• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Wolichu Wachu Washed - Null Coffee - Tadım Notları ve Reçeteler

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Lorenzen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Lorenzen

Üye
Kimse konuyu açmayınca iş başa düştü. (come on guyzzzz!)

Kahve: Wolichu Wachu Natural
Kavurucu: Null Coffee
Kavurma Tarihi: 22.10.2020
Demleme Yöntemi: V60
Filtre: Hario 40'lı
Kahve/Su Miktarı: 16/240
Öğütüm: Comandante 19 click
Su: 95 derece Buzdağı
Demleme Metodu: 45 ml 45 sn blooming ardından kalan suyu 3 eşit parça halinde döktüm, her döküş arasında 10 saniye bekledim. son döküş sonrasında rao spin.
Toplam Süre: 3:40 (normalde 2:20 civarında biter benim tek kişilik demlemelerim ama bu sefer filtre tıkandı. sanırsam @elbatin 'in gözü kaldı :D )

Biliyorum hepiniz yapıyorsunuz bunu, kahveleri içmeden önce kafanızda sıralıyorsunuz. şu kesin en iyisi, bu kesin en kötüsü diye. bunu yaparken de fiyattan etkileniyorsunuz diye düşünüyorum. (ben etkileniyorum) kahveleri içmeden yaptığım ön yargılı sıralamada bu kahve benim için sondan ikinci sıradaydı. sadece mam'i geçebilmişti. aylık alımda ilk demlediğim kahve olmasının sebebiyse 250 gram olarak sahip olduğum tek paket buydu. kalanlarını kahve arkadaşlığı ile bölüşmüştük. kahveyi öğütmeden kokladığımda ve öğüttükten sonra kokladığımda da yandaro, worka, el penon gibi kahvelerin gerisinde kalacağına dair fikrim değişmedi. yoğun çikolota kokusu aldım. daha çok meyve ve asidite tatlarını seviyorum. (son aylarda bu durum baya bir kırıldı. çok güzel güney amerika kahveleri içtim) dolayısıyla demlemeye de aşırı özen göstermedim, süre bu sebeple mi uzadı bilmiyorum ama süreyi çok takan birisi değilim. kahve olduktan sonra ilk yudumu alınca "hmm bu tat tanıdık aslında"dedim. ikinci yudumda ise "acaba?" diye heyecanlandım. üçüncü yudumu alınca bilgisayar başına koştum, null'un sitesini açtım ve haklıydım.

Yeni Ana Sora'mız hayırlı olsun arkadaşlar. Wolichu Wachu da Guji bölgesinin kahvesi. Biz hep Ana Sora olarak hatırlıyoruz ama kahvenin esas adı da Guji Ana Sora'ydı. Bu duruma o kadar sevindim ki şu an büyük harf-küçük harf kuralına bile dikkat ediyorum. (evet bunu yapabilecek kapasitedeyim, sadece tercih etmiyorum.)

worka, yandaro ayağınızı denk alın olm! (büyük harf-küçük harf kuralından hızlıca sıkıldım :D )

sözlerimi yanımdaki fincanda duran kahveme bırakarak mesajımı bitiriyorum:

"arkadamdan demişler ki öldü, herkes bilsin kral geri döndü!"
Wolichu Wachu
 
Teşekkürler, yalnız NULL kampanya paketi kapsamında gelen Wolichu Wachu ise bu "washed" versiyonu olan 2020 hasadı çekirdek olmalı. Zaten satışta olan bir de Wolichu Wachu "Natural" kahveleri de mevcut, sizin içtiğiniz tam olarak hangisi acaba?
 
Teşekkürler, yalnız NULL kampanya paketi kapsamında gelen Wolichu Wachu ise bu "washed" versiyonu olan 2020 hasadı çekirdek olmalı. Zaten satışta olan bir de Wolichu Wachu "Natural" kahveleri de mevcut, sizin içtiğiniz tam olarak hangisi acaba?
washed olanı, siteden bakınca natural zannettim ama aylık alımla geldiği için yıkanmış olanı. başlığı düzelttim. teşekkürler.
 
Ben düzgün demleyemedim sanırım bu çekirdeği çünkü Yandaro'yu da Worka'yı da Mam'ı (F/P açısından özellikle) da bu çekirdekten daha başarılı buldum.
 
Tadım notları: Yasemin, bergamot, limon otu, nektarin, vanilya, bisküvi, çiçek balı , seylan çayı ve çikolata gibi oldukça derin bir lezzet profiline sahip yeni hasat bu kahve geçen sezon hasatından çok daha güçlü gövde ve aromalara sahip. Soğudukça soğuk çay gibi oluyor.
Null şeklinde notalandırmış kahveyi. Bence de gerçekten çay gibi, soğudukça bu özelliği iyice artan bir çekirdek. İçimi çok rahat ve bence zayıf bir gövdeye sahip. Her gün içmek için elimin gideceği bir çekirdek olmasa da ben memnun kaldım.
 
Null açıklamalarda bu kahve için buzlu çay yazınca hadi ya, yok artık diyerek gülümsemiştim ama hele de biraz soğumaya bırakınca hakikaten buzlu çay. Arkasından da limon otu geliyor. Yalnız yukarıda da bahse konu edindiği gibi gövde düşük.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20201104_111851.jpg
    IMG_20201104_111851.jpg
    70.2 KB · Görüntüleme: 148
Kavurucu: Null
Kahve: Etiyopya-Wolichu Wachu Washed
Kavrum: 2 Kasım 2020
Yöntem: V60
Su: Nestle Pure Life
Derece: 93
Öğütüm: TM 19
Oran: 16/240
Bitiş: 3.35
Reçete: Kahve Masası Null Tarifi
Yaman kahveymiş,öğütürken ömrümden ömür gitti,hatta "Kaya mı öğütüyorum ben acaba?" deyip öğütümün yarısında çekirdekleri boşaltıp kontrol ettim. Demlemede de yapacağını yaptı,3.35 sürdü süre. Kahve yatağının da çok düz olduğu söylenemez.

Suyu ilk döktüğümde çıkan kokular güzel şeylerin habercisi gibiydi. Her zamanki gibi sululukla birlikte arkadan hissedilen aromalar (pardon tatlar) ve yine hafif bir asidite var. Kesinlikle kötü bir fincan değil. Sürenin bu kadar uzaması kafama takıldı,keza Yandaro ve Worka böyle yapmıyordu. Şu an Yandaro'dan daha iyi bir konumda benim gözümde,Worka'ya da "Dikkat et,ben buradayım : )" diyor. Bir dahaki demlemelerde süreyi kısaltmak için ne yaparım bilmiyorum,19 klik sonuçta. Kahve masası tarifinde de CMD 23 klik. Sevgili @teyyaredenkahve Levent Abi bir el atar belki :)
 
Bu kahve hayli memnun olduğum bir tropikal meyve deneyimi sundu bana. Bunun yanında uzun zaman sonra kanallanma yaşadığım tek kahve oldu kendileri. Cmd 23 clickte bile yaşadım bu durumu. Bazen, acaba yıkanmış yerine sehven natureli mi gönderildi diye düşünmüyor değilim :)
 
Şimdiye kadar olan yorumlara baktığımda herkesin süresi beklenenden uzun sürmüş. Tam da bunu yazacaktım. Kahvenin akışı yıkanmıştan çok doğal gibi uzuyor. Öğütümüm zaten ince değildi benim ama bir kere de en kalında deneyeceğim. Baktım kalınlaştırınca olmuyor o zaman inceltirim :) bazı kahveler ters köşe yapabiliyor :)
 
Kavurucu: Null
Kahve: Etiyopya-Wolichu Wachu Washed
Kavrum: 2 Kasım 2020
Yöntem: V60
Su: Nestle Pure Life
Derece: 93
Öğütüm: TM 21
Oran: 16/240
Bitiş: 2.36
Bu kahve uzun süreler seviyor anladığım kadarıyla. 21 klik ile 2.36 gibi sürelere inebildim ama bir önceki demlemem kadar zevk vermedi,döküşlerimi de agresif yapıyorum artık. Yine de rahat,acılık-ekşilik-kuruluk üçgeninin sınırdışı edildiği bir fincandı lakin o hoş aroması yoktu. Bir dahakine ilk mesajdaki @Lorenzen 'in tarifini deneyeceğim.

20201115_161606.jpg
 
94derece Nestle Pure Life damacana ~105ppm
20/330gr
1.döküş 50gr, geri kalanı tek seferde döktüm. Sonda hafif bir spin.
Bitiş: 3:40
Suyu oldukça kibar ve yavaş döktüm. Süre çok uzadı ama sonuç çok güzel oldu.
 
yaz dönemi dışında Cold brew demleme yapan varsa bu kahveyi denemelerini öneririm.
 
Kavurucu: Null
Kahve: Etiyopya-Wolichu Wachu Washed
Kavrum: 2 Kasım 2020
Yöntem: V60
Su: Nestle Pure Life
Derece: 93
Öğütüm: TM 19
Oran: 16/240
Bitiş: 2.30 civarı
Reçete: 60-60-120

Normalde Lorenzen'in tarifini deneyecektim ama fakir işi Lilydrip kullanacağım için bir önceki tarifimi kullandım,farkları daha kolay hissedeyim diye. Çorba kaşığını V60'ın içine koydum,filtreyi de 5 litrelik su şişesinin ağzında rezil ederekten ters çevirdim. Kahveyi koyduğumda tepeciği yutamadı.

Çorba kaşığı çok yüksek geldiği için sanırım,düzgün bir demleme yapamadım. Bu işin hakkı tatlı kaşığı bence. Bu şekilde yüksek demleme yatağı az çözünmeye yol açtı. Kahvenin renginden bile belliydi. Rahatsız edici değildi ama iyi de değildi,asiditenin ve aromaların daha da belirginleşmesi lazım. Bir dahaki demlememde tatlı kaşığı ve 18 klik öğütüm deneyeceğim. Kafamı kurcalayan şeyler de var,anladığım kadarı ile yıkanmış ve asidik kahveler kalın öğütüm ile asiditelerini daha çok belli ediyorlar,ben inceltirsem ne olacak? Artık deneyip göreceğim..


20201118_133118.jpg20201118_133122.jpg20201118_133129.jpg20201118_133428.jpg20201118_133519.jpg20201118_134052.jpg
 
Normalde Lorenzen'in tarifini deneyecektim ama fakir işi Lilydrip kullanacağım için bir önceki tarifimi kullandım,farkları daha kolay hissedeyim diye. Çorba kaşığını V60'ın içine koydum,filtreyi de 5 litrelik su şişesinin ağzında rezil ederekten ters çevirdim. Kahveyi koyduğumda tepeciği yutamadı.

Çorba kaşığı çok yüksek geldiği için sanırım,düzgün bir demleme yapamadım. Bu işin hakkı tatlı kaşığı bence. Bu şekilde yüksek demleme yatağı az çözünmeye yol açtı. Kahvenin renginden bile belliydi. Rahatsız edici değildi ama iyi de değildi,asiditenin ve aromaların daha da belirginleşmesi lazım. Bir dahaki demlememde tatlı kaşığı ve 18 klik öğütüm deneyeceğim. Kafamı kurcalayan şeyler de var,anladığım kadarı ile yıkanmış ve asidik kahveler kalın öğütüm ile asiditelerini daha çok belli ediyorlar,ben inceltirsem ne olacak? Artık deneyip göreceğim..
Yemek kaşığı çok büyük olmuş dripper'ın yarısını kaplar neredeyse :) tatlı kaşığı kullanmıştım ben.
 
Normalde Lorenzen'in tarifini deneyecektim ama fakir işi Lilydrip kullanacağım için bir önceki tarifimi kullandım,farkları daha kolay hissedeyim diye. Çorba kaşığını V60'ın içine koydum,filtreyi de 5 litrelik su şişesinin ağzında rezil ederekten ters çevirdim. Kahveyi koyduğumda tepeciği yutamadı.

Çorba kaşığı çok yüksek geldiği için sanırım,düzgün bir demleme yapamadım. Bu işin hakkı tatlı kaşığı bence. Bu şekilde yüksek demleme yatağı az çözünmeye yol açtı. Kahvenin renginden bile belliydi. Rahatsız edici değildi ama iyi de değildi,asiditenin ve aromaların daha da belirginleşmesi lazım. Bir dahaki demlememde tatlı kaşığı ve 18 klik öğütüm deneyeceğim. Kafamı kurcalayan şeyler de var,anladığım kadarı ile yıkanmış ve asidik kahveler kalın öğütüm ile asiditelerini daha çok belli ediyorlar,ben inceltirsem ne olacak? Artık deneyip göreceğim..


Ekli dosyayı görüntüle 6131Ekli dosyayı görüntüle 6132Ekli dosyayı görüntüle 6133Ekli dosyayı görüntüle 6134Ekli dosyayı görüntüle 6135Ekli dosyayı görüntüle 6136
Oğlum kepçe deneseydin bari... bu ne... ilahi yaw...
 
Oğlum kepçe deneseydin bari... bu ne... ilahi yaw...
Denizhan abi aklıma karpuz kabuğu düşürdün, kepçenin alt yüzeyine üç tane delik açıp kalita gibi kullanabilir miyiz acaba? Ya da daha fazla delik açıp melodrip gibi kullanılabilir :geek:
 
yeni bir pour over metodu yolda desenize.. isim de bulunursa tamamdır Kalikepce, Vkepce kepcemaster :coffee::D
 
Hiç bir zaman asla asla dememek lazım, denemekten zarar gelmez :)
Kepçeyi delemedim ama kendi kalitamı yaptım :D french press pistonun süzgecini V60'a koydum, 1x4 kahve filtresini katlayarak kullandım. Sonuç harika!

image2.jpegimage1.jpegimage0.jpeg
 
Geri
Üst