İlginç bir şey fark ettim, dün Mam ve Wolichu ile ilk cupping denememi yaptım. Klasik metot, 12g kahveye 200g 100' su koydum, 4. dakikanın sonunda demlemeyi sonlandırıp 10 dakika sonra tadıma başladım.
Buraya kadar her şey normal ancak Wolichu'dan buram buram nane limon, limonumsu kokular geliyordu ve tadarkende aynı notaları yakaladım. Benzetme değil, limon notasını aldım. 20 dakika boyunca karakteristik iç değişmedi, sürekli net alınan limonumsuluk vardı. Başlarda daha canlı ve parlakken soğudukça sonlara doğru hafif bitterlik eklendi sadece.
Mam ise demlemede olduğu gibi, başlarda yumuşak, tatlı, süt/çikolataya benzer bir şeyken soğudukça portakal asiditesinin net alındığı bir kahveydi.
Şimdi Wolichu ile tekrar demleme yaptım içiyorum ancak cupping'de aldığım o limon notası yok. Şimdide merak ettim, acaba kahvede bazı notalar var ancak bunu yakalamak zor ve biz mi yakalayamıyoruz?
Sizin görüşünüz nedir? Elinizde hala Wolichu varsa cupping yapabilir misiniz? Potansiyelini çıkarabilirsek güzel bir içimi olur diye düşünüyorum, herkese hitap etmeyebilir ancak en azından düz kahve olmamış olur.