• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yeni Bir Kafe Açsam Kahve Kulübü Üyelerinin İstekleri Ne Olurdu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Seçkin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bütün yazışmaları okudum, baştan sona. Sadece buradaki tavrınız bile çok hoş. Umarım mekanınızı açınca da devam eder. Buraya özel geçici bir şey değildir.

Forum nickiniz Seçkin ama size Yes Man daha çok yakışırmış. Güzel bir enerjiniz var, mutlaka yerinizi ziyaret etmek istiyorum açılınca.

Bu süreçte size başarılar diliyorum.

1- Farklı kavurucuların çekirdekleri bulunsun isterdim.
2- Birçok demleme ekipmanını seçebilme imkanımız olsun isterdim.
3- Temizliğe önem verilsin isterdim.
4- Ekipmanları satın alabilme imkanımız olsun isterdim.
5- Yukarıda sağlığa zararlı olmayan karton bardaklardan bahsedilmiş, bir cafenin sağlık ve geri dönüşümü düşünmesi tercihimi etkilerdi.
6- Cafe popüler olduktan sonra gürültü ve kalabalık kaçınılmaz. Bu nedenle sessiz ve sesli ortam olarak ayrılmasını isterdim.
7- İletişim ve güler yüz de önemli.
8- Toplantı salonu olması ve kullanıma açık olması da benim için önemli.
9- Lezzetli ve sağlıklı tatlılar, yukarıda bahsedilen eşlikçiler de tercihimi etkiler. Ben sadece kahve içsem de yanımda bir arkadaşımla gittiğimde ikram edebileceğim güzel tatlılar olması önemli. Zaman zaman ben de tercih ediyorum. En azından kaliteli çikolatalar olmalı.
10- Nitelikli çaylar olabilir.
11- Bunları ticari kaygılardan uzak olarak yazdım. Ticari kaygıyla bakılacak olursa piyasada payın kimlerde olduğu ortada, ticari kaygılarla nitelikli kahve dükkanı açmak zor gibi :)
Böyle büyük bir cafe düşüncem uzunca bir zaman geçireceğim, kitap okuyacağım, yazı yazacağım, yaşam alanı gibi büyük sermaye ile kurulabilecek bir düşünce. Ancak Türkiye'nin her köşesinde küçük ama estetik, kaliteli kahve alabileceğim mekanlar da olsun isterdim. Bunu da geçtim sadece elinde taze kavrum bir iki çeşit çekirdek olan iyi v60 demleme yapabilen mekanlar da yeterli. Ama talep meselesi olduğu için böyle mekanlar yakın vadede bence pek görünmüyor. Evde birçok çekirdekle pek çok deneme yapan birisi olarak bana yakın bir yerde böyle bir mekan olsa haftalık çekirdekleri değişse sıcak samimi bir ortamda kahve içmek isterdim.

Son düzenleme:
açılacak cafe'de tadım şampiyonu olsa iyi olur aslında.

Ben 3 ve 5 yaşlarında 2 çocukla kahve içmeye gidemiyorum, aklımdan bile geçiremiyorum. Kahve mekanını instagram fotoğrafı olacak şekilde dizayn edip, yurdum insanı havasından çok çok uzak değil de daha çok işlevsel olacak tarzda dizayn ve dekore etmenizi öneririm. Neticede kahve içeçeğim değil mi? O zaman odak noktası kahve olmalı. Müzik olacaksa kesinlikle olabilecek en kısık seviyede olmasını isterim. Baristaların podyumda olmadıklarını hatırlatın onlara, bıyık,sakal,oduncu gömleği,dövme vs vs gözüme gözüme sokulmasın. Ben bedelini vereceğim, o da kahve verecek, bu kadar basit bir olay.Bunun haricinde sözlü-sözsüz hiç bir olumsuz alışveriş olmasın.

Düzenleme:

Rahatsızlık verici ifadelerden dolayı tadil ettim.

Son düzenleme:
Baristaların podyumda olmadıklarını hatırlatın onlara, bıyık,sakal,oduncu gömleği,dövme vs vs gözüme gözüme sokulmasın.
Yanlış anlamazsanız, yorumunuzun bu kısmını tam olarak algılayamadım. Bir baristanın dış görünüşü ve giyimi nasıl olmalı ki sizi rahatsız etmesin?

Ben 3 ve 5 yaşlarında 2 çocukla kahve içmeye gidemiyorum, aklımdan bile geçiremiyorum. Kahve mekanını instagram fotoğrafı olacak şekilde dizayn edip, yurdum insanı havasından çok çok uzakta-afedersiniz-züppelerin kol gezdiği bir mekan değil de daha çok işlevsel olacak tarzda dizayn ve dekore etmenizi öneririm. Neticede kahve içeçeğim değil mi? O zaman odak noktası kahve olmalı. Müzik olacaksa kesinlikle olabilecek en kısık seviyede olmasını isterim. Baristaların podyumda olmadıklarını hatırlatın onlara, bıyık,sakal,oduncu gömleği,dövme vs vs gözüme gözüme sokulmasın. Ben bedelini vereceğim, o da kahve verecek, bu kadar basit bir olay.Bunun haricinde sözlü-sözsüz hiç bir olumsuz alışveriş olmasın.

Düzenleme:

züppe

sıfat
  1. giyinişte, konuşma biçiminde, dilde, düşüncede toplumca gülünç ve doğala aykırı bulunan yapmacıklara ve aşırılıklara kaçan (kimse)
Toplumun büyük büyük bir kesimine nitelikli kahve fikrinin ters olduğunu düşünürsek herhalde size de züppe demek yanlış olmaz 😂 😂

İstisnasız her konu ciddiden komediye doğru evriliyor forumda 😂 😂 😂 😂 😂

Yanlış anlamazsanız, yorumunuzun bu kısmını tam olarak algılayamadım. Bir baristanın dış görünüşü ve giyimi nasıl olmalı ki sizi rahatsız etmesin?
Estağfurullah, istedikleri gibi giyinsinler efendim,
Toplumun büyük büyük bir kesimine nitelikli kahve fikrinin ters olduğunu düşünürsek herhalde size de züppe demek yanlış olmaz 😂 😂

İstisnasız her konu ciddiden komediye doğru evriliyor forumda 😂 😂 😂 😂 😂
Öncelikle komik değilsin.

Sonra, bu konuda muhatap sen değilsin ki böyle abuk subuk konuşasın.

Sözlükteki züppe tanımından yola çıkarak ilkokul zekasıyla böyle bir çıkarım yaptığın için tebrik ediyorum.

Ben 3 ve 5 yaşlarında 2 çocukla kahve içmeye gidemiyorum, aklımdan bile geçiremiyorum. Kahve mekanını instagram fotoğrafı olacak şekilde dizayn edip, yurdum insanı havasından çok çok uzakta-afedersiniz-züppelerin kol gezdiği bir mekan değil de daha çok işlevsel olacak tarzda dizayn ve dekore etmenizi öneririm. Neticede kahve içeçeğim değil mi? O zaman odak noktası kahve olmalı. Müzik olacaksa kesinlikle olabilecek en kısık seviyede olmasını isterim. Baristaların podyumda olmadıklarını hatırlatın onlara, bıyık,sakal,oduncu gömleği,dövme vs vs gözüme gözüme sokulmasın. Ben bedelini vereceğim, o da kahve verecek, bu kadar basit bir olay.Bunun haricinde sözlü-sözsüz hiç bir olumsuz alışveriş olmasın.

Düzenleme:

züppe

sıfat
  1. giyinişte, konuşma biçiminde, dilde, düşüncede toplumca gülünç ve doğala aykırı bulunan yapmacıklara ve aşırılıklara kaçan (kimse)
10 günde nasıl battım :D

Düzenleme:

züppe

sıfat
Dövmesi görünen baristanın elinden Gardelli olsa içmem. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki...

Bir insanın dövmesi ile sunduğu kahvenin bağı nedir ki anlayamadım.
buna bir "+1" stickerı koymak isterdim ama bu konu başlığı altında tartışmaya yol açacak bir hareket gibi geldi.

edit: imla

Bir insanın dövmesi ile sunduğu kahvenin bağı nedir ki anlayamadım.
buna bir "+1" stickerı koymak isterdim ama bu konu başlığı altında tartışmaya yol açacak bir hareket gibi geldi.

edit: imla
Öyle bir bağ yok arkadaşlar. Ben baristanin dövme veya kıyafetine takılmıyorum, şunu giysin bunu çıkarsın gibi bir iddiam da yok. İlk cümlemi kendi bağlamında değerlendirin lütfen.

Bir arkadaş sizce kıyafeti nasıl olmalı demiş, öbürü o zaman sen de züppesin diyor. Okuduğunuz şeyden anlamak istediğinizi anlıyorsunuz.

"Baristaların podyumda olmadıklarını hatırlatın onlara, bıyık,sakal,oduncu gömleği,dövme vs vs gözüme gözüme sokulmasın."

Burada birilerinin kıyafetlerine, görünüşüne ayar mı veriyorum sizce? Yoksa dış görünüş abartılıyor, kahveden çok reklam ve imaj satılıyor diye eleştiri mi yapıyorum ?

"Baristaların podyumda olmadıklarını hatırlatın onlara, bıyık,sakal,oduncu gömleği,dövme vs vs gözüme gözüme sokulmasın."

Burada birilerinin kıyafetlerine, görünüşüne ayar mı veriyorum sizce? Yoksa dış görünüş abartılıyor, kahveden çok reklam ve imaj satılıyor diye eleştiri mi yapıyorum ?
Gerçekten merak ettiğim için soruyorum. Bir insanın giyimi, kuşamı, tarzı ya da her ne isterseniz o şekilde söyleyelim... Nasıl olur da göze sokmadan bu durumu başarabiliriz? Herkese giyebileceği özel üniformalar vererek mi yoksa başka bir çözüm öneriniz var mı?

Şimdi siz, paylaşımınızı nasıl anladığımız ile alakalı eleştiride bulunuyorsunuz. Sizin anlatmak istediğinizi tam olarak anlayabilmek için yorum yapıyoruz.

Ek olarak da, son kısıtlamalara kadar ben de çalışıyordum ve yeri geldiğinde saçımı boyuyorum, "farklı" giyiniyorum, oduncu gömleği giyiyorum. Bu hareketlerimi dış görünüşü abartmak, imaj satmak amaçlı değil tamamen kendimi o şekilde rahat hissettiğim için gerçekleştiriyorum. Bu hareketlerime karşı genel bir eleştiri olunca haliyle merak ettim tam olarak ne anlatmak istediğinizi.

Edit: ek

Sizin kimseye ayar verdiğinizi düşünmüyorum. Tamamen merak amaçlı yazıyorum.

Benim gözlemim de aslında Colove'ye paralel yönde. Maalesef işin zor olan özünü iyi yapmayı kaçırıp/es geçip, kolay olan imaj/görsel tarafına yükleniliyor.

3. nesil kahvecilik dendiğinde her nedense çoğu kişinin aklına saç, sakal, bıyık, dövme, gözlük, bere/şapka, amish kıyafetleri gelmesi tesadüf mü?

Öncekle asli işini iyi öğrenip, iyi yapıp işin özünün hakkını verip sonra kılık kıyafete sıra gelmesi gerekirken biz de tam tersi, neden çünkü diğeri çok basit. Bizde işler hep yüzeysel, işin özünü hakkıyla yapıp derinine inen az.

Üniforma konusunda Die Welle filminden bir sahne geliyor hep aklıma; punk'çıların bile bir üniforması var aslında. Baristaların bir üniforması olmalı mı olmamalı mı buna baristalar karar versin, fakat sizce bir üniformaları yok mu?

Benim gözlemim de aslında Colove'ye paralel yönde. Maalesef işin zor olan özünü iyi yapmayı kaçırıp/es geçip, kolay olan imaj/görsel tarafına yükleniliyor.

3. nesil kahvecilik dendiğinde her nedense çoğu kişinin aklına saç, sakal, bıyık, dövme, gözlük, bere/şapka, amish kıyafetleri gelmesi tesadüf mü?

Öncekle asli işini iyi öğrenip, iyi yapıp işin özünün hakkını verip sonra kılık kıyafete sıra gelmesi gerekirken biz de tam tersi, neden çünkü diğeri çok basit. Bizde işler hep yüzeysel, işin özünü hakkıyla yapıp derinine inen az.
Açıkçası zannetmiyorum ki kafe sahipleri baristalarını seçerken bu şekilde imajı olan insanları özellikle seçsinler. Benim düşüncem kahve ile uğraşmak isteyen ya da gayesi bu araç üzerinden para kazanmak isteyen insanların tarzlarının bu olduğu yönünde.
İşin zor olan kısmını ise kafe sahibi kişilerin insiyatifinde maalesef. Onlara düzgün eğitim vermek ya da hali hazırda eğitim almış kişileri işe almakta bitiyor.

Açıkçası zannetmiyorum ki kafe sahipleri baristalarını seçerken bu şekilde imajı olan insanları özellikle seçsinler. Benim düşüncem kahve ile uğraşmak isteyen ya da gayesi bu araç üzerinden para kazanmak isteyen insanların tarzlarının bu olduğu yönünde.
İşin zor olan kısmını ise kafe sahibi kişilerin insiyatifinde maalesef. Onlara düzgün eğitim vermek ya da hali hazırda eğitim almış kişileri işe almakta bitiyor.
Yazımda vurgu yapmak istediğim şey kılık kıyafet değildi, asıl olması gereken şeyin eksik olup sadece bu tarafın ön planda olmasıydı. Yaptığı asıl işin hakkını sonuna kadar verdikten sonra kimse bunlara takılmaz zaten.

İkinci kısım için sizin gibi düşünmüyorum yaptığı herhangi bir işe saygısı olan herkes kendi emeği ile de öğrenmeye gayret etmeli. Sizce şu an sektörde çalışanların büyük çoğunluğunun ana motivasyonu kahve ile ilgili derinlemesine bilgi edinip işi öğrenmek mi, yoksa dışarıdan havalı olarak algınan bir iş sahibi olmak mı?

Yazımda vurgu yapmak istediğim şey kılık kıyafet değildi, asıl olması gereken şeyin eksik olup sadece bu tarafın ön planda olmasıydı. Yaptığı asıl işin hakkını sonuna kadar verdikten sonra kimse bunlara takılmaz zaten.

İkinci kısım için sizin gibi düşünmüyorum yaptığı herhangi bir işe saygısı olan herkes kendi emeği ile de öğrenmeye gayret etmeli. Sizce şu an sektörde çalışanların büyük çoğunluğunun ana motivasyonu kahve ile ilgili derinlemesine bilgi edinip işi öğrenmek mi, yoksa dışarıdan havalı olarak algınan bir iş sahibi olmak mı?
Size hak verdiğimi zaten belirtmiştim ilk konuda :)
İkinci kısım için ise bana kalırsa işe alırken bunun bir şekilde farkedilebileceğini düşünüyorum. Amacı havalı görünmek mi yoksa gerçekten bazı şeylere meraklı mı yoksa gerçekten paraya mı ihtiyacı var? Amaç zaten havalı görünen bir iş sahibi olmaksa o kişiyi işe almazsınız. Geri kalan kısımda da biraz destek ile bilgi sahibi olmasına yardımcı olup kendini geliştirmesini sağlamak olabilir. Tabii ki bunlar kendi düşüncelerim. Amacım tartışma ortamı yaratmaya çalışmak değil

Geri