• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yeni Bir Kafe Açsam Kahve Kulübü Üyelerinin İstekleri Ne Olurdu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Seçkin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Tutarlılık isterdim. Genelde kafelerde pek görmediğim bir şey. Birer gün arayla gidip aynı çekirdekten espresso istediğimde biri yüzümde tebessüme sebep olurken diğeri yüzümü buruşturmasın. Böylece kahve içmeye giden biri neyle karşılacağından emin olsun.
Bunu evde sağlamak kolay ama kafede nasıl sağlanır bilmiyorum.

Tutarlılık isterdim. Genelde kafelerde pek görmediğim bir şey. Birer gün arayla gidip aynı çekirdekten espresso istediğimde biri yüzümde tebessüme sebep olurken diğeri yüzümü buruşturmasın. Böylece kahve içmeye giden biri neyle karşılacağından emin olsun.
Bunu evde sağlamak kolay ama kafede nasıl sağlanır bilmiyorum.
Kafede sağlamak kahveyi kendi kavurmanız ve kavuran kişinin servis etmesi ben bu ikisinide birlikte yapacağım ve hep istediğiniz çekirdek aynı standartlarda sağlıyacağım bunun garantisini veriyorum...

istanbulda bulmak mümkün ama bursada single origin espresso yapan yer yok büyük eksiklik.

valla benim dekorasyon vs ile çok derdim olmazdı. Konu kahve ise değişik çekirdekler olmalı yani ürün yelpazesi olmalı. insanlar delter,aeropres,V60, cold brew vs gibi ekipmanları kullanabilmeli yada demleme için tercih edebilmeli. Bir baristasının yanında kahve konusunda bilgili biri olmalı yani sadece ver parayı al kahveyi olmamalı. Yani kısaca nitelikli kahve dükkanı da kullanıcısı gibi nitelikli olmalı. Masa sandalye muhteşem olsa ne olur , standart makina kahvesi olduktan sonra. Nitelikli kahveci kahveye gelir ,ortama gelir ama 10 numara dekarasyon olur diğerleri olmazsa ticari olarak başarılı olabilir ama nitelikli kahve cafe si olur mu bilemem. ben kendi fikrimi paylaşmak istedim.

Ben burada yazılan herşeye katılıyor ve bir ekleme yapmak istitorum. İletişim konusu. Bu konuya çok dikkat etmek gerekiyor. Birisi size olumlu ya da olumsuz kanısını bir iletişim kanalıyla sunmuşsa ister bu forum olsun ister instagram ya da bşka bir yolla mutlaka şirketin en üst düzey yetkilisi onunla ilgilensin. Yoksa alt düzey bir yetkilinin yapacağı ufak bir hata çok başka yerlere gidebilir. Bu forumda da bunun çok örneği var.
Diğer yandan cevapsız bir mail ya da telefon bırakmayın. Ben bu forumda ve özel hayatımda herhangi bir iletişim kanalından cevap alamadığım zaman iletişimi kesiyorum ve keskin çizgiler koyuyorum. Kahve firmalarından kahve alımı sırasında ya da sonrasında sorularıma cevap alamadığımda ya da 3-5 gün sonra cevap aldığımda benim için iletişim kurulmamış oluyor ve o firmadan artık alışveriş yapmıyorum. Bu konuda severek tükettiğim ama iletişimi sıkıntılı bir İzmir firmasını örnek verebilirim.

valla benim dekorasyon vs ile çok derdim olmazdı. Konu kahve ise değişik çekirdekler olmalı yani ürün yelpazesi olmalı. insanlar delter,aeropres,V60, cold brew vs gibi ekipmanları kullanabilmeli yada demleme için tercih edebilmeli. Bir baristasının yanında kahve konusunda bilgili biri olmalı yani sadece ver parayı al kahveyi olmamalı. Yani kısaca nitelikli kahve dükkanı da kullanıcısı gibi nitelikli olmalı. Masa sandalye muhteşem olsa ne olur , standart makina kahvesi olduktan sonra. Nitelikli kahveci kahveye gelir ,ortama gelir ama 10 numara dekarasyon olur diğerleri olmazsa ticari olarak başarılı olabilir ama nitelikli kahve cafe si olur mu bilemem. ben kendi fikrimi paylaşmak istedim.
Çok haklısın tam benim dilimden konuşmuşsun bunları tamamlarım diye düşünüyorum...

Ben burada yazılan herşeye katılıyor ve bir ekleme yapmak istitorum. İletişim konusu. Bu konuya çok dikkat etmek gerekiyor. Birisi size olumlu ya da olumsuz kanısını bir iletişim kanalıyla sunmuşsa ister bu forum olsun ister instagram ya da bşka bir yolla mutlaka şirketin en üst düzey yetkilisi onunla ilgilensin. Yoksa alt düzey bir yetkilinin yapacağı ufak bir hata çok başka yerlere gidebilir. Bu forumda da bunun çok örneği var.
Diğer yandan cevapsız bir mail ya da telefon bırakmayın. Ben bu forumda ve özel hayatımda herhangi bir iletişim kanalından cevap alamadığım zaman iletişimi kesiyorum ve keskin çizgiler koyuyorum. Kahve firmalarından kahve alımı sırasında ya da sonrasında sorularıma cevap alamadığımda ya da 3-5 gün sonra cevap aldığımda benim için iletişim kurulmamış oluyor ve o firmadan artık alışveriş yapmıyorum. Bu konuda severek tükettiğim ama iletişimi sıkıntılı bir İzmir firmasını örnek verebilirim.
Çok haklısın sorunlar anında giderilmeli 🙏🏻👍🏻😊

Robotlaşmış baristalardan çok işini severek yaptığını belli eden, özen gösteren ve küçümsemeyen baristalar tercihimdir.
Genelde siparişi alıp tek düze hareketler ve asık surat görmekten sıkıldım diyebilirim.
Bazen cevabını bildiğim bazen de hakikaten bilmediğim soruları kahve hazırlanırken soruyorum ve genelde pozitif etki aldığım dükkanlardan alışveriş etmeye devam ediyorum.

Dükkanda nitelikli çekirdeğin yanında belli başlı ekipmanlar da olsa iyi olur mu acaba? Bundan emin değilim ve pek fazla bu tarz alışverişim olmadı ama bilindik markalardan bir kaç ekipman satılıyor olması dükkanın bendeki seviyesini arttırıyor. Örnek : Comandante, Hario vb gibi.

Salak yerine konulma durumu olduğunda 3 kuruşluk kahve için polemiğe girmeyip salağa yatıyor ve mekanın üzerini kalın kalın çiziyorum.
Müşteri nasılsa anlamaz diyerek sallamasyon işlere kalkışmamak gerekir.
Örnek: Bir adet double shot ı 2 bardağa bölüp üzerine aynı pitcherda köpürttüğü sütten 1 adet flat white ve 1 adet latte veren bir mekana hesabı ödeyip beni kandırdığını zannetmesine izin verip googleda acımasızca giydirebilirim.

Seçkin Bey öncelikle hoş geldiniz. Seçkin Bey yanlış bilmiyorsam 2004'ten beri aktif olarak baristalık yapıyor. Ayrıca 2019 SCA cup tasters şampiyonu. Forumumuzun sizden öğreneceği çok şey var, Seçkin Bey. Umarım çıktığınız bu yolda da başarılı olabilirsiniz.

Önerilerime gelecek olursak işletmenizde Cupping atölyesi kurabilir, profesyonel cup taster's eğitimleri verebilirsiniz. Tabi bu öneri pandemiden sonrası için geçerli.

Pandemi zamanı,servis edilecek tüm kahvelerin al/götür karton bardakta olacağını düşünerek,çevreye ve insan sağlığına zarar vermeyen bir karton bardak önerisinde bulunmak isterim.Ben de ilk defa Kronotrop'ta görmüştüm.İnstagram sayfalarında açıklayıcı bir post var.
(Alta linkini koyuyorum ama belki link çalışmaz diye belirtmek istedim.)

https://www.instagram.com/p/CIpyunljYN1/?igshid=fspfsp18oq5bmq5

Geri