• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Wolichu Wachu Washed - Null Coffee - Tadım Notları ve Reçeteler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Lorenzen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kahvem 02.11 kavrumlu. Geçen süreden midir yoksa demleme yönteminden mi anlamadım sanki bergamot tadı ortaya çıktı.
20gr kahve 330gr su 93derece
~60gr ilk döküşten sonra 30.saniyede geri kalan suyu çok hızlı bir şekilde 330a tamamladım. 2:40 da bitti demleme. Sanırım şimdiye kadar olan en iyi sonuç. Ama suyu 94 derece 320gr dökseydim daha iyi olabilirdi sanki.
Null'un kahveleri gerçekten 15-20gün beklemeli sanırım.

Kahvem 02.11 kavrumlu. Geçen süreden midir yoksa demleme yönteminden mi anlamadım sanki bergamot tadı ortaya çıktı.
20gr kahve 330gr su 93derece
~60gr ilk döküşten sonra 30.saniyede geri kalan suyu çok hızlı bir şekilde 330a tamamladım. 2:40 da bitti demleme. Sanırım şimdiye kadar olan en iyi sonuç. Ama suyu 94 derece 320gr dökseydim daha iyi olabilirdi sanki.
Null'un kahveleri gerçekten 15-20gün beklemeli sanırım.
:)

Kahve bekleyince meyvemsi den çiçeksiye dönüyor. Benim hissiyatım da bu yönde olmuştu.

Bu çekirdeğe çok az yorum gelmiş sanırım demlemesi zor olduğu için. Paketi bitirdim en ideal fincanlarım kavrumdan 18-20 gün sonra son 2 demlemede ortaya çıktı.
Suyum 95 derece nestle ve abant
20gr kahve 320gr su
60gr ön demleme, +140gr hafif spin ve 120gr daha. Toplam süre 3dk15sn

Kavurucu: Null
Kahve: Etiyopya-Wolichu Wachu Washed
Kavrum: 2 Kasım 2020
Yöntem: V60
Su: Nestle Pure Life
Derece: 94
Öğütüm: TM 16
Oran: 16/240
Bitiş: 3.55
Reçete: İlk mesajdaki @Lorenzen tarifi

Süreyi uzatmak için hususen çok inceldim,tarifte de zaten CMD 19 kullanılmış. Lorenzen'in tarifini denemek için Kaşıkdrip kullanmadım. Her zamanki gibi ilk döküş çılgıncaydı,su 94 derecede kaynadığı için kirpi süzgeç blooming esnasında öyle davranıyor. Bir çaresini bulacağım artık.

Çoğu kişinin dediğinin aksine asiditeyi kahve sıcakken daha zevkle ve belirgin hissediyorum. Bu kahve de ilk yudumlarda acılığa rağmen belirgin asidikti. Soğudukça da ağız sulandıran bir hal aldı:) Bu hissi ilk defa yaşıyorum,içtikçe ağzım sulanıyor kahveyi:) Kendine has aromasını-tadını alamadım,hafif de acılık var ama kesinlikle çok zevkli oldu benim için.

Fincanın eksiklikleri: Tadı belirgin değil-yok,tatlılık yok,hafif acılık var. Bunları yenebilirsem bu ağız sulandırıcılığı ile Worka'nın tahtını sallayacak.

Süreyi uzatmak için hususen çok inceldim,tarifte de zaten CMD 19 kullanılmış. Lorenzen'in tarifini denemek için Kaşıkdrip kullanmadım. Her zamanki gibi ilk döküş çılgıncaydı,su 94 derecede kaynadığı için kirpi süzgeç blooming esnasında öyle davranıyor. Bir çaresini bulacağım artık.

Çoğu kişinin dediğinin aksine asiditeyi kahve sıcakken daha zevkle ve belirgin hissediyorum. Bu kahve de ilk yudumlarda acılığa rağmen belirgin asidikti. Soğudukça da ağız sulandıran bir hal aldı:) Bu hissi ilk defa yaşıyorum,içtikçe ağzım sulanıyor kahveyi:) Kendine has aromasını-tadını alamadım,hafif de acılık var ama kesinlikle çok zevkli oldu benim için.

Fincanın eksiklikleri: Tadı belirgin değil-yok,tatlılık yok,hafif acılık var. Bunları yenebilirsem bu ağız sulandırıcılığı ile Worka'nın tahtını sallayacak.
Güzel tatlar almana ve benim yazdığım tarifle bunu başarmana çok sevindim. Bunda da güzel bir tat profili yakalayamasaydın benim yazdığım tarifleri kullanmayı yasaklayacaktım 😂 şaka bir yana cidden mutlu olmakla beraber, kahvenin oldukça tatlı olduğunu düşünüyorum. Yine de önemli değil tabi :)

Güzel tatlar almana ve benim yazdığım tarifle bunu başarmana çok sevindim. Bunda da güzel bir tat profili yakalayamasaydın benim yazdığım tarifleri kullanmayı yasaklayacaktım 😂 şaka bir yana cidden mutlu olmakla beraber, kahvenin oldukça tatlı olduğunu düşünüyorum. Yine de önemli değil tabi :)
Sizinki doğal işlem sanırım,benimki yıkanmış. Gerçi bu güne kadar içtiğim kahvelerin çoğu doğal işlemdi,yine tatlılık alamadım:) Ben ondan geçtim,acılığı azaltsam,asiditeyi belirginleştirsem ve tadı daha güçlü olsa yeter:) "Ağız sulandırıcı" çok hoş bir hismiş gerçekten,tarifiniz için teşekkürler:)

Benim son zamanlarda içtiğim en kompleks ve iyi kahve buydu sanırım.
250 gr'lık pakedin hiç bir fincanında hayal kırıklığına uğramadım, suratımda hep bir memnuniyet ifadesi vardı.
Worka'dan daha çabuk bitti. Worka'da baskın dağ çileği kokusu bazen zeytin şekeri tadına evriliyor, sanırım bu tat bana göre değil :(
Mam ise silik bir kahveydi benim için.

Yöntem: Kalita'msı V60
Derece: 93
Öğütüm: TM 19
Oran: 16/250
Bitiş: 3.50
Reçete: 15 saniyede 50 ml su dök,30 sn bekle. 25 saniyede 150'ye tamamla. Biraz bekleyip 25 saniyede 250'ye tamamla.

Süre beklediğimden çok uzun sürdü,filtreyi dengesiz katlamamın ya da kahvenin kendisinin etkisi olabilir.

Bu yöntemle son iki demlememden,yani Habeşistan'lı kardeşlerden tatlılık yönünde performans alamadım,Yandaro ve MAM tatlıydı oysa.

Kesinlikle temiz;acılık ya da kuruluk yok,şaşırtıcı. Bitmiş kahve yatağından ilk defa hoş,meyvesuyumsu kokular aldım ama fincana o kadar yansımamış. Fincanı içilemeyecek hale getiren acılık,ekşilik,kuruluk gibi durumlar yok;ama özel bir fincan da olmadı. Tat,aroma,asidite belli değil,ağız sulandırıcılığı da yok. Temiz ve güzel olsa da beklenti konusunda karşılayamadı. Bir dahaki sefere ya normal V60 ile demlerim,ya da öğütümü kalınlaştırırım.

20201124_162305.jpg

Cupping'te çok keyif aldığım temiz bi kahve.. V60'ta bergamotlu ice tea..
Kokusu zaten Yasemin.. kahve sevmeyenleri baslatacak cinsten ters köşe kahvesi

Limonata sevenler için,

Inverted Aeropress
G50 40 klik
16 gr kahve, Aeropress haznesi kadar su
Isyerindeki musluk suyu :)
Su sıcaklığı: kaynayıp 2 dk beklemiş su
32 gram suyla 10 saniye blooming, hafif bi swirl hareketi, sonra suyun tamamını dairesel döküyoruz
1 dakika bekleme süresi sonunda 2 defa ileri geri kaşığıyla karıştırma
Ters çevirip hafif bir spin atıyoruz dipteki kahveyi yataga cekmek icin , 30 saniyede basıyoruz .

Asiditesi yüksek, orta gövdeli, içimi sert ağız sulandırıcı bi limonata..

Sarı meyveler (kayısı, şeftali, portakal) sevenler için,

Inverted Aeropress
G50 35 klik
16 gr kahve, Aeropress haznesi kadar su
Isyerindeki musluk suyu :)
Su sıcaklığı: kaynayıp 2 dk beklemiş su
32 gram suyla 10 saniye blooming, hafif bi swirl hareketi, sonra suyun tamamını dairesel döküyoruz
1 dakika bekleme süresi sonunda 2 defa ileri geri kaşığıyla karıştırma
Ters çevirip hafif bir spin atıyoruz dipteki kahveyi yataga cekmek icin , 30 saniyede basıyoruz .

Çok tatlı, başlangıçta kayısı şeftali, bitişte portakal, içimi yumuşak , karışık meyve suyu..

Yöntem: V60
Derece: 93
Öğütüm: TM 15
Oran: 16/240
Bitiş: 4,14
Reçete: İlk mesajdaki Lorenzen tarifi

45 dakikalık TK öğütüm deneyimimden kat kat daha fazla yorucu ve acı verici oldu öğütüm,bu güne kadar öğüttüğüm en sert çekirdek. Bileklerim hala ağrıyor :)

Son denemelerimde öğütüm inceltip çözünme arttırınca (?) tatlılık almaya başladığımı gördüm,en azından bir kahvede. Bu nedenle bir klik daha inceldim,döküşleri yavaş yaptım,süre 4 dakikayı geçti. Filtre tıkanmasın diye ıslak kaşıkla karıştırdım çekirdekleri. Dışlarında çok fazla kepek,cuff,silverskin ya da her neyse ondan var çekirdeklerin.

Bu kahveden tatlılık beklemiyorum artık,ümidi kestim. Uzayan sürenin getirisi olmamış malesef. Eski demlememdeki ağız sulandırıcı his de kaybolmuş,arka planda kalmış. Acılık da sıcakken artmış eski demlemeye göre. Artık bu kahve nezdinde standart Lorenzen tarifine devam,belki bir kere yine 15 klik ama bu sefer 45-65-65-65 yerine 50-100-100 yaparım.

45 dakikalık TK öğütüm deneyimimden kat kat daha fazla yorucu ve acı verici oldu öğütüm,bu güne kadar öğüttüğüm en sert çekirdek. Bileklerim hala ağrıyor :)

Son denemelerimde öğütüm inceltip çözünme arttırınca (?) tatlılık almaya başladığımı gördüm,en azından bir kahvede. Bu nedenle bir klik daha inceldim,döküşleri yavaş yaptım,süre 4 dakikayı geçti. Filtre tıkanmasın diye ıslak kaşıkla karıştırdım çekirdekleri. Dışlarında çok fazla kepek,cuff,silverskin ya da her neyse ondan var çekirdeklerin.

Bu kahveden tatlılık beklemiyorum artık,ümidi kestim. Uzayan sürenin getirisi olmamış malesef. Eski demlememdeki ağız sulandırıcı his de kaybolmuş,arka planda kalmış. Acılık da sıcakken artmış eski demlemeye göre. Artık bu kahve nezdinde standart Lorenzen tarifine devam,belki bir kere yine 15 klik ama bu sefer 45-65-65-65 yerine 50-100-100 yaparım.
standart Lorenzen tarifi :love:

Bu kahve için güzel bir reçete önerisi var mıdır?
ilk defa demleyeceğim, zamanla kendir reçetemi oluştururum.

Geri