değil, yakın değerleri görebiliyoruz, tölere edebilecek bi fark yaratacaktır paylaşım açısından. Ama daha fazla imkan tanıyacaktır. Espresso için mükemmel olacağını düşünüyorum
1 aydır espresso için el değirmeni kullanıyorum. Sonuç: Espresso tüketimim dramatik şekilde azaldı. 😂

Öncelikle yorum atan herkese çok teşekkürler. Motive edici görüşleriniz gerçekten çok kıymetli. Çünkü yaklaşık 1 senedir bu konuda ciddi emek sarfettik. Bir çok tasarım ve prototip yaptık. Şu anki tasarım versiyon 19.7. Geldiğimiz bu noktada sizlerden bu güzel yorumları almak bizim için paha biçilemez.

İlk olarak neden Amerika sorusuna cevap vermek istiyorum. Çünkü kickstarter ne yazık ki Türkiyeden proje kabul etmiyor. Neden Kickstarter derseniz böyle bir ürünü ön satış yaparak kitlesel fonlama ile hem daha kaliteli hem daha uygun maliyetle üretmenin en iyi yolu olduğu için. Ayrıca öncelikli hedefimiz ihracat olduğundan dolayı yurtdışında ürünü lanse etmenin en efektif yolu olduğunu düşünüyoruz.

Bu yüzden kickstarter kampanyamızda destekleriniz çok önemli. Ürün perakende satış fiyatından %30 indirimli bir şekilde ilk Kickstarter platformunda sınırlı adetle ön satışa sunulacak.

Evet @Vincent hocam mil YOK:) Ayrıca yay da yok, temizlik için sökünce dağılan rulman yok, pul yok, sıfırlama derdi yok aslında temizlik için sökmenize gerek bile yok.

Evet @Kuzeydeniz85 hocam klasik değirmenlerin tam tersi. Neden daha önce yapılmadı derseniz 1 senelik çalışmamızı anlatmam gerekir.

Burr konusu en çok merak uyandıran kısım tabiki. 47 mm çelik burr kullandık. Bu sayede comandanteden 2-3 kat hızlı öğütme yapılabiliyor.

Kruve ile elek testi yaptık. Wobbling (salınım) sıfır olduğu için -çünkü mil yok- ve yay kullanmadığımız için elimizdeki prototipler bile çok çok iyi sonuçlar verdi. Detaylı testleri bu konuda tecrübeli kişiler yaptıkça paylaşım yapabiliriz.

@ozcrh hocam, İç hazne 30 gr kapasiteli. Ürünü fazla büyütmemek için şimdilik bu şekilde bırakmayı düşünüyoruz.

Şimdilik dememin sebebi Kickstarter sürecinden sonra taleplere göre bazı ufak değişiklikler yapabiliriz. Mesela @NoDRaC hocamın dediği gibi kulbu sökülebilir ya da katlanabilir yapabiliriz.

Kickstarter sürecinden haberdar olmak ve projemize destek olmak için lütfen web sitemizdeki mail listesine katılın, instagram hesabımızı takip edin, etrafınızla paylaşın. Ancak sizlerin desteğiyle bu proje hayata geçer.

https://www.knobgrinder.com/

Burr konusu en çok merak uyandıran kısım tabiki. 47 mm çelik burr kullandık. Bu sayede comandanteden 2-3 kat hızlı öğütme yapılabiliyor.

burr çok dikkat çekici. cevap verebilmeniz eğer mümkün ise burr set kendi imalatınız mı, çin mi ya da avrupa mı acaba?

Aslında bir çok detay var hızı etkileyen ve genelde hız nihai bir amaç değil bu tarz değirmenlerde. Kesici yüzey alanı, geometrisi, vs gibi detaylar var ki siz zaten bunların hepsini incelemişsinizdir. 47 mm bir kesici kullanmak, büyük fark yaratacaktır. Anladığım kadarıyla hibrit bir kesiciye benziyor.

Ürünü görmek, tutmak, kullanmak ve performansına bakmak lazım. Şimdiden merak uyandırıcı. Reklam kısmına kafa yorduğunuz ve iyi bütçe ayırdığınız aşikar.

İyileştirme kısımları yok mu? Bence de var ama görmeden, kullanmadan bir şeyler söylemek haksızlık olabilir.

Prototip kullanıldıkça ortaya güzel fikirler çıkacaktır ama en güzel yanı, kickstarter ile hayata geçerse, bunu yapmak için bütçe oluşmuş olacak ve size daha da cesaret verecektir. Tekrardan başarılar. Bu yönden güzel bir girişim olduğunu söylemek lazım.

Umarım bi sonraki proje de flat burr üzerine olur. Artık bi flat burr hand grinder gelmese mi 😄 (orphan apex in ghost burr u var ama ona el değirmeni demek gelmiyor içimden 😂)

Stepless oluşunun eksiden çok artı sağlayacağını düşünüyorum hocam. Sonuçta sözen gibi kör bi stepless değil, yakın değerleri görebiliyoruz, tölere edebilecek bi fark yaratacaktır paylaşım açısından. Ama daha fazla imkan tanıyacaktır. Espresso için mükemmel olacağını düşünüyorum
Micro stepler yapabilirdik. Ama genel olarak özellikle dediğiniz gibi espresso tüketicileri için ara ayar ihtiyacı olduğundan dolayı hiç step koymamaya karar verdik. Dıştan ayar yapabilip aynı zamanda bu kadar ince ayar yapılabilen bir tasarım olduğu için sınırlandırmak istemedik.

burr çok dikkat çekici. cevap verebilmeniz eğer mümkün ise burr set kendi imalatınız mı, çin mi ya da avrupa mı acaba?
Hocam prototipleri hazırlarken avrupa menşeli burr kullandık. Fakat seride ön satış adedine göre kendimiz üretmek istiyoruz. Bunun için belli adette üretmemiz gerektiğinden satış adedine göre feasible olan seçenek üzerine devam edicez.

"Mil yok" mevzusuna bu kadar takmanızı garipsiyorum. Burada elektrikli öğütücü düzeneğini manuel çalıştırmaktan bahsediyoruz, dev bi inovasyon değil ki?
Haklısın hocam. Zaten uğraştığımız konu da uzay teknolojisi değil çok muadili olan çok mazisi olan bir ürün. Yine de konuya farklı yaklaşıp dev olmasa da şimdiye kadar yapılmamış bir inovasyon yaptığımızı düşünüyorum. Bundan bahsederken heyecanlanıp büyüttüysem bu da yaptığımız işi sevdiğimizdendir.

Haklısın hocam. Zaten uğraştığımız konu da uzay teknolojisi değil çok muadili olan çok mazisi olan bir ürün. Yine de konuya farklı yaklaşıp dev olmasa da şimdiye kadar yapılmamış bir inovasyon yaptığımızı düşünüyorum. Bundan bahsederken heyecanlanıp büyüttüysem bu da yaptığımız işi sevdiğimizdendir.
El değirmeni yapmak tabii ki de uzay teknolojisi değil ama yerli bir ürün çıkarmak hatta yerliyi de bir kenara atıyorum, kullanılabilir bir ürün tasarlamak, üretmek ve onu pazara sunabilmek zor ve kıymetli bir şey.

Ben bayadır @neury nin iletilerini takip ediyorum. Bence çok heyecan verici. Bir çok insanın sadece hayalini kurduğu bir şey yapıyorlar. Ürünü tasarlamadan önce danıştılar fikir aldılar. Çok yapıcı başladılar. Bence bize düşende önce ürünü görüp yapıcı geri bildirimler de bulunmak.

ayar mekanizması ingiliz anahtarı benzeri knob döndükçe ayar mekanizmasını hareket mi ettiriyor, yoksa kaliperlerde olduğu gibi o knob mekanizmayı kilitliyor mu ?

Güzel fikir, güzel isim, güzel hareket. Yalnız, çevirme kolunun yapısı, öğütme konforunu ne yönde etkileyecek görmek gerek. Bir de stepless ayar mekanizması, tekrarlanabilir ve paylaşılabilir reçete oluşturmayı olumsuz etkiler mi sorusu geldi aklıma. Bekleyip görmek gerekecek. Başarılar dilerim.

Öncelikle başarılar dilerim, gerçekten yenilikçi bir ürün ortaya koymuşa benziyorsunuz. Kickstarter kampanyasına girmeden önce sadece render görüntüleri yanında prototiplerin çalışmasını vs. gösterdiğiniz daha elde tutulur bir video çıkarırsanız kampanyanın daha başarılı geçeceğini düşünüyorum. Kickstarter ortamında bu tarz bir şeyleri kökten değiştiren ürünler çok çıkıyor ama çok azı son aşamaya gelebiliyor. İnsanlar da bu yüzden destek vermeden önce daha somut şeyler görmek istiyor artık Kickstarterda.

Ayar mekanizması ile alakalı sorulara istinaden ufak bir spoiler tadında videodan kesit koyayım istedim. Prototipi de yaptığımızın isbatı olsun:)

Geri