teyyaredenkahve
Barista
- İsim
- Levent
Çok amaçlı bir kevgir kullanalım. Hem melodrip etkisi de olur 
Kahvem 02.11 kavrumlu. Geçen süreden midir yoksa demleme yönteminden mi anlamadım sanki bergamot tadı ortaya çıktı.
20gr kahve 330gr su 93derece
~60gr ilk döküşten sonra 30.saniyede geri kalan suyu çok hızlı bir şekilde 330a tamamladım. 2:40 da bitti demleme. Sanırım şimdiye kadar olan en iyi sonuç. Ama suyu 94 derece 320gr dökseydim daha iyi olabilirdi sanki.
Null'un kahveleri gerçekten 15-20gün beklemeli sanırım.
Kavurucu: Null
Kahve: Etiyopya-Wolichu Wachu Washed
Kavrum: 2 Kasım 2020
Yöntem: V60
Su: Nestle Pure Life
Derece: 94
Öğütüm: TM 16
Oran: 16/240
Bitiş: 3.55
Reçete: İlk mesajdaki @Lorenzen tarifi
Güzel tatlar almana ve benim yazdığım tarifle bunu başarmana çok sevindim. Bunda da güzel bir tat profili yakalayamasaydın benim yazdığım tarifleri kullanmayı yasaklayacaktımSüreyi uzatmak için hususen çok inceldim,tarifte de zaten CMD 19 kullanılmış. Lorenzen'in tarifini denemek için Kaşıkdrip kullanmadım. Her zamanki gibi ilk döküş çılgıncaydı,su 94 derecede kaynadığı için kirpi süzgeç blooming esnasında öyle davranıyor. Bir çaresini bulacağım artık.
Çoğu kişinin dediğinin aksine asiditeyi kahve sıcakken daha zevkle ve belirgin hissediyorum. Bu kahve de ilk yudumlarda acılığa rağmen belirgin asidikti. Soğudukça da ağız sulandıran bir hal aldıBu hissi ilk defa yaşıyorum,içtikçe ağzım sulanıyor kahveyi
Kendine has aromasını-tadını alamadım,hafif de acılık var ama kesinlikle çok zevkli oldu benim için.
Fincanın eksiklikleri: Tadı belirgin değil-yok,tatlılık yok,hafif acılık var. Bunları yenebilirsem bu ağız sulandırıcılığı ile Worka'nın tahtını sallayacak.
Sizinki doğal işlem sanırım,benimki yıkanmış. Gerçi bu güne kadar içtiğim kahvelerin çoğu doğal işlemdi,yine tatlılık alamadımGüzel tatlar almana ve benim yazdığım tarifle bunu başarmana çok sevindim. Bunda da güzel bir tat profili yakalayamasaydın benim yazdığım tarifleri kullanmayı yasaklayacaktımşaka bir yana cidden mutlu olmakla beraber, kahvenin oldukça tatlı olduğunu düşünüyorum. Yine de önemli değil tabi
![]()
Yöntem: Kalita'msı V60
Derece: 93
Öğütüm: TM 19
Oran: 16/250
Bitiş: 3.50
Reçete: 15 saniyede 50 ml su dök,30 sn bekle. 25 saniyede 150'ye tamamla. Biraz bekleyip 25 saniyede 250'ye tamamla.

Yöntem: V60
Derece: 93
Öğütüm: TM 15
Oran: 16/240
Bitiş: 4,14
Reçete: İlk mesajdaki Lorenzen tarifi
standart Lorenzen tarifi45 dakikalık TK öğütüm deneyimimden kat kat daha fazla yorucu ve acı verici oldu öğütüm,bu güne kadar öğüttüğüm en sert çekirdek. Bileklerim hala ağrıyor
Son denemelerimde öğütüm inceltip çözünme arttırınca (?) tatlılık almaya başladığımı gördüm,en azından bir kahvede. Bu nedenle bir klik daha inceldim,döküşleri yavaş yaptım,süre 4 dakikayı geçti. Filtre tıkanmasın diye ıslak kaşıkla karıştırdım çekirdekleri. Dışlarında çok fazla kepek,cuff,silverskin ya da her neyse ondan var çekirdeklerin.
Bu kahveden tatlılık beklemiyorum artık,ümidi kestim. Uzayan sürenin getirisi olmamış malesef. Eski demlememdeki ağız sulandırıcı his de kaybolmuş,arka planda kalmış. Acılık da sıcakken artmış eski demlemeye göre. Artık bu kahve nezdinde standart Lorenzen tarifine devam,belki bir kere yine 15 klik ama bu sefer 45-65-65-65 yerine 50-100-100 yaparım.
Bir türlü iyi bir fincan çıkaramadım, önerisi olan varsa ben de meraktayım.
Ben de 1 hafta daha bekletecegim.İşin kötüsü elimdeki diğer kahve de yine Null'dan Wolichi Wochu ki kendileri onun nerdeyse 1 ay dinlenmesi gerektiğini söyledilerMecbur yeni kahve alacağım bunları beklerken
50 gr falan tükettim ama zipli/valfi paketi içinde bekletsem sıkıntı olmaz değil mi ?Cascavel Verde konusunda şöyle bir mesaj vardı: