• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Zümrüt Karaca olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Wolichu Wachu Washed - Null Coffee - Tadım Notları ve Reçeteler

Kahve sevmeyen babam bile çok sevdi bu kahveyi. Bardağın sonlarına doğru ılıklaştıkça çok daha güzel olmaya başladı. şimdilik benim favorim bu kahve oldu. 150 gramını vakumlayıp buzluğa attım. Çok güzel kahve içmek istediğimde bunu içeceğim.
 
2 haziran kavrumlu kahveyi ilk mesajda ki reçeteyi baz alarak nestle su ve cafec traditional ile uyguladım. Demlemem 2.50'de bitti.

Başlarda epey düşük gövdeli ve tatsız diyebileceğim bir kahveyken soğudukça asidite parladı. İçimi güzel ancak sıradan bir kahve gibiydi. Herhangi bir tadım notuda alamadığımı belirteyim.

Biraz beklentim vardı çok ciddi talep olmasından ötürü. Ayrıca pakette de pek bir koku yoktu, bir şeyi yanlış yapıyor olabilir miyim? Sizlerde durum nedir arkadaşlar?
 
2 haziran kavrumlu kahveyi ilk mesajda ki reçeteyi baz alarak nestle su ve cafec traditional ile uyguladım. Demlemem 2.50'de bitti.

Başlarda epey düşük gövdeli ve tatsız diyebileceğim bir kahveyken soğudukça asidite parladı. İçimi güzel ancak sıradan bir kahve gibiydi. Herhangi bir tadım notuda alamadığımı belirteyim.

Biraz beklentim vardı çok ciddi talep olmasından ötürü. Ayrıca pakette de pek bir koku yoktu, bir şeyi yanlış yapıyor olabilir miyim? Sizlerde durum nedir arkadaşlar?
Merhaba,

Bende fikrinize katılıyorum. Her ne kadar pakette yazmasa da siyah çayımsı bir karakteri var ama bunun dışında tadım notası olarak başka bir şey hissetmedim. Sıradan bir kahveden koku,tad vs olarak bir fark bulamadım.
 
2 haziran kavrumlu kahveyi ilk mesajda ki reçeteyi baz alarak nestle su ve cafec traditional ile uyguladım. Demlemem 2.50'de bitti.

Başlarda epey düşük gövdeli ve tatsız diyebileceğim bir kahveyken soğudukça asidite parladı. İçimi güzel ancak sıradan bir kahve gibiydi. Herhangi bir tadım notuda alamadığımı belirteyim.

Biraz beklentim vardı çok ciddi talep olmasından ötürü. Ayrıca pakette de pek bir koku yoktu, bir şeyi yanlış yapıyor olabilir miyim? Sizlerde durum nedir arkadaşlar?
Beklentinin yüksek tutulacağı bir kahve değil zaten.Gayet sıradan bir kahve.Talep olması stok az olduğundandı.Ne de olsa stok az bitiyor denince birden değere biniyor
 
Beklentinin yüksek tutulacağı bir kahve değil zaten.Gayet sıradan bir kahve.Talep olması stok az olduğundandı.Ne de olsa stok az bitiyor denince birden değere biniyor
Yanlış anlaşılmasın, beklentim yüksek değildi ama düşükte değildi. İyi bir kahve içeceğimi umuyordum, en azından nensebo ayarında bir şey. Ayrıca gecenin bilmem kaçında daha 2 saat olmadan stokları bitmişti, yanlış hatırlamıyorsam 30kg kadar stok var denilmişti. 30kg az ancak epey bir kişinin yüklenmesi gerekiyor yine de o sürede bitmesi için.

Bu beklentimin epey altında kaldı, hiçbir özelliği olmayan taze bir kahve gibiydi. Hoş bir asiditesi vardı, kahveye parlaklık veren o kadar.

Bende düşünüyordum acaba kavrumda mı bir problem var ya da yeteri kadar beklemedim mi diye.
 
Yanlış anlaşılmasın, beklentim yüksek değildi ama düşükte değildi. İyi bir kahve içeceğimi umuyordum, en azından nensebo ayarında bir şey.

Bu beklentimin epey altında kaldı, hiçbir özelliği olmayan taze bir kahve gibiydi. Hoş bir asiditesi vardı, kahveye parlaklık veren o kadar.

Bende düşünüyordum acaba kavrumda mı bir problem var ya da yeteri kadar beklemedim mi diye.
En azından nensebo gibi mi? 😂 Nensebo ödüllü bir kahve bu sene içtiğim en iyi kahveydi.Yıkanmış bir wachu yanından bile geçemez ki worka bile o kadar iyi değil benim için.Bu şubat ayında yaptigim wachu yorumu :
Paket sonu guncellemesi: guatemala mam sonlara doğru karamel gibi oldu tatlilik yerinde kaymak gibi akıp giden baymayan tatliligi ve süt tadıyla çok çok hoşuma gitti.Bitmezse yine alirim ileride.
wachu ise tam tersi vasat diyebilirim benim için
 
En azından nensebo gibi mi? 😂 Nensebo ödüllü bir kahve bu sene içtiğim en iyi kahveydi.Yıkanmış bir wachu yanından bile geçemez ki worka bile o kadar iyi değil benim için.Bu şubat ayında yaptigim wachu yorumu :
Ahahahaha hocam ben ne bileyim :d Nensebo gerçekten iyiydi, Cleancup'ın Nensebo'sunu denedim ve ilk defa gerçekten tadım notunu almakla beraber bir meyve tadını net bir şekilde almıştım.

Null'un da epey popüler olmasından ve Worka ve Wolichu'nun çok hızlı stoklarının bitmesinden beklentimi yanlış ayarladım herhalde.
 
Ben Wolichu'ya ek olarak Mam ve Cascavel aldım. En eski kavrum tarihi Wolichu olduğundan ve merak ettiğimden önce onu açtım.

Böyle olacağını bilseydim hiç almayıp yoluma bakardım.
Kavrum tarihinden sonra farklı zaman aralıklarında denememe rağmen verim alamadım kahveden. Geçen alımda Nensebo Refisa ve Fortaleza, bu alımda Cascavel Verde çok konuşuldu. Bunlar gibi fiyat performans çekirdeklerini yakalamak güzel oluyor.
 
Ben de alım yapmadan önce bu konuyu okumuştum. Konuyu açan arkadaş (methini çok duyduğum) Ana Sora'dan bahsedince beklentimi biraz yüksek tutmuştum açıkçası. Ama henüz bendeki kahvenin hala oturduğunu düşünmüşüyorum. Birkaç gün daha bekleyeceğim.
 
En azından nensebo gibi mi? 😂 Nensebo ödüllü bir kahve bu sene içtiğim en iyi kahveydi.Yıkanmış bir wachu yanından bile geçemez ki worka bile o kadar iyi değil benim için.Bu şubat ayında yaptigim wachu yorumu :
İlginç bir şey fark ettim, dün Mam ve Wolichu ile ilk cupping denememi yaptım. Klasik metot, 12g kahveye 200g 100' su koydum, 4. dakikanın sonunda demlemeyi sonlandırıp 10 dakika sonra tadıma başladım.

Buraya kadar her şey normal ancak Wolichu'dan buram buram nane limon, limonumsu kokular geliyordu ve tadarkende aynı notaları yakaladım. Benzetme değil, limon notasını aldım. 20 dakika boyunca karakteristik iç değişmedi, sürekli net alınan limonumsuluk vardı. Başlarda daha canlı ve parlakken soğudukça sonlara doğru hafif bitterlik eklendi sadece.

Mam ise demlemede olduğu gibi, başlarda yumuşak, tatlı, süt/çikolataya benzer bir şeyken soğudukça portakal asiditesinin net alındığı bir kahveydi.

Şimdi Wolichu ile tekrar demleme yaptım içiyorum ancak cupping'de aldığım o limon notası yok. Şimdide merak ettim, acaba kahvede bazı notalar var ancak bunu yakalamak zor ve biz mi yakalayamıyoruz?

Sizin görüşünüz nedir? Elinizde hala Wolichu varsa cupping yapabilir misiniz? Potansiyelini çıkarabilirsek güzel bir içimi olur diye düşünüyorum, herkese hitap etmeyebilir ancak en azından düz kahve olmamış olur.
 
İlginç bir şey fark ettim, dün Mam ve Wolichu ile ilk cupping denememi yaptım. Klasik metot, 12g kahveye 200g 100' su koydum, 4. dakikanın sonunda demlemeyi sonlandırıp 10 dakika sonra tadıma başladım.

Buraya kadar her şey normal ancak Wolichu'dan buram buram nane limon, limonumsu kokular geliyordu ve tadarkende aynı notaları yakaladım. Benzetme değil, limon notasını aldım. 20 dakika boyunca karakteristik iç değişmedi, sürekli net alınan limonumsuluk vardı. Başlarda daha canlı ve parlakken soğudukça sonlara doğru hafif bitterlik eklendi sadece.

Mam ise demlemede olduğu gibi, başlarda yumuşak, tatlı, süt/çikolataya benzer bir şeyken soğudukça portakal asiditesinin net alındığı bir kahveydi.

Şimdi Wolichu ile tekrar demleme yaptım içiyorum ancak cupping'de aldığım o limon notası yok. Şimdide merak ettim, acaba kahvede bazı notalar var ancak bunu yakalamak zor ve biz mi yakalayamıyoruz?

Sizin görüşünüz nedir? Elinizde hala Wolichu varsa cupping yapabilir misiniz? Potansiyelini çıkarabilirsek güzel bir içimi olur diye düşünüyorum, herkese hitap etmeyebilir ancak en azından düz kahve olmamış olur.
Ben aylar önce aynı kahveyi coffeenutz’dan içtim.Tamamiyle limon ve çiçek birlesimi bir kahveydi doğrudur.Ama ben bunu v60 da çıkarıyordum.Sorunuza gelirsek cupping en basit tanımla immers yöntemle tadım notalarını almak icin yapılıyor.Buradan aldiginiz tatlari v60da yakalayabilirsiniz.Ya da tamamiyle immersion bir yöntem deneyebilirsiniz.Cuppingde sorun yoksa kahvede de sorun yok demektir
 
demleme parametrelerinizi değiştirmenizi tavsiye ederim ya da cuppinge yakın immersion yöntem deneyebilirsin.
İlginç bir şey fark ettim, dün Mam ve Wolichu ile ilk cupping denememi yaptım. Klasik metot, 12g kahveye 200g 100' su koydum, 4. dakikanın sonunda demlemeyi sonlandırıp 10 dakika sonra tadıma başladım.

Buraya kadar her şey normal ancak Wolichu'dan buram buram nane limon, limonumsu kokular geliyordu ve tadarkende aynı notaları yakaladım. Benzetme değil, limon notasını aldım. 20 dakika boyunca karakteristik iç değişmedi, sürekli net alınan limonumsuluk vardı. Başlarda daha canlı ve parlakken soğudukça sonlara doğru hafif bitterlik eklendi sadece.

Mam ise demlemede olduğu gibi, başlarda yumuşak, tatlı, süt/çikolataya benzer bir şeyken soğudukça portakal asiditesinin net alındığı bir kahveydi.

Şimdi Wolichu ile tekrar demleme yaptım içiyorum ancak cupping'de aldığım o limon notası yok. Şimdide merak ettim, acaba kahvede bazı notalar var ancak bunu yakalamak zor ve biz mi yakalayamıyoruz?

Sizin görüşünüz nedir? Elinizde hala Wolichu varsa cupping yapabilir misiniz? Potansiyelini çıkarabilirsek güzel bir içimi olur diye düşünüyorum, herkese hitap etmeyebilir ancak en azından düz kahve olmamış olur.
 
Ben aylar önce aynı kahveyi coffeenutz’dan içtim.Tamamiyle limon ve çiçek birlesimi bir kahveydi doğrudur.Ama ben bunu v60 da çıkarıyordum.Sorunuza gelirsek cupping en basit tanımla immers yöntemle tadım notalarını almak icin yapılıyor.Buradan aldiginiz tatlari v60da yakalayabilirsiniz.Ya da tamamiyle immersion bir yöntem deneyebilirsiniz.Cuppingde sorun yoksa kahvede de sorun yok demektir
Sıkıntı şu ki immersion olarak elimde sadece french press var. V60 kadar temiz ve aromaları net bardak çıkaramıyor, elbette denemekte fayda var.

demleme parametrelerinizi değiştirmenizi tavsiye ederim ya da cuppinge yakın immersion yöntem deneyebilirsin.
3 demleme yaptım ve 3'ünde de parametrelerle oynadım. Mam'ın tadım notlarını ortaya çıkarmak çok kolaydı mesela.

Yine de french press yapmaya değer gibi duruyor. V60'da da öğütümde kalına gidip sadece asidik tatları arttırmaya çalışırım bakalım ne olacak.
 
Sıkıntı şu ki immersion olarak elimde sadece french press var. V60 kadar temiz ve aromaları net bardak çıkaramıyor, elbette denemekte fayda var.


3 demleme yaptım ve 3'ünde de parametrelerle oynadım. Mam'ın tadım notlarını ortaya çıkarmak çok kolaydı mesela.

Yine de french press yapmaya değer gibi duruyor. V60'da da öğütümde kalına gidip sadece asidik tatları arttırmaya çalışırım bakalım ne olacak.
konunun ilk mesajını ben yazmışım, tarif de vermişim. uyguladınız mı acaba?
 
İlk 2 demlemede sizin reçetenizi kullandım zaten.
biraz daha kalınlaştırabilirsiniz öğütümü. sonrasında da sıcaklığı düşürebilirsiniz. her seferinde tek değişiklik ile gitmek gerek tabi. ama bu mantıkla gidersek siz ideali bulana kadar kahve bitecek :)

15gr-240ml
cmd 23 klik
40-140-240 son döküş 1:30'da bitecek şekilde, son döküş sonrası hafif spin. 93 derece. isterseniz bunu da deneyebilirsiniz, ben bayadır bu standart tarifi kullanıyorum, çok az değiştirme gereği duydum.
 
Geri
Üst