• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Yeni Bir Kafe Açsam Kahve Kulübü Üyelerinin İstekleri Ne Olurdu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Seçkin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kahveyi demleyen insanların barista olmaları öncelikli tercihim. Geçenlerde bir mekanda V60 istedim küçük bir çocuk suyu içine boca etti sonra süzümesini beklemeye başladı. Hario 100 lük japon filtre kullandı. Demleme 6.30dk sürdü haliyle. Ne kadar sürdü demlemen dedim süreyi söyleyince filtre tıkandı abi ne yapayım dedi. Bende bozmamak için bir şey söylemedim ama 22 TL ye acı bir v60 içtim. Bizler evimizde demlemelerimiz uygun sürede bitsin diye binlerce tl yatırım yaparken profesyonel bir işletmede bu şekilde kahve içmek ancak o işletmenin üstünü çizdirir. Benim için mekan önemli değil iyi kahveyi kim demliyorsa, kim işini severek yapıyorsa ben oraya giderim.

Kahveyi demleyen insanların barista olmaları öncelikli tercihim. Geçenlerde bir mekanda V60 istedim küçük bir çocuk suyu içine boca etti sonra süzümesini beklemeye başladı. Hario 100 lük japon filtre kullandı. Demleme 6.30dk sürdü haliyle. Ne kadar sürdü demlemen dedim süreyi söyleyince filtre tıkandı abi ne yapayım dedi. Bende bozmamak için bir şey söylemedim ama 22 TL ye acı bir v60 içtim. Bizler evimizde demlemelerimiz uygun sürede bitsin diye binlerce tl yatırım yaparken profesyonel bir işletmede bu şekilde kahve içmek ancak o işletmenin üstünü çizdirir. Benim için mekan önemli değil iyi kahveyi kim demliyorsa, kim işini severek yapıyorsa ben oraya giderim.
kesinlikle katılmakla beraber (konu başlığında başka cevaplarda da haklı olarak aynı yakınmalar mevcut) bildiğim kadarıyla barista maaşları çok düşük, hatta asgari ücret. dolayısıyla baristaların daha adil bir maaş almaları gerekiyor. benim beklentim de bu yönde.

O kadar vahim bir olay ki bu inanamıyorum. Tartı-süre kullanmayanı biliyoruz da bu baya ilginç.

Benzerini ben başka bir kafede yaşamıştım. Bir çocuk değildi ancak v60'ta sorun olmamasına rağmen aeropress ile demlediği kahve apacı oluyordu. Bu neden böyle dediğimde aeropress böyle olur, acı aletin doğasından kaynaklı demişti :D

kesinlikle katılmakla beraber (konu başlığında başka cevaplarda da haklı olarak aynı yakınmalar mevcut) bildiğim kadarıyla barista maaşları çok düşük, hatta asgari ücret. dolayısıyla baristaların daha adil bir maaş almaları gerekiyor. benim beklentim de bu yönde.
Aynen katılıyorum barista maaşları düşük ama şöyle bir durum var bu duruma biz baristalar kendi kendimize düşürdük kahve yapmanın bir meslek olduğunu indanlara aktaramadık her espresso makinesi alan kafe açtı ben kahveciyim dedi ne sertifikan var dedim sertifikam yok dedi youtube var dedi bende görüşürüz kendine iyi bak dedim 2 ay sonra battı kapattı dükkanı. Biz baristalar kendimizi iyi anlatamadık... 😞😞😞😞🧐😊

iyi yine V60 isteyince hazırlamış en azından. çoğu yerde yüzünü buruşturup emin misiniz? diyorlar. ne güzel termosta filtre kahve varken neden iş çıkartıyorsun? anlamında bir ifadeyle tabi. birkaç kez de V60 istediğimde chemex'le demleme yapmışlardı. gerçi size kahve makinasıyla demleseler, anlattığınız demlemeden daha iyi bir kahve içebilirmişsiniz.

22₺ mi? Görmeyeli takla attırmışlar maşallah fiyatlara.

Ben uzun süre kafeye gitmeyi düşünmüyorum, kafe açmasını da kimseye tavsiye etmem şu ahvalde. Ama kavurucular çoğalsın isterim kesinlikle. Kavurdukları çekirdekler de zor çözünen, is kokulu, limon bazlı çok nazlı olmasa güzel olur. Doğrudan ithalat büyük sermaye olmadan hayal, fakat halihazırdaki tedarikçilerin temcit pilavına dönen çekirdeklerinden de gına geldi. Nordic Approach deyip kolaya kaçmak da istemiyorum ama bir kavurucunun çıtayı hep yüksekte tutması, "dolgu malzemesi" çekirdek kavurmamayı ilke edinmesi benim indimde onu en üst sıraya taşır.

Pandemi zamanı,servis edilecek tüm kahvelerin al/götür karton bardakta olacağını düşünerek,çevreye ve insan sağlığına zarar vermeyen bir karton bardak önerisinde bulunmak isterim.Ben de ilk defa Kronotrop'ta görmüştüm.İnstagram sayfalarında açıklayıcı bir post var.
(Alta linkini koyuyorum ama belki link çalışmaz diye belirtmek istedim.)

https://www.instagram.com/p/CIpyunljYN1/?igshid=fspfsp18oq5bmq5
Geri dönüşüme önem veriyoruz hatta belediyeden bu konu hakkında yardım için görüşeceğiz...

22₺ mi? Görmeyeli takla attırmışlar maşallah fiyatlara.

Ben uzun süre kafeye gitmeyi düşünmüyorum, kafe açmasını da kimseye tavsiye etmem şu ahvalde. Ama kavurucular çoğalsın isterim kesinlikle. Kavurdukları çekirdekler de zor çözünen, is kokulu, limon bazlı çok nazlı olmasa güzel olur. Doğrudan ithalat büyük sermaye olmadan hayal, fakat halihazırdaki tedarikçilerin temcit pilavına dönen çekirdeklerinden de gına geldi. Nordic Approach deyip kolaya kaçmak da istemiyorum ama bir kavurucunun çıtayı hep yüksekte tutması, "dolgu malzemesi" çekirdek kavurmamayı ilke edinmesi benim indimde onu en üst sıraya taşır.
Çok doğru bir tespit fiyatları yüksek tutmalarının sebebide uğraşmamak😊

Şöyle bir imkan nasıl olur? Atıyorum güzel bir çekirdeğim var ancak espresso makinem bozuldu bi şey oldu? Çekirdeği getirsem ücreti dahilinde espresso yapar mısınız? Tabi tam espresso ücretinde değil de daha ucuza,
Ya da lokasyonunuzu sevdim arkadaşla oturmak istiyoruz ancak çekirdek seçiminiz o ara benim damak tadıma uymuyor, o zaman da bu seçeneği kullanabilir miyiz?
Sadece espresso olarak değil de v60 vs için de düşünülebilir

YENİ BİR KAFE AÇSAM KAHVE KULÜBÜ ÜYELERİNİN İSTEKLERİ NE OLURDU... hadi bakalım başlayalım...
Madem soy adınızda rahmetli Oktay SİNANOĞLU ile aynı, o zaman kafe yerine kahvehaneyi tercih edebileceğiniz bir Türkçe isim ve yine Türkçe isimlerden oluşturulmuş menü değil ama ürün listesi sizi benim gözümde mükemmel kılar; Kahve kültürümüze Türkçe damga vurun farklı olun!
Farkında olmasakta Türkçe geleceğimiz için son derece önemli !!!

Son düzenleme:
Öncelikle kaliteli ve taze çekirdeklerin olmasını ve bunların arasında da seçim yapılabilmesini isterdim. Örneğin bir kafede Probador çekirdekleri gördüğüm zaman iyi kahve içeceğimden emin olarak oturabiliyorum. Pek de yanıltmadı şimdiye kadar.

Tabii ki bunun yanında -çok çeşit olmasına gerek olmadan- kaliteli pastane ürünleri görmek isterdim. Birkaç çeşit leziz cookie ve cheesecake benim için kafi. :)

Kahve hakkında herkes fikrini belirtmiş. Ben farklı bir konuya değinmek istiyorum. Kahve yanı eşlikçileri. Bu forumda çoğu kişi (ben dahil) tamamen kaliteli kahve içmeye odaklı. Fakat genele hitap edeceğiniz için eşlikçiler önemli bir kalem bence.
Hemen her kahvecide abur cubur yapıp menüye koyuyorlar. İmza bir eşlikçiniz olması iyi olur bence. "xxx'li kurabiye sadece bizde var" olayı güzel bir şey. Sadece kahveci olarak değil "kafe" olarak da fark yaratır. 🧚🏻‍♀️

Kahvehanenizde (çok yatırıma ihtiyaç olmamasi da bir avantaj) için kaliteli çaylar da olmasını isterdim. Belki bugünkü salgın günlerinde değil ama ilerde normalleşebilirsek size çok avantaj sağlayacağına inanıyorum. Ancak burda şöyle bir sorun var 2 gram nitelikli çay markadan markaya değişmekle beraber 4-8 lira arasında değişiyor ve 250- 300 cc çay icilebiliyor. Ama nitelikli çay fiyatları kahvehanelerde çok pahalı.

1- Farklı kavurucuların çekirdekleri bulunsun isterdim.
2- Birçok demleme ekipmanını seçebilme imkanımız olsun isterdim.
3- Temizliğe önem verilsin isterdim.
4- Ekipmanları satın alabilme imkanımız olsun isterdim.
5- Yukarıda sağlığa zararlı olmayan karton bardaklardan bahsedilmiş, bir cafenin sağlık ve geri dönüşümü düşünmesi tercihimi etkilerdi.
6- Cafe popüler olduktan sonra gürültü ve kalabalık kaçınılmaz. Bu nedenle sessiz ve sesli ortam olarak ayrılmasını isterdim.
7- İletişim ve güler yüz de önemli.
8- Toplantı salonu olması ve kullanıma açık olması da benim için önemli.
9- Lezzetli ve sağlıklı tatlılar, yukarıda bahsedilen eşlikçiler de tercihimi etkiler. Ben sadece kahve içsem de yanımda bir arkadaşımla gittiğimde ikram edebileceğim güzel tatlılar olması önemli. Zaman zaman ben de tercih ediyorum. En azından kaliteli çikolatalar olmalı.
10- Nitelikli çaylar olabilir.
11- Bunları ticari kaygılardan uzak olarak yazdım. Ticari kaygıyla bakılacak olursa piyasada payın kimlerde olduğu ortada, ticari kaygılarla nitelikli kahve dükkanı açmak zor gibi :)

Son düzenleme:
1- Farklı kavurucuların çekirdekleri bulunsun isterdim.
2- Birçok demleme ekipmanını seçebilme imkanımız olsun isterdim.
3- Temizliğe önem verilsin isterdim.
4- Ekipmanları satın alabilme imkanımız olsun isterdim.
5- Yukarıda sağlığa zararlı olmayan karton bardaklardan bahsedilmiş, bir cafenin sağlık ve geri dönüşümü düşünmesi tercihimi etkilerdi.
6- Cafe popüler olduktan sonra gürültü ve kalabalık kaçınılmaz. Bu nedenle sessiz ve sesli ortam olarak ayrılmasını isterdim.
7- İletişim ve güler yüz de önemli.
8- Toplantı salonu olması ve kullanıma açık olması da benim için önemli.
9- Lezzetli ve sağlıklı tatlılar, yukarıda bahsedilen eşlikçiler de tercihimi etkiler. Ben sadece kahve içsem de yanımda bir arkadaşımla gittiğimde ikram edebileceğim güzel tatlılar olması önemli. Zaman zaman ben de tercih ediyorum. En azından kaliteli çikolatalar olmalı.
10- Nitelikli çaylar olabilir.
11- Bunları ticari kaygılardan uzak olarak yazdım. Ticari kaygıyla bakılacak olursa piyasada payın kimlerde olduğu ortada, ticari kaygılarla nitelikli kahve dükkanı açmak zor gibi :)

Böyle bi cafe varsa yasağa rağmen şu an giderim. :ROFLMAO:

Şöyle bir imkan nasıl olur? Atıyorum güzel bir çekirdeğim var ancak espresso makinem bozuldu bi şey oldu? Çekirdeği getirsem ücreti dahilinde espresso yapar mısınız? Tabi tam espresso ücretinde değil de daha ucuza,
Ya da lokasyonunuzu sevdim arkadaşla oturmak istiyoruz ancak çekirdek seçiminiz o ara benim damak tadıma uymuyor, o zaman da bu seçeneği kullanabilir miyiz?
Sadece espresso olarak değil de v60 vs için de düşünülebilir
Yapılabilir neden olmasın maksat müşteriyi memnun etmekse yapılabilir...

Kafe müşterisi %90 sütlü espresso. %10 diğerleri.

Sizin bence açmak istediğiniz kafe değil, nitelikli kahve atölyesi gibi bir şey.
Öyle güzel sürprizler olacak ki nitelikli kahve tadında her imkana ulaşabilmenizi sağlamak öncelikli görevlerim arasında olacak projelerimi kafemi açtığımda desteklemeniz beni memnun edecektir tabii sizin projeleriniz ve fikirlerinizde önemli...😊

Geri